Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve maradhirdetésÖtletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 396

Megnézve: 3426

Erdei Pinty

Erdei Pinty (5)

Vélemények: 6

Megnézve: 597

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Fotósok Világa - Minden ami fotózás!


Még el nem fogadott vélemények

Oldalak: Következő oldal

#1 NonameTheHunter képére írva 2019.01.25 14:01:08-kor

Bocsánat, a 65"-os monitorok 4K felbontásúak, nem Full HD. (3840x2160) Az UHD TV-ket használom sokszor Full HD-ben monitor célokra.

Keverednek a dolgok, mert sokféle gépet használok a<br>munkahelyemen és itthon is. Legalább 6 féle monitor van ezekhez, a TV-k nélkül. :) Üdv.

 

#2 NonameTheHunter képére írva 2019.01.25 13:48:07-kor

Azt hiszem, elbeszélünk egymás mellett. Ez elsősorban nem a pontokról szól, hanem mint írtam, elvi kérdés.

De nem érdekes, tudomásul veszem. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#3 NonameTheHunter képére írva 2019.01.25 13:43:59-kor

1. Design: én pozitívan fogadnám, ha lehetne egy sötétebb színekből álló oldal profilt is választani. Ez a mostani szürkéskék-fehér színegyüttes nem túl elegáns.

Én nem ragaszkodnék a tisztán<br>ikonos felülethez, én jobban szeretem a szöveges menü pontokat.

Jó lenne, ha a feltöltött képek méretének változtatása nem befolyásolná az oldal méretét. Most, ha a képet megnyitom és a méretét<br>változtatom a képernyő méretéhez (mert sokszor a feltöltött méret nem illeszkedik a monitor méretéhez), akkor bezárás után az oldal mérete is megváltozik a kép méretének megfelelően. (Nem tudom<br>érthető-e amit írok.)

3. Jó lenne, ha lenne fórum. (Persze, csak ha működik.)
Lehetne időnként valamilyen témájú pályázat. (Pár kreditért.)

5. Én sokféle monitort használok a 15"-os<br>laptoptól (1366x736) a 65"-os sokmillós 16/9-es EIZO és Mitsubishi monitorokig (Ezek azt hiszem 1920x1080-as felbontásúak. Ritkán nyitok meg rajtuk fotókat.) De leggyakrabban még most is 4/3 arányú,<br>1280x1024 felbontású monitort használok (CRT-t is).

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Üdv.

 

#4 sz.attila.bp képére írva 2018.12.26 14:05:13-kor

Egyszerű képi elemekkel sikerült egy tetszetős képet készítened. A hideg-meleg árnyalatok ellentéte teszi igazán érdekessé számomra. Engem "megvettél" vele, nekem tetszik. Üdv.

 

#5 NonameTheHunter képére írva 2018.12.26 13:56:24-kor

Nem akarok leragadni a kredit kérdésnél, mert ez a problémáknak valóban csak egy kicsi részét képezi, de: ha egy képre csak azt írom, hogy "Jó lett, tetszik. Üdv." vagy azt, hogy "Jó lett, tetszik.<br>Szépek a színek, jó a szerkesztés. Szívesen lennék én is a helyszínen. Üdv." Mi a különbség a kettő közt? (Ráadásul a második esetben még 6 karaktert ki kell préselnem magamból, hogy meglegyen a 100.<br>Esetleg még azt is írhatnám, hogy "Megnézném fekete-fehérben is.") Azokhoz a képekhez, amikhez ennyit ír az ember, jelzi a készítő felé, hogy észrevette a képét, megnézte, jónak találja. Nem akar<br>"segítő" szándékkal tanácsot adni, mit, hogyan változtasson meg a képen úgy, hogy a nézőnek(!) megfelelő legyen, mert a kép szerinte úgy jó, ahogy van.

Másrészről: a korábbi észrevételekben arról<br>ment a diskurzus, hogy kevés hozzászólás van az oldalon, az emberek nem akarnak a képek alá írni. Közben pedig aki mégis veszi a fáradságot, hogy jelezze a készítőnek, hogy megnézte és jónak találja a<br>képét, gyakorlatilag semmit sem kap ezért a gesztusért. Én az ebben rejlő ellentmondásra szerettem volna rávilágítani.
Persze, ha kreditre lenne szükségem, mert mindenképpen képet szeretnék<br>feltölteni, akkor ki tudnék préselni magamból jópár kép alá az előbbiekhez hasonló magvas gondolatokat, de mi értelme lenne? Egy idő után megunnám és inkább nem erőltetném magam. (Főleg, hogy még a<br>szabályzat szerint 1 pontot is levonhatnak tőlem, ha szándékosan csak a karaktereket szaporítom. :))

Kíváncsian várom a változásokat. :) Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#6 Ilacsi képére írva 2018.12.26 13:14:33-kor

Mint írták, a lilás-kékes és sárga színárnyalatok ellentéte érdekessé teszi a színvilágot. Ritka az ilyen "összetétel", legalábbis én ritkán tapasztalok ilyet, pedig elég sok templombelsőt<br>fényképezek. A szimmetrián egy ici-picit még lehetne "faragni", de elég nehéz minden szempontból megfelelő képet varázsolni (torzításmentes, színhibamentes, szimmetrikus stb.) ilyen körülmények<br>közt, kézből készült képek esetében. Ez a kép szerintem összességében jól sikerült, tetszetős lett. Élvezet nézegetni a sok csillogó részletet. Üdv.

 

#7 Landora képére írva 2018.12.11 17:11:06-kor

Köszönöm a véleményeiteket. Örülök, hogy írtatok a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#8 Landora képére írva 2018.12.11 17:11:06-kor

Köszönöm a véleményeiteket. Örülök, hogy írtatok a képhez. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#9 NonameTheHunter képére írva 2018.12.08 16:23:00-kor

"...hidd el, nem ezen múlik, ..." Elhiszem. Mint írtam is: "Rengeteg oka van annak, hogy az ehhez hasonló oldalak lassacskán megszűnnek." Volt alkalmam több megszűnt oldal vergődését is<br>figyelemmel kísérni (volt amelyiket egészen közelről, "belülről" éltem át), tudom, hogy nem a kreditkérdés a fő probléma. (Itt sem és máshol sem az volt, van olyan oldal, ahol kredit sem kell a<br>feltöltéshez és éppen most éli végnapjait az is, bár most állítólag új szoftver készül. De szerintem ez sem fogja megmenteni a kimúlástól, csak legfeljebb késleltetni fogja azt.)
Ezt a kredit kérdést<br>ha jól emlékszem, úgy kb. 3 éve vetettem fel, amikor vettem a fáradságot és egy képhez írtam egy rövid véleményt és meglepődve tapasztaltam, hogy ezért a "fáradságért" nem kaptam semmit. (Lehet,<br>hogy jár érte valamennyi minimális kredit, most nem akarom kikeresni a szabályzatban.) Nem az a probléma, hogy így kevés lesz a kreditszámom, hanem az, hogy ha veszed a fáradságot és írsz valamit<br>valakinek a képe alá, aki még jóvá is hagyja azt, gyakorlatilag az oldal nem értékeli ezt a gesztust. Abban a világban, ahol az emberek már lassan egy "Like" gomb megnyomására sem veszik a<br>fáradságot! És aztán itt, a nem tudom már hanyadik semmire sem vezető gittrágás során lehet panaszkodni arra, hogy nem aktívak a tagok, nem akarnak értékelni. (Mellesleg megjegyzem, hogy van kreditem<br>bőven, nem ez a problémám. Ha akarnék, tölthetnék képet bőven.)

Én azt látom, hogy időszakonként elindul a szokásos "dobjuk fel az oldalt valamivel, mert haldoklik" akció, amikben eleinte<br>többen, most már inkább csak néhányan a saját szájízük szerint javasolnak változtatásokat, amikből gyakorlatilag nem valósul meg semmi. (Legalábbis ami látható lenne az egyszerű felhasználó számára.<br>Persze a tulajdonos pénztárcájába nem látok bele, de az ezzel kapcsolatos véleményemet is leírtam már pár éve. Úgy vettem észre, nem is igazán tetszett neki. Pedig neki kéne eldöntenie, hogy milyen<br>elvek és anyagi elvárások mellett akarja üzemeltetni az oldalt. Ha akarja. Mert a sikeres üzemeltetéshez idő is kell, az eddiginél több, legalábbis szerintem.)

Úgyhogy tisztában vagyok vele, hogy<br>rengeteg összetevője van a dolognak, a kredit kérdése csak egy pici szelete ennek. Ezért is írtam, hogy nem igazán bízom a sikerben. (Bár ne legyen igazam, én szurkolok. Az eddiginél több<br>képfeltöltést, vélemény írogatást viszont már nem vállalok.)

Még csak néhány szó: azt írod "100 karaktert ki tudok magambol sajtolni az elmult 1 honap fotoira 1 óra alatt" Hidd el, én is ki<br>tudnék. De ha már "ki kell sajtolni" magamból, akkor már baj van. Akkor már nem okoz örömet ez az elfoglaltság és azt az ember nem sokáig csinálja. (Mellesleg: ha nekem van 1 óra szabadidőm, akkor<br>már inkább a családi összejöveteleken készült képek közül dolgozok ki vagy 15 db-ot, amivel így is elmaradásban vagyok. Mindenkinél más a prioritás. :))

A krediteket visszaküldöm, bár a gesztust<br>köszönöm, de nincs rájuk szükségem. Mint írtam nekem is van bőven. Az eddigi aktivitásomat figyelembe véve, ki fog tartani addig, amíg ... Üdv.

Válasz hozzászólás Pont utalva
 

#10 Landora képére írva 2018.12.08 15:06:50-kor

Nem exposorozat, mint írtam. Persze van rajta utómunka, lehet, hogy olyan módosításokat csináltam, ami ezt az érzetet kelti. (Kontraszt, szín, fényerő módosítás volt elsősorban + némi forgatás miatti<br>vágás a széleken.) Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#11 Landora képére írva 2018.12.08 14:59:58-kor

Köszönöm a véleményed. Örülök neki. Üdv.

Válasz hozzászólás
 

#12 NonameTheHunter képére írva 2018.12.08 13:54:46-kor

Rengeteg oka van annak, hogy az ehhez hasonló oldalak lassacskán megszűnnek. Pár éve valamelyik Ötletdobozban leírtam pár okot és azt is, hogy miért nem hiszem azt, hogy meg lehet változtatni ezt a<br>helyzetet. Az idő sajnos engem igazol, az akkori felvetésekből én nem látok megvalósulni gyakorlatilag semmit.

Már leírtam akkor is, hogy a kredit rendszerrel kezdeni kéne valamit, mert akinek sok<br>képe van, az nem tud feltölteni, mert csak kevés értékelhető kép van az oldalon. Ez az öngerjesztő folyamat azóta még inkább jelentkezik. Kérdeztem, hogy a rövid értékelések után miért nem jár kredit?<br>Az átlag felhasználó nem fog 5-6 mondatos értékeléseket írni. (Ricsi is ezt fejtegeti az előző hozzászólásában.)

Nem hiszem, hogy a feltöltési méret változtatása sokat számít. Aki nem tölt képet,<br>annak mindegy, hogy mekkora méretben nem tölt. Aki meg tölt, annak meg nem érdemes elhasználnia sok kreditet egy képre, mert nem tudja "kitermelni" a kevés értékelhető kép miatt.

De nem károgok<br>itt tovább, egyet értek Zorannal, hogy addig míg az ilyen feltöltős oldalak meg nem szűnnek az országban, ki kell élvezni a lehetőséget. Legalábbis annak a pár embernek, akiknek még érdekesek ezek az<br>oldalak. Mert változás szerintem nem várható, legalábbis a jelenlegi állapotok alapján.

Oldalak: Következő oldal


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Hátas (4.9)

Vélemény: 2

Megnézve: 41

0.0495 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat