Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4547

Szirom

Szirom (5)

Vélemények: 4

Megnézve: 564

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / Megyvágó


Megyvágó

  Megyvágó

Fényképezőgép:

Pentax K200D

Záridő:

1/100s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

300 mm

Iso:

ISO 500

Készítés helye:

Európa Magyarország Dabas

klemy előző képei
Csőrte

Csőrte (5)

Rebbenés

Rebbenés (5)

Szemben állás

Szemben állás (5)

Szellem madár

Szellem madár (4)

Hajnali veréb :)

Hajnali veréb :) (5)

| Még több

Feltöltötte:

  klemy 

Feltöltés ideje:

2011.11.27 18:44:44

Kategória:

  Állatok

Átlag:

4 (2 szavazat)

Megtekintve:

485

Betöltve:

839

Feldolgozható:

Igen

Megyvágó

Sok ember szerint "habitus" és unalmas fotók a madár fotózás eme fajtája,de nem érdekel.Annyira szép madár és ma sikerült egy egészséges szép hímet megfotóznom és megmutatom nektek.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#18 Írta: timamolnar 2011.12.06 18:11:59   51 7

Hát nálam nem éles a szeme, de akkor ezekszerint velem van a baj.. Az miért jó, hogy nincs fókusz sehol?


Válasz hozzászólás
 

#17 Írta: -anTi- 2011.12.06 17:51:11 www  5518 520

Elolvastam itt lent ezt a kis párbeszédeteket, meg a véleményeket, meg ezt-azt már láttam-olvastam itt ami nem tetszett! Most nem kezdek neki a hegyi beszédnek, mert nem tisztem bíráskodni, és nem szeretnék kiállni senki mellett, mert nem is kell, nincs is erről szó! Tudom.
De azt el akarom mondani, hogy a kritika, az kritika! Ha valaki elmondja a véleményét a képről, az nem biztos, hogy a mi véleményünkkel harmonizálni fog, de ez szerintem nem is baj! A baj az, ha összevitatkozunk ezen! Ilyet ne tegyünk! Nagyon kedvellek mindannyitokat itt az oldalon, attól függetlenül, hogy bíráltok-e, vagy sem (engem, vagy mást)! Nem állok neki felsorolni minden megemlített tagot! Srácok, maradjunk egy jó közösség! Kritizáljuk, de ne bántsuk egymást! OK?
A fotódról meg úgy is tudod milyen, Te is! Alapjában véve szép, akkor is, ha nem ez a legjobban sikerült fotód! :D
Szeretem a "habitus" fotókat! ;)


 

#16 Írta: -anTi- 2011.12.06 17:36:19 www  5518 520

Janika! Ez nekem is hasznos volt! :)
Bocs klemy! :)


Válasz hozzászólás
 

#15 Írta: klemy 2011.12.06 17:24:47 www  3811 426

Köszönöm .
Hasonló módon szűrök én is.De ezt is megpróbálom.
Én általában ha a madár fókuszban van ,akkor Gaus életlenítővel életlenítem és vissza hozom azt amit eredetiben szerettem volna látni vagyis a madarat.
Köszi a tanácsot kipróbálom.Klemy


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: Janika 2011.12.06 17:07:05   8306 1292

Klemy, Ha elfogadsz tolem egy tanacsot, szivesen segitek. Ha a madar fokuszban van, de zajos a felvetel a magas erzekenyseg miatt, Akkor tudod a hatteret kulon szurni. Ha hasznalsz Photoshop-ot, akkor csak vagd meretre a kepet, es mentsd el az asztalra es onnan nyisd meg a Neat Image-el, vagy akarilyen mas zaj szurovel, Majd ujra nyisd meg PS-al, es illezd az eredeti tetejere. Majd a madarat radirozd vissza, de legalabb a fejet. Igy az egesz szurve lesz, csak az a resz nem, ahol az eredeti latszik ki. Nefeledd a vegen egybe olvasztani a 2 reteget. Az elesites is ki-hozza a zajt, soxor en csak az eleket elesitem (sharpen edges) Mikor keves a feny, allitsd az expot +0.2-re, es ugy fotozz...
Nyomjad folfele a madar fotokat, mert varjuk! :)


 

#13 Írta: klemy 2011.12.06 16:33:39 www  3811 426

Szia.
Azt látod rosszul,hogy a fókusz nem az ágon hanem sehol nincsen :))
De több van a szemen mint az ágon.


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: klemy 2011.12.06 16:31:50 www  3811 426

Dehogy sőt igazad van.
Jól megszűrtem az már biztos és utána próbáltam egy HDR defektet rátenni és hát az eredmény ez lett.


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: Janika 2011.12.06 04:44:37   8306 1292

Igazad van, a szep madarakat nem lehet megunni, es most ugy valaszolok neked h nem olvastam el a sok szoveget alul. A vagast en is igy oldottam volna meg, az expo ok, mondjuk szamomra lehetne picit vilagosabb. Sztem a fokusz ok, vagy az obiddal van gond, vagy a zaj-szures miatt vesztettel rengeteg reszletet itt. A tollazat annyira egybe olvad, mintha porcelanbol lenne az. Lehet h csak en latom igy. Inkabb hagytad volna zajosan, Lehet azt is meg emlitenem, de annyira nem zavarna mint ez a felulet. Sajnos nemsokat konyitok a Pentax gepekhez, es nemtudom mennyire zajosodik ISO500-on, de szivesen megneznem, az eredeti file-t is.

Remelem nem haraxol meg ram az oszintesegemert.


 

#10 Írta: timamolnar 2011.12.06 04:17:55   51 7

Arra mondjuk kiváncsi lennék, hogy miért nem. Hátha tanulok belőle valamit. Bár úgy gondolom, hogy a fényképet valamennyire mindenki másképp látja, van akinek tetszik, és van akinek nem.. De kiváncsi vagyok, hogy mit látok rosszul...


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: froghunter 2011.11.29 21:19:30   2074 48

Szia Klemy! Köszönöm a válaszod és semmi gond, hogy nem tudtál azonnal írni...örülök, hogy hosszabban írtál, már csak azért is, mert úgylátszik nem voltam figyelmes a képeid alatt írottakkal kapcsolatban.
Mindig megnézem a madaras fotóidat, és amikor ott járok, akkor elolvasom az összes előttem véleményezőt, de vissza járni már ezután nem nagyon szoktam, hogy a később írottakat is vissza olvassam....így fordulhat elő az, hogy nem olvastam a József által adott agresszív választ (majd ha lesz egy kis időm, akkor figyelmesen visszaolvasok, mert kíváncsivá tettél). Igaz, hogy csak József nevét írtam le korábbi írásomban, de láttam, hogy kiakadtál Zoli (Chopper34) egyik korábbi kommentárjánál is, ezért is írtam Neked, mert úgy gondoltam, talán írásom elgondolkodtat.
Én szeretem ha őszintén leírja valaki a véleményét a képem alatt, és az sem zavar, ha nem pont olyan stílusban fogalmazza meg az illető mondandóját, mint ahogy azt én tenném fordított esetben.
Ha bármilyen negatív észrevételed van 1 képemnél, akkor azt nálam mindig nyugodtan leírhatod anélkül, hogy gondolkoznod kelljen, hogy is fogalmazd meg, hogy meg ne bánts...nem fogok megsértődni, sem haragudni, sőt megtisztelsz őszinteségeddel.
De abban teljesen igazad van, hogy nem mindenki szereti az őszinte kritikát és tudom, hogy erre sokan igen érdekesen reagálnak.

Igen, mindannyian szembesülünk előbb-utóbb technikai lehetőségeink határaival....de talán ami ennél is bosszantóbb talán(legalábbis nálam), hogy még ha meg is fotózunk valamit teljesen korrekt módon, úgy, hogy semmibe ne lehessen belekötni a képen, az még attól egyáltalán nem biztos, hogy egy jó kép.
Mivel szinte egész évben a békákat kerestem, figyeltem, fotóztam az idén, meglehetősen sok képem gyűlt össze róluk...olyan minőségű kép, mint amiket ide feltettem, kevéssel több mint 400.....de sajnos a legtöbbnél semmi nem történik, csak a "béka ül a fűben" típusú unalmas képek, ezért is töltök csak ritkán belőlük.
Egy másik oldalra feltett ilyen béka ül a fűben típusú képemre megírták nekem is, hogy nem jó úton járok....pontosabban azt, hogy láttak már tőlem attól sokkal igényesebb munkát is....nekem jót tett ez a vélemény, mert ezek után még kritikusabban néztem a munkáimat...és már nem elégedtem meg minden esetben akkor sem, ha minőségileg kifogástalan egy képem(természetesen vannak kivételek, ha egy ritkán látható, vagy nehezen megközelíthető fajt találok, akkor örülök egy jól sikerült képnek, akkor is ha nincs különösebb történés a képen).
Ezért bátorkodtam én is kritikát megfogalmazni képeddel kapcsolatban, úgy gondoltam talán nálad is hasonló lesz a hatás.
A legjobbakat! István


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: klemy 2011.11.29 20:18:12 www  3811 426

Köszi és az utóbbi


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: alalat 2011.11.29 20:14:25 www  10883 854

Szia!
Nagyon szép madár.Szeretem nézni a madárfotókat igaz Én eddig csak egy rigót tudtam lekapni.Anyósomnál akartam készíteni egy etetőt, hátha mikot ott vagyok sikerül egy-két felvétel.Letettem róla, mert eszembe jutott, hogy van egy rakás macskája és nem szeretné, hogy a macskák szorakozásból madarakra vadásznának.Egy nagyon szép harkály mindig ott dolgozik az egyik diófán.Sajnos az obimnak messzevan.
Úgy látom, hogy ennél a felvételednél az élesség egy kicsit lecsúszott vagy a madár mozdult meg.
Üdv:alalat


 

#6 Írta: klemy 2011.11.29 18:54:30 www  3811 426

Szia.
Előre írom,hogy nem vagyok sem sértődős sem haragtartó sőt az egyik legrosszabb emberi tulajdonságnak tartom.
Már két napja vívódom a válaszon.Az volt az oka a vívódásomnak,hogy ha ősszintén elmondom a véleményem akkor megint vita és veszekedésé fajul a dolog vagy nem lesz a válaszom elfogadva mert elmondom az őszinte véleményem és erre volt már példa.
De azért mivel te is őszinte ember vagy és nem csak az őszintét szereted leírni de az őszinte véleményt is elfogadod ezért tömören válaszolnák.
Én szeretem a habitus fotóimat és ez is kell.Tisztába vagyok a saját értékeimmel és felkészültségemmel és legfőképpen sajnos a fotó technikai lehetőségeimmel is. A habituság nagyon tág fogalom.Erre példa amit az egyik fotós barátom mondott,hogy egy szívsebész megmondja az építész mérnöknek,hogy hogyan építse a házat az a ház biztos összedől pedig mindkettő diplomás ember :)(ez egyszélsőséges példa)
Gondolom ha írtál akkor végig is olvastad a mi párbeszédeinket is.Én egyáltalán nem haragszom senkire sőt meg is lepődtem a József agresszív válaszán,de elfogadtam a negatív kritikát is vele ellentétben mert ő nem,de nem is ez az érdekes.
Ha valaki egy ilyen dologért elmegy az oldalról akkor az nem is érzi magáénak az oldalt.Én nem fogok.
Azért valjuk be őszintén ha itt mindenki az őszintét mondaná (és nem a szubjektív őszintét) akkor nagyon sok vita volna itt amit senki sem akar.
Én is írok véleményt de azt alá is tudom támasztani és ezek után is megteszem.
Bocsánat hogy későn válaszoltam,de nem szerettem volna semmi féle vitát és haragot és ezek után sem szeretnék.
Üdv Klemy


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: klemy 2011.11.29 09:58:41 www  3811 426

Van mit javítani rajta,de köszönöm szépen.


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: klemy 2011.11.29 09:57:49 www  3811 426

Nem értek egyet a véleményeddel.
Klemy


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: timamolnar 2011.11.28 19:52:10   51 7

SZép madár, meg szépek a színek, de szerintem nagy kár, hogy a fókusz az ágon és a madár lábán van, szegény madár meg sok helyen életlen és elmosódott. kár érte.


3.0

 

#2 Írta: froghunter 2011.11.27 20:38:26   2074 48

Szia Klemy! Én szívesen nézem bárkinek a madaras fotóit és a minőség is sok esetben másodlagos számomra, mert elfogult vagyok a madárfotókkal szemben, hisz gyerekkoromban én is őket fotóztam, igaz csak nagyon rövid ideig és ha visszagondolok, az sem biztos, hogy az fotózás volt inkább csak kattogtatás.
Olvastam már korábbi képeidnél József(Szt. Sebestyén) írásait, amikor kifejtette véleményét a "habitus fotókról", nyílván neki címezted írásodat a kép mellett.
Nem gondolom, hogy nekem kéne kiállnom József véleménye mellett, de hidd el nekem Klemy, jó, hogy van az oldalon olyan ember mint József, aki nem csak fotóival inspirál minket...hanem őszinte kritikái által mégtöbbet tanulhatunk.
Ha folyton megsértődünk azon emberek kritikáin, akik segítő szándékkal írnak munkáinkhoz, akkor csak azt érjük el, hogy előbb-utóbb elhagyják az oldalt, vagy ha maradnak is, akkor is beleunnak a folytonos vitákba és nem írják le ők sem a későbbiekben negatív észrevételeiket...a csupa szép dolgokból pedig nem igazán lehet tanulni. Ha József és a hozzá hasonló tudású emberek nem írnának kritikákat munkáinkhoz, akkor sok fejlődés itt az oldalon nem történne...ami történne, az az hogy saját munkáinkat rózsaszín szemüvegen nézve, rövidlátóvá bámulnánk magunkat és rövidesen elhinnénk, hogy nincs is ettől jobb, nem is lehetne jobban megcsinálni...
Én nagyon nagyra becsülöm lelkesedésedet, hogy megépítetted a lest, hogy nap mint nap hajnalban kelsz és türelmesen várod a beszálló madarakat...de a fotók megítélésén ez nem sokat változtat.

A Meggyvágód tényleg nagyon szép, Klemy....tetszik a képed színvilága és jó a szerkesztés...de a madár meglehetősen életlen és a nézőpont is lehetne jobb.
Nem rossz kép ez, de készítettél már sokkal jobb képeket is ennél...

Nem szeretném, ha írásomnak sértődés lenne a vége és mint írtam én szívesen nézem a habitusfotókat is, még akkor is ha nem tökéletesek, de el kell fogadnunk azt is, ha mások negatív kritikát fogalmaznak meg, hiszen ezért vagyunk itt....

Minden jót! István


 

#1 Írta: tzg 2011.11.27 19:08:28   175 7

Nagyon jó kép lett , tetszik a kép színmélysége , élessége , jó a kompozíció . Nagyon tetszik a kis szárnyas állat " vad" tekintete. :)

Öt pontot adok :)


jó fotonokat.


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Pentax K200D


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1118 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat