Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

Melyiket is?!

Melyiket is?! (5)

Vélemények: 5

Megnézve: 526

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Egyéb / Lila


Lila

  Lila

Fényképezőgép:

Canon EOS-40D

Objektív:

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro

Szűrő:

UV

Záridő:

1/500s

Rekesz:

F4.5

Fókusz:

70 mm

Iso:

ISO 400

Készítés helye:

Európa Magyarország Székesfehérvár

somasok előző képei
Mikor a fagyi visszanyal...

Mikor a fagyi visszanyal... (-)

Nézelődöm még fél órát...

Nézelődöm még fél órát... (-)

Imamalmok

Imamalmok (-)

Kutyaszunya

Kutyaszunya (-)

Cikória, az angyalát!

Cikória, az angyalát! (-)

| Még több

Feltöltötte:

  somasok 

Feltöltés ideje:

2009.07.02 11:50:22

Kategória:

  Egyéb

Átlag:

3.6 (3 szavazat)

Megtekintve:

790

Betöltve:

1018

Feldolgozható:

Nem

Lila

Kísérlet, ezt most nem húsvéti tojásnak szántam:-))

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#20 Írta: somasok 2009.07.03 08:29:03 www  11114 1026

hsam! Nem akarom én feltétlenül megvédeni a képet se, a progikat se.
A Picasa úgy került az exifbe, hogy először abba töltöttem fel, és néztem végig a képeket, majd utána a PhotoScape nevű - egyébként jó képfeldolgozóval - "rondítottam" el. Ezeket az adatokat az exif nem tudom, hogy miért, de nem őrzi meg.
A nem létező biziről meg nem is sejtem, hogy mire utal? Szó nem volt eddig ilyesmiről?!
No, mindegy.
Szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#19 Írta: somasok 2009.07.03 08:18:15 www  11114 1026

Kedves Réka!
Örülök, hogy hozzászóltál ehhez a képhez - mint felháborítóhoz - és nem örülök, hogy - bár ezek szerint megnézted - de nem szóltál hozzá a makrómhoz. Mert hogy ott konkrét hibákra konkrét tanács adható. Most akkor légyszi áruld el, mi a tiszteletlenség? Látni a hibát, és nem segíteni, vagy néha leszállni az elefántcsont toronyból, és "kirúgni" a hámból? Igazából nem is értem, mitől dőlt ki így a bili?
A lila kerettől? A kerek vágástól? Az élességi hibákkal küzdő buboréktól?
Ha úgy véled, hogy ez a kép sérti az oldal magas színvonalát, akkor bocsánat, bár tudnék néhány képet előhúzni az albumokból, amivel fel sem veszi a versenyt.
Fogadni merek, hogy hagyományos vágással feltéve, keret nélkül:
1.) Meg se nézi senki
2.) Ugyan úgy eldiskuráltunk volna róla jó és kevésbé jó pontokkal vagy pontok nélkül, mint a gyíkokról, virágokról és egyebekről.
Ezt mond meg Réka, egészen pontosan mi verte ki a biztosítékot?
Hsam meg tanár.Gondolom hivatás, nem szakma. Akkor?
Tudom, van olyan, hogy leveszik a képet, akik a vélemények nyomán nem vállalják. Én megpróbálom újra, kerek és lila nélkül. Kíváncsi vagyok vajon akkor mi lesz a hibajegyzékben?(Mert, hogy hiba minden képben van, az szinte biztos)
Üdv


Válasz hozzászólás
 

#18 Írta: Scampkid 2009.07.02 19:16:49 www  1572 118

Nézd. Vannak hibái bőven a makródnak is. De abban van remény, és konkrétan lehetne a hibákat sorolni, magyarázni, hogy hogyan kellene, kellett volna csinálni.
Ennél a képnél elmegy tőle az ember kedve. Nem azért, mert olan amilyen, hanem azért mert az oldal tűrőképességével játtszol. Szerintem ez tiszteletlenség. Majd ha tudsz egy olyan fotót produkálni ami bár megosztó, de nagyon művészi, ha van értéke és mondanivalója-mégha elvont is- majd akkor próbálgasd itt az oldal, és a tagok tűrőképességét. Vannak, voltak, és lesznek is itt ilyen képek, és ez jó, ha minőségi a munka.
Hsam-hoz írt véleményedre meg annyit reagálnék, hogy itt senki nem esküdött semmire. Ha akar ír, ha nem nem. Elvesztette a beléd vetett bizalmát és reményét. Ennyi. De nagyfiú már, nem kell nekem megvédenem.

Tisztelettel: Réka


 

#17 Írta: somasok 2009.07.02 17:12:55 www  11114 1026

hsam!
Még valami! Egy tanár sohse mondhat le egyetlen tanítványáról sem!(Még a reménytelennek látszókról sem) Ez olyan, mint az orvosi eskű: alapvetés!
Egyébként nézd meg, az egyidőben feltett makróhoz egyetlen hozzászólás érkezett, ehhez a lilához meg már mennyi!Pedig hiba abban is van biztos, csak azt már ki sem nyitják! Ja, légy a virágon? Áhhhhh....
Üdv.


 

#16 Írta: somasok 2009.07.02 16:51:34 www  11114 1026

hsam! Ez a megállapításod némi magyarázatra szorul, szerintem. Mármint, hogy felesleges véleményt írni.
A Picasa-ban nincs színmintavétel, de ezt nem is abban "követtem" el.
Nincs miért elnézést kérned, és nem értem, mi vezetett ahhoz, hogy azt írd, hogy soha többet nem véleményezed a képeimet.
Én szeretnélek erről az elhatározástól lebeszélni, mert ez úgy hangzik, mint ha megbántottalak volna minimum egy orrbavágással.
Tudatosan nem bántotalak meg az biztos, ha akaratlanul igen, akkor bocs.
Szóval kérlek, írj továbbra is, és ha akarod, egyszerűen csak elfogadom, és nem reagálok rá, ha esetleg azt nem szereted!
Üdv.


Válasz hozzászólás
 

#15 Írta: somasok 2009.07.02 16:36:31 www  11114 1026

Megint beletrafáltál, tényleg sokkal többet utómunkázom mint régebben, sőt többet a kelleténél is. De mentségemül szolgáljon, hogy te is - és gondolom mások is - átestek ezen a "gyermekbetegségen". Arról nem is beszélve, hogy sokszor kaptam - jogos - kritikát az utómunka hiánya, vagy elégtelen volta miatt. Most "kiélem" magam - de már visszafogottabban - aztán beáll a nyugodt felhasználói állapot.
Tehát:igazad van, jól látod, de úgylátszik ez olyan, mint a bárányhimlő: át kell esni rajta. És itt sem az a fontos, hogy az ember hány éves, csak a szíve legyen fiatal!
Köszi, hogy vetted a fáradságot, és végignézted az albumomat!
Üdv.


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: ilevvy 2009.07.02 14:34:32   4968 542

Sokat irtál, de én elolvastam :D. Egyetértek veled, csak még egy dolgot akarok hozzáfűzni (az imént elfelejtettem). Nézegettem az utóbbi képeidet, és azt vettem észre hogy egyre tööb hangsúlyt fektetel az utómunkába mint maga a kép elkészitésébe. Egyszóval teljesen átestél a ló másik oldalára. Tapasztalatból tudom, minnél többet "kisérletezel", utómunkázol egy képpel az annál rosszabb, kevésbé tetsző lesz. Az elején én is sokszor estem ebbe a hibába. Azóta több hangsúlyt fektetek a kép elkészitésébe, ha kell akár 50-szer is lefényképezem, addig mig nem lesz olyan amilyennek lennie kell, hogy minnél kevésbé keljen "belemászni". Azt javasolnám, próbálj kicsit több hangsúljt fektetni maga a képbe, mint az utómunkába.


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: somasok 2009.07.02 14:26:04 www  11114 1026

ilevvy! Nem voltál durva. Ugyan ez a helyzet nálam is, napi több száz kép, s nem győzőm feldolgozni se. És vannak közte jók is, de nem szeretem - bár néha rávisz a feltölthetnék - hogy a negyvenedik pipacs, hatvanadik vízcsepp, harmincadik gyík stb. legyen a képem. Ilyenkor mindíg úgy érzem - főleg, ha már korábban kész volt a kép, csak nem tettem még fel - hogy megelőztek, én pedig csak epigon vagyok.
Na, ennél a képnél ettől nem kellett félnem, és ráadásul én nem is találom borzasztónak, legfeljebb formabontónak.
Legyél légyszi továbbra is őszinte, de indokolj, és akkor mindíg tudomásul veszem a véleményedet! De csak akkor!
A másik: volt egy kis zsebgépem. Fotózgattam magamnak, meg néha tettem fel az fn-re a tudósítói rovatba néhány képet.Nem gondoltam a fotóimról túl sokat, de volt azért jópár, ami nekem tetszett, de lehet, hogy ma már nem tenném fel az oldalra.
Aztán találtam egy pályázatot - amire sokan direkt nem is neveztek, de ez egy más kérdés - és a képemmel megnyertem a jelenlegi gépemet.(Szipál Márton is zsűrizett!)
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az ember saját magát nem mindíg értékeli a helyén, vagy általában sem, vagy csak egy-egy esetben.
Ezért jók ezek az oldalak, mert - ha tényleg őszinték a vélemények - sokat tanulhatunk belőle mindannyian. Engem a profi oldalról - indok nélkül - állítólag többek kérésére kiebrudaltak.
Azt sem tudom, hogy mi volt az ok, ugyanis ott az a módi, hogy nem kell indokolni az oldal szerkesztőjének semmit, önhatalmúlak cselekedhet.
Általában, ha észrevettétek olyant sosem írok, hogy ilyen nyílás, vagy olyan idő lett volna jobb. Ebben én nem vagyok hozzáértő, ezért nem is szólok bele. Én inkább a kép által keltett emóciókat írom le, hisz a "művésznek" általában van valami eszmei, formai, vagy egyéb szándéka a művel, erről adok visszajelzést, visszacsatolást a magam véleményével. Ebből is lehet rengeteget profitálni, szerintem.
Na, befejezem, mert ennyi mindent úgysem olvas el senki, de most legalább én kiírtam magamból néhány dolgot!
Szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: somasok 2009.07.02 13:57:24 www  11114 1026

Hát ez a poén! A bubi teljesen önállóan produkálta a lila tükröződést, a természetes környezetében van, a keret színét sikerült úgy megválasztani, mintha annak a színe tükröződne...
Köszi a véleményt, szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: somasok 2009.07.02 13:53:38 www  11114 1026

Hát ez!("kilóg....") De persze, hogy jó-e, elfogadható-e, tolerálható-e az csak és kizárólag a közszemlén derülhet ki.
És mégegyszer leírom: nem vagyok sértődős, nem azért pakolom a képeket, hogy csak dícsérjetek, ha valami rossz, vagy nem tetszik, azt továbbra is kéretik megírni őszintén!
Szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: ilevvy 2009.07.02 13:52:45   4968 542

Tudom hogy kicsit "durva" voltam, de öszinte akartam lenni, ez a véleményem és kiállok melette, akkor is ha ezért megharagszanak. De akkor sem értem mi a kisérlet lényege. Öszintén megmondom, van nap hogy kimegyek fényképezni, lövök vagy 200-300 képet és egyiket sem "merem" feltenni, mert nem érzem hogy van benne az a plusz, az a több amiért érdemes lenne feltölteni. Mivel már elértem egy szintet (legalábbis ugy érzem), nem nagyon akarok az alá sülyedni, inkább addig próbálkozom mig egyre jobb és jobb képeket tudok nyujtani. Azzal semmi baj hogy kisérletezel, én is sokat szoktam de szerintem egy kisérletnek az a lényege hogy alkosson az ember valami érdekeset, egyedit, a kisérlet is elérjen egy bizonyos szinvonalat. Nem akartalak megbántani a véleményemmel, de mint mondtam őszinte akartam lenni és mint irtam, tudsz te ennél jobbat is.


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: fido1983 2009.07.02 13:51:34   608 161

Szia!Nekem is volt hasonló próbálkozásom anno.Még megtalálod a galériámban asszem.A keretet buktad de a többi nem rossz.Szerintem alacsonyabb felbontásban jobban mutatna.Így picit kezd szétesni.A bubi utólag lett rárakva ugye?A tükröződésből gondolom.


3.8

 

#8 Írta: somasok 2009.07.02 13:48:32 www  11114 1026

Imre! Köszönöm a bíztatást! Tényleg a bubi lett volna a lényeg, és az, hogy a gömbhöz miért ne próbálnám ki a kör alakú körbevágást? A befoglaló négyzethez én sem feltétlenül ragaszkodnék, de hát így működik a progi.
Köszönöm a hozzáállásodat, de akinek borsódzik tőle a háta, az írja azt(Jobban szeretem az őszinteséget, mint a feltétel nélküli eleve elrendelést:-)). Te azt láttad meg, hogy ez a manusz próbál vmi mást. Köszönöm.
Szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: somasok 2009.07.02 13:38:41 www  11114 1026

Free! Neked tulajdonképp válaszoltam az előző hozzászólóknak írt mondandómmal.(A lényeg a más látvány tolerálásának próbája volt.)
A minőséget illetően van igazság a kritikákban, legközelebb az "alapanyagra" is jobban ügyelek.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: FreeVili 2009.07.02 13:33:42   1382 84

Félreértés ne essék! Eszemben sem volt leszólni a kísérletet, vagy sikertelennek nyilvánítani, csak nem értem (még), mi volt a kísérlet lényege. Pedig kíváncsi lennék rá, mert nagyon "kilóg a kép a sorból" (nem pejoratív értelemben).


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: somasok 2009.07.02 13:31:48 www  11114 1026

Én - mint írtam - kísérletnek szántam, többek között a "Mit bír el az oldal?" c. próbának.
Úgy látszik ezt nem.
Nem a keret miatt lett a cím lia, hanem ha megnézed(?) akkor ugyan ilyen lila látható a bubin is és ezért lett lila a keret.
Nekem tetszett, hogy olyan, mintha a keret színe tükröződne.
Mondanivalót ilyen tipusú, osztályon felülien lőtt és utómunkázott fotónál se várj. Ezek nem azért készülne.
Én csak örülök, ha pontoznak - indoklással - még soha nem utasítottam el megindokolt pontot, hozzászólást sem. Ezután sincs szándékomban.
Szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: somasok 2009.07.02 13:24:20 www  11114 1026

Nem haragszom. Sikertelennek minősítem a kísérletet...:-))
Szép fényeket!


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Imre 2009.07.02 13:24:20 www  5335 387

Hm! Nem értem a hozzászólásokat és az értékelést sem. Odaírta Somasok, hogy kísérlet. Lehet hogy inkább segítséget, ötletet mint sem ledorongolást várna. Ki tudja mi lesz belőle, de minden kísérlettel tapasztalunk, tanulunk valamit, még akkor is, ha végül nem a várt eredmény jön ki.
Milyen színű a háttér, milyen keret, jelenleg piszkosul mindegy, gondolom nem ez volt benne a fontos. Talán a bubi! Nem?? Talán ha lenne még élesebb, kicsit nagyobb, vagy a képhez képest nagyobb, sok lehet még a kérdőjel, de törekszik arra hogy valamit kidolgozzon.
Ezért 5-ös és bíztatás, csináljad, drukkolok!


5.0

 

#2 Írta: FreeVili 2009.07.02 12:55:44   1382 84

Szia
A képet nem akarom ítélni, mer nem tudom, hogy mi is volt a kísérlet lényege.
Nem vagyok egy keret-zsonglőr, de ennél furábbat még nem láttam... Az viszont igaz, hogy "lila". De azt legalább nagyon. :D
Üdv
Vili


 

#1 Írta: ilevvy 2009.07.02 12:47:20   4968 542

Egyre többet van szó az oldal szinvonaláról, hoy senki sem mer pontozni, nem meri elmondani a véleményét. Na én elkezdem akkor, legyünk öszinték.
Hát ez nagyon de nagyon nem... Somasok, tudsz te ennél jobbat is. A kép életlen, semmi mondanivalója nincs, a cimet nem értem (mert gondolom a képnek kell adni cimet, nem a keretnek, ami külömben... nem is tudom mit mondjak). Egybefoglalva, nem tudom mi vezetett arra hogy feltöltsd ezt a képet.


2.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-40D

Képek az alábbi objektívvel:

Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC Macro


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1249 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat