Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4549

Termés

Termés (4)

Vélemények: 3

Megnézve: 666

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / mozgásban...


mozgásban...

  mozgásban...

Fényképezőgép:

Nikon D5100

Szűrő:

UV

Záridő:

1/1000s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

195 mm

Iso:

ISO 640

Készítés helye:

Európa Magyarország Ebes

skaresz előző képei
rajongó

rajongó (-)

a kis versmodólány

a kis versmodólány (-)

zene mindenkinek..

zene mindenkinek.. (-)

berepülés harmadiknak...

berepülés harmadiknak... (3)

kíváncsiság...

kíváncsiság... (-)

| Még több

Feltöltötte:

  skaresz 

Feltöltés ideje:

2012.07.11 17:41:50

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

607

Betöltve:

973

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

D-SLR, kültéri, tavasz

mozgásban...

Ez a pillanat úgy készült, hogy a gép a szemem előtt és vártam
mikor van a bot a magasban. Mikor fenn volt lőttem. Egy nagyon
kedves fotós ismerősöm mondta, hogy a képnek akkor van
értéke, ha valamit nem sorozatban lövünk, hanem kivárjuk a
pillanatot. Azt hiszem nagyon igaza volt

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#17 Írta: skaresz 2012.07.20 18:56:39   1339 110

Én is nagyon meg vagyok elégedve az akku-val. Nem kellet még rátöltenem. Bár, nem sokat lövök, mert keresem a témát és válogatós vagyok.
üdv:Karesz


Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: Dodó 2012.07.19 22:49:21   11000 727

Igen ezt próbáltam leírni, hogy a sorozat nem automatikus "panacea", ami mindent gyógyít, de jól elkapva a pillanatot sokat segíthet a választásban. Lehet. hogy nem lenne rajta a bot a képen, de az is lehet, hogy a kezétől néhány centire "lebegve" látszana. (Bevallom, ha van időm, én a helyszínen törlöm a sorozat egyértelműen rossz képeid, és ha ez minden képre áll, akkor az egész sorozatot - memóriát spórolok, de a tartalék akkumulátornak nem árt a zsebben lenni, nálam még egy vízhatlan tokban is (úszás miatt). A D5100 akkumulátora ráadásul gyorsan töltődik, és még soha nem jártam úgy, hogy a versenyirodára, kihangosító helyiségbe, szóval olyan helyre, ahol van dugalj, bemenve és megkérve őket, hogy tölthessem az akkut, elhajtottak volna... persze, ami késik, az nem múlik...


Válasz hozzászólás
 

#15 Írta: skaresz 2012.07.19 17:47:58   1339 110

Szia! Köszönöm. A gép, a szemem előtt volt, és vártam, hogy a bot mikor van a levegőben. Na most itt a sorozat hátulütője. Mi van, ha előbb indítasz, vagy később. Talán ez a mozdulat nem is került volna rá. Bot itt ezen a képen, csak jelzésértékű. A mozdulat a lényeg. De mindenki másként látja. Vágni pedig csak így lehetett.
Üdv:Karesz


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: Dodó 2012.07.18 22:46:31   11000 727

Ha nem írod, hogy a botot várja a kéz, akkor talán méág egy nagyon lelkes énekest is elképzeltem volna, amint a dal témája miatt néz fel és tartja ilyen kecsesen a kezét. (Valami régi, még Adamis Anna által írt szövegre gondolok úgy általában...). Az árnyéktől és a virágok élénkl színfoltjától valóban egy kicsit hideg színárnyalatú lett az alak, közben az arca és a mozgása éppen melegséget sugároz, ezen érdemes lett volna javítani. A felesleg radikális levágásának magam is híve vagyok, de erősen végig kell gondolni, hogy hol kezdődik az a felesége, és mi része még a kép egészének...
Sorozat vagy nem sorozat? Azt hiszem, nem lehet rá "szabályt alkotni". Ha a mozgás gyors, és nem kötött ritmusú, azaz nehezebben kiszámítható, akkor a "Bringás" által nagyon pontosan leírt okokból lemaradhatsz a legjobb pillanatról. Az úszásban ha az úszó ritmusát "elkaptad", akkor exponálhatsz, amikor pl. a feje búbját meglátod, vagy akkor, amikor éppen még a víz alatt van, s ha érzed a gépedet is - amit én még nem mondhatok el - akkor jó esélyed van rá, hogy a jellemző mozdulat kerül a képre; viszont az is lehet, hogy 50 méteres táv leúszása alatt nem érzed meg a ritmusát, vagy ő maga vált, hajrázik, és akkor a - valóban nagyin elegáns - "kapáslövésről" lemaradsz. Sajnos azt is tudomásul kell venni, hogy a sorozat sem gyógyír mindenre, azt is a lehetőség szerint tervezni kell, ismerve a témát, reakcióidődet és a gépedet egyaránt. Mielőtt leültem volna a Fotósok Világára érkezett véleményeket nézni, a gyorsabb és hosszabb sorozatokat lövő, nálam kölcsönben levő, Nikon d7000-rel készített "nyers albumot" néztem át a rack-en, hogy a javítottal, technikailag rossz képeket elvetve, memória-takarékosan felülírjam. Bizony, ide sorozat, oda sorozat, volt olyan úszó, akinek a pillangózására három sorozatot lőttem (közben mindig élességet állítva), és egyetlen használható kép sincs benne: víz alatt van, még csak kiemelkedik, már lehajtotta a fejét, bukik lefelé, vízfröccs mögött csak a lábat látni, stb.). Ha egy kicsivel hamarabb vagy később indítom el a sorozatot, akkor lehet, hogy több, nagyon jellegzetes kép is születhetetett volna. Bevallom, amikor kezdődik a nap, és erőtől, koncentrációtól duzzadónak érzem magam, akkor én is egyes expozícióra állítom a gépet, de ahogy telik az idő, fáradok, átrakom sorozatra, és délután már abban is csak reménykedem, hogy a sorozatot jókor indítom. (Mivel messze nem én vagyok a fotózásban az "etalon", és eléggé egysíkúak a témáim, ezt is inkább szubjektív véleménynek tekintsd, de az "expert"-ek is kiálltak a sorozat mellett...)
Azért a képről sem feledkezzünk meg - kedvesm kifejező kép, persze, lehet rajta hibát találni, de az előfordul... és ami a lényeg, sok hasznos véleményt kaptál, amiből aztán kiválaszthatpd, hogy mi az, amit megfogadsz..


 

#13 Írta: skaresz 2012.07.12 17:45:16   1339 110

Szia! Köszönöm a kimerítő véleményt. Most már azt gondolom, lehet, hogy ha sorozatban lövök, akkor a bot jobban fog látszani. De lehet, hogy a mozdulat kecsessége, is a semmibe vész. Érdekes dilemmák ezek.
Üdv:Karesz


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: Bringás 2012.07.12 13:41:28   28277 1150

Véleményem szerint az jó döntés, ha a zavaró képi elemeket egy huszáros vágással kihagyod a képből. Ugyanakkor rossz döntés, ha ennek áldozatául esik a kép egy lényegi eleme. A lány mozdulata valóban kecses és szép is. De önmagában kevés, mert csak a levegőben lóg. Ha a néző nem látja a botot, rá nem jön, hogy mi a cselekmény. A hiányérzet annál is erősebb, hogy a lány tekintete kivezet a képből, egyértelmű, hogy kell ott lennie valaminek, hisz azt nézi, arra irányul a mozdulata is. Szóval az egész "értelmetlen" ha nem látjuk hozzá a botot. Nekem ezért nagyon hiányzik a bot teljes egésze.

Szerintem semmivel sem értéktelenebb egy fotó, ha nem egyes lövéssel, hanem sorozatban készült. A fotó értékét az adja, ha a nézője elragadtatással tekint rá. Ez pedig a sorozattól független. Te is tudod jól, hogy a gyors mozgású eseményeket lehetetlen TUDATOSAN lekapni a legjobb pillanatban. Mikor meglátod a keresőben a tökéletes pillanatot, akkor nyomsz… nos a te élettani reakcióidődet és gép reagálási idejét összeadva a tökéletes pillanat elmúlt, mire e kép elkészül. Ha egyes lövéssel kapod el a tökéletes pillanatot, akkor az sokkal inkább SZERENCSE, mintsem tudatosság. Szerény véleményem szerint a fotós barátod mondása elsőre igen jól hangzik, de személy szerint nem értek vele egyet. Igaz, én nem is vagyok fotós, csak egy amatőr. Te melyik képet tudnád szívesebben a magadénak: egy tökéletesen elkapott pillanatot egy sorozat tagjaként, vagy egy kevésbé tökéletest, de egyszeri lövést?
További szép fotonokat!


 

#11 Írta: AndOr 2012.07.11 20:09:07   1349 19

OFF:
Csak a fejlődéshez, merthogy kezdőt nem kell ledöngölni, de aki már tud, annál egy kisebb hiba is nagyobbnak számít, ahogy a pici babát még meg kell dicsérni, ha egyedül tudja enni a főzeléket, de később, ha ez már jól megy, ő is jobban jár, ha rászólnak, hogy ne kenje szét a képén és az asztalon :)
Bocs, csak úgy eszembe jutott...


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: skaresz 2012.07.11 19:35:19   1339 110

nem annak vettem, még ha véletlen rosszul is fejeztem ki magam. A kritikából,még ha negatív is csak tanul az ember. Mert csak így lehet fejlődni. :)


 

#9 Írta: kvazar 2012.07.11 19:27:15   6538 518

Ez nem leszúrás, skaresz. :) Senki részéről. Kritikának ugyan kritika, de soha nem rosszindulatú.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: skaresz 2012.07.11 19:20:03   1339 110

Köszi Érdekesek a hozzászólások, de ez a jó, mert különbözőek vagyunk. De ebből tanul az ember. és ezek a leszúrások még mindig jobbak mint itt néhány képnél az érdemtelen dicséretek. Szűknek találjátok a kompót. Nos kénytelen voltam így vágni, mert sok volt a zavaró elem a kislány előtt. Engem pedig a mozdulat kecsessége ragadott meg, amit szinte semmilyen beállítással nem lehet pótolni.
Üdv:Karesz


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: kvazar 2012.07.11 18:55:44   6538 518

Szia. Szerintem a világon semmi szégyellnivaló nincs abban, ha valaki sorozatot lő, és abból választja ki a legjobb pillanatot. Ez a kép sem sikerült a legjobban, túl szűk a kompozíció, a botnak egészben kellene látszani. A lány alexpós, sötét, a háttér fénye teljesen elnyomja, a WB pedig hideg. Árnyékban fotózásnál érdemes ehhez állítani a fehéregyensúlyt a gépben, nem érdemes az automatára bízni. ha meg mégis, akkor utólag lehet ezt korrigálni. Összességében én így sem látok sok értéket a képben, remélem nem haragszol a véleményem miatt.


 

#6 Írta: swedzum 2012.07.11 18:30:26   820 48

Lehetne vitatkozni az ismerősöddel ! :))
Kérdezem én melyik képnek kell a szűk vágás? ennek? ahol egy főtéma felé érkező tárgy egészítené ki a kép beszédességét?...nos mozgó dolgokhoz,tárgyakhoz ,állatokhoz(madarakhoz),tudtommal kell a tér,előtte és mögötte is...nem zárjuk be ennyire a képet ilyen témáknál...
Ismerősöd azt nem mondta,hogy egy szóval amit ?köszönöm"-nek írunk a magyar nyelvtanba meg szokták köszönni a képekre írt véleményt ha még nem tetszik neked az akkor is?..különösen ha segítő szándékkal teszik azt! ????


 

#5 Írta: AndOr 2012.07.11 18:16:01   1349 19

Ismerősödnek igaza van, bár vannak olyan kiszámíthatatlan helyzetek, mikor jól jöhet a sorozat. Itt viszont lehet tudni, hogy lesz egy holtpont, mikor se le, se fel, és figyelemmel meg jó reflexxel jobban megfogható, mint a sorozattal. Ügyes!
Jó, ahogy szinte várja a tenyér a botot, kár, hogy pont egy arcba markol, de erről nem tehetsz.
Illetve, ha előtte láttad a hátteret és a mozdulatot, és módod volt balra lépni, akkor a kéz épp a fehér háttér előtt van, de akkor meg a bot vége meg a lila előtt, és nem olyan jól látszik... Hát ezen csak a retus segíthetne :(
A mozdulat is, az arc is, a színek is nagyon jók, az 1/1000-hez nyilván kellett ilyen ISO érték, de biztos kellet egy kicsi zajszűrés, mert a zajt nem találom :D


 

#4 Írta: skaresz 2012.07.11 18:10:51   1339 110

Nos az ismerősöm azt is mondta, hogy egy képnek kell a szűk vágás Sok zavaró tényező van jobbra balra. A hozzászólásod alapján akkor az lenne a baj. Ha szín nem lenne akkor az. A gép márkája fenn van. Utána lehet járni.
Üdv:Karesz


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: swedzum 2012.07.11 18:05:19   820 48

Van igaza az ismerősödnek de ettől még ez a kép nem jó,több hibája van...talán tengelicnek igaza van,hogy bot nélkül jobb lenne de akkor sok kérdés lenne? Mert nem értenénk a képet(szerintem)..szóval: jobbra és balra több tér...jobbra 1 centi,balra kb. 2 centi...,sok a szín a képen ami zavaró így marad az ff vagy hasonló színsémák(ízlés kérdése)....nem tudom mennyire gyors a géped de ha ez a legjobb képed ezzel kapcsolatban akkor én a sorozat gombra szavaznék! ,hogy miért,hát több kép több lehetőség,nagyon röviden ennyi...
üdv. swed


 

#2 Írta: skaresz 2012.07.11 18:04:58   1339 110

Szia! Köszi. Én sem használtam, de mióta ezekről a dolgokról beszélgettünk, ilyen eseményeknél az ember szeméhez ragad a gép. És vár... (De mostanában nem nagyon ragad a szememhez)
Üdv:Karesz


 

#1 Írta: tengelic 2012.07.11 17:49:52   4788 388

Jó pillanat,kár a háttérben lévő személyért. Bot nélkül egész érdekes gesztikulációnak tűnne,lehet,hogy én levágnám :) Szinte sosem használom a sorozat expót,vagy nagyon ritkán. Sportot is jobb szeretek egyes lövéssel rögzíteni,ezért igazat adok az ismerősödnek.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D5100


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0619 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat