Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4570

LebegŐ

LebegŐ (5)

Vélemények: 4

Megnézve: 894

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / Virág felett


Virág felett

  Virág felett

Fényképezőgép:

Olympus E-520

Objektív:

Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6 Digital ED

Záridő:

1/640s

Rekesz:

F7.1

Fókusz:

300 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Bátonyterenye

labela előző képei
Kacsafarkú kóstolgat

Kacsafarkú kóstolgat (3)

Nap felé

Nap felé (5)

Eső után

Eső után (4.2)

INRI

INRI (-)

Kis szépség

Kis szépség (5)

| Még több

Feltöltötte:

  labela 

Feltöltés ideje:

2012.09.27 20:11:41

Kategória:

  Állatok

Átlag:

5 (1 szavazat)

Megtekintve:

464

Betöltve:

767

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

kültéri

Virág felett

Javában virágzik a lucerna és a kacsafarkú szenderek gyakran
látogatják.
Ez az utolsó fotóm róla, mely ma készült.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#8 Írta: labela 2012.09.30 09:56:32 www  540 86

Jó lenne, ha legközelebb nem az én oldalamon írnál a fotózásról, ne itt oktass ki senkit.
Másik.
Ha én úgy látom, hogy ezt a fotót így készítem el, akkor az azért van, mert én így gondoltam. Az elképzelésemet senki kedvéért nem fogom megváltoztatni. Az én egyéni látásmódomat senki ne faragja.
Másik.
Nem kötelező a fotómra írni.
Én nem akarok a "fotósiskola" tanításához ragaszkodni.
Egyéni elképzeléseim vannak, azokhoz ragaszkodom.


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: labela 2012.09.30 09:36:28 www  540 86

Én annyira nem veszem "véresen" komolyan a dolgot!


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: nerion 2012.09.28 17:30:39 www  1044 47

Üdv!
Ha így látod akkor akkor így látod, én nem.
Ha magadra vetted, akkor gondolom oka is lehet, én nem céloztam senkire, csak szintén véleményt írok, remélem nem gond.

További szép napot


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Bringás 2012.09.28 16:30:06   28277 1150

Béla, először is elnézést kérek, hogy a te képed alatt írtam ki magamból, ami kikívánkozott!

Az őszinte véleményem az, hogy igenis ilyen témánál is van mit állítgatni, csak előre kell megtenni, és ez után ravaszra tett ujjal kell várni a lehetőséget. A szender mindig visszajön egy-egy virághoz, így viselkedik. Hidd el, ismerem eléggé a természetet. Tudom, hogy az Olympus mennyire zajos. Mégis azt javaslom, legközelebb engedj a rekeszből, s ha kell az érzékenységből is, de 1/800-nál ne add alább. Abban az egyben igaza van nerjon kollegának, hogy bizony neked is leírom, e képen előnytelen nézőpontból látszik az állat. A fej és a szem nem látszik, illetve életlen holott nekik kéne élesnek lenniük. Mindamellett az elkapott pillanatért jár az elismerés, mert a téma nagyon nehéz. Szívem szerint osztályoznám, de nem teszem, nehogy úgy vegye ki magát, mintha csak azért húznám le a képet, hogy nekem legyen igazam - lentebb írtak tükrében.
További szép fotonokat!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Bringás 2012.09.28 16:13:13   28277 1150

Nagyon sajnálom, hogy ez a felfogásod. És ezt nem csak írom, hanem tényleg sajnálom.

Nagy kár, hogy meg se fordul a fejedben, ha kritikát írok azt talán nem "szívatásból", hanem segítő szándékból teszem, hogy szívesen segítek, és szívből tudok örülni annak, ha valaki hasznosnak találja az írogatásaimat és fejlődni tud általuk - akár neki írtam, akár csak olvasta őket.

Tudod, ez egy tanulóoldal, ide mindenki azért jár, hogy fejlődjön, hogy jobb legyen. (Remélem Te is.) Azt pedig csak az őszinte kritikák által lehet. Ha fölkerül ide egy kép, ami szemmel láthatóan nem tökéletes, és erre te szépen megsimogatod a feltöltő buksiját, „jól van, gratulálok 5-ös!” felkiáltással, azzal ugyan megveheted a feltöltő szimpátiáját, (ha kapható ilyesmire) de nem segítesz neki egy szemernyit sem. Sokkal nagyobb dolognak tartom, ha megfogalmazol egy építő kritikát és ha tudsz, mellé teszel egy javaslatot is. Innentől pedig a feltöltőre van bízva, hogy megfogadja, alkalmazza vagy elveti a jövőben a tanácsodat. Ha mindenki, a tőle telhető, képességeitől elvárható őszinte kritikákat írna, az mind megannyi látásmódot tükröző segítség lenne a feltöltőnek, az olcsó agyondicsérés helyett. Tudna választani, hogy számára melyik út a szimpatikus.

Bizonyára tudsz róla, hogy a fotózás szubjektív dolog. Nincsenek abszolút igazságok. Neked az tetszik, nekem meg a másik. Ugyanúgy a kritikák sem egyetemlegesek, nincs abszolút igaz, vagy hamis kritika, mindenki a saját látásmódja szerint véleményez. Éppen ezért nem szokásom mások értékeléseit kritizálni, hisz látásmódunk, felfogásunk különböző. Nem is emlékszem, hogy valaha is megtettem volna.
Éppen ezért igen bántónak (talán sértőnek is) érzem a részedről irányomban megnyilvánuló a burkolt beszólogatást. Olyan szájíze van az egésznek, mintha Te lennél itt a szakmaiság csúcsa, aki megteszi a maga kinyilatkoztatásait, ellentmondásnak pedig helye nincs. A képedre kapott kritika után ez volt a reakciód: „tudod, ha van sapka, ha nincs sapka... ” Fel sem merült benned, hátha segítséget kaptál. Pedig azt kaptál. Annak ellenére kötözködésnek vetted, hogy kulturált, minden bántástól mentes megfogalmazást kaptál. A kollégánk képe alatt is az én kritikámmal foglalkozol, ahelyett, hogy leírnád, szerinted mi a jó a és mi a rossz képben. Ide meg kissé átszerkesztve copy / paste bemásolod ugyanazt a - már megbocsáss - sületlenséget. Tényleg őszintén sajnálom, hogy ez a hozzáállásod.

Csak hogy tudd, fotóztam én is szendert. Nem is egyet. (Ha érdekel megtalálhatod a galériámban.) Szóval, pontosan tudom, hogy milyen nehéz, nincs szükségem rá, hogy erre felhívd a figyelmem. Attól azonban, hogy egy nehéz témát lefotóztál, önmagában még nem lesz jó az a kép. Ha az a kép életlen és rossz nézőpontú, akkor az egy rontott fotó, még akkor is, ha egy szender van rajta. És még akkor is, ha ez egy kicsit fáj a fotós szívének.
Amit a nézőpontról írtál, attól meg egy darabig a szavam is elállt akkora…. Mi az, hogy nem létezik rossz nézőpont? Ezek itt természetről készült fotók. Mi itt nem a természet megítéléséről filozofálgatunk, hanem fotókat értékelünk!! Egy szót sem írtam a természet nézőpontjáról - őszintén szólva nem is értem azt a zagyvaságot, amit a számba adsz. Ha tudsz magyarul, világosan olvashatod: „előnytelen nézőpontból látható az állat”. Ez azért elég egyértelmű megfogalmazás.

Mivel ezt írtad a kollégánk képe alatt: „nem értem ezt az előnytelen nézőpont témát”, ezért teszek egy kísérletet, hogy elmagyarázzam. Ha egy dolgot abból a perspektívából fotózol le, ahogy mindig is látjuk a hétköznapokban, arra mondják, hogy előnytelen nézőpont. Mert semmi új, semmi egyedi, semmi kreatív nincs benne. Kivételek persze akadnak. Ennek alapján virágot felülről fotózni az igenis előnytelen nézőpont. Gyereket felülről, vagy madarat alulról fotózni szintén az. Mint ahogy állatot hátulról, fej és szem nélkül is előnytelen mutatni.

Végezetül, ha elfogadsz egy tanácsot, javasolnám, hogy a nekem szóló burkolt beszólogatás helyett inkább a saját kritikáid fölött gyakorolj kritikát. Lenne mit. Eddigi munkásságod alatt kiosztottál 49 db 5-öst, valamint egy-egy 4-est, illetve 4,5-öt. Ugye ez az arány szerinted sem reális, ha figyelembe vesszük az oldalra felkerülő fotókat? Hidd el, az építő, segítő kritikával többet segítesz, mint az érdemtelen dicsérettel. Az őszinte véleményt pedig ne bántásnak vedd, hanem annak ami: segítségnek. Legfeljebb nem fogadod meg, ha nem értesz vele egyet.

Tisztelettel


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: labela 2012.09.28 09:06:57 www  540 86

nerion: Tökéletes egyetértek veled.
Örültem, hogy le tudtam kapni, ismerve a magatartását, ez nem könnyű.
Az a véleményem, hogy itt beállítgatni nincs idő, akkor kell fotózni, amikor tudja az ember.
Aki viszont ezt másképp látja, nem ismeri eléggé a természetet.
Ez nem álló téma, mint egy tárgy, vagy tájkép fotó.
Szia! Köszönöm a gratulációt.


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: nerion 2012.09.28 07:46:26 www  1044 47

Szia!
Most csak ismétlem magam
Szépen elkapott pillanat, aki ismeri ezt a kis élőlényt az tudja hogy nem egyszerű lekövetni a mozgását, még szemmel is, nem hogy masinával.

Biztos Te is megkapod majd, hogy előnytelen helyzetben fotóztad...
- A természetnek nincsen előnytelen nézőpontja...
a szemlélőben lehet ilyen ;)
Minden megörökített pillanat érdekes, és értékes
Gratulálok a fotóhoz!


5.0

 

#1 Írta: döpö 2012.09.27 23:45:42   9512 764

Mit csinál az alvó szender?? Szendereg. Szépek a színek, és jól sikerült elkapnod ezt a fürge kis rovart. Nem könnyű őket lefotózni, az biztos. A kompozíció nem a legszerencsésebb, de sajnos, nem nagyon lehet őket beállítani, meg azt sem várják meg, amíg megtalálod a megfelelő pozíciót. Üdv.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-520

Képek az alábbi objektívvel:

Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6 Digital ED


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1168 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat