Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4570

Fényedben

Fényedben (5)

Vélemények: 5

Megnézve: 767

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / GYON (6) - Ti is foglalkoztok ezzel?


GYON (6) - Ti is foglalkoztok ezzel?

  GYON (6) - Ti is foglalkoztok ezzel?

Fényképezőgép:

Olympus E-520

Objektív:

Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6 Digital ED

Szűrő:

UV

Záridő:

1/100s

Rekesz:

F4

Fókusz:

133 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Gyula

Dodó előző képei
GYON(5/2) - Nem gondoltam volna... ff változat

GYON(5/2) - Nem gondoltam volna... ff változat (-)

Gyulai Onkológiai Napok(5) - Nem gondoltam volna..

Gyulai Onkológiai Napok(5) - Nem gondoltam volna.. (-)

Gyulai Onkológiai Napok (4) - Figyelem

Gyulai Onkológiai Napok (4) - Figyelem (-)

GYON (3) Ehhez hozzá kellene szólnom

GYON (3) Ehhez hozzá kellene szólnom (-)

Gyulai Onkológiai Napok (2) - Üléselnökök

Gyulai Onkológiai Napok (2) - Üléselnökök (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2011.11.06 15:35:47

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

528

Betöltve:

843

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

beltéri, D-SLR, fekete-fehér, Gyula, Gyulai Onkológiai Napok, indirekt vakuzás, tág rekesz, tele

GYON (6) - Ti is foglalkoztok ezzel?

Expozíció korrekció: -0,6
"Közkívánatra" fekete-fehérben

Gyulai Onkológia Napok - Az egyetemi klinikáknak néha még mindig nehéz elfogadni, hogy a megyei központokban azonos értékű munkát lehet végezni, mint náluk.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#9 Írta: tengelic 2011.11.09 15:13:43   4788 388

Nem akarok mélyebre belemászni,örülök,hogy már kifelé mászunk belőle. Sajnálatos dolgokat írtál és szomorú vagyok,mert a beteg ember a legkiszolgáltatottabb ezért hatványozottan érzi mindennek a hiányát. Én minden embert csodállok a szakértelméért,legyen az bádogos vagy orvos. Legyen ez a végszó.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Dodó 2011.11.07 21:18:34   11000 727

Sajnos, az egészségügyben nem látok sem igazi stratégiát, de főleg nem látok a rövidtávú probléma megoldására taktikai elképzeléseket. Jól látod, már most hiányzik egy generáció, akik a 40-50 évesek, de hiányozni fognak azok a fiatal szakorvosok is, akik most rezidensként kimennek külföldre. A sebészetnél maradva: Szegeden megvan Barzó Prof., Pécsett megvan Dóczi Prof., sorolhatnám tovább, de az elvégezhető műtétek számát korlátozza a mesterségesen beállított teljesítményvolumen-korlát, azaz a kalkuláltnál nagyobb számú műtétet nem fizetik ki (ami jogellenes, s a mi kórházunk is nyert pert az OEP-pel szemben, de nem jutottunk a pénzünkhöz, s nem sikerült behajtást elérni...)
A pénzről ne beszéljünk, mert túl messze vezetne. A fiatal rezidens nálunk nem jut műtéthez (urológus barátim meséli, hogy amíg itt ő katéterezhet, addig külföldre kitámolygott volt évfolyamtársa olyan műtéteket végez, amihez nálunk nem a szakorvos.-jelöltek, hanem az adjunktusok "férnek hozzá". Tehát aki marad, a magyar orvosképzés még mindig nemzetközileg kiemelkedő elméleti ismeretei mellett nem szerez gyakorlatot. Arra viszont kínosan ügyelünk, hogy ha valaki eléri a nyugdíjkorhatárt, azt elküldjük. Magyarország - szerintem - legjobb májsebésze elérte a nyugdíjkorhatárt, elküldték nyugdíjba. Megkérdeztem:
- Hol fogsz most operálni?
- Sehol.
- Nem hiszem, hogy ha XY azt mondja bármely kórházban, hogy nálatok szeretnék operálni, ne boldogan kapnának rajta...
- Nézd, Bélám, ha nem kell, hogy XY operáljon, akkor nem fog kuncsorogni műtéti lehetőségért.
Maradtunk ennyiben, s igazat kellett adnom neki a saját szempontjából, de sajnáltam a betegeket az én szempontomból.
A Gyulai Onkológiai Napokra felkértem előadónak, de egy nagyon kedves faxban kimentette magát, hogy nem tudta az időpontot átrakni, akkor bútorait éppen Koppenhágába szállítják, és szeretné felügyelni. Mert ott nem neki kell kérni, hogy műthessen, őt kérik, hogy műtsön...
Sajnos, ez minden szinten és minden szakmában így van, s ezért fáj nekem, amikor a magát magasabb rendűnek tartó (vagy magasabb rendűnek "felkent" intézmény orvosa lesajnálja az "alacsonyabb rangú?" intézetet. Amikor eljöttem Gyulára, volt 3-4 év, amikor - mivel még nem teremtettem meg a feltételeket itt - ahhoz a klinikához fordultam, ahol dolgoztam, s ott azok az emberek, akik a beosztottjaim voltak, hízelgek magammal azzal, hogy - legalábbis részben - tőlem tanulták a szakmát, megpróbáltak kioktatni, mert ők a klinika... Na, mindegy, ha folytatjuk, folytassuk üzenetben vagy az email-címemen, mert Hunter kinyír minket (joggal).


 

#7 Írta: tengelic 2011.11.07 19:25:56   4788 388

Bocsánat,csak kikívánkozott belőlem. Amit látok,mindenhol,hogy egy generáció hiányzik. Ott vannak az idősebb profok,akik igen nagy tudásal bírnak,most szó szerint említhetem a Szegedi idegsebészetet Barzó proffal az élén, akinek hálával tartozunk és van pár 50 es vagy 50 hez közel ,inkább jóval túli doki . Még sertepertél ott pár fiatal,akinek fogni kell a kezét a lumbáláskor,de nincsenek ott a 30-40 évesek. Mert külföldön vannak :(. A liftben hallok egy beszélgetést,ahol egy idősebb doki valamelyik arab országból próbálja hazacsalni az osztályra egy volt kollegáját. Idézem,ha nyerünk, az ország legjobb idegsebészete leszünk,ha nem,akkor én is megyek innen,mert ..... sípszó.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Dodó 2011.11.06 22:34:17   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Nem is gondolják szerintem az emberek, hogy egy előadás hallgatójaként mennyire "kitárulkoznak", s mennyivel őszintébb a mimikájuk, mint aztán az esetleges hozzászólásuk... Tudom, hogy nekem sincs kifejezett "pókerarcom", azért jobb, hogy a gép az én kezemben van, mert aki kicsit ismer, tudja, hogy éppen mit akarok mondani, s van, hogy jelzi, hogy inkább ne szóljak hozzá...


 

#5 Írta: nakoev 2011.11.06 21:38:26   6169 548

Szia Dodó!
Látom, jó kis portré sorozatot hoztál össze a kollégáidról.
Az arcok "olvashatósága" kifejezetten emeli a kép értékét.
Én is ezeket a spontán , beállítás mentes képeket szeretem.
üdvözöllek: nakoev


 

#4 Írta: Dodó 2011.11.06 17:45:38   11000 727

Nem vagyunk egyformák - sem felszerelésben, sem hozzáállásban a betegellátásban, s mások a tapasztalataink is. Egy tisztességes megyei kórház azokat a betegeket, akiknek ellátása meghaladja a képességeit, továbbküldi, egy klinika rangján alulinak tartja, akkor sem, ha nem képes ellátni, s másik klinikára, vagy az országos intézetbe kellene elküldenie. Tudom, hogy vannak kivételek, olyanok, amiket Te is írsz, amikor nem gondolnak valamire - de ez sajnos, visszafelé is igaz. Igazságügyi orvosszakértőként olyan durva mulasztást még nem láttam kórházban, mint a klinikákon... (Persze az én ügyeim nem elegendőek semmiféle statisztikára, s lehet, hogy azért kapom én őket, mert tudják, hogy sem a klinikai, sem a professzori, sem a tudományos rang előtt "nem esem hasra"...)
Most milliárdokat öltek be a sugárterápia fejlesztésébe az egyetemeken, és van olyan klinika, ahol nincs szakember, aki működtesse ezeket, mert egy professzorváltás miatt elszivárogtak. Nálam tavasszal 5 sugárterápiás szakorvos áll munkába, a legtöbb az országban, de ezt nem követi a géppark fejlesztése, s így lehet, hogy feleslegesnek minősítik őket. A kollégáim pedig azt mondják, hogy itt jól érzem magam, ha olyan helyre kellene mennem, ahonnan elszökdösnek az emberek, akkor inkább külföldre megyek, ahol nem 120.000, hanem 1.500.000 Ft-ot keresek.
Nem nevezem meg, mert nem lenne sem etikus, sem törvényes: Magyarország egyik neves énekesét tüdőtumora miatt nagyon magas szintű intézetben kobaltágyúval - amivel a kritikus szervek kímélése sokkal nehezebb, s ismerve az ottaniakat, nem is biztos, hogy éltek a lehetőségekkel - 50 egységgel (Gy) sugarazták be, opponáló mezőkből (a hazai és nemzetközi ajánlás gyógyszeres kezeléssel kombinált 66 Gy, legalább 3, de inkább 4 mezőből történő kezelést javasolnak, de nálunk minden beteg ilyen esetben háromdimenziós, konformális, a környezetet maximálisan kímélő és a célterületet a lehető legjobban ellátó sugárkezelést kap (ez néha 6 mező - munkás dolog, de ez a beteg érdeke). Egy másik klinikán a beteg PLB (azaz placebo) infúziós kezeléseket kap, amivel megtévesztik a beteget, megsértik a tájékoztatást való jogát, zsebre teszik a hálapénzt és indokolatlan finanszírozást vesznek fel az OEP-től. A professzort ilyesmiért eddig két helyről távolították el, de tanszékvezető egyetemi tanár lett. (Hiába, születni kell.). Az agyi aneurysma műtétét néhány klinikai mellett legjobban egy megyei kórházban (Miskolcon) végzik, olyanokat is megoldva, amiket a klinika nem vállal. Miért írtam le ezeket? Dolgoztam vagy 10 évet klinikán, s dolgozom most megyei kórházban. Semmivel nem lettem butább és ügyetlenebb (hacsak korom miatt nem, de a klinikán is öregednék), s látom, hogy hol, mik történnek. Vannak jó klinikák, és jó kórházak, s vannak rossz klinikák és rossz kórházak. A "klinikai rang"-ra támaszkodó kicsit gúnyos, lesajnáló mosoly miatt írtam mindezt.
A képpel kapcsolatos véleményedet köszönöm, s elnézést, hogy a magyar egészségüggyel kapcsolatos poroszos szemlélet ellen kikeltem... és ha meg bírjátok állni, akkor ne válaszoljatok erre, mert félek, hogy mindenkinek van jó és rossz tapasztalata, és az oldal nem erre való. (Írom én, de legalább elnézést kérek...)


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: tengelic 2011.11.06 16:46:37   4788 388

A minőségbe nem tudok belekötni,szerintem eddig ez a legjobb a sorozatból,az arckifejezés is beszédes. A kommentedhez pedige egy hozzáfűzni valóm van. A feleségemet egy hónapja operálták agyi aneurysma-val,amit egy megyei korházban simán benéztek és haza bocsájtották,mozgásszervi eredetű fájdalomra hivatkozva. Nem hittem el és a parkolóból visszafordulva követeltem,hogy vizsgálják meg rendesen,majd átvittem egy egyetemi klinikára,ahol kiderült a baj. Szerencsére kiderült,mert már nem volna köztünk. Persze ez nem fotózás téma ,de kibukott belőlem.Nem az orvosokat okolom,hanem az egyelőtlen technikai és szakemberi háttér elosztását. Szóval a képen látható hölgy arckifejezése nagyon is jól ábrázolja a két gyógyító központ közötti külömbséget és látok benne egy csep keserűséget is.


 

#2 Írta: Dodó 2011.11.06 16:25:04   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Az arc sok mindent kifejez, én a saját olvasatomat írtam mellé... de az értelmezésre tág tér nyílik, valóban...


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: skaresz 2011.11.06 15:56:43   1339 110

Szia! Jobbak ezek a képek fekete fehérben. Most ezen megint somolyogtam kicsit. Ezt az arckifejezést sokféleképpen lehetne megfogalmazni. Mindenki megtalálja a neki tetszőt.
Szép napot:Karesz


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-520

Képek az alábbi objektívvel:

Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6 Digital ED


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0768 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat