Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4570

Kék fadongó

Kék fadongó (5)

Vélemények: 1

Megnézve: 1094

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / A játék ritka pillanata


A játék ritka pillanata

  A játék ritka pillanata

Fényképezőgép:

Záridő:

1/1000s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

5 mm (28 mm)

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Gyula

Bogica előző képei
Noldog Húsvétot!

Noldog Húsvétot! (-)

Ez az én labdám!

Ez az én labdám! (-)

Megyünk játszani?

Megyünk játszani? (-)

Boldog Új Évet!

Boldog Új Évet! (-)

Kellemes Karácsonyt és boldog Új Évet!

Kellemes Karácsonyt és boldog Új Évet! (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Bogica 

Feltöltés ideje:

2012.04.09 18:45:56

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

593

Betöltve:

939

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

Dodó, Fruzsi, játék, kompakt gép, kültéri, színes, tág rekesz, vaku nélkül

A játék ritka pillanata

Panasonic Lumix DMC-FS10
Expozíció kompenzáció: -0,6

Apának csak ritkán van ideje Fruzsival játszani, de akkor aztán mindent beleadnak.
(Sajnos, elég nagy képből kellett kivágni, nem tudom, hogy milyen lett)

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#12 Írta: Bogica 2012.09.07 19:12:27   251 19

Köszönöm szépen, sajnos nem nagyon lehetett a vágáson változtatni, mert ennyi volt a képen


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: RICSI 2012.09.05 23:31:26   8986 509

szia nagyon ügyes vagy remek pillanatot sikerült lefotozni remekvágás talán egy pici balról. szép napot és sok szép fotót!!!


 

#10 Írta: Bogica 2012.04.11 22:50:58   251 19

Köszönöm a véleményt! Igen, járt kutyaiskolába, de azért nagyon szeret játszani, néha vigyázni kell, hogy fel ne borítsa az embert tiszta szeretetből, vagy el ne rántsa, ha pórázon van és macskát lát. Egyébként nagyon barátságos, labrador.
Sajnos nagy képből kellett kivágni, legközelebb megpróbálom valahogy máshogy megoldani.


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: Geri8220 2012.04.11 20:30:46   176 32

Szia!
Jó kép lett nekem tetszik!
Ahogy elnézem egy örökmozgó,játékos kutyus lehet tetszik.
A kép egy picit zajos látszik hogy nagy képből lett kivágva,de attól eltekintve jó kép.
Üdv


 

#8 Írta: Bogica 2012.04.11 17:38:57   251 19

Köszönöm szépen a véleményt és a biztatást! Igyekeztem úgy csinálni, ahogy eddig tanultam, sajnos ez kis gép, és apa kikapcsolta belőle a digitális zoom-ot, mert azt mondta, hogy azzal nagyobb lehet a kép, de rosszabb minőségú is lesz. Gondolom, az se jó, hogy az árnyékban ültek le birkózni, de melegebb volt, mint ahogy öltöztünk. Még egyszer köszönöm!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Bogica 2012.04.11 17:27:28   251 19

Igen, apa segített, mert szomorú voltam, meg mérges is- sok képet csináltam, sokáig válogattuk, amikor közel voltam, akkor kilógott Fruzsi farka vége, amikor messze voltam, nagyon kicsik lettek, aztán Fruzsi felborította apát, és nem látszott belőle semmi. Tudom, hogy sokat kell tanulnom, de pont az volt a véleményben rossz, hogy azokat írta hibának, amivel a legtöbbet küszködtünk. (Apának könnyebb, mert leül valahol, és az objektívvel közelebb-távolabb hozza a témát, hogy beleférjen jól, de ha én túl közel megyek, akkor hozzám szalad oda Fruzsi játszani...). Mondta apa, hogy mondjam, mi a bajom, és segített megírni. Meg azt is mondta, hogy akitől a véleményt kaptam, attól úgysem kapok választ és nem is kaptam. Köszönöm a véleményt!


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Bringás 2012.04.10 10:18:19   28277 1150

Remélem segít neked a fejlődésben a következő tanács: próbáld az elképzelt témával kitölteni a képet, hogy ne, vagy csak nagyon keveset kelljen vágnod. Mint célzol is rá, a nagy vágás lerontja a minőséget. Menj közelebb, vagy zoomolj rá. Egy ilyen ugra-bugra játék fotózását persze előre eltervezni, megszerkeszteni nem lehet, mert senki sem tudhatja, milyen hirtelen mozdulatokat tesz az ember, illetve a kutya. De ha közelebb mész, és egy kis ráhagyással kitöltöd a képet az apával meg a kutyával, akkor már csak picikét kell vágni, sokkal jobb lesz a kép. Segít a fotózásban, ha megpróbálod elképzelni, hogy milyennek szeretnéd a leendő képedet és csak akkor nyomod a gombot, mikor már a keresőben is hasonlót látsz ahhoz, amit szeretnél. Nagyon jól csináltad, hogy alacsony nézőpontból, a saját perspektívájából fényképezted a játékot. Szintén helyes, hogy jó sok képet készítettél, így aztán volt miből válogatnod. Jó, hogy az apa arca nincs kitakarva és senkinek semmije sincs "levágva". A gyors záridő is jó választás.
További szép fotonokat!


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: nakoev 2012.04.10 07:55:13   6169 548

Szia Bogica!
Kérdéseid jogosak, remélhetőleg megválaszoltatnak....
Szerintem érdekes és szinte szerkesztett képet választottál a sorozatból.
Az elkapott pillanatok kategóriának teljesen megfelel. Ebben az esetben mindegy, van-e valami oda nem illő dolog is még a képen - itt viszont még képszerkezetileg nem is baj, hogy van ott valami, ami egyébként színben és méretben pont kiegyensúlyozza a kompozíciót.
Szerintem legalábbis.
Ne add fel Bogi:-)
Minden vélemény fontos, és elgondolkodásra késztet - aztán magadnak majd annyit hasznosítasz belőle, amennyit jónak találsz....
üdv: nakoev


 

#4 Írta: Dodó 2012.04.09 20:59:05   11000 727

Tagadhatatllan, hogy a megfogalmazásban segítettem, de a kérdések: "családi fotó", sok sorozatból kiválasztott kép tudatosságának hiánya, előzetesen a szerkesztés közös megbeszélése után a megszerkesztetlenség felrovása Bogi panaszai és bánatai voltak... Bogi egyébként nagyon meglepődött, és el is keseredett, mert eddig mindenképére a hozzászólásban hasznos tanácsokat kapott, és én a panaszait igyekeztem megírni, de nem én találtam ki azokat...
Sajnos a kérdésekre választ nem kapunk, mert "centaur" nekem írt levélben jelezte - az oldal erős és nem mindig kultúrált kritikája mellett -, hogy ki szeretne lépni, így az illetékeshez irányítottam...
(Boginál villanyoltás volt, mert holnap iskola és edzés, de ő is minden bizonnyal válaszol, ahogy géphez jut).


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Löszadavi 2012.04.09 20:29:52   3454 413

Úgy érzem, Bogica apa segítségével írta meg a válaszát:D Úgy gondolom, ez az oldal egy kicsit más mint a többi, itt az ember egy kicsit többet megmutathat magából, és milyen jól teszi! Mondom ezt azért, mert Dodó hosszú, kifejezetten átgondolt, érzéssel és emberséggel teli hozzászólásai után én kifejezetten kíváncsi vagyok az emberre a nicknév mögött, és örülök, mikor ilyen jellegű képeket láthatok, amik megmutatják az embert. Bogicának meg csak drukkolni tudok, hogy kövesse apa és a többi fotós útját, és lelje örömét ebben a nagyszerű hobbiban, életformában!


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: Bogica 2012.04.09 19:40:37   251 19

Nem tudom, hogy mi az a "családi fotó" kategória, ilyen nem szerepel az oldalon. Ha azt jelenti, hogy rossz, akkor tessék azt írni, azt értem. Szerintem itt sok-sok olyan fotós van, akinek a családjáról és családi eseményeiről készült fotói (ha azt hívjuk családi fotónak és nem a rossz képet nevezzük annak) jobbak, mint mások feltöltött képei. Azt, hogy nincs meg benne a tudatosság megint nem értem, mert 5-6 sorozatból választottam ki azt a képet, amelyiken a kutya vicces testhelyzetben van, és nem takarja apa arcát. A képet úgy vágtuk, hogy az azonos magasságban, de ellenkező irányba nyúló kezek (pontosabban kezek és mancsok) és farok adják a szerkezetét. Nagyon örülnék, ha meg tetszene írni, hogy milyen tudatos szerkesztéssel lehet kompakt géppel egy ember és kutya játékát megörökíteni. Ha a "lapos" alatt azt tetszik érteni, hogy árnyékban van, az igaz. A kis madáritató a háttérben valóban nem része a témának, de ha egyszer ott van a kertben, akkor nem tudtam vele mit tenni. Bocsánat a sok kérdésért, de azért jöttem a Fotósok Világára, hogy tanuljak, ezért szeretném megtudni, hogy mit rontottam el, és ezért kíváncsi vagyok, hogy a " meg még sorolhatnám a hibákat" alatt mit tetszik érteni, mert ha nem tudom, akkor esélyem sincs a javításra.


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: centaur 2012.04.09 19:21:23   28 0

Családi fotónak elmegy, de semmi több, hiányzik belőle a tudatoság nincs meg szerkesztve lapos meg még sorolhatnám a hibákat


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0789 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat