Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4577

Ördögöd van

Ördögöd van (5)

Vélemények: 6

Megnézve: 899

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Sport / Gerelyhajító


Gerelyhajító

  Gerelyhajító

Fényképezőgép:

Canon EOS-40D

Objektív:

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM

Záridő:

1/400s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

640mm

Iso:

ISO 800

Készítés helye:

Európa Magyarország Tatabánya

sysspo előző képei
H²O - kézilabda

H²O - kézilabda (5)

Magyarország-2010

Magyarország-2010 (5)

KUNGFU

KUNGFU (5)

Átlövés

Átlövés (4.93)

Sportfotó 1985

Sportfotó 1985 (4.5)

| Még több

Feltöltötte:

  sysspo 

Feltöltés ideje:

2011.04.05 17:28:59

Kategória:

  Sport

Átlag:

4.73 (6 szavazat)

Megtekintve:

921

Betöltve:

1259

Feldolgozható:

Igen

Gerelyhajító

Versenyen készült fotó, közvetlenül a dobás megindításának
pillanatában.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#40 Írta: sysspo 2011.04.09 17:48:38 www  769 138

Kedves Dodó!

Köszönöm a nem sablonos és igényes véleményt!


 

#39 Írta: Dodó 2011.04.08 23:29:53   11000 727

Na, látom, sikerült komoly indulatokat kavarni... Kár, hogy csak most kapcsolódok bele, mert néhány gondolatom nekem is van.
Messze vezetne annak elemzése, hogy hányféle fotós van. Talán okkal különböztethetjük meg az abszolút amatőrt, aki azért készíti a képeket, hogy saját emlékezetét segítsék, és olyan helyzeteket örökít meg, melyek neki fontosak, és ha ezekkel valami általánosat is kifejez, akkor az öröm mindenki számára. A sor következő végére teszem a művészt, aki az általánost vagy éppen a különlegest akarja eleve megragadni, s a világot a saját szemléletmódján átszűrve osztja meg velünk. Valahol köztük van a profi fotóriporter, akit kötnek a szakma szabályai: a lapzárta, a cikkhez illő képformátum, egyes esetekben az újság szemlélete is (pl. a "kis" lapok lokálpatriotizmusára gondolok, amelyben vesztett meccs esetén is szívesebben mutatnak be lőtt, mint kapott gólt). A riporter és a művész között az átmenet folyamatos, mivel a témagazdagság, a jó felszerelés és a mesterségbeli tudás segíti abban, hogy saját örömére készítsen (vagy saját örömére is készítsen) képet - amin lehet, hogy a szerkesztő nem "kap", de a kép ettől jelenthet magas művészi teljesítményt.
Szeretnék sportot fotózni (bár felszerelésem és az utómunkában szerzett tudásom nem nagyon teszi ezt lehetővé), s ezért tudom, hogy nagyon nehéz elszakadni az egyes sportágakat bemutató sablonos ábrázolásoktól, mivel könnyebb és elfogadottabb a "közhelyes" ábrázolás - ami kell az újságnak (vagy akár csak a kluboknak, hogy a kapcsolattartás, klubok közötti "sportdiplomácia" részeként elküldhessék egymásnak). Most térek rá a képre, ez csak éjjeli agymenés volt. Gondolom, sok-sok olyan képet készítettél már, melyen a gerelyvetést a szokásos pózokban (amik valóban jellegzetesek, kifejezőek, stb.) bemutattad - de ha egyszer máshogy akarod bemutatni a sportot, s nem az alakkal, hanem csak az arccal - nehezebb feladatot magad elé tűzve, s sikerrel megoldva - kifejezni, akkor miért ne tennéd? Már nem egyszer leírtam: ha mindegyikünk mindent egyformán látna és ábrázolna, akkor nagyon unalmas lenne az oldal. Éljen a különbség, éljen az egyéni látásmód! (Különösen, ha mint itt is, előrevivő!). Fogadd vagy ne fogadd el a véleményt - jogodban áll. Én elfogadtam volna - neki joga van a saját látásmódjához, ahogy neked is a tiedhez; ha így látja, és magyarázatot is fűz hozzá, szíve joga. Nem megsérteni akart, csak más elképzelése volt, s miért ne lehetne? Attól még te is, és mások is tudják, hogy ez a kép különleges, nem szokványos, nehezebben befogadható - de nagyon jó. Gratulálok és 5 pontot is küldök.


5.0

 

#38 Írta: sysspo 2011.04.07 19:16:01 www  769 138

vekker, baluska8

Köszönöm a véleményezést és, hogy megnéztétek.


 

#37 Írta: sysspo 2011.04.07 19:11:33 www  769 138

debella

"ami viszont felkavart egy kicsit , hogy e közösségben valahogyan nem megszokott ,és reméljük nem is fog az lenni ,az a stílus ,ahogyan egy más véleményére adunk ,vagy nem adunk ."

Ne haragudj de nem értelek. Egyszerüen kijelentettem egy pontozásra, hogy nem fogadom el. Valóban, én nem adok mindenki véleményére és nem akarok mindenkinek megfelelni föleg, ha az általa kritizált területen laikusnak tünik. Szerintem ennek nem prosztó formában adtam hagot.


 

#36 Írta: vekker 2011.04.07 16:04:05 www  143 12

tökéletesen megfogalmaztad "sokkal rosszabb minőségű fotókat pontoztok 5ös-re"...és ez nemcsak erre a képre igaz :))))

örülök, hogy más is így látja :))))

üdv.
joco


Válasz hozzászólás
 

#35 Írta: balusk8 2011.04.07 14:50:39 www  1127 209

érdekesek a kommentek :) ennél a fotónál sokkal rosszabb minőségű fotókat pontoztok 5ös-re, olyanokat amiket én pl egyből törlök a gépemről ! a legtöbb magyar fotós nem nyit az újdonságok felé, mindig az unalmas sablon dolgokat viszik bele a képekbe, szerkesztésben , utómunkában stb... mert hogy ezt tanulták a fotós suliban vagy ezt olvasták valami weboldalon, lótúró az egész, nyitni kell az új dolgok felé !!!
én "sportfotós" vagyok, tudom néha milyen nehéz elkészíteni egy képet hogy igazán jó legyen ! nekem tetszik ez a kép, iso magas, 640mm-ről van fotózva ami nem gyenge, nálam ez egy max pontszám ! közgyűrűvel nem egyszerű fotózni, én pl 7végén a ringen egy 2x-es közgyűrűvel fotóztam, jól szívtam is vele rendesen...


5.0

 

#34 Írta: debella 2011.04.07 09:28:33   8087 602

szia .szerintem ennek ,ebben a formában nincs értelme . a beszélgetésünk nem vezet sehová .azt hiszem nem akarjuk megérteni egymást .
még egyszer -utoljára - leszögezem , hogy a képed tecc , és picit szűknek látom .
ami viszont felkavart egy kicsit , hogy e közösségben valahogyan nem megszokott ,és reméljük nem is fog az lenni ,az a stílus ,ahogyan egy más véleményére adunk ,vagy nem adunk .
a képeket magunknak készítjük .ez igaz . addig ,amíg a mi akaratunk ,szándékunk ,egyéni látásmódunk ,érzéseink megjelennek rajta . de ez az egész ott kél életre ,ott válik értelmes kifejezési eszközzé , ha másnak megmutatjuk. nem egy fiókban végzi ...
egyéniséged ott van a képben . de ahogy mondtam , viccet sem magunknak mesélünk . - aki engem ismer ,az oldalon pár tucat ember tudja ,hogy nem keresem a konfliktust , de a "nem közösségbe illő megnyilvánulásokat " mindig igyekeztem elsimítani,és véleményemnek hangot adni .
ha az én képemre valaki azt írja ,h. ez + az nem oké ,és meg is magyarázza miért látja így , elfogadom .főleg ,és elsősorban ,ha ezt tisztelettel teszi .
én is így igyekszem befejezni mondanivalóm :)
részemről ennyi . üdv ,és szép fényeket :))


Válasz hozzászólás
 

#33 Írta: vekker 2011.04.07 06:49:32 www  143 12

szép hosszú eszmecsere :)))
kicsit off lesz a hozzászólásom...
- alapvetően az ember saját magának készít képet, saját nézőpont, saját színvilág, innen lehet megismerni 1-2 fotóst csak a képre nézve
- ha másnak fotóznánk elveszik az ihlet, az öröm és csak görcsös megfelelés marad a helyén...ilyenkor szokott jönni az alkotói válság...
- minden könyv/klub/stb mondja/vallja, hogy mindenki találja meg saját magát a képben, ettől lesz egyedi és művészi
- ha fizetnek érte akkor természetesen a megrendelő igényei is szerepet játszhatnak
- nem kötelező mindenki véleményét elfogadni, én sem teszem
off vége

maga kép szerintem jó, a szűk vágásért mármár könyörög a kép...
az arckifejezés, koncentráció elveszne ha több üresség lenne, ez így jó ahogy van :))))

üdv.
joco


 

#32 Írta: sysspo 2011.04.06 23:10:37 www  769 138

debella

"ha meg azt mondod ,hogy nem kell mindent elfogadnod ,talán igazad is van .de lécc ne úgy tedd ,hogy a sértődöttség ,az erőszakos ellenkezés legyen látható rajtad /soraidban "

Nem igazán értem, hogy miröl beszélsz. Mitöl lennék sértödött? Hol van nálam eröszakos ellenkezés? Egyszerüen kijelentettem, hogy nem fogadok el minden véleményt. Miért is kellene?


 

#31 Írta: debella 2011.04.06 22:25:01   8087 602

szia .
az első ,ami a legfontosabb . ha azt hiszed ,hogy a képeket magadnak készíted ,akkor nagyon nagyot tévedsz . még magadat is tévedésben tartod .
én kb. 30 évig fotózgattam magam örömére .tök jól éreztem magam ,és mindennél jobban szerettem a képeimet ,a gépeimet .a családban van egy profi fotós ,aki fotoművész kör tagja volt .sokáig -talán ma is - zsürizgetett pályázatokon .szoal kb 10 évig rágta a fülem ,miért nem adok be képeket én is pályázatra ,meg miért nem járok a fotoklubba .a képeket nem magadnak csinálod úgy sem -mondta .
akkor még ugye nem így ment ,mint ma ./digi / én meg megmaradtam magányos lelkesedőnek . semmire sem haladtam .ma hogy e közösség tagja vagyok, jöttem rá ,hogy mit jelentenek azok a sorok ,hogy az ember nem magának fotózik .a lelked mélyén mások véleményére kíváncsi vagy ...viccet sem magadnak mesélsz .enni sem egyedül a legjobb . tábor tűz mellett sem szoktál gitározni egyedül a kert végében ....mindent együtt élünk meg .egészen egysz .,mert ilyen az emberi természet .
ha meg azt mondod ,hogy nem kell mindent elfogadnod ,talán igazad is van .de lécc ne úgy tedd ,hogy a sértődöttség ,az erőszakos ellenkezés legyen látható rajtad /soraidban /
még egyszer mondom ...a képed tecc csak picit szűknek látom .
szia .és remélem nem lesz ilyen hangulatú a társalgásunk a jövőben ::))


Válasz hozzászólás
 

#30 Írta: sysspo 2011.04.06 20:47:03 www  769 138

klemy

Az ellentmondásaidat megpróbálom feloldani.

- Valóban mértem spot fényt - a kamerával - és manuális üzemmódban fotóztam

- Az 1/400 a 640mm-hez nem kevés az IS-sel

- A fotó nincs vágva

"Csak egy kérdés 100-400 mm obival hogyan készülhetett 640 mm-en a fotó.Közgyűrűvel :))"

400*1.6=640


 

#29 Írta: klemy 2011.04.06 20:22:31 www  3811 426

Hát nem is tudom mit mondjak még ezek után.
Ha nézem az exif adatokat ellentmondásba ütközöm.
Ugyan nem ismerem a fénymérés eredményeit(gondolom fotózás előtt biztos mértél fényt,szoktak a sport fotósok)
Először is nekem az 1/400-hoz nem biztos,hogy kelet volna az ISO 800 de a 640 mm-re meg kevés.
A géped röhögve kibírt volna 1600-is zajosodás nélkül ha 1/400-on fotóztál ha ez az optimális záridő a fénymérés után.
Azért sejtésem van ez a fotó valószínű egy nagyobb fotóból lett kivágva a pillanat miatt ami nagyszerű.
Csak egy kérdés 100-400 mm obival hogyan készülhetett 640 mm-en a fotó.Közgyűrűvel :))


 

#28 Írta: sysspo 2011.04.06 20:13:29 www  769 138

Köszönöm a vélményeket!

debella
"szerintem kicsit lazulj el"

Etz nem jól ítéled meg. Nem vagyok sértödött vagy feszült. Csupán nem fogadok el minden véleményt. Miért kellene?

"a képeket az ember soha nem magának készíti .mindig másnak .éppen ezért mindenki véleménye számít"

Ebben alapvetöen tévedsz, mindkét tekintetben.


 

#27 Írta: Gusto 2011.04.06 19:36:15   1065 0

Tamás!
Ha az számít valamit neked ,nekem nagyon bejött a kép. Mivel nem topkategória azért,gondoltam lesz itt valami a háttérben.
Lám ki is bukott az eső.:)


 

#26 Írta: jules44 2011.04.06 10:36:07   5741 444

Az arckifejezést nagyon eltaláltad.A feszültség jól látszik(talán még a gerely vonalát is figyeli).Szerintem itt az iso 800 inkább a fény miatt kellett,mert ez a gép nem csinál ilyen zajt.A sportfotózás valóban egy teljesen speciális fajtája a fotózásnak amihez igen kitartó és sok gyakorlati dolognak kell összeállnia,hogy jó fotók szülessenek.Én úgy gondolom,hogy mi azt tudjuk csak leírni,amit a kép látványa hoz ki belőlünk.A szigorúan szakmai szempontokat annak kell vizsgálnia,aki esetleg valamilyen magazinba(vagy újságba)válogatja be az alkotást,vagy netán igen jártas maga is a sportfotózásban.


 

#25 Írta: boobyy 2011.04.06 08:32:12   74 12

A fotó tetszik átjön abszolút,de egyetértek debellával és Mariamariaval.Egymás véleménye itt mindenkinek számít ha pozitív ha negatív hiszen holtig tanulunk.
Üdv


 

#24 Írta: debella 2011.04.06 06:19:46   8087 602

alapvetően mariamaria 20-as kommentjével egyetértek .
nem szabad azt gondolni ,hogy a legjobb versenyautót is a feltalálója vezeti legjobban .
szerintem kicsit lazulj el .és legyél befogadóbb .a képeket az ember soha nem magának készíti .mindig másnak .éppen ezért mindenki véleménye számít .ha a nézőt alapvetően laikusnak tartod ,abból az következik ,hogy rossz oldalra regisztráltál. itt mindannyian lelkes amatőrök vagyunk .egymás véleményére ,elismerésére ,kiokosítására vajazunk- ebből araszolgatunk előre .


 

#23 Írta: sysspo 2011.04.05 23:05:35 www  769 138

Köszönöm és Neked is!


Válasz hozzászólás
 

#22 Írta: Mariamaria 2011.04.05 23:03:47 www  7226 380

Azt hiszem inkább nem nézek utána. Szép estét.


Válasz hozzászólás
 

#21 Írta: sysspo 2011.04.05 22:56:06 www  769 138

Nyugodtan nézz utána annak, hogy én eddig hány véleményt nem fogadtam el! Alapvetöen laikus véleménnyel nem tudok mit kezdeni.


Válasz hozzászólás
 

#20 Írta: Mariamaria 2011.04.05 22:38:47 www  7226 380

Azért azzal nem értek egyet, hogy aki nem próbálta, nem lehet véleménye! Akkor nagyon magadra maradsz, mert kifejezetten sportfotóst nem fogsz itt találni. Ha meg csak a (bár nem sportfotós) pozitív véleményeket fogadod el, akkor meg előbb-utóbb magadat csapod be, mert nem lesz kontroll. De szíved joga :-)))


Válasz hozzászólás
 

#19 Írta: sysspo 2011.04.05 22:23:03 www  769 138

Köszönöm, örülök, hogy tetszik!


Válasz hozzászólás
 

#18 Írta: evikecic 2011.04.05 22:08:37   4791 290

Hú de jó, ez az arckifejezés nagyon átadja a kép hangulatát és tetszik a szerkesztés is, az ff is.
Gratulálok


5.0

 

#17 Írta: sysspo 2011.04.05 21:51:58 www  769 138

debella

Köszönöm azt, amit részletesen kifejtettél!

A sportfotózás valóban egy speciális terület. Aki nem próbálta, annak nem is igazán lehet véleménye. És itt nem érvényesülnek a fotózásban elfogadott alapvetö szabályok sem!


Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: sysspo 2011.04.05 21:41:01 www  769 138

Ezen a honlapon. Kattints a nevemre és láthatod az összes fotóm. Lesz köztük gerelyhajító kép.


Válasz hozzászólás
 

#15 Írta: debella 2011.04.05 21:40:51   8087 602

talán egy dolog .egy gondolat .
a sportfotózás egy igen speciális ágazata a fotózásnak .
egy olyan világ ,aminek a leglényegesebb feladata ,hogy minél jobban vigyen minket beleabba a zárt világba ,ami a sportolóban végbemegy .és ezt a szemen keresztül érhetjük el leghatásosabban .aztán az arckifejezés ,a test helyzete , dinamikája ...értem én .csak erre szerettem volna utalni .illetve még annyi ,hogy ha én valamiről azt hiszem ,hogy azt már tudom ,akkor azt képtelen leszek igazán megtanulni . éppen ezért meghallgatok mindenkit ...figyelek ...ha kell védem álláspontom ... és nem gondolom magam egy pillanatra sem nagyobb hozzáértőnek ,mint a tanácsadóm .
na csak ennyi .
szia


 

#14 Írta: Mariamaria 2011.04.05 21:37:15 www  7226 380

:-) az itt, az hol?!?


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: debella 2011.04.05 21:35:03   8087 602

értem .
üdv .


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: sysspo 2011.04.05 21:32:56 www  769 138

Gerelyes fotókat találsz találsz itt is tölem. Én úgy gondolom, hogy ezt a versenyszámot sokat fotóztam. Engem ebben igazán az érdekel, hogy nagyon szük képeket készítsek a kidobás pillanata elött.


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: Mariamaria 2011.04.05 21:23:46 www  7226 380

Semmi baj, gerelyes tapasztalat valóban nincs, csupán fotós:-) És nagyon szívesen megnézném a többi gerelyes fotódat, mert nagyon szeretem ezt a szép sportot.


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: sysspo 2011.04.05 21:12:41 www  769 138

debella

Világos az, amiröl írsz. Ez a kép másról szól.
Köszönöm a véleményed!


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: sysspo 2011.04.05 21:08:14 www  769 138

Mariamaria

Kérlek ne érts félre! Én azt hiszem, hogy a véleményed egyszerüen szakmai alapon nem fogadtam el. Én több ezer gerelyhajító fotó után tudom, hogy ez nem 3.8. Ennyi. Nem hinném, hogy tapasztalat lenne a véleményed mögött.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: pumpika 2011.04.05 20:55:11   764 69

szerintem zaj nélkül is nagyon jó lenne! :)


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Mariamaria 2011.04.05 20:54:44 www  7226 380

Nem a gerely rovására gondoltam a tágabb szerkesztést, hanem mondjuk hogy a másik karja aljáig látszódjon. Azt hiszem bántó, sértő véleményeket nem szoktak elfogadni, de ha te így gondolod, akkor ne fogadd el. Nem változtat a véleményemen.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: debella 2011.04.05 20:54:14   8087 602

szerintem nagyon jó . a kissé szemcsézettség is .talán szándékos .egy kicsit azt gondolom ,még jobb lenne ,ha tágabb lenne .nekem a 640 mm csillagászati . én nem is tudok ilyen dimenzióban gondolkodni .de talán ugyan ez kb 500 mm-rel
legalább a kicsavarodott előfeszített felső test . mint egy kifeszített íj húrja a lövés előtt pattanásig feszült vállövet hiányolom .az egyik legfontosabb rész az arc ott van .az max.
talán ennyi . akkor nekem max lenne . így csak majdnem .gratulálok.


4.9

 

#5 Írta: sysspo 2011.04.05 20:52:42 www  769 138

pumpika

Nem az iso800 zajosított. Én tettem iyenné és a zuhogó esö.

Köszönöm a véleményed!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: sysspo 2011.04.05 20:49:46 www  769 138

Mariamaria

Szükre vágtam, mert ez volt a célom. Az arc nincs lenyomva, mivel különben a gerely hegye nem lenne a képben. Én a magam részéröl úgy gondolom, hogy ez nem egy 3.8-as értékü sportfotó így nem fogadom el a véleményed.


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: pista1 2011.04.05 20:40:00   9608 436

Kicsit másképp látom. Ez direkt ilyen, így kifejező!


 

#2 Írta: pumpika 2011.04.05 20:38:34   764 69

az arc kifejezés az nagyon nagy
de a 800iso az sok nagyon be zajosította a képet
de ennek ellenére azért nagyon tetszik


4.7

 

#1 Írta: Mariamaria 2011.04.05 20:18:09 www  7226 380

Az arckifejezés nagyon jó. Eléggé szűkre vágtad, az feszültség, összeszedettség jól látszik, de egészében nagyon lenyomtad az arcot. A fotó vagy zajos, vagy valami effektet használtál? A képhez nem ad pluszt egyik sem.


3.8

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-40D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0952 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat