Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4549

Tűz és jég

Tűz és jég (5)

Vélemények: 8

Megnézve: 947

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Portré képek / *


*

  *

Fényképezőgép:

Olympus E-410

Objektív:

Olympus Zuiko 40-150mm f/4-5.6

Záridő:

1/160s

Rekesz:

F11

Fókusz:

79 mm

Iso:

ISO 100

ilevvy előző képei
Boldog Nőnapot'

Boldog Nőnapot' (5)

*

* (4.85)

/* v.2

/* v.2 (5)

/*

/* (5)

"rozsda"

"rozsda" (5)

| Még több

Feltöltötte:

  ilevvy 

Feltöltés ideje:

2011.03.10 18:49:18

Kategória:

  Portré képek

Átlag:

3.7 (3 szavazat)

Megtekintve:

792

Betöltve:

1129

Feldolgozható:

Nem

*

Még mindig kevés a portré...

Első ilyen jellegű próbálkozásom... vagyis ilyen beálitásokkal még nem fotóztam (értem ezt a fényekre)... szóval csak őszintén...

PS: még annyi... a kép teljesen eredeti, szinvilág, kontraszt, fényerő mind eredeti, semmi javitás sincs, ez igy jött ki a gépből (nekem ez fontos)... viszont volt minimális vágás (pár mm) és kevés retus az arcbőrön (1-2 pattanás és bőrhiba)...

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#13 Írta: ilevvy 2011.04.11 09:17:06   4968 542

Köszönöm Graphite a tanácsokat, mindenképp megfontolandóak :)


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: Graphite 2011.04.10 15:43:25   445 0

Heló
Mivel van már némi tapasztalatom műtermi portréfotózásban néhány dolgot megemlítenék én is.A fény árnyék játék jó dolog de nem jelen esetben .Elég nagyok a kontrasztkülönbségek ami egy világos háttér esetén még szembetűnőbb.Ezért nem lett volna baj ha jobb oldalról derítőfényt használsz.A modelled tekintete jó,de a vágás az nem igazán.egy kicsit nagyobb képkivágást kellett volna használj ,hogy a kalaphoz felnyúló kéz legalább látszon.A fehéregyensúly amit én is megemlítenék ,tényleg átmegy kékes árnyalatba.Ezért érdemes általában RAW-ban fotózni ott minőségromlás nélkül tudod az alapbeállításokat változtatni.Stúdió fotózásaimon mindig így teszek.A retus amit még megemlítenék ,hát igen egy kicsit érdemes lett volna használni a bőrhibákat eltüntetni ,hogy ne csak részleges legyen a bőrhibák eltávollítása.Túl vagyok néhány ezer stúdiófotón ezért mertem neked néhány tanácsot adni.Visszatérve a fény árnyék dologra ,hogy én szeretem a játékukat de jobb volna egy sötétebb háttérnél használni ,ezáltal lenne egzotikuma a képnek,de a rendező jobbról fenntről ,hátulról akkor is használnék ellenfénynek egy kis softboxot ,hogy legyen egy kis fény ami megrajzolja jelen esetben a kezet és a fejtetőt a kalappal és a hajnak adna egy kis csillogást.Remélem nem haragszol,hogy megemlítetettem néhány dolgot de ezekre érdemes odafigyelni.


 

#11 Írta: ilevvy 2011.04.08 11:44:58   4968 542

Köszönöm nektek a részletes véleményeket... sajnos idő hiányában nem tudok most válaszolni, de igérem mindenképp pótolni fogom :)


 

#10 Írta: TanulékonySzörnyeteg 2011.03.13 20:21:38   852 23

Óó, Levi, ha tudnék műteremben 3.5-ös szintű portrékat lőni, akkor a fél valamimet odaadnám (nem a karomat, az kell, hogy tartsam a gépet... valami mást kell találni).

Na már most. Az, hogy a kép mennyire eredeti meg hogy így jött-e ki a gépből, az engem itt most nem érdekel, mert szerintem a végeredmény a fontos. Ettől függetlenül nyilván benne van a képben a tudás, tapasztalat meg a belefeccölt energia, de akkor is, ha a végeredmény szép, akkor másodrangú az, hogy mennyi utómunka van rajta. Nyilván Te nem így érzed, ez egyrészről személyfüggő, másrészről meg a saját képéhez mindenki máshogy viszonyul.

Az első, ami feltűnt az a retus. A szeme alatt csúnya, tényleg elnagyolt, sok mindent kihagytál és a bőre is túl fényes.

A műtermi világításhoz sajnos nem értek annyira, mint kellene, szóval ezt én sem tudom megfelelően megítélni, max a benyomásaimat tudom leírni. Nekem kicsit felemás megoldásnak tűnik. Addig oké, hogy az arcának a jobb fele árnyékosabb, de akkor a szeme alá miért jut ennyi fény? Vagy akkor legyen egyenletesebb az árnyék. Ha meg nem kell árnyék akkor jobbról egy kis derítés lehetett volna. Egyensúly szempontjából nekem ezek jutottak eszembe. De mondom, én ezt nem vágom.

Kalapkiégést már mondták... Egyébként nálam is úgy tűnik, hogy átcsúszott kicsit kékbe, viszont nekem ez nam zavaró.

A fülbevaló kérdést meg szerintem igazából nem ilyen egyszerű megítélni. Mert attól függ, hogy milyen célra készült a kép. Ha szimplán egy gyakorló fotó műteremben, akkor lehet azzal jönni, hogy túl élénk meg nem illik a szereléshez ilyesmi. De ha valamilyen divat vagy reklámfotó, akkor ezek a dolgok nem ilyen egyértelműek azért.
Tegyük fel, hogy ez valami márkának az új kiegészítőihez készült fotó. Akkor a modellnek nyilván ezt kell viselnie. Így illik-e ehhez a szereléshez? Ha színes ruhák lennének rajta vagy kint lenne a természetben vagy bármi más, akkor lehet ahhoz jobban passzol ez a ciklámenes virágos móka, de akkor meg feldobhatjuk azt a kérdést, hogy az úgy nem lenne-e túl sok? És a kavalkádban meg elveszne a fülbevaló, amit éppen be kéne mutatni. Ha viszont még minimálisabb lenne az öltözet és mondjuk csak a hölgy feje, válla meg mondjuk a fehér felső plusz fülcsi lenne benne, az meg lehet, hogy azért lenne fura, mert egy ilyen élénk darabhoz valamiért túl steril lenne az a bemutatás (ezt én sem értem teljesen :D majd gondolkozok még rajta, de valahogy biztosan meg tudom magyarázni :D ) vagy túlságosan elütne a fülbevaló.
No ebből a szempontból ez a kép lehet egy köztes megoldás, mert nem túl kevés, éppen nem is túl sok.
MÁSRÉSZRŐL a divat világa meg olyan színes és szerteágazó és sokkoló és satöbbi satöbbi, hogy vannak ennél ezerszer is furcsább és élénkebb szerelések is meg fotók is, amik melett ez nem is tűnne kirívónak.
HARMAR RÉSZRŐL meg azt is lehet mondani, hogy ízlések és pofonok. Lehet, nekünk nem tetszik, lehet a leányzónak meg pont, hogy így tetszett és ezt az összeállítást bármikor máskor is felveszi. Ebben az esetben meg ez őhozzá tartozik, ő ilyen, ez is része az egésznek. Bár így már nem divatfotó kategória. De mondjuk nem is tudom, pontosan minek szántad. Persze így is felvetül a kérdés, hogy mennyire illik ez a kép összhangjához? Kell-e hozzá vagy nélküle jobb lenne. Nélküle egyszerűbb lenne persze. De így meg lehet visz bele egy kis pluszt, egy kis színt, egy kis valamit, amire azt mondhatjuk, hogy "hoppá, nézd csak". Nem is tudom.

No meg még annyi, hogy a vágás alul. Nekem azt hiszem szűk, lejjebb hagytam volna még teret, mert így nagyon össze van szorítva. Meg ha bővebb lenne, akkor talán jobb oldalon a kéz is jobban érvényesülne és kevésbé látnánk sutának.

A model meg szép és van egy nézése. :)

Fú, ez jó hosszú lett, kb 3800 karakter, ezért kérek egy vállveregetést. Remélem azért, ki tudsz belőle hámozni valami értelmeset. :D

Üdv!

Kata


 

#9 Írta: Roland78 2011.03.12 11:03:37   269 5

Nem is arra gondoltam... :)
Nekem sincsenek fénymérő kütyüim. Ezt próbálgatással szoktam "belőni" - pár kattintás, visszanéz és állítani, ha kell. Így macerásabb ugyan, de pénztárca-kímélőbb :)
(megjegyzem nekem sem megy még penge módon a mai napig)


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: erz 2011.03.12 08:57:34 www  4797 276

A beállítás, a kedves, természetes arckifejezés tetszik.
Tudom, tudom a fülbevaló nem a te hibád, de szerintem sem talál a nyakékhez. Továbbá itt a megvilágítást én sem érzem tökéletesnek, valamint az arc csillogása helyenként(a jobb szeme alatt és az orrán) szintén nem tetszik. Ez utóbbit helyes sminkeléssel lehet kivédeni azt hiszem, pl. arckrém helyett valami por állagú púder vagy esetleg semmi, de ezt a tapasztaltabb stúdiófotósok tudnák legjobban megmondani.
A kéz a kalapon nem rossz ötlet, amint már írtam, hogy tetszik a beállítás, de szerintem kicsit másképp kellett volna megoldani: először is inkább kesztyű nélkül, másodszor úgy tartva a kezet, hogy látszódjon, hogy az valóban egy kéz, harmadszor pedig, ha már ezt a huncut beállítást kitaláltad, akkor jó lett volna szerintem ehhez egy fekvő vágású kép, hogy a kalapot fogó kéz, kar teljesen benne legyen.
Bocs ha túl hosszú és túl kritikus voltam.:-)


3.6

 

#7 Írta: Mariamaria 2011.03.12 08:07:56 www  7226 380

nem vagyok portrés, elolvastam itt alább a véleményeket, és tanultam belőlük.A fotó tetszik, jó beállítás, fülbevaló és rúzs összhangban, a trendi divattal én sem vitáznék (nagymama koromban).


4.0

 

#6 Írta: ilevvy 2011.03.11 12:21:01   4968 542

Először is köszönöm ancsa az őszinte véleményt...
Vegyük sorban a dolgokat... a retus: mint irtam, minimális volt... a szemhez és környékéhez hozzá sem nyultam!!! vagyis ilyen amilyennek látod... a kidudorodás teljesen jogos... erre nem figyeltem (akkor és ott kelett volna) utólag lehetne javitani, bár nem tudom mennyire lenne élethű... a fülbevaló: hát férfi lévén tök hülye vagyok az ilyesmihez... tuti hogy nem fogok a tinivel leálni hogy milyen a mostani trend, divat... erre se időm se tehetségem... szóval, ha szabad, ez alol kibujnék :DDD
A sapka... valóban kicsi kiégett, de ez szerintem még belefér, főleg mert nem a sapkán van a hangsúly... mint irtam Rolandnak is, én nem találom kékesnek... de mivel ketten irtátok, lehet tényleg van benne valami (pedig kalibrálva van a monitorom)...
És a legvégére az utolsó mondat és a pont: őszintén, nem gondoltam hogy ennyire gyenge és "középszerű" a fotóm... tökéletesen elfogadom és nem haragszom, de ugylátszik kicsit át kell értékeljem magamban a saját képeimhez való hozzáálást... nem mondodm hogy tökéletes, sőt, van hiba bőven, de ha ez 3.5, akkor még nagyon sokat kell tanuljak... és kicsit átgondoljam ezt a dolgot...


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: ilevvy 2011.03.11 12:09:54   4968 542

Köszi Roland :)
A felvetések a fénnyel kapcsolatban jogosak, valóban elfért volna még egy kevés ellenfény... viszont ami a fehéregyensúlyt illeti, én nem látom kékesnek (bár ezt ancsa is irta)... szinmérőt valószinű sohasem fogok használni... ezeket a kütyüket nem nekem találták ki... vagy látok, érzek valamit, vagy nem... én ezt tanulni akarom, nem holmi eszközök segitségével kárpótolni... de ez csak az én személyes véleményem :)


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: ilevvy 2011.03.11 12:07:08   4968 542

Köszönöm :)


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: ancsa 2011.03.10 21:42:16   14067 626

Ami tetszik az a pillanat.

Ami nem, az a szem alatti retus..elnagyolva, illetve a kép kissé bal oldalán majdnem középén egy kékes folt... olyan csúnya mintha valami kinövés lenne.... ez volt az első amit megláttam a képen.
A másik, hogy ez a fajta és színű fülbevaló nem illek a képbe.
Minden lerövidítve fekete és fehér..ehhez a ciklámenes rikító fülcsi nem illik, győzzük meg róla a modellt is és vegye ki a füléből. Ha ezt fotózáskor látjuk és elmondjuk, hogy nem illek ehhez a képhez nincs olyan nő akit nem lehet meggyőzni egy férfinak.....

A sapka kiégett és az egész fotó kékes....

Ez egész fotó ígéretes, de jobban megnézve csak középszerű.....


3.5

 

#2 Írta: Roland78 2011.03.10 20:10:05   269 5

Beállítás, élesség rendben van.
Egy pici ellenfény szemből,jobb oldalról kellene még, hogy azt a "csúnya" orr-árnyékot ellensúlyozza, vagyis lágyítsa. Mert ez így sok - kell oda, hogy legyen mélysége,kontrasztja egy portré-nak, de sokkal lágyabban/nem ennyire sötéten kellene.
Nekem ez jobban tetszik, mint az előző képed :)
Szóval gratu - és további gyakorlást!

Ah, a végére még egy apróság - a fehéregyensúly elmászott kékesbe (ez nálam is előfordult sokszor) - utólag nehézkes korrigálni (persze nem lehetetlen), de vagy színmérő kéne, vagy a vázon eltalálni a megfelelő színhőmérsékletet, amivel a vaku(k) üzemelnek.


 

#1 Írta: kettes 2011.03.10 19:37:54   113 11

Azt kell mondanom, hogy első próbálkozás lévén, nagyon jól sikerült:) Tetszik a szerkesztése, és szerintem kellően elég a fény mindenhol.:) Pöpec az élesség valamint a modell tekintete is rendben van.:) Üdv.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-410

Képek az alábbi objektívvel:

Olympus Zuiko 40-150mm f/4-5.6


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0821 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat