Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

a szocializmus gyöngyszeme

a szocializmus gyöngyszeme (-)

Vélemények: 3

Megnézve: 777

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Növények / fehér rózsa


fehér rózsa

  fehér rózsa

Fényképezőgép:

Fujifilm FinePix S5800

Szűrő:

Polar (Linear)

Rekesz:

F1

Fókusz:

200 mm

Iso:

ISO 6

Készítés helye:

Európa Magyarország Sülysáp

Holdanyó előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  Holdanyó 

Feltöltés ideje:

2009.11.09 03:03:58

Kategória:

  Növények

Átlag:

-

Megtekintve:

875

Betöltve:

1240

Feldolgozható:

Igen

fehér rózsa

A Felnőtt tanulás Hete díjkiosztóján kaptam

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#10 Írta: Holdanyó 2009.11.22 15:13:14   84 14

Kedves joska56! Egy éve van digitális fényképezőgépünk, amit nagyon nehéz szívvel, de megvásároltunk. Állandóan kéregetni más gépét már nagyon untam, hogy megörökítsek egy anyák napját vagy egy ballagást. Amikor kattintok valamire megszólal bennem egy hang, (igen, elkaptam egy pillanatot) de később visszanézve már nem érzem ugyanazt a feeling-et. Már csak egy érdekes emlék marad, az érzés pillanatát már nem kapom vissza azt a valami csodavárást azt a belső gyermeki érzést, hogy ajándékot kaptam egy megfogott pillanattal.


 

#9 Írta: joska56 2009.11.22 08:32:02   2472 499

Kedves Holdanyó! A fotózás az egyik legkreatívabb tevékenység a világon, s mint ilyen sok-sok próbálkozással jár, aminek kapcsán tanul a "tanuló" Én kb. 30-35 éve fotózom. Kezdetben igénytelenül, szerkesztés nélkül kattintgattam. Akkoriban minden 5-800. képemet tudtam értékelni elfogadhatónak.(mások nem) Persze fiatal voltam és lelkes, nem keserített el a "kudarc, sőt...
Nem untatlak tovább. Röviden: sok-sok próba, kísérlet, minden kép elemzése, vágása, színharmóniájának változtatása mind egy-egy tanulmány és olyan pont létrehozása, ami a későbbiekben felhasználható. Ha emlékeinkben megmarad egy-egy beállítás, színvilág, forma, akkor válik tudatossá a kattintás előtti céltudatos szerkesztés. S amikor már tisztában vagyok a képességeim és a gépem kihasználhatósága közti összefüggésekkel, akkor kezdem el mások képeit hasonlítgatni az enyémhez, más ötleteit az én ízlésem szerint megvalósítani. Erre most a digitális lehetőségek világában egész könnyed lehetőség van. Képzeld el, én filmes géppel kezdtem, s egy-egy kép eredményére gyakran heteket kellet várni, s csak akkor tudtam meg, jó-e az elképzelésem. Hiába volt laborom, a várakozási idő jóval felül múlta a mostani időtartományt.
Bocs, hogy ilyen sokat írtam, de fel szerettem volna hívni a figyelmedet, hogy érési időt kell hagyni a tanulmányokra ami a saját tapasztalatokon is múlik.
KITARTÁS! Üdv: joska56


 

#8 Írta: Holdanyó 2009.11.12 10:54:30   84 14

Tehát nem elég fotóznom, de meg kell tanulnom helyesen kezelni a számítógépen található fotóméretezést is. Köszönöm a jótanácsokat. Igérem, jó tanuló leszek.


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Holdanyó 2009.11.12 10:48:40   84 14

Van olyan fotó is ahol épp átnyújtják az említett fehér rózsát, de azt a mellettem ülő hölgy készítette. Megnézem, hogy tudok-e vele kezdeni valamit. Hm nem homályos, nem hibás, így fel tudnám tőlteni, tehát kreditet kell szereznem.
A másik gondom amikor vitrinben lévő tárgyakat kell fotózni és megcsillan az üvegben a lámpák fénye és elmossa a fotózandó tárgyat.


 

#6 Írta: HAVRAN 2009.11.11 15:58:05   99 5

És mégegy: ha valakinek a véleményét nem fogadod el, azt illik megindokolni.. pl. filco részletes, korrekt írását vajon miért utasítottad el?


 

#5 Írta: HAVRAN 2009.11.11 15:41:28   99 5

Olvasd el a szabályzatot (bal oldali menüsor), abból kiderül, hogy lehet kreditet szerezni a saját képeidnek feltöltéséhez. Üdv.


 

#4 Írta: Holdanyó 2009.11.11 06:29:42   84 14

Mint említettem, a Felnőtt tanulás Hete díjkiosztóján kaptam a rózsát, de egyszerre csak egy képet lehet feltőlteni, így egy másik verziót már nem sikerült megmutatnom. Mivel a rózsától búcsút mondtam,a Radnóti Miklós utcában található Újlipótvárosi Klub-Galériában, ahol a kisképző tanulóinak volt kiállítása és ott kértem meg a hölgyet, hogy tegye vázába, mert még én megyek ECDL vizsgára, és csak nagyon későn érek haza, hogy vázába tehessem. Most keresném a lehetőséget, hogy több képet feltőlthessek, ám nem találok olyan linket, "fotó feltőltés" Köszönöm az eddigi észrevételeket, és a jó tanácsokat.


 

#3 Írta: filco 2009.11.09 12:54:14   4417 376

hello! a méretet írták, valamint azt is hogy a klasszikus rózsafotó harmatcseppes homogén hátteres stb.

én most egy másik vonalon gondolkoznék tovább:
mivel a rózsa a körülményekből követleztetve valamiféle irodaszerűségben várakozik, ebben a környezetben érdekes lehet egy olyan bemutatás, holy oldalsó nézőpntot választasz, a háttérbe komponálva a bútorokat, esetleg két alakot, egyik gratulál a másiknak, mintha a te eredményedért kapnád. mindezt kellően elmosva a rekesszel és fókusszal játszva, a rózsa lenne éles, a hátteret esetleg lehetne szelektíven színteleníteni egy rózsáéhoz hasonló színvilágra. szerintem valami ilyesmi is érdekes lehet, nem kell mindig mindent úgy, ahogy az a nagy könyvben megvan írva. bár feltétlenül érdemes azokat is kipróbálni:)

sajna a szék , szatyor ebben a formában valóban nem túl esztétikus. hát részemről ennyi üdv


 

#2 Írta: tengelic 2009.11.09 12:37:11   4788 388

Halihó!
Jó lesz a rózsa téma,de kicsit nagyobbat ha lehetne és kicsit kevesebb zavaró tényező legyen ami elvonja a virágról a figyelemet . HA javasolhatok valamit :virágpermetezővel spricceld be a szirmokat majd keress egy olyan beállítást,ahol a fény oldalról esik,így vízcseppecskék csillogásai feldobják a képet.Ne pont felülről,mert úgy sokan fotóznak az snasz. Most olvastam a szakirodalomban,hogy az érdekes perspektívákat kell keresni. :) sok sikert!


 

#1 Írta: FreeVili 2009.11.09 11:04:06   1382 84

Szia
Először is üdv az oldalon. Olvass sok véleményt és érezd jól itt magad.

Ami a képet illeti.
Egyet kell értsek az előttem szólóval, ami a kép méretét illeti. Hozzátenném még, hogy a háttér gyakran majdnem olyan fontos, mint maga a téma. Itt sajna egy széktámlát és egy reklámszatyrot is láthatunk a virág mellé.
Jobb lett volna valami más környezetbe tenni a rózsát. Amúgy ha ez egy díj, akkor gratula hozzá.
Üdv
Vili


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Fujifilm FinePix S5800


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0713 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat