Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

Simply

Simply (3)

Vélemények: 2

Megnézve: 724

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Tájkép / Itália szívében


Itália szívében

  Itália szívében

Fényképezőgép:

Záridő:

1/250s

Rekesz:

F4

Fókusz:

5 mm

Iso:

ISO 100

Mariamaria előző képei
elfáradva...

elfáradva... (-)

sarki miegymás...

sarki miegymás... (-)

pihenő egy múzeumban.....

pihenő egy múzeumban..... (5)

a sarki fűszeres

a sarki fűszeres (4.63)

platánok Rómában

platánok Rómában (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Mariamaria 

Feltöltés ideje:

2010.08.22 06:55:05

Kategória:

  Tájkép

Átlag:

4.75 (2 szavazat)

Megtekintve:

652

Betöltve:

893

Feldolgozható:

Igen

Itália szívében

Az etruszkok földjén, Róma és Firenze között jártuk a városkákat, természeti csodákat. Az Appeninek vulkáni eredetű, a már nem működő kráterekben mély és nagyon tiszta vizű tavak vannak. A földből sok helyen szulfátos gejzír tör elő. Az etruszkok pedig városaikat a hegyek tetejére építették ezzel kihasználva a természet adta védelmet. Megpróbálok néhány szépséget megmutatni nektek. Elsőnek ezt a fotót választottam, mert ez volt a jellemzője a vidéknek, ahol jártunk. Na és első HDR-em.

,,tusita" fotoalbumom: http://picasaweb.google.hu/bercimaria/AzEtruszkokFoldjenBomarzo#

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#8 Írta: Mariamaria 2010.08.22 22:48:36 www  7226 380

De kedves tőled! A Picasan azért sok olyan fotóm van, ami nem lépi túl a szép, de túrista kategóriát. Viszont arra jók, hogy ,,utazzak". A szász erődtemplomok.....nos az egy komoly terv, még egyszer elmenni és amit nem láttam ( kb a fele) megnézni és fotózni. Lehet érdemes lenni Erzsébettel (erz) összefogva egy erdélyi fotóstúrát szervezni??? A tele-kocsi mindenkinek megéri, jó szórakozás lenne, ki-ki stílusa szerint fotózná ugyan azokat a tájakat, városokat. Én benne lennék :-))


 

#7 Írta: Amarillis 2010.08.22 22:34:42   7692 545

Szia Mária! Most jöttem a galériádból....nem bírtam ám kivárni még ide szép sorjában feltöltöd a képeket.....csodás helyen jártál...ha már ott voltam elkísértelek Erdélybe is, jól esett látni az ismerős helyeket:))


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Mariamaria 2010.08.22 22:07:34 www  7226 380

Szeretetteljes üdvözletem a párodnak :-))))) A dőléssel kapcsolatban válaszoltam Bringásnak, nagyon megszerettem ezt az új gépemet, de nem tudom mit kezdjek az obi adottságaiból adódó bedőlésekkel. Ötlet??? Vettem sajnos észre, hogy erősen torzít mert jó nagy a látószöge. Remélem idővel kitanulom hogyan kell bánni vele. Kösz a pontot :-))


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Mariamaria 2010.08.22 22:04:13 www  7226 380

Nagyon örülök, hogy nem okozott csalódást az első Itália fotó. A dőléssel kapcsolatban Bringásnak válaszoltam, és nagyon elnézést a téves infók miatt! A progi amit letöltöttem és kipróbáltam: Dynamic-Photo HDR és nagyon jó szívvel ajánlom!!! Én is olvastam itt az FV, hogy valaki ezt használja, letöltöttem és nem csalódtam. Egyszerű, mint a pofon, de komolyan. Bátran csapj bele! :-))


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Mariamaria 2010.08.22 21:59:56 www  7226 380

Szia, na szépen sorban. A kiigazítást nagyon köszönöm, nagyon fontos, hogy pontos infot kapjanak a fotóstársak!!! Szégyellem is magam rendesen ezért az elírásért. Valószínűleg az okozta a félreértést, hogy megnéztem Itália szeizmikus térképét, és az egész országot a legföldregés veszélyesebb vörös színnel jelölik, kivéve a Pó-síkságot. Még egyszer köszönöm és nagyon remélem sokan olvassák amit írtál és a valós infókkal nézik tovább a képeket.
A ferdeség nekem is szemet szúrt, de rájöttem (sajnos a városi fotóknál látszik majd) a nagylátószögű obi előnye egyben a hátránya is: kicsit torzít. A hátul lévő hegyeken ellenőriztem le, hogy valójában a látszat ellenére nem dől a fotó.
A zajosodás...........nos erről nemes egyszerűséggel elfelejtkeztem. Vagyis fel sem merült, hogy ez a HDR-nél előjön. A többi HDR-es fotót megszűröm, mielőtt felteszem.
Annak viszont nagyon örülök, hogy jónak találtad az első HDR próbálkozást. Kösz még egyszer a megtisztelő pontot is.


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: zso6607 2010.08.22 20:39:27   13843 177

Párom azt mondja ez egy szuper kép. Hiszek neki, jeles.
A dőlés dolog: a völgyben látok egy házat, jól belenagyítva (500%) azt mondanám egyenes mint a cövek. Viszont a horizont valóban megtévesztő. Lehet ilyenkor érdemes kissé bedönteni a "vízsinthez". Az ég zajossága szerintem még nagyon határon belüli...
De ugye ez csak az én véleményem...
Perspektíva, látvány remek. Gratula


5.0

 

#2 Írta: Amarillis 2010.08.22 17:17:08   7692 545

Most irigykedem ám igazán, erre a vidékre én is nagyon vágyom:) Bringás már precízen leírt mindent, a dőlést én is érzem, a kivágást nagyon jól eltaláltad. A HDR alkalmazásáért minden elismerésem, én még nem mertem nekifogni....persze öncélúan nem szeretem a képeken, de vannak helyzetek amikor kifejezetten jót tesz. /melyik progival készítetted?/Üdv. Amarillis


 

#1 Írta: Bringás 2010.08.22 11:33:51   28277 1150

Visszafogott, valós színvilágú HDR, pontosan olyan, amilyennek szerintem lennie kell. Véleményem szerint elsőre igen jól sikerült munka. (Az én első próbálkozásaim messze elmaradtak ettől.) Azonban van egy tipikus, HDR-re jellemző hibája, a zajosodás. A HDR mindig felerősíti a zajt, amit szűrni szükséges. Itt az égen ez elég szembetűnő. A panorámás vágás nagyon jó, tetszik a kompozíció, akárcsak a finoman beszűrődő fénypászmák. Viszont a képet ferdének érzem, mintha balra dőlne. Igaz, konkrét viszonyítási alap nincs, de a növényzet, a felhők és a táj lefutása is ezt sugallja.

Végül a fotóhoz semmi köze nincs, de nem állom meg, hogy ne kommentáljam a leírást. Az Appenninek (és ez a helyes írásmód) nem vulkáni eredetű hegység, hanem a tengeri üledékes kőzetek felgyűrődésével keletkezett, midőn az afrikai kontinentális közelemez nekiütközött az eurázsiainak. Ennek megfelelően, a hegység fő tömege a két kontinens közt egykor elterülő hatalmas tenger (a Tethys) tengeri üledékes kőzeteiből, elsősorban homokkőből és mészkőből épül föl. A fotódon is ez látható. A vulkanizmusról pedig annyit, hogy sokkal később, mikor az Appenninek vonulata már rég "készen állt", néhány törésvonal mentén megindult a tűzhányó tevékenység, amely még napjainkban is zajlik. De ez csak pár vulkáni krátert és kúpot épített a gyűrt üledékek tetejére. Mivel a tájékoztatást (gondolom én) ismeretterjesztőnek szántad, így érdemesnek tartom a javításra - már ha egyetértesz. Csupán érdekességként említem, hogy a Toscanai-medencében (Firenze) még 1,7 millió!! éve is tenger hullámzott, ami földtörténeti szempontból csak ma reggel volt…
További szép fotonokat


4.5

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1072 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat