Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve maradhirdetésÖtletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4194

1

1 (4)

Vélemények: 4

Megnézve: 403

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Fotósok Világa - Minden ami fotózás!


Még el nem fogadott vélemények

Oldalak: Következő oldal

#1 labela képére írva 2016.12.28 09:44:09-kor

Köszönöm jó kívánságokat, Neked is minden jót kívánok a jövő évre! Klasszikus szerkesztésű kép, szépen felépített kompozíció, látszik rajta az idei telünk (eddigi telünk?) jellemzője: hideg, ködös,<br>nálunk még szeles is, de igazi, szép hótakaró nélkül. Gratulálok a képhez!

Szavazat: 5

 

#2 bt képére írva 2016.12.28 09:40:11-kor

Azt gondoltam, hogy nagyon fáradságos a madárfotózás, de azt nem, hogy ennyire veszedelmes is... Még nagyobb elismeréssel nézem ezentúl a képet!

Válasz hozzászólás
 

#3 Dodó képére írva 2016.12.27 15:25:48-kor

Nekem olyan volt, mint egy fázó madár a télben...

Válasz hozzászólás
 

#4 bt képére írva 2016.12.27 15:22:59-kor

Hoppá és bocsánat! Az ötös - amit igazán megérdemeltél ezzel a képpel - sajnos lemaradt. (Hiába, régen jártam itt...)

Szavazat: 5

 

#5 bt képére írva 2016.12.27 15:22:09-kor

A madár tartása érdekes alakot ad ki, a tekintetet a szemekre "húzza", amit nagyon jól kifejez a cím is. A meleg színek, különösen a háttér érdekes színvilága látványosak (bár nem a télre<br>asszociálok elsősorban róla). Gratulálok és egy ötöst is küldök.
Az óvatossághoz egy kis idézet Fekete István "Tüskevár" című könyvéből:

“Bocsánat – mondta Gyula –, de az ölyvek bezzeg… a kis<br>nyulakat…”
“Bezzeg, vagy nem bezzeg – méltatlankodott egy termetes ölyvanya –, mi már régen védettek vagyunk, és az új törvény ötszáz forinttal is megbüntetheti azt, aki hozzánk nyúl.”
“Ezt a<br>városban nem tudják – válaszolt gondolatban Gyula –, ott hallottam…”
“Az nem lenne baj – vijjogott az ölyv –, de a mezőn se tudják. A villamoskalauz nem jár puskával (ámbár úgy hallottam – egy<br>vándorsólyom mondta, aki az újpesti víztoronyban lakott –, szóval úgy hallottam, hogy a villamoskalauzok is szívesen kérnének fegyvert a vad utasok kiirtására…), de a vadászok puskával járnak, és ők<br>sem tudják, nem is ismernek bennünket. Boldogult első férjem is ennek lett az áldozata. Éppen egy ürgét evett a telefonpózna csúcsán – a boldogult nagyon szerette a fiatal ürgehúst –, amikor egy ilyen<br>puskás dúvad elkezdett oldalazni feléje. Szegény boldogult nyugodtan falatozott a törvényre gondolva, s ez lett a veszte. »Sas! – ordított a csirkefogó. Sas! – üvöltött, amikor a kedves lefordult a<br>pózna tetejéről. – Sas« – mondták még tízen, mert a vadászok közül egy sem ismerte az ölyvet, pedig szegény uram egész életében az embereknek dolgozott, volt olyan nap, hogy húsz egérkét is bevágott.<br>Igen jó étvágya volt a kedvesnek…”
Tutajos – gondolatban – bocsánatot kért az ölyvektől, és Hálásan gondolt Matulára, hogy ezt a könyvet ajánlotta...

 

#6 bt képére írva 2016.12.27 15:11:18-kor

Érdekes megoldás, az ellenfényekkel különösen látványos lett a fotó... Kicsiben egy kissé sötétnek tűnt, de megnyitva minden rendben van rajta. A háttérben az alakok kellenek a bal alsó sarokban levő<br>fényfolt kiegyensúlyozására, egyben tartalmilag azért is, mert nem magának, hanem a közönségnek játszik, melyet (és annak a muzsikához való viszonyát - háttérzaj, miközben ők "jól elvannak" egymás<br>között) kifejezi. Egy kicsivel több elmosás viszont hasznos lett volna - de hát az életképek már csak ilyenek - a pillanat határozza meg a lehetőségeket. Gratulálok!

 

#7 Lajmo képére írva 2016.12.27 15:05:23-kor

Ötletes megoldás, a tárgyfotó és a humor szerencsés kombinálása. A kockacukor önmagában is látványos lett volna lépcsőként, de a kávéfoltokkal különlegesen mutatós lett. Egy ötöst mindenképpen<br>megérdemel, a jelzett kis problémák ellenére is!

Szavazat: 5

 

#8 Dodó képére írva 2016.12.25 10:34:03-kor

Köszönöm a véleményedet - igyekszem, csak ennyit tudok mondani...

Válasz hozzászólás
 

#9 Dodó képére írva 2016.12.25 10:33:19-kor

Köszönöm a véleményedet! A fény és az árnyék valóban dilemmát okoz: sok fény kell a kellően rövid expozícióhoz (esetleg az alacsony ISO értékhez, ha sokat kell vágni), és közben a kemény árnyékokkal<br>és a tükröző szemüveg adta fénnyel is meg kell küzdeni. Próba - szerencse, hátha jobb lesz majd egyszer (ha több időm lesz)

Válasz hozzászólás
 

#10 Dodó képére írva 2016.12.25 10:30:22-kor

Köszönöm a véleményedet! Azt hiszem, hogy ez a pillanat - jobb viszonyok közt exponálva - még nagyon hiányzik a "gyűjteményemből", de sok-sok expozícióból sikerül majd... egyszer...

Válasz hozzászólás
 

#11 Dodó képére írva 2016.12.25 10:28:32-kor

Próbálkozom a pillanat megragadásával, de nem nagyon sikerült eddig. Legutóbb egy gyógycélokat is szolgáló medence betegmozgató "stégén" álltam a nulladik pályánál, bokáig vízben, s mérgesen láttam,<br>hogy nagyon kicsi (picit más pillanatban való expozíció) kellett volna ahhoz, hogy sikerüljön) - de a reményt nem adom fel, ahogy külső medencében úsznak, és időm is lesz, s lányom is elviseli a<br>jelenlétemet, akkor megint nekiviselkedem...

Válasz hozzászólás
 

#12 Dodó képére írva 2016.12.25 10:24:57-kor

Való igaz, egy "kicsit" elmaradtam - s hozzászólásod óta még inkább.... Sajnos a munka nagyon összejött, és kamaszodó (vagy 24 évesen az acceleratio miatt kamasz) lányom is gyakran jelzi, hogy nem<br>kell már elkísérni a versenyekre...
Jó lenne megint fotózni...

Válasz hozzászólás

Oldalak: Következő oldal


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Porol a gulya (-)

Vélemény: 0

Megnézve: 24

0.2290 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat