Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4570

szitakötő

szitakötő (5)

Vélemények: 4

Megnézve: 786

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / Fohász


Fohász

  Fohász

Fényképezőgép:

Panasonic DMC-LS2

Záridő:

1/80s

Rekesz:

F5

Fókusz:

17 mm

Iso:

ISO 80

Készítés helye:

Európa Magyarország Kunszentmiklós

IvJo előző képei
A 2-es

A 2-es (-)

Biztonság

Biztonság (-)

Hazafelé

Hazafelé (-)

Buda

Buda (-)

Alkony

Alkony (-)

| Még több

Feltöltötte:

  IvJo 

Feltöltés ideje:

2010.10.02 18:48:07

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

599

Betöltve:

797

Feldolgozható:

Nem

Fohász

Kazakisztáni MADJAR férfi 2008-ban Kunszentmiklós - Bösztörpusztán a MAGYAR-MADJAR Kurultájon.

A minősége nem olyan, mintha tükrössel készült volna, de azért talán nem olyan rossz. Az adatok az eredeti képre vonatkoznak, amit "kicsit" megdolgoztam. Nem szoktam ilyet csinálni...

üdv.:
IvJo

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#11 Írta: IvJo 2010.11.01 17:57:45   1063 104

Az eszmefuttatások inkább a témának szóltak, amit felvetettem. A kép sajnos nem a legjobb minőségű, ezért inkább az elkapott pillanatok kategóriájába tettem. A cím jelen esetben teljes mértékben fedi a valóságot. (azt hiszem)

üdv.:
IvJo


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: hanayama 2010.11.01 17:27:25   217 19

A kép minőségét én nem tudom szakszerűen megítélni, de mégiscsak jó ez a portré, ha hosszú eszmefuttatásokat vált ki.A cím is érdekes hozzá.


 

#9 Írta: Bringás 2010.10.05 20:28:53   28277 1150

Van egy történész barátom. Pénteken találkozunk. Ha nem felejtem el, megkérdem, mi a hivatalos álláspont, ő ugyanis tanárként azt kell tanítsa. Igen komoly hazafias érzelmű. Kíváncsi vagyok, vajon egyezik-e? Csak el ne felejtsem!

A nemzettudattal kapcsolatban sajnos igazad van. Az nálunk a béka… alatt van. Bezzeg a környező országokban…


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: IvJo 2010.10.05 19:36:09   1063 104

Elég valószínű, hogy az én tudásom sem elegendő ahoz, hogy bármit is kijelentsek, de úgy érzem, hogy valami nem kerek a származásunkról szóló hivatalos magyarázatban. Az elhalgatás alatt pedig azt értem, hogy például az MTA egyáltalán nem foglalkozik az üggyel, pedig szerintem a hivatalos szerveknek kutya kötelessége lenne a dolog végére járnia. Egészséges nemzettudatú népeknél bizonyosan komolyabban vennék, és veszik az ilyen jelentősségel bíró ügyeket. Az pedig, hogy a hivatalos álláspont (már ami a származásunkat illeti)a habsburg elnyomás alatt erőltetődött ránk adhat okot, hogy megkérdőjelezzük a hitelességét.

A történelem tudomány és a régészet területén rengeteg a feltételezés, de a genetika már talán pontosabb eredményeket hozhat. Minden esetre én is kiváncsian várom a folytatást.

üdv.:
IvJo


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Bringás 2010.10.05 17:21:42   28277 1150

Elolvastam a cikket. Érdekes volt, de nagy okosságot nem tudok hozzáfűzni, mert az jelentősen meghaladja az én szerény tudásomat.

Erről a módszerről olvastam már ismeretterjesztést, és én is úgy tudom, hogy jelenleg ez a legkorszerűbb. AZONBAN amit nem tudok, hogy ettől még mennyire megbízható. Az eltelt 1300-1500 év kb. 30 emberöltő. Ez önmagában persze nagyon sok. Genetikailag 30 generáció viszont nem tudom mire elég? Érdemes lenne összevetni ezt a kort azzal a ténnyel, hogy mikor alakultak ki (váltak el egymástól) az emberi rasszok. Ezt az adatot szintén nem ismerem. Az biztos, hogy az "alap" a negrid rassz volt, hisz az ember bölcsője Afrikában ringott. Én úgy tudom, genetikailag az ázsiai a dominánsabb. Értsd fehér vs. ázsiai szülők gyermekének lesz a szemén mongolredő. Ez alapján a közös ősünknek rendelkeznie kellett vele, amit mi a kb. 30 nemzedék alatt elvesztettünk. A cikk csupán valószínűségről beszél nem tényről. Időben mondjuk teljesen egybevágna a Honfoglalással, illetve az ázsiai indulással. Ezek szerint ők lennének a hátramaradottak? A Csodaszarvasról sajnos nincs említés. Ha ismerik, azt kéne tudni, mikor született pontosan ez a legenda? Értsd, hol jártunk mi akkor. Mert, ha már a Kárpát-medencében, akkor ők honnan ismerik? Nos, ezek a gondolatok ébredtek bennem.

Végül, én elég naiv lélek vagyok, ráadásul rendkívül természettudományosan és logikusan gondolkodó személyiség. Lehet, épp ezért nem értem az elhallgatásról, eltitkolásról szóló megjegyzésed. Mit és mi célból kell itt bármit is eltitkolni?? Volt egy genetikai vizsgálat, amely a szerző szerint valószínűsít de nem bizonyít egy lehetséges rokonságot. Kultúráról, nyelvről nem esik szó. Kinek lehet ezzel problémája? Lesz még ezzel kapcsolatban bizonyíték vagy cáfolat, mert a téma érdekes. Mindenesetre olyan elmélet volna jó, ami a fenti felvetéseket magában foglalja, magyarázza. Komplexen. Tanulmányaimból bizton állíthatom, tudományos körökben, nagyon nehezen megy egy régi elmélet elvetése, és egy új elfogadása. Idő kell hozzá, míg a szakértők emésztik az újat.

Tisztelettel: Csaba


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: IvJo 2010.10.03 18:35:36   1063 104

Szia Bringás!

Örülök, hogy legalább Te rákérdeztél a lényegre. Nem akarok okoskodni, inkább csak hivatkozok Bíró András Zsolt antropológusra, aki a kutatásokat végezte a kazakisztáni Madjarokkal kapcsolatban. Annyit azért elárulok, hogy a kazakisztáni Madjaroknál is él a Csodaszarvas legenda, mint őstörténet, ez azért bizony érdekessé teszi a dolgot.

Link:
http://kurultaj.com/2009/10/12/tudomanyos-eredmenyek-2/

Nagyon érdekes dolog, hogy hivatalosan eltitkolják a dolgot, illetve egyszerűen nem vesznek róla tudomást, agyonhallgatják. Ha érdekel olvasd el a cikket és vond le magad a tanulságot belőle, én nem akarom ráderőltetni a véleményemet. A véleményedere viszont kíváncsi vagyok, így megköszönném, ha nem is a kép alatt, de üzenet formájában megírnád nekem.

Köszönöm, hogy szántál időt a képre.

üdv.:
IvJo


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Bringás 2010.10.03 14:04:36   28277 1150

Nem szoktam emberábrázolásokat készíteni, így nem is értek hozzá, ezért inkább nem írok mondvacsinált értékelést. Csupán azt szeretném megjegyezni, hogy mint kép érdekes ez számomra. Mármint, hogy magyar. Ez vajon származási rokonság, nyelvi, vagy valami más kulturális? Hiszen a férfi szemén ott a mongolredő, ami az ázsiai ember rassz jellemzője, mi pedig az európai rasszba tartozunk. Ez adta számomra az érdekességet.
További szép fotonokat!


 

#4 Írta: IvJo 2010.10.03 11:01:29   1063 104

Hello Tommy!

Köszönöm, hogy ilyen részletesen foglalkoztál a képpel. TanulékonySzörnyeteg is írta, hogy bal oldalt hagyott volna még teret, de én nem találom szűknek. Sajnálom, hogy csak a kompaktot tudtam magammal vinni, mert egy csomó remek fotó születhetett volna az analóg masinámmal.

üdv.:
IvJo


 

#3 Írta: Tommyka 2010.10.03 09:02:07   672 70

Hello IvJo, látom nem nagyon írnak a képhez.. pedig annyira nem rossz ez..(ezt ne sértésnek vedd, Én fele ilyet nem tudok.) A minőséget olvastam mitől lett ilyen.. Maga az arcot jól megderítette a nap, az tetszik, a vágásra bal oldalt még hagytam volna (igaz ez eredeti képkocka.) A hátteret meg lehetett volna teljes zöldre retusozni. A cím adná a képet pedig.

Tommy


 

#2 Írta: IvJo 2010.10.02 20:16:00   1063 104

Ez a teljes képkocka, nem kivágás, a hátteret pedig valóban utólag mostam el, és egy csomó zavaró dolgot kiretusáltam. Nem igazán szoktam ilyen mértékben módosítani a képeimet, ami sajnos meglátszik a minőségen, de itt szükség volt rá. Köszönöm, hogy szántál időt a képre.
üdv.:
IvJo


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: TanulékonySzörnyeteg 2010.10.02 20:02:58   852 23

Kicsiben nagyon jónak tűnt, de megnyitva látszik, hogy a minősége valóban nem az igazi. Szétesik a kép, szerintem egy kicsit túldolgoztad. A hétteret utólag mostad el (jobban)? És ez a részlet esetleg egy nagyobb képből lett kivágva?
Egyébként nagyon jól elkapott pillanat, tetszik a férfi tekintete. És nagyon szépek ezek a fények az arcán. Balra és lefelé én hagytam volna még egy kis teret.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Panasonic DMC-LS2


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0630 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat