Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4546

Tavasz

Tavasz (4.33)

Vélemények: 23

Megnézve: 1052

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Portré képek / N


N

  N

Fényképezőgép:

Canon EOS-20D

Objektív:

Canon EF 24-70 f/2,8 L USM

Záridő:

1/250s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

48mm

Iso:

ISO 100

Zsozsek előző képei
Édeshármas

Édeshármas (5)

,,,

,,, (5)

......

...... (5)

---

--- (5)

Őszintén

Őszintén (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Zsozsek 

Feltöltés ideje:

2006.09.27 18:45:31

Kategória:

  Portré képek

Átlag:

4.6 (18 szavazat)

Megtekintve:

943

Betöltve:

1156

Feldolgozható:

Nem

N

Életem első sminkje! :-)))

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#18 Írta: Pál Dániel 2006.09.28 19:18:59   427 63

Gyarló módon a PS RAW konverterét használom, de annyian megróttak már érte, hogy lehet legyőzöm a lustaságom és beszerzem a RAW Shootert.... :o)

Kössz a tippet/megerősítést!


4.6

 

#17 Írta: Nero79 2006.09.28 11:38:36   227 43

Ja adog öt pirosat, így kijött az 5-ösöd. :)))


4.6

 

#16 Írta: Nero79 2006.09.28 11:37:04   227 43

Hűhaaa!Hát ez nem gyenge! :) Lehet, hogy tényleg nem ismertem volna fel elsőre, hogy ki van a képen, ha tegnap nem mondod.Brutál jó lett szerintem.Ez a tekintet hihetetlen.Elvesztem a szemekben! :)A két szemfényt én sem vettem észre addig, amíg el nem olvastam a hozzászólásokat.Szerintem lényegtelen egy portrénál ennyire részletesen belemenni ilyen dolgokba.Itt a legfontosabb, hogy a fotós és a modell között olyan légkör alakuljon ki, hogy az utóbbi ne érezze magát feszélyezve a kamera előtt és természetes tudjon maradni.Portrét mindenki tud csinálni, jó portrét viszont kevesebben.Ha a fotós nem teremti meg a légkört, illetve nem ismeri a modell azon adottságait, amit be szeretne mutatni a képen, akkor az csak egy szimpla portré lesz.Ez viszont szerintem egy JÓ portré lett!!! :) Gratulálok, remélem teszel fel még!!!


4.6

 

#15 Írta: Zsozsek 2006.09.28 10:44:09   859 145

Köszönöm szépen a hozzászólást MINDENKINEK! :-)

nakoev:
Köszi! :-) Természetesen fotóztam smink nélkül, meg még ennél durvább, bongyor frizurával is.

forgi:
Keress, kérlek! Szeretem, ha megírjátok a véleményeteket, ahogy nakoev szokta mondani, több szem többet lát. :-)

SDGPicture:
Egyáltalán ne keseregj a fotóid miatt, nincs velük semmi baj!
A sminkeléshez én sem értek, azt általában megcsinálják maguknak a hölgyek. Szóval, ha nincs sminkesed, csináld magad! :-)))


4.6

 

#14 Írta: SDGPicture 2006.09.28 09:24:08   2172 138

mivel a nálamnál okosabbak bőségesen véleményeztek, én a hallgatásommal most sokkal okosabbnak fogok tűnni, minthogyha véleményt írnék a képről.

tetszik.

nagyon örülök amikor ilyen alaposan véleményeket váltotok, mert abból a hozzám hasonló halandók is tanúlhatnak.

persze egy kicsit kiábrándító is az egész ... kezdtem remélni, hogy idővel, talán egy kicsit én is megtanúlok fényképezni (hisz sok hasznos dolgot olvastam ezen az oldalon) ... aztán most látom, hogy még a sminkeléshez is kell érteni ... megtudtam: semmi remény számomra.


4.6

 

#13 Írta: forgi 2006.09.28 08:59:25 www  707 153

Jó volt végigolvasni ezt a sok véleményt. Szerencsére nem egyforma emberek élnek ezen a bolygón, és eltérő vélemények is vannak. :)) Még szerencse!!!

Szerintem ha egy portré természetes( nem látszik rajta az eröltetettség) akor az már fél siker. A többi a fényeken és a modellen múlik. Ez a fotó nekem nagyon tetszik, nem igazán keresnék benne hibát. Persze biztos találnék ha akarnék!! :))))
Gratulálok, ehez a klassz fotóhoz!
Üdv: forgi


4.6

 

#12 Írta: nakoev 2006.09.28 07:01:58   6169 548

Hunter véleményétől kezdve követtem az eseményeket itt a vélemény rovatban...
Bennem is megfogalmazódtak némely dolgok, amiból itt többet szavakba is öntöttek a fotóstársak.
Mint egyszerű szemlélődő, én is elsősorban a Dodó által leírt megcsodálás öröméért látogatom az oldalt. A magasságokból vajmi keveset értek /bár egysmás ragadt már rám tőletek:-) /
Bár a fotó egy önálló műfaj a képmegjelenítés lehetőségét tekintve, mégis vannak találkozási pontok más műfajokkal...s ezért vagyok bátor hozzászólni - az általam ismert oldalról - több szem többet lát alapon.

Szem: a magam részéról nem ellenzem a két szemfényt, mivel a szem természetes módon tükrözi azt vissza - adódóan abból, hogy anatómiailag nem sima a gömb felület, hanem a pupillánál picit kidomborodik - kétszer törve meg így a ráérkező fényt. Mivel ez kicsi felület különbség, így ez a jelenség csupán bizonyos nézőpontokból érzékelhető.
Hunternek is igaza van - 1 Nap van - de ez műtermi fotó...

Vágás: Itt újra alternatív a jó megoldás. Ha már így vágtad - akár érzésból, akár megfontolásból - én megindokolnám, miért jó ez a variáció...sztem...
A baloldali viszonylag nagyobb sötét felület - pláne a nézés irány mogott - azért nem húzza el a képet, mert a modell fekete ruhában van, s a jobb alsó sarok így visszabillenti ...
Mivel a kép alapból jó, így valóban lehetne még jónéhány variácó, ami szintén jó eredményt hozna - mint ahogy Pál Dani is kifejtette.

Ezt a szép kis modellt smink nélkül is kéne fotózni sztem - mert a természetesség maga a természet - egy őszinte, festetlen tekintetnek még átütőbb ereje lehetne.
Gratulálok Zsozsek és küldök neked
. . . . . -ot:-)


4.6

 

#11 Írta: Zsozsek 2006.09.27 22:44:03   859 145

Nálam is vannak mostanában időszakok, de még nem próbáltam...
Használsz RawShooter-t?
Csodákra képes! :-)
Én mostanában, ha megkívánják az elvárások, szoktam magam boldogítani vele. :-)


4.6

 

#10 Írta: Pál Dániel 2006.09.27 22:41:04   427 63

Isten ments, hogy nekiugroj mégegyszer!!! Ha így látod jónak, én elfogadom, hogy átgondoltad, és megpróbálom inkább rávezetni magam erre az útra. Nem is lesz nehéz, mert így is tetszik a kép!

(Van még egy ötletem, ami a szemekkel kapcsolatban. 16 bites RAW-ból egy HDR. Ha gondolod legközelebb próbáld ki. Nekem mostanában tetszik. :o) )

Grat még 1x mindkettőtöknek!


4.6

 

#9 Írta: Pál Dániel 2006.09.27 22:30:31   427 63

Isten ments, hogy nekiugroj mégegyszer!!! Ha így látod jónak, én elfogadom, hogy átgondoltad, és megpróbálom inkább rávezetni magam erre az útra. Nem is lesz nehéz, mert így is tetszik a kép!

(Van még egy ötletem, ami a szemekkel kapcsolatban. 16 bites RAW-ból egy HDR. Ha gondolod legközelebb próbáld ki. Nekem mostanában tetszik. :o) )

Grat még 1x mindkettőtöknek!


4.6

 

#8 Írta: Zsozsek 2006.09.27 22:19:42   859 145

Dodó:
Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik!
Ha tudatosan meg tudod határozni a fények kellő irányát, már csak szelidíteni kell őket, onnan már csak a modell-fotós kontaktusnak kell beállnia (ami lehet, hogy bizonyos párosításokban soha nem jön igazán össze), persze ez szerintem időigényes dolog. Beszélgetni, beszéltetni, hogy megismerd azokat a főbb tulajdonságait, amik meghatározhatják a fotó milyenségét. Azonnal lerí egy képről, ha nem volt megfelelő kontaktusban a két ember.

Szia Dani!

Szeretek kekeckedni! :-)
A sminkhez én is hülye vagyok, ez volt az első. Addig kenceficéltem, míg ilyen lett. :-)

Az egyikre: Egyáltalán nem emeltem kontrasztot. Nagyon kicsi helyen tudtam fotózni (közel voltak a lámpák a legkisebb fényerőn), és azt hiszem, hamar belőtték az arcot úgy, hogy a szinte fekete szemek részletei elmentek. Csak azért gondoltam, mert ilyet távolabbról nagyobb fényerővel nem csinál. Nem ugrottam neki nagyon, mert tetszett a természetessége. Több fedőréteggel is szoktam dolgozni kis opacitással a részletek finomítására (lighten-t is), de itt nem nyúltam bele, az én gépemen nem is érzem igazán, de egy próbát megér! :-)

A másik dologot értem. :-)
A kevesebben gondolkoztam, a többön nem. :-) Végül az 1:1 miatt maradt így.
Inkább balra kellett volna vinnem az egész kompot, hogy a bal oldalon legyen szűkebb a hely, és akkor a karok is pont a felső sarkokba vezetnek.
Nekiesek mégegyszer, bár nem szoktam, mert ha akkor úgy láttam jónak (mivel tudatosan csinálok mindent :-D ), akkor maradjon is olyan. Persze ez nem mindig jó felfogás. :-)

Nem beszéltél hülyeségeket, bár az elsőt nem érzem annyira, a másodiknál, a kompot illetően pedig ha bizonytalan nem is voltam, de másik megoldáson én is tűnődtem. :-)

Köszönöm szépen, hogy megnézted, és foglalkoztál vele! :-)


4.6

 

#7 Írta: Pál Dániel 2006.09.27 21:41:57   427 63

Szia Zsozsek!

Most már biztos, hogy kekecnek fogsz tartani, mert mindig valami hibát, vagy vélt hibát említek...
Éppen ezért elsőnek azt jegyzem meg, hogy a kép tetszik. Főleg 2 okból. Egyrészt mert visszafogott, semmi giccs, semmi túlzás. Másrészt, mert szépen világítottad. Nem lapos, vannak árnyékok, szóval szép plasztikus.
A sminkhez hülye vagyok, de biztosan jó. Annyit el tudok dönteni, hogy fotózásra tuti alkalmas, mert nem csillog. :o)

2 dolog van - csak a szimmetria kedvéért - ami kevésbé tetszik.
Az egyik az árnyékok kevés részlete (ez köszönhető a kontrszt emelésnek gondolom). Főleg a szivárványhártyárt hiányolom. Persze az is lehet, hogy a tömörítés is betett neki, és az eredetin sokkal jobban érvényesüülnek az árnyékok finomságai...
Ha nem így van, akkor az lenne a javaslatom, hogy külön layer-en emeld a kontrasztot, és állítsd ilyenkor lighten módba a fedést. Egy próbát megér.

A másik a dolog a vágás. Most vagy te voltál bizonytalan a kompozícót illetően, vagy én vagyok az a megítélésében. :o))) Vagy többet hagytam volna alul, vagy kevesebbet. Na ezt jól elmondtam! :o)

DE AZ IS LEHET HOGY ÍGY JÓ, és csak azért pofázok, hogy járjon a szám. Szóval ne haragudj, ha hülyeségeket beszéltem!

A szemben lévő csillanásookal kapcsolatban pedig csak annyit, hogy szerintem sem zavaróak, sőt még hunter nem írta, észre sem vettem őket. Annyi biztos, hogy a mai műtermi portré trendtől nem idegen. Hogy ez jó-e vagy sem, azt nem tudom, engem tényleg nem zavar. Az tény, hogy becsillanás kell, mert életet is visz a szemekbe.

Gratulálok, szép portré ez!


4.6

 

#6 Írta: Dodó 2006.09.27 21:25:09   11000 727

Látjátok, ezek azok a magasságok és mélységek (szemfény, háttér), ahova én nem jutottam és jutok el... A képet csak egyszerűen csodálom, és amikor valami ilyesmit írtok, akkor nézek, mint Rozi a moziban...
Nekem a kép mást mond: nagyon jó a modell, nem a gyakran látott tizenkettő-egy-tucat típus, akiket én hajlamos vagyok rossz pillanataimban műnő-nek minősíteni... A vállak helyzete dinamizmust visz a képbe, a ruházat pedig lehelletfinom erotikát, különösen a szuggesztív szemekkel együtt... Gratulálok és 5 pontot is küldök!


4.6

 

#5 Írta: Zsozsek 2006.09.27 21:15:18   859 145

Csak kapcsolat kérdése! :-)))
Állvány is van hozzá! :-D


4.6

 

#4 Írta: Mekk Elek 2006.09.27 21:03:51   1702 344

dejó a háttered :)


4.6

 

#3 Írta: Zsozsek 2006.09.27 19:22:33   859 145

NonameTheHunter:
Köszi! Azért nem szedtem ki az egyik fényt, mert a hölgy K-PAX-i. :-)
Igazából eszemben sem jutott, nagyon sok portrémagazinban látom a derítéseket a szemben.
Carrot Atika:
Köszönöm szépen!
A gyönyörü barna szemek is köszönik! :-)


4.6

 

#2 Írta: Carrot Atika 2006.09.27 19:11:12 www  1287 260

Nagyon klassz portré kép. Azok a gyönyörü barna szemek oda koncentrálják a szemet. Gyönyörüen komponált kép.
Ez a kép nekem 5 -ér.


4.6

 

#1 Írta: NonameTheHunter 2006.09.27 19:04:48 www  7629 197

Egész jó kis kép lett, sajna ezt a hozzászólást csak azért irom, hogy kipróbáljak valamit, de hogy legyen haszna is, : nem szerencsés a dupla szemfény, általában a csúnyábbikat mind két szemből el kellene venni...manapság sok helyen látok 2 szemfényt, de mivel napból s cak 1 van azért nem ajánlatos.


4.6

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-20D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF 24-70 f/2,8 L USM


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0998 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat