Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

"köki"

"köki" (4)

Vélemények: 12

Megnézve: 636

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / Vigyázz jövök.


Vigyázz jövök.

  Vigyázz jövök.

Fényképezőgép:

Canon EOS-650D

Objektív:

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Szűrő:

UV

Záridő:

1/3200s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

24 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Tápiószecső

Jose Z Vargas előző képei
Landolás

Landolás (4.5)

Vonalak

Vonalak (5)

nézz fel

nézz fel (5)

A bűnbeesés

A bűnbeesés (5)

911

911 (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Jose Z Vargas 

Feltöltés ideje:

2013.07.09 21:32:38

Kategória:

  Állatok

Átlag:

5 (7 szavazat)

Megtekintve:

571

Betöltve:

918

Feldolgozható:

Igen

Vigyázz jövök.

Egy fiatal rozsdafarkú madárka berepülés közben :)


Szerkesztés utólag de szándékosan középre, a háttér meg olyan amilyen egy réten biztos szebb lenne :)

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#19 Írta: rozsomak 2013.07.14 19:53:32   1651 165

Heló. Értelek akkor csak számomra tűnt furának a fotó. Előfordul.Szép napot!


Válasz hozzászólás
 

#18 Írta: Jose Z Vargas 2013.07.13 02:18:58   739 90

Szia! Megkaptam a képet amit szerkesztettél, meglepődtem rajta hisz próbálkoztam hasonló vágással igaz szűkebben azért is nem tetszet nekem de a tiéden szinte a háttér is jól kivehetően megmaradt igy nem veszette el a mondanivalóját plusz a vágással megoldódott még egy probléma:)) Köszönöm jó lett nagyon ha gondolod tedd fel ide a képem alá.

Üdv Vargas


Válasz hozzászólás
 

#17 Írta: Jose Z Vargas 2013.07.13 01:54:05   739 90

Pontosan nem értem miért is etikátlan így fotót készíteni. Csak arra tudok gondolni hogy durvának, tartod a madár szemszögéből. Pedig nem. Mondom ezt az én szemszögemből, mert a madárka persze biztos nem értette miért is próbálom mindig a magasba emelni.
De valahol szerencséje is volt hogy megtaláltam hisz így életben maradt. Tavalyi emlékemet is elmesélem neked, szóval tavaly is nem egy madár fészkelt a redőnytokba bújva nálunk és már alig vártuk, hogy kirepüljenek és csodáljuk őket de mire eljött a nagy nap csak tetemeket talált az ember a fűben :( Mert ki gondolna ilyenkor olyanra hogy a szabadon tartott kutyáját láncra verje, vagy a szomszéd macskájának hogyan magyarázzam meg hogy ne verd le a virágosládát az ablakból miközben felugrasz a redőnytokba fiókákra vadászni. Utóbit a mai napig nem értem, de a túlélés az álatokban benne van és a vadászösztön az dolgozik bennük. Na ezt egy kicsit etikátlanak éreztem akkor hogy 9fiókából 6ot megtaláltam de ők már repülni nem tanultak meg ,de gondolom ez maga az élet körforgásának a rendje, ez ellen nem tudunk sokat tenni az ember . mondjuk azóta a kutya ilyenkor a hátsó kertbe van zárva és a verebekkel harcul az ételmaradékon.
Egy ilyen fiókát ha megtalálsz hiába teszed vissza a fészekbe hisz az öngyilkaként mindig kiugrik pedig nem öngyilkos csak élni és repülni akar. A feldobni szó nem igazán tükrözi, pontosan a cselekményt ez egy kicsit durván hangzik, de én egyszerűen csak felemeltem és a kezem kivetem alóla és tudni kel ezek a madarak tudnak repülni, igaz egyenlőre nem felfele, hanem lefele így nem zuhannak, hanem lesiklanak szárnycsapásokkal. Maga a fotón is egy ilyen pillanat van kb 120cm magasban, míg a fészek 300-330cm magasban van. Úgy gondolom ezek a pillanatok fontosak lehetnek az ember életében amikor is egy kicsit összeolvad a természettel így nem érzem etikátlannak megörökítni.

Ezeket csak azért említem, hogy megnyugodj a madár, ha nem is mondta, de remélem élvezte az emberközelséget és remélem jövőre az ő fiókáival is találkozhatom kertemben:)

Üdv Vargas


Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: rozsomak 2013.07.12 19:58:45   1651 165

Szia!Nagyon jó ötletes fotóid vannak nagyon jól értesz a manipulált fotókhoz gratula. De Vegyes érzelmekkel nézem fotódat. Élesség nagyon jó a háttér tényleg nem a legjobb. A pillanat mit elkaptál nem is tudom persze gondolhatok azt amit akarok. A tényleges történetet csak te tudod mert te fotóztad. Az előző fotódat nézve ahol még " dobáltad "ezt a madarat nehezen tudom elhinni, hogy itt már ilyen szépen repül. Tudom megírtad, hogy a fotózás végére megtanult repülni de valahogy ez nekem ETIKÁTLAN. Természetesen ez nem ellened irányul ha megsértenélek kérlek ne haragudj. Én is találtam már fiókát földön de én felraktam a fára ahonnan véleményem szerint leesett. És eszembe nem jutott feldobálni a levegőbe. Ez lehet ez én hibám vagy vagy az én gondom. Még egyszer elnézésed kérem ha megbántottalak. Szép napot szép fényeket kívánok.


 

#15 Írta: challenger 2013.07.12 19:00:38 www  727 0

Szia! Véleményemmel nekem sem állt szándékomban természetesen megbántani senkit sem, őst azt is bevallom, hogy még azt sem néztem, hogy ki írt és mit, csak megütötte a szememet egy-két szó.

Én sokszor kaptam már kritikát, hogy túl élesek a képeim, meg túl ilyen, túl olyan. Ez részint a látásmódot tükrözi, de tükrözheti esetlegesen a fotós szemét (szó szerint, mikor is a szem látása, erőssége nem olyan, mint kéne és a sajátjához állítja az élességet, ami másnak már túl lő a célon esetleg..) Erre én később jöttem rá, hogy romlik a szemem és ezért veszem élesebbre - szemüveg nélkül -, ami másnak már több a soknál. Viszont én is kaptam olyan véleményt, hogy nem jó a háttér egy épületnél.. Gondoltam, hogy a toronyházat lebontom és átépítem egy másik helyre a jobb háttér végett, de letettem róla. Viszont a legritkábban olvastam olyan véleményt, hogy egy HDR-t, vagy bármilyen egyéb fotót technikailag hogyan lehetne jobban, szebben megcsinálni. Olyat viszont sűrűn, hogy xy nem ide tenné, nem oda tenné, tehát a fotós szemléletébe szól bele a legtöbb komment, nem pedig a technikai segítségbe. Ismétlem SENKIT nem akarok megbántani, csak szókimondóbb vagyok az átlagtól és kevésbé diplomatikus. Sorry


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: froghunter 2013.07.12 17:16:21   2074 48

Szia Soma, József! Olvastam a kommentedet Soma és miután végigolvastam a József képe alatti kommenteket is, nyílvánvaló lett, h kommented, most nekem is szólt, ezért válaszolnék, Neked is.
Semmi esetre nem azért vagyok itt, h kötözködjek, okoskodjak, mások képei alatt...ha ez Neked úgy jött le, azt sajnálom.
Már csak azért is, mert igencsak távol áll tőlem, h kötözködjek bárkivel is, itt vagy bármelyik másik oldalon.
Egyszerűen leírom a véleményem, a képről, teszem ezt kultúráltan, normális hangnemben, figyelve arra, h a fotóst még véletlenül se bántsam meg véleményemmel és a számomra "hibásnak" vagy gyengébbnek gondolt képeknél a pontozástól is elállok, ha csak 1 mód van rá...már pedig legtöbbször van, mert ezt ez az oldal lehetővé teszi.
De a véleményem leírom, hiszen a legtöbben ezért vannak itt, az őszinte véleményekért, mert tanulni csakis abból tudnak. A bólogatásból nem igen lehet tanulni, igaz ha mindig csak bólogatnék, helyeselnék, még több barátom, haverom, lenne, de nem azért vagyok itt, h haverokat, szimpatizánsokat gyűjtsek...ill. hiszek abban is, h vannak, lesznek olyanok is, akiknek szimpatikus lehet, az őszinte vélemény is, még ha az nem is mindig találkozik, a fotós véleményével.
Én is állatokat fotózok, így ez a témakör áll hozzám legközelebb, talán segíteni is ebben a kategóriában tudok leginkább a kollégáknak.
Azt ugyan nem tudhatod,- mert galériámban, jobbára kétéltű és hüllő fotókat találhatsz...és ha jól emlékszek, itt nem nagyon említettem, talán a másik oldalon beszélgettem róla fotósokkal-de régen én is madarakat fotóztam, így az állatok fotózásán belül is az az egyik legkedvesebb számomra és talán rálátásom is arra van leginkább.
Ezért mertem bátorkodni, h leírjam véleményem, meg persze ismertem József képeit, kommentjeit, mentalitását is, h tudjam, nem bántom meg ezzel.
Azt gondolom, ha kötekedni akarnék, elintézhetném 2 szóval is a kommentet, annyival, h : nem tetszik...vagy nem jó.
De leírtam neki a kép pozitívumait és az általam hibásnak vélt szerkesztés ellenére is gratuláltam Neki, az elkapott pillanathoz.
Amit én hibának neveztem, azt is megindookoltam neki, h miért tartom annak és meg is kérdeztem, h Ő miért gondolta, h ez így lesz jó. Láthatod, normális hangnemben elbeszélgettünk, Ő elküldte képét, én foglalkoztam vele és visszaküldtem Neki, mail-ben...Ő nem haragudott meg érte, h én nem csak pozitív véleményt írtam és természetesen én sem fogok megharagudni érte, ha Ő az én általam szerkesztett képre azt mondja majd, h az nem jó.
Véleményt cserélünk, aminek még az is lehet a vége, h mindannyian tanultunk egymástól.
Hidd el, h ha negatív dolgokról is írok 1 képnél, akkor nem olyan dolgok hajtanak, h beszóljak, megbántsam a fotóst.
Én ugyan nem itt kezdtem a képfeltöltést, de mégis úgy érzem, h innen tanultam a legtöbbet.
Egy ideig(az utóbbi időben) nem is nagyon vettem részt, az oldal életében, most viszont időm és kedvem is lett ahhoz, h újra aktívan részt vegyek az oldal életében...mivel, mint írtam, úgy érzem, h itt sokat tanultam, így az a legkevesebb, h most, megpróbáljak valamit visszaadni az itt tanultakból.
De ez csak úgy lehetséges, ha nem csak arról írok, ami szép és jó, hanem ha 1 képnek vannak tényleges hibái, azt is megemlítsem.
Túl sok a gyenge fotó(nem csak itt, más hazai és nemzetközi oldalakon is), amiknek hibáik legtöbbször mindenki számára nyílvánvalóak kellene, h legyenek (pl. ha 1 kép életlen, nagyon rosszul van megvágva, stb)...ezeknek az észrevételéhez nem kell komoly fotósnak lenni, h lássa az ember...nyilván látják is többnyire, mégis olyan gyenge fotók tudnak "népszerűvé válni", h sokszor csak pislogok.
Lassan a fotómegosztók is a facebook szintjére süllyednek és megelégszünk majd azzal, ha nyomják a like-ot a képünkre...még akkor is, ha jóllehet tisztában vagyunk vele, h képünk nem jó.

József, elküldtem a képet, a mail címedre...elnézésed kérem, h ilyen sokára reagálok itt, de tegnap és ma délelőtt, valamiért nem tudtam az oldalt elérni.
Amit tegnap írtam, azt még annyival egészíteném ki, h a középre komponálást akkor érzem indokoltnak, ha az állat pont szembe van velünk, úgy ha esetleg még szimmetria is tetten érhető, akár előnyére is válhat a képnek.
Mozgó madár esetében(ami nem szembe repül velünk) viszont, nem tartom szerencsésnek...és nem elsősorban a szabályok miatt(azokkal gyakorta én sem foglalkozok, sőt ha úgy érzem, h azokat mellőzve, jobb képet kaphatok, akkor meg is szegem őket), hanem azért is, mert így, h kimozdult a madár középről, dinamikusabbá is vált a képed.
Minden jót! István


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: challenger 2013.07.12 14:38:20 www  727 0

Ezt hogy a frászba sikerült így, ilyen közelről lekapnod? Beépített madár volt..? ;) Gratulálok, nagyon jó.
Ha neked középre szerkesztve tetszik, akkor tojni mindenkire, akinek nem tetszik így. A háttérrel sincsen semmi baj. Ha egy vaddisznó a Gellért-hegyen kódorog, akkor panaszkodjunk rá, hogy miért ott.. CSAK.

Ezért ne töltök fel már ide sem fotókat, mert én a hozzászólások 90%-t " úgy általában okoskodásnak", kötekedésnek érzem és tartom.


5.0

 

#12 Írta: Jose Z Vargas 2013.07.11 18:53:44   739 90

röptében elküldtem:))


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: froghunter 2013.07.11 15:54:00   2074 48

Ha elküldenéd az eredeti képet a froghunter@gmail.hu címre azt megköszönném, azon szívesebben dolgoznék, talán úgy még több lehetőség van benne.
Szép napot! István


 

#10 Írta: Jose Z Vargas 2013.07.11 15:46:22   739 90

Szia!
Talán ha a hátér jobb lett volna akkor a jobb felső metszéspont környékére vágtam volna a madarat nem tudom hogy az megfelelő lett volna , de ahogy említeted a mozgás és a kifele nézés miatt az egy megfelelő hely( elhelyezés ügyben ha van még lehetőség szívesen várok ötletet)
De ahogy így próbáltam eljárni a összkép széteset hiszen ha a felső és a jobb oldalt levágod akkor a hátér értelmezhetetlen és még jobban zavaró lenne. Így meghagyva egy picit mesél az is . ezért is maradt a középre szerkesztés ami nekem is furcsa volt elsőnek:)) de az eredeti kép is megszabta a vágás irányokat . De próbáld ki te is vágni és ha találsz egy szerinted jobbat akkor tedd fel. Próbáltam úgy is ha esetleg a madárba is belevágok de az se volt az igazi. lehet ha a madár előt nem lenne az a szürke csík akkor jobban formálhatóbb lenne . De nem tudom :

Üdv VArgas


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: RICSI 2013.07.11 08:46:43   8986 509

szia engem a középre szerkesztés zavar a háttér nem sőt feldobja egy picit bele illik szerintem nagy kép . gratulálok a képedhez.


5.0

 

#8 Írta: froghunter 2013.07.10 21:45:58   2074 48

Szia! A háttér ugyan kivehető, de engem nem zavar(igaz párszor visszatértem képedhez, mire "megbarátkoztam vele"), mivel ez a madárfaj házaink közt él(nálam is költött 1 pár), így természetes élőhelyét láthatjuk háttérként.
Az élesség kiváló, a nézőpont remek, a szerkesztés viszont egyáltalán nem tetszik, és szerintem így akkor sem jó, ha szándékosan helyezted a madarat középre.
Nyilván tudod, h állatoknál többnyire a nézés irányába hagyunk nagyobb teret, így leírnom is butaság volt...de így, h a madár mozgásban van meg főleg előtte kellene a nagyobb tér.
Leírod nekem, h miért láttad így jobbnak, h középre helyezted utólag?
AZ elkapott pillanathoz viszont gratulálok!
A legjobbakat! István


 

#7 Írta: NonameTheHunter 2013.07.10 12:57:00 www  7629 197

A zavaró hátteret kárpótolja az előtér pillanata.
Hogy sikerült lekapni? Eléd szállt?
Esetleg ha követve lőtted volna elmosódott lenne a háttér és úgy kicsit jobban kiemelné.


 

#6 Írta: micsko.z 2013.07.10 10:01:52   681 125

Ezt bizony nagyon sikerült elkapni! Valóban dicséretet érdemel, hogy a helyén van a fókusz! Ahogy írtad, valóban lehetne más a háttér, de a helyzet tükrében ez abszolút nem zavaró! Gratulálok!


5.0

 

#5 Írta: Daryl 2013.07.10 09:16:49 www  42 4

Szuper jó lett ez a kép! Sokat próbálkoztam én is már a rozsdafarkúakkal, de még egy helyben ülve sem sikerült ilyen szép éles képet csinálni róluk! Mivel házi rozsdafarkúról van szó, így még a háttér sem olyan zavaró, illik a témához.
Gratulálok hozzá, nagyon tetszik!

Üdv.: Daryl


5.0

 

#4 Írta: csendi 2013.07.10 06:31:04   1857 222

Pont a szemen az elesseg! Igy röptiben, ilyen tag rekesszel igy elkapni! Latszik a szemen a koncentralas! Igazi mestermunka! Grat!


5.0

 

#3 Írta: d55 2013.07.09 23:50:36   1754 240

Hát erre a képre lehet mondani,hogy ilyen nincs is .pedig a képed szerint van. Számomra szinte hihetetlen,hogy sikerüllt "elcsípned" ezt a képet.Gratulálok hozzá!


5.0

 

#2 Írta: Jose Z Vargas 2013.07.09 21:41:05   739 90

Köszönöm Örülök hogy tetszik Bár nekem a hátér nem tetszik annyira de igy sikerült:))


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Hikari 2013.07.09 21:37:41 www  120 14

Gyá ez nekem nagyon tetszik! Fú de ügyes vagy hogy el tudtad kapni, biztos nagyon gyors lehetett. Én mindig elrontom a fókuszt. Nagyon tetszik. Kicsit vicces benyomást kelt bennem az a madár a nagy fejével :D nagyon jó! Engem a háttér nem zavar


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-650D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1462 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat