Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve maradhirdetéshirdetésÖtletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 385

Megnézve: 2908

Szélről legeljetek...

Szélről legeljetek... (-)

Vélemények: 6

Megnézve: 722

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Fotósok Világa - Minden ami fotózás!


hirdetés


Még el nem fogadott vélemények

Oldalak: Következő oldal

#1 csodaszarvas képére írva 2018.03.12 11:05:10-kor

Picit jobbról én szűknek érzem, jó lett volna még azt a kis "vízesést" befogni a témába egy hangyányit. A minőség meglepően jó a kit obihoz képest, hogy f22-őn ilyen élessége van a képnek. Ettől<br>függetlenül, szép, és remek téli kép.

Szavazat: 5

 

#2 labela képére írva 2018.03.12 11:02:51-kor

Lágynak érzem a képet, alulról egy picit szűkösnek is. A hó hangyányit részlettelennek tűnik (bár ez könnyen lehet, hogy csak a monitoromon) A kompozíció ugyanakkor egy picit letisztultabban jobb<br>lenne. Vagy, ha a kereszt a templommal ellenpontként működne.

 

#3 calabash képére írva 2018.03.12 11:00:28-kor

Kedves kis családi kép, így a hóeséssel, a jó mélységgel, túlmutat jócskán az emlékkép kategórián.

Szavazat: 5

 

#4 Ilacsi képére írva 2018.03.12 10:56:55-kor

szép részlet. Kicsit a fényeid laposak, milyen izgalmas lenne még egy kis vetett árnyékkal vagy surló fénnyel, de a megfogott részlet nagyon jó szemre vall.

Szavazat: 5

 

#5 ívker képére írva 2018.03.12 10:55:37-kor

nagyon szép.

Szavazat: 5

 

#6 NonameTheHunter képére írva 2018.03.12 10:52:22-kor

Elhangzott, itt sok minden. Két dolgot emelnék ki, ahhoz, hogy változás legyen, itt a fejekben kellene rendet tenni. Ma már nincs arra igény, hogy kritikát kapjanak az emberek, nem is szeretik az<br>esetek többségében a kritikákat. Én a facebookon is, több fotós csoportban vagyok jelen, és néha eszméletlen milyen képekkel találkozok, és amikor valaki azokat kritikával illeti, akkor csak arra<br>hivatkozik a feltöltő, hogy akkor miért van rajta 200 like? És persze, hogy 200 like van rajta, amikor olyan szinten szét van szaturálva, hogy a laikus, amatőr fotós, vagy sok esetben, nem is fotós,<br>azt hiszi az egy jó kép, pedig nem az, mert színekben pompázik. Közben a színek beégtek, a kép darabjaira hullott... a minősége nagyon rossz.

Más részről, az ember a fejlődés során, sokszor eljut<br>arra a pontra, amikor már nem akar más véleményének megfelelni. Én is valahol itt vagyok. Lefotózok egy tájképet, ahol az égbolt ki van exponálva, az előtér is patent világos, és a téma is. Miért?<br>Mert hdr technikával 3 expóból raktam össze. Megdolgoztam azért, hogy az a kép úgy nézzen ki, ahogy kinéz. És ha feltöltöm, Csaba, egyértelműen le fogja írni, hogy neki az nem tetszik úgy. De most,<br>mit csináljak, ha nekem meg úgy tetszik? Melyikünknek van igaza? Nem lehet eldönteni. Néha ezért sem töltök fel már képet, mert sokszor tudom, milyen véleményekkel fogok találkozni a képemen. És<br>tudom, hogy nem fog előrébb vinni, mert az a vélemény egy szubjektív érzésből fakadóan különbözik az enyémtől. És félre ne értsétek, nem arról van szó, hogy nem érdekel más véleménye, csak vannak<br>pontok, amiket én másképp látok, másképp kezelek, és fölöslegesnek érzem ugyanazt leírni, ugyanarra a véleményekre. Én pl sokszor ezért sem töltök már, pedig lenne mit, még sem teszem.
És még egy<br>dolgot hagy szögezzek le, nem Csaba az oka, hogy nem töltök képeket, hanem az, hogy valahol azt érzem, hogy olyan véleményekkel nem találkozom már, amik a fejlődésemet szolgálnák, inkább már<br>olyanokkal, amik szubjektív érzéseken alapulnak. Nem tudom másképp megfogalmazni, de őszintén remélem, ez most nem veszitek beképzeltségnek, mert a mondanivalóm nem az.

A másik részről, hogy<br>ugyanakkor lelkiismeret furdalásom is van, hogy nem tudok annyit írni a képekre, mint régen tettem, és ha nem értékelek, milyen alapon töltök?
Amit még kiemelnék, az amit Szabolcs (calablash) írt,<br>hogy lehessen pontozni vélemény nélkül. Szerintem az nem lenne jó irány. Itt is előfordul néha, hogy csupa jót írnak a képről, a pont szám, még is 4.. Engem ez borzasztóan zavar, nem azért, mert 4 a<br>pontszám, hanem, hogy nem tudom miért? Ha már egyszer lepontozzák, írja is le valaki, hogy miért tette így.

Hogy, mit tudnék tenni, hogy előrébb jusson az oldal? Nehéz erre a kérdésre mit<br>válaszolni, mert az ember, valahol egy önző lény. Szívesen értékelnék, de nem hoz kedvet az sem sokszor, hogy amikor nagy ritkán feltöltök képet, 1 hét alatt 3-4 véleménnyel találkozom. Aminek<br>pontosan tudom, mi az oka, az hogy én is ritkábban értékelek, és ilyenkor nem jönnek vissza az értékelések. Ami természetes, hisz, az, aki szorgosan értékel, és tölt, az jogosan érzi sokszor úgy, hogy<br>ha ő nem illeti a képemet véleménnyel, én miért tegyem az övével? Az egésszel annyit akartam mondani, hogy ez egy öngerjesztő folyamat. Kevés értékelést kapok, keveset is írok, az eredmény, más is<br>kevesebbet kap, én is kevesebbet kapok. Az oldal aktivitása tovább csökken. Tehát, vissza ahonnan elindultunk, a fejekben kell rendet tenni, amibe én is beletartozom.

Hogy miért írtam le ezt ilyen<br>őszintén? Hogy lássátok azt is, amit szerintem sokan éreznek pontosan ugyanígy magukban, esetleg nem mondják ki ilyen nyíltan, ahogy én tettem.

 

#7 dmc képére írva 2018.03.04 10:54:55-kor

köszönöm szépen Ricsi!

Válasz hozzászólás
 

#8 dmc képére írva 2018.02.09 06:58:18-kor

köszönöm szépen Csaba!
Mellékelem a múltkori képemnél, ahol szerinted sok volt a HDR. Ez az eredeti nyers RAW. Utólag megnéztem nem is HDR a kép. :) Sima raw konverzió.

A ház pedig a Kossuth tér<br>15. alatti belső udvara.

Válasz hozzászólás
 

#9 dmc képére írva 2018.02.09 06:56:55-kor

köszönöm szépen!

Válasz hozzászólás
 

#10 dmc képére írva 2018.02.09 06:56:55-kor

köszönöm szépen!

Válasz hozzászólás
 

#11 Rozi képére írva 2018.02.04 19:17:57-kor

tájfotózni? Tokina 11-16 F2.8!!!!!!!!!!!!
Ez az objektív, amit cropos gépen imádni fogsz! Brutálisan jóóóóóóóóóóóóóóóóó. És persze portrézni is jó, pl Zorán is ultranaggyal portrézik sokszor. De ez<br>ultranagylátószög csak.

A tájfotózás meg ugye, kellhet tele is, meg nagylátószög, meg ultranagy is.
Szóval attól függ, pontosan miben gondolkodsz. Ez ugye 11-16, tehát relatíve nem nagy átfogású,<br>de annál szebb a rajzolata.
Ha nagyobb átfogású kell, akkor a tokinának van 11-20-a is, ami még mindig nem nagy átfogás.. De minden efölött lévő objektív, már inkább kit, mint sem igazi tájfotós<br>nagylátószög.
Ha telében gondolkodsz, akkor meg persze olyan széles a paletta, hogy leírni is nehéz... De fényerő ott már egyre kevesebb.
Szóval attól függ, milyen tájat fotózol. Ha hegyek, akkor<br>oda többnyire tele, ha tengerpart, akkor pedig többnyire nagylátószög kell.

Válasz hozzászólás
 

#12 B_Janik képére írva 2018.02.04 18:53:18-kor

Akár hány képet látok erre a busójárásról, mindig azt látom, hogy nagyon nehéz ezt jól fotózni. Egyetlen egy ami igazán tud működni talán a close up portrék, a nagyon close up portrék.

Oldalak: Következő oldal


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Boldogan (-)

Vélemény: 0

Megnézve: 21


fv tali 2017 (-)

Vélemény: 0

Megnézve: 22


Úton a nap felé (-)

Vélemény: 2

Megnézve: 33


Libasor (5)

Vélemény: 3

Megnézve: 32


Karnevál (-)

Vélemény: 4

Megnézve: 23


A fűzfa árnyéka. (5)

Vélemény: 4

Megnézve: 57

0.6224 mp  (1) Copyright Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat