Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4546

Nőnapi köszöntő

Nőnapi köszöntő (5)

Vélemények: 17

Megnézve: 749

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Sport / Bogi küzd...


Bogi küzd...

  Bogi küzd...

Fényképezőgép:

Fujifilm FinePix S9500

Szűrő:

UV

Záridő:

1/320s

Rekesz:

F8

Fókusz:

116 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Marcali

Dodó előző képei
Mikor írják már ki???

Mikor írják már ki??? (-)

Start - felkészüléstől a vízbeérésig

Start - felkészüléstől a vízbeérésig (-)

Megy a Zsuzsi-vonat...

Megy a Zsuzsi-vonat... (-)

Küzdelem

Küzdelem (-)

Az utolsó méterek

Az utolsó méterek (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2010.09.03 20:26:32

Kategória:

  Sport

Átlag:

-

Megtekintve:

650

Betöltve:

816

Feldolgozható:

Igen

Bogi küzd...

Országos B kategóriás Bajnokság

Mivel gondolom, hogy kezditek nagyon unni, előbb-utóbb befejezem... lányom versenyez

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#10 Írta: Dodó 2010.09.04 09:54:52   11000 727

Köszönöm a tanácsot! Mivel erős elhatározás miatt ("ha most nem, akkor meggondolom magam, és másra költöm") az éppen nem hozzáférhető 520-as helyett (valami miatt akkor azt a szériát nem forgalmazták - nagyon szűkszavúak voltak, lehet, hogy valami kis probléma volt velük) egy nagyon nagy memóriakártyát vettem, és így minden kép JPG és RAW formátumban is megvan. Az utóbbi időben (mivel szereztem egy nagy kapacitású memóriakártyát) a Fujit is RAW-ban használom, bár az úgy nem tud sorozatot exponálni, tehát - a "mozgékonyabb", csere nélkül jobban variálható, és jobb fényerejű objektívje miatt, mellyel megfelelő fényviszonyok között életképeket tudok csinálni - második gépként viszem magammal. Te mindig mondasz valami nagyon érdekeset és hasznosat, mivel az eredeti Olympus szerkesztő program itt van a fakkban, csak korábban nem használtam, és a korábbi winchesterem "halála" óta fel sem telepítettem. A könyvvel kapcsolatban is igazad van - mindig elővehető, ami nem kell, azt nem olvasom el... Köszönöm!


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: erz 2010.09.04 09:05:08 www  4797 276

Ha idő szűkében vagy akkor az mindenképp probléma, de ha már megvetted a tükrös masinát, amit gondolom azért vettél, hogy jobb képeket tudj készíteni, akkor mindenképp érdemes lenne megpróbálni kihozni belőle a maximumot.
Az említett könyvben tényleg sok olyan dolog is van ami kiadványszerkesztéssel kapcsolatos és a fotók jobbá tételéhez nincs sok köze, mégis én hasznosnak tartom, mert a ps esetében az alapvető műveletek elsajátítása sem könnyű. A másik dolog pedig, hogy a könyv mindig kézügyben van és bármikor újból utána tudsz nézni annak ami érdekel és esetleg elfelejtetted, nem mint a net, ahol sokszor elég nehezen talál meg az ember újra egy bizonyos dolgot.
A PS-nél azonban jobban tudnám ajánlani az Oly saját rawfeldolgozó programját, ha adtak ilyent a gépeddel, vagy utána tudsz nézni a neten és valahonnan letölteni, mert minden gépnek a saját programja a legmegfelelőbb a raw fájljai feldolgozásához. És sok esetben könnyebb a kezelése is az ilyen programoknak mint a PS-nek. És a raw-tól nem kell megijedni, mert egyáltalán nem nehezebb vele utómunkázni mint a jpg-vel, sőt inkább élvetzetesebb mert sokkal jobban tudod alakítani a színeket, élességet mint a jpg fájlok esetében. Látom a géped 8 felvételig képes sorozatfelvételre is raw-ban ami sportfotónál elég fontos(mármint a sorozat, próbáld ki ezt raw-ban is, ha eddig még nem tetted).
Végül azt ajánlanám, hogy Imrével, ha már próbáltatok kolaborálni akkor ismét vedd fel a kapcsolatot, mert ő többek között már bebizonyította, hogy a kis Olyval is lehet szép, zajmentes, technikailag hibátlan képeket előállítani. De Bringás, AnTi, Oszkor, Amarillis és még sokan ilyen technikával dolgoznak és biztos sokkal többet tudnak segíteni mint én.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Dodó 2010.09.03 23:34:29   11000 727

Nem vagyok sértődős, különösen akkor nem, ha a másik félnek igaza van - arra elég hamar rájöttem, hogy ilyenkor a mérgeskedés és sértődés nem visz előre sem engem, sem a másik emberrel való kapcsolaton nem javít... akinek néha eleve nem volt könnyű megmondani a negatív véleményt... Ismereteim hiánya mellett másik bajom az időszűke, de azt mindenkinek magának kell megoldania, s tudok hivatkozni számos olyan dologra, amit nem csinálok, és így marad elméleti időm.
Nagyon örülök, hogy a könyvről írtál. Volt már a kezemben, de nem tudtam eldönteni, hogy érdemes-e megvenni (nemcsak az ára, hanem nagy terjedelme is kicsit visszariasztott, mivel nem tudtam, hogy a benne szereplő rengeteg minden gyakorlati haszonnal bír-e) - ezek szerint érdemes.
Gondolom, előbb-utóbb ebbe is bele lehet jönni, és eddig amit tényleg meg akartam tanulni (na jó, nem a jégbalettre gondolok), azt többé-kevésbé sikerült is.
Tényleg jólesett mindegyikőtök biztatása - most ülök vissza a Fővárosi Bíróságtól szakértésre kapott anyag elé, ami egy szép, nagy kásahegy, amin keresztül kell rágni magam, és szakértői vélemény formájában "vissza is kell adnom"...


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Dodó 2010.09.03 23:23:06   11000 727

Köszönöm a véleményedet és a biztatást ... nem adom fel, mert szeretem csinálni. (Nem tehetek róla, de most ez a régi szöveg jut az eszembe: - Szeretsz kártyázni? - Igen! - Akkor miért nem tanulsz meg?). Annak külön örülök, hogy nem unod, mert sok-sok érdekeset lát az ember, és szeretné (természetesen megfelelő minőségben) megosztani...


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Dodó 2010.09.03 23:19:58   11000 727

Köszönöm a biztatást... igyekszem megfogadni a tanácsokat, de elsősorban azokra tudok "magamtól" reagálni, amik a témára és a szerkesztésre vonatkoznak. Nem mondom azt, hogy analfabéta vagyok a számítógéphez, de gyakran érzem, hogy azokhoz képest, akik eleve PC-ket "vettek kézbe" és nem a Commodore 64 volt számukra az első komputer, kicsit nehezebb a helyzetem, illetve (ha "képben akarok lenni a képekkel"), akkor több időt és erőt kell erre fordítani... Nem adom fel egyébként, mert makacs vagyok, csak néha, hajnalban, amikor már a fáradtságtól nem tudok aludni, és a megoldandó feladatok prioritásait igyekszem eldönteni, ez egy kicsit hátrább kerül...


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: erz 2010.09.03 22:42:20 www  4797 276

Mostanában a képeidet nézve nekem is az motoszkált a fejemben amit Ancsa mond, de én nem mertem leírni nehogy megsértselek. Örvendek, hogy nem sértődtél meg és hogy akarsz tanulni, mert remek sportfotókat tudnál tényleg készíteni, csak valami probléma adódik a minőséggel.
Szégyellni pedig egyáltalán nincs mit, senki sem géppel a kezében született. Segíteni viszont elég nehéz csak az internet közvetítésével, a személyes együtt dolgozás lenne a legeslegjobb.
Imrével tényleg jó lenne együttműködni, mert neki is Olyja van. Én is szívesen segítek, ha tudok a PS alapvetőbb műveleteinél pl. a zajszűrésnél, webre való mentésnél, de a képeimet nagyrészt a Nikon saját raw feldolgozójával alakítom, ami más gépek raw fájljait nem kezeli.
Nem akarlak fölösleges költekezésre sem buzdítani, de ha a PS CS2 verzióját használod akkor van ahhoz egy jó könyv amit én is megvettem annakidején és sokmindent tanultam belőle: Photoshop CS2 a címe és a szerzők Elaine Weinmann és Peter Lourekas. Ez egy 500 oldal körüli kötet, de érthetően és részletesen leírja a program használatát. Magyar és angol nyelven is leírja az eszközök, parancsok stb. nevét, tehát mindegy hogy milyen nyelvű változatot használsz. Ha nem pont CS2-t hanem CS3 vagy 4-est használsz, szerintem akkor is az alapvető dolgok ugyanúgy működnek, tehát a könyv használható.
Tovább nem is szaporítom a szót csak biztatlak én is, hogy semmiképp ne add fel, mert biztos vagyok benne, hogy menni fog neked az utómunka.


 

#4 Írta: _Nórii_ 2010.09.03 22:15:30   133 0

Ahogy Mária mondja! Ne add fel! Imádom a sportfotóid, a minőségen meg lehet javítani! Fel a fejjel! Jó lesz az! Sőt, már egyre jobb! :)


ui.: Én nem unom!!!!


 

#3 Írta: Mariamaria 2010.09.03 22:07:59 www  7226 380

Nem hiszem, hogy szégyellned kellene magad. Sok-sok tanácsot kaptál, és egyre jobbak lettek a fotók. Hogy ez most nem a legsikerültebb technikailag, van ilyen is. Pl. Ancsa eléggé profi ahhoz, hogy tanácsot adjon, vagy kitaláljátok együtt, mi a hiba. A vizes versenyeken kívül gondolom vannak edzések, jó kis pillanatokkal, kulisszatitkokkal, azokat is lesd el. Szóval (Peter gabriel):Don't give up!!! Ne add fel!


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: Dodó 2010.09.03 21:01:35   11000 727

Imrétől kaptam volna tanácsokat, csak először nem volt meg a mikrofonom, aztán elmentem nyaralni... én is szégyellem már lassan magam...


 

#1 Írta: ancsa 2010.09.03 20:35:08   14067 626

Dodó... kérlek engedd meg, hogy valaki segítsen a képfeldolgozásban, hogy ne olyan legyen mintha egy vacak telefonnal készülne a kép.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Fujifilm FinePix S9500


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0937 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat