Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve maradhirdetésÖtletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 388

Megnézve: 3252

Jó leszek így?

Jó leszek így? (4.5)

Vélemények: 13

Megnézve: 502

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Fotósok Világa - Minden ami fotózás!


Még el nem fogadott vélemények

Oldalak: Következő oldal

#1 TanulékonySzörnyeteg képére írva 2012.01.20 21:01:32-kor

Szervusz!
Én is nagyon naggyon régen jártam itt és Téged is régen "láttalak". Köszönöm a véleményt és a pontokat. Nem hiszem, hogy ennyi sok pontot fel fogok használni, de azért igen jó tudni, hogy<br>érdemesnek tartasz rá. :)

Válasz hozzászólás
 

#2 Katka_87 képére írva 2011.07.11 19:40:02-kor

Na ezt most szépen el is raktározom kedvencnek...!
:)

 

#3 TanulékonySzörnyeteg képére írva 2011.07.10 20:16:13-kor

Köszi! :)
Hát a kritizálást is kell ám gyakorolni, az sem jön úgy magától, a portré meg nehéz terep. :) De hát én is mindig csak úgy teszek, mintha értenék hozzá. :D
Mégegyszer köszi, hogy benéztél!<br>:)

Válasz hozzászólás
 

#4 TanulékonySzörnyeteg képére írva 2011.07.10 00:43:01-kor

Szia. :) A képen nincs utólagos lágyítás, minden homályosságot a 2-esnek bejelölt, de valójában 1.8-as rekesz (nem tudom, miért írtam anno 2-est, ezt az obit szinte mindig 1.8-on használom - talán<br>azért, mert manuál és így nincs benne az exif adatokban, szóval néha tipp-jellegű kicsit) adott. De elismerem, hogy a rendezői jobb szem már kiesett az élesség tartományából, sajnos szokott gondom<br>lenni ilyen kis mélységnél az élességgel. :/ Azt hiszem sok gyakorlást kíván, hogy viszonylag olajozottabban menjen a dolog.

A kabát esetében egyértelműen igazad van. Kontraszt huzigálásnál a<br>ruházatra kevesebb figyelmet szoktam fordítani, ezt beismerem.

Ez a verzióm egy kicsikét kiegyenlítettebb:
http://www.flickr.com/photos/31774809@N08/4325179709/in/photostream
A kabát nem, de az<br>arc egy kicsit tűrhetőbb. :)

Nagyon köszönöm, hogy benéztél! :)

Válasz hozzászólás
 

#5 betrix képére írva 2011.07.09 13:10:07-kor

Azt hiszem, ez nem túl előnyös bemutatása egy babának. Természetesen aranyos meg minden, de a kivitelezés így igénytelen meg esetlen. Kicsit olyan már mintha lefejezted volna szegényt.

Ha ilyen<br>közeli képet szeretnél róla, szerintem érdemesebb ha egy-egy kis részletet próbálsz meg kiragadni, mondjuk a szájacskáját, vagy egy fenti nézőpontból a szempilláit amint éppen lefelé pillant.

Ha<br>meg szeretnéd, hogy az egész arca benne legyen, akkor jobb lenne ha több látszódna a vállaiból, hogy valami környezetet teremtsen már a kis fejének.

Szavazat: 1.8

 

#6 debella képére írva 2011.07.09 13:00:00-kor

Hmm, gondolkozok.. az nem baj, ha ennyire kontrasztos, de azért ez ne vezessen ennyire a részletek elvesztéséhez. Most itt az arcra gondolok, szerintem kicsit egybemosódnak a dolgok, hiányolok egy kis<br>finom részletességet róla és szerintem ezt a keméy kontrasztok mellett is vissza lehetne hozni.

A csíkos felső jelentőségét olvastam a kommentekben, és értem én, bár nekem annyira nem bejövős. De<br>ha mindenképpen csíkos felső kell :) akkor talán azt tudom mondani hozzá, hogy a fehér csíkok túl világosak. Nekem állandóan eltereli a figyelmemet az arcról. Meg a rendezői bal alkar egy része is<br>elég világos, bár ez talán nem is baj, mert odavezet az arcához. Bár azt hiszem nekem jobban esne, ha olyasmi túnusú lenne, mint a jobb karja.

Az jutott még eszembe, hogy a teste bal felé élő,<br>intenzív, a jobb oldal viszont kicsit már szoborszerű. Megnéznék egy olyan változatot is, ahol a jobb karja nem vész a sötétségbe, hanem mondjuk a térdére támasztva lelógatja vagy ilyesmi. Érdemes a<br>karokkal, kezekkel játszani, nagyon kifejezőek tudnak lenni.

Persze lehet, mindez csak nekem szúrja picit a szemem, kezdem is már úgy érezni, hogy túl szőrözős vagyok és az nem jó. De ezek eszembe<br>jutottak, hát gondoltam leírom. De mindent összevetve tetszik, a kivitelezés szép és a modell is érti a dolgát.

 

#7 klemy képére írva 2011.07.07 19:45:45-kor

Fotogén a modelled és azt hiszem ezt egész jól ki is használtad, bár nekem is lenne egy-két észrevételem. :)

Érdekes ez a vágás, kicsit már olyan igazolványkép szerű. Nem tudom, hogy volt-e<br>lehetőség többet és máshogy fotózni, gondolom azért izgalmas lehetett bárhogy is volt. No de igazából ezt a vágást is lehet a kép előnyére fordítani. Az jutott még eszembe róla, hogy kicsit olyan<br>antropológiai jellegű is, tudod, amikor különböző népek tagja vannak így lefotózva. Meg lehet figyelni a fejformát, az arc szerkezetét, a szemeit, jelen esetben az öltözék egy részét is, ami utal a<br>hölgy vallására, nézeteire. Csak egy kis szelet az egész, de mégis elég sokra enged következtetni.

Tetszik a hölgy mimikája meg az apró ráncok a szeme körül. Ami viszont nekem nem tetszik az az,<br>amit az arcbőrrel tettél. Gondolom az utómunka során lett ennyire nyers és durva. Ez a hatás a kép többi részén jól mutat, mert a kendő szövése, anyaga és mintája szépen érvényesül, de a bőrrel<br>csúnyán elbánt. Valami egyensúlyt kellene találni ebben, szerintem portrén (ha csak nem direkt a durva hatás a cél, de szerintem itt nem) ez nagyon nem mutat jól.

A szemein valami külön kiemelést<br>alkalmaztál? Túl fehér lett a szeme fehérje.

A fekete-fehér megoldás tetszik, szépek a tónusok. Ez tipikusan olyan téma, ahol például én nagyon nehezen tudnék dönteni, hogy a színes helyett<br>válasszam-e a ff-et, a kendője gondolom színes, a szeme is biztos szép színesben, nehéz kérdés lenne. De azt hiszem itt jól mutat az ff, kiemeli a mimikáját és nem tereli ela figyelmet a<br>szemeiről.

Na azt hiszem, hirtelenjében így ennyi jutott eszembe. Sajnálom ha túl hosszú lett. :)

 

#8 Szigi képére írva 2011.07.07 19:31:43-kor

Szia! Üdv az oldalon! :)
Kedves portré ez, ami engem zavar az a vágás. Jó ez a környezet, de szerintem felesleges ennyit mutatni a háttérből így, hogy közte és a modell között tulajdonképpen<br>közvetlen kapcsolat nincs.
Én jól megvágnám: balról úgy, hogy a kép széle már benne futna a fatörzsben, felülről úgy, hogy a fufruja felett lenne a kép széle, jobbról úgy, hogy azt a jobb oldali<br>vékony fatörzset már lehagynám a képről, alulról meg úgy, hogy a fekete felsője alatt menne a kép széle. Hu, remélem ez nem lett nagyon össze-vissza. :)

Bár lehet, hogy dirket ilyenre akartad,<br>ilyen tág vágással, az én verzióm meg egy merőben más kép lenne, de nekem így érthetőbb lenne.

Szép fényeket és remélem még sok portréval örvendezteted meg ezt az oldalt, mert nagyon ráfér! :)

 

#9 debella képére írva 2011.07.07 19:23:47-kor

No ezt jól kiszúrtad. :) Remek lett, szinte már szürreális is egy kicsit. És ha minden kép mesél egy történetet... ez talán olyan, ami mindenkinek valami másról szól. Jó is ez.

 

#10 debella képére írva 2011.07.07 19:21:43-kor

Na kérem szépen, én most emiatt jelentkeztem be. :D
Nagyon megfogott ez a visszafogott tompa színvilág.
A kézfejjel kapcsolatban van igazsága Somasok kollégának.. Bár megmondom őszintén.. én nem<br>tudom levenni a tekinteem a szemeiről. Szóval... na... ez egy jó portré. Hih. :) Részemről csak bátorítani tudlak, hogy próbálkozz még!

 

#11 TanulékonySzörnyeteg képére írva 2011.07.07 19:16:31-kor

Köszönöm szépen!

Válasz hozzászólás
 

#12 TanulékonySzörnyeteg képére írva 2011.07.04 12:23:03-kor

Óh, semmi baj, semmi baj, imádom a hosszas fejtegetéseket!! :):):)

Nagyon érdekes, amit írsz.
Hát igen, van olyan ismerősöm, aki szerint ez a kép elég merész, bár tudom, hogy a magánéletében ő<br>nem visszafogott, legalábbis nem annyira, mint mondjuk én. Persze amit én meg kontrolálni próbálok az a képeken, fotókon, ötleteken máshogy jön ki, szabadabbul, azt hiszem jól is van ez így. Ez még<br>akár úgy is működhet, mint egy szelep, mint egy levezetés. Másnak meg más. Szerintem ez a kép nem merész, hiszen nincs a megvalósításban semmi meredek. Mégis mindenki továbbgondolja és pont ettől vált<br>az illetőnek is azzá. És hát pont ez az, mindenki máshogy építi fel a véleményét, ahogy Te is írod "dobozait" és eszerint máshova sorolja be. Különös ez, de szerintem izgalmas. :) Bár egy kicsit már<br>eltértem a témától, mármint, hogy a fotó milyen kategóriába illene be..

Válasz hozzászólás

Oldalak: Következő oldal


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Csak egy csipesz (-)

Vélemény: 2

Megnézve: 56


A Föld napja (-)

Vélemény: 3

Megnézve: 34


Reneszánsz csarnok (5)

Vélemény: 3

Megnézve: 30


Nagypéntek (-)

Vélemény: 4

Megnézve: 70


Repce tábla az alföldön... (-)

Vélemény: 6

Megnézve: 37


Cirokszárítás (5)

Vélemény: 6

Megnézve: 75

0.0461 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat