Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Bent van!

Bent van! (4)

Vélemények: 4

Megnézve: 951

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Portré képek / Kettős portré


Kettős portré

  Kettős portré

Fényképezőgép:

Nikon D60

Záridő:

1/640s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

135 mm analóg

Iso:

ISO 800

Készítés helye:

Európa Magyarország Debrecen

döpö előző képei
Öko-torony

Öko-torony (4.83)

A küldönc

A küldönc (5)

Mezei kompozíció

Mezei kompozíció (5)

A belváros peremén

A belváros peremén (4.96)

Emil

Emil (5)

| Még több

Feltöltötte:

  döpö 

Feltöltés ideje:

2012.07.27 22:39:00

Kategória:

  Portré képek

Átlag:

-

Megtekintve:

477

Betöltve:

838

Feldolgozható:

Nem

Kulcsszavak

D-SLR, kettős portré, kültéri, vaku nélkül

Kettős portré

Arcok és tónusok kontrasztja...
Újabb gyümölcs a Nikon-Soligor házasságból.
Kevés fény indokolta a magas ISO-t, kézből való kitartás indokolta a rövid expozíciót - bemozdulás ellen.
A képen Gyuszi barátom és kicsiny leánykája látható...

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#6 Írta: döpö 2012.08.04 20:03:44   9512 764

Köszönöm Dodó! Jó kis védőbeszédet írtál helyettem, de talán így jobb is. Ha én írom, azt gondolják, a saját fotóm védelmében teszem. Ez a kisgyermek 6-8 évi türelmes, sokszor türelmetlen várakozás, vágyakozás után "érkezett", és a szülők 6 évig gyűjtögetett szeretete veszi körül. Talán ez látszik az édesapa arckifejezésén.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Dodó 2012.08.04 18:34:51   11000 727

Ne haragudjatok, de ezek a kategóriák, hogy "családi fotó", vagy "emlékkönyv" engem egy kicsit irritálnak. Nekem nincs családi foróalbumon összeállítva, de ha lenne, a benne levő fotók minősége biztosan más lenne, mint pl. kvazáré, Imréé, Bringásé, somasoké, mint Ancsáé vagy lancasteré... és még sorolhatnám a neveket, de félek, hogy kifelejtek valakit, tehát úgy foglalom össze, hogy más lenne, mint a "nagyoké"...
Az, hogy mindketten a kamerába néznek, és nem elkapott, a modellek észre nem vett fotózás eredményei onmagában véleményem szerint nem hiba, ha a kép az arcvonások puszta megeörökítésénél tbbet fejez ki. Itt a két szereplő valóban nem egymásre tekint, viszont a mimikájuk és pantomimikájuk így is kifejező: büszkeség, óvsá, maga elé helyezés (magánál fontosabbnak tartás) az apa és bizalom, apától kapott bátorság (ha itt van apa, akkor biztos nem lesz bajom a fényképezésből, de azért a kezek tartásában mégis egy kis óvatosság) a gyerek részéről. Az arcszínek és frizurák ellentétete külön emeli a tartásban kifejeztt össztartozás értékét. Családi fotó? Lehet így is definiálni, hiszen egy családot, vagy egy család részét ábrázolja, viszont ez szerintem nem lehet pejoratív vagy egy "alacsonyabb kategóriába" rendezés jelzése. A képnek van mondanivalója, nemcsak két bambán a gépbe bámuló arcot ábrázol... Lehet, hogy megfordult az ízlérend, és a valamikor konformista ábrázolásokhoz magasabb szinten való visszatérés már non-konformizmus? (Szeretnék ilyen képeket a nem létező családi fotóalbumomba).
Természetesen értem és érzem azt is, amit kvazár ír: a családnak funkciójában való megörökítését, amikor az egymás közötti kapcsolatok sokkal egyértelműbben fejeződnek ki. Azok az elkapott pillanatok, amik a maguk nemében - mivel gyakran megsimételhetetlenek - különlegesek. Ennek ellenére azt mondom, hogy kinek a pap, kinek a papné és kinek a paplan.. Ez is nagyon sokat mondó kép, csak egy kicsit mélyebbre kell ásni hozzá... de megéri ásni.
(A házasítás nagyon jól funkcionál egyébként)


 

#4 Írta: döpö 2012.07.28 20:37:12   9512 764

O.K. Köszönöm, megértettem a lényeget. Megnéztem a fotókat, valóban az elkapott pillanat látszik a felvételeken.
Ha már itt tartunk, érdekelne az ide feltett "Emil" című portréfotómról alkotott véleményed is. Ha lesz rá időd, megköszönném. Arra sem sokan írtak. Üdv.


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: kvazar 2012.07.28 17:31:46   6538 518

Nézegettem a saját galériám, hogy tudnék-e olyan családi fotót mutatni ami olyasmi amit írtam - de nincs egy sem. Ezért egy másik olalról linkelem be egy fotómat:

http://500px.com/photo/10115475

Ez egy olyan kép, ahol az apuka és a kislány nem voltak tudatában hogy fotózom őket, hanem egy másik történést figyeltek éppen. Az átlag portrék java része beállított és kamerábanézős, de _számomra_ ugyanaz egy családi képnél már tucat és egysíkú. Míg egy portrénál szükséges a szemkontaktus, a családi fotóknál értékesebb egy-egy elkapott pillanat. Mindezt értsd úgy, hogy nekem, tehát ez csak az én egyéni véleményem, nem pedig egy szabály. Kár, hogy mások nem írtak a fotód alá, pedig vártam, én is szívesen olvastam volna egyéb hozzászólásokat is.


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: döpö 2012.07.28 14:18:53   9512 764

Végre valaki!! Nem, nem sértettél meg, szándékosan tettem fel, bár tudtam, hogy valami hasonló véleményt fogok kapni.
Próbálgatom a portré rejtelmeit, és ehhez újdonsült technikát használok. Azért látok itt gyakran kamerába nézős, beállított portré-fotókat, amelyek viszonylag jó értékelést kapnak. Gondoltam, ha kamerába nézős és nem beállított, vajon milyen véleményt vált ki.
A színekre magyarázat, hogy eléggé naplemente volt már a maga jellegzetes színeivel, fényeivel. Egy sárgád fal volt mögöttem, az adta a derítést, az kapta direktben a lemenő Nap fényeit. Üdv. és szép fényeket!


 

#1 Írta: kvazar 2012.07.28 11:53:46   6538 518

Szia. Portré helyett ez - hiába vannak arcok rajta - sima kamerábanézős családi emlékkép. Nem azt mondom hogy rossz, mégis tucat. Ilyen fotók százszámra készülnek mindenhol - nekem is van jópár hasonló, föl nem tennék egyet sem -, itt talán azt lehetne kiemelni hogy jobb a minősége az átlagnál, az ISO800 nem érhető tetten. Jó az élesség, de a színvilág kicsit rózsaszínbe hajlik, egy kicsit a sárga felé elkellett volna tolni a WB-t hogy természetesebb legyen. Kellemes a háttérelmosás is. Én azt a tanácsot adnám neked - ha még eddig nem sértettelek vérig -, hogy az ilyen tucatfotók helyett próbálj olyan pillanatot elcsípni, amikor a barátod önfeledten játszik a kislányával, vagy megöleli éppen, de mindenképp olyan legyen amikor nincsenek tudatában annak hogy most éppen fotózzák őket. Akkor természetesebb és meghittebb lesz a kép, s az majd nézőnek is élményt nyújt.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D60


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0582 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat