Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4549

A láb mindig kéznél van

A láb mindig kéznél van (5)

Vélemények: 14

Megnézve: 590

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / Gyurgyalag


Gyurgyalag

  Gyurgyalag

Fényképezőgép:

Canon EOS-500D

Objektív:

Sigma 70-300mm f/4.5-5.6 APO DG Macro

Záridő:

1/640s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

300 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Páli homokbánya

rozsomak előző képei
Fürdés utánn

Fürdés utánn (5)

Mert a Veréb is madár

Mert a Veréb is madár (5)

A legelő hőse

A legelő hőse (4.52)

Barkás Bika

Barkás Bika (5)

Éjszakai őrség

Éjszakai őrség (4)

| Még több

Feltöltötte:

  rozsomak 

Feltöltés ideje:

2013.07.14 20:39:56

Kategória:

  Állatok

Átlag:

4.76 (3 szavazat)

Megtekintve:

490

Betöltve:

791

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

D-SLR, Gyurgyalag , kültéri, Madár, színes, tele, tollas

Gyurgyalag

Sajnos üvöltött a nap nem voltak jó fényeim. És a fa amin ült
sem a legszebb. Nem esztétikus egy fadarab :) de azért szép
madár.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#14 Írta: rozsomak 2013.07.19 09:26:20   1651 165

Heló! Nem ott készült ez egy saját lesemnél van csak sajna nincsen időm kimenni fotózni. Igen a faággal nagyot rontottam de már javítva.Szép napot.


 

#13 Írta: Bringás 2013.07.18 19:40:43   28277 1150

Ez most ott készült, ahol együtt is voltunk? (Végre tudtam tölteni arról a túráról.)
Nekem tetszik a képen a madár és a háttér is klassz lett. A faág viszont egy kicsit nagy és a széttépett vége nem a legszebb.
További szép fotonokat!


 

#12 Írta: rozsomak 2013.07.17 11:00:27   1651 165

Heló! Köszönöm apontozást és örülök, hogy tetszik a fotó. Igen most már én is rájöttem f8 kell néha madárfotózásnál.


 

#11 Írta: Vertkutya 2013.07.16 16:56:55   4049 355

Szia. Nagyon jó nézőpont és szépen elmosott háttér. Az élesség jó és a gyurgyalogról is sikerült közeli képet készíteni. Gondolom lessátorból készült. Apró hibája,hogy a háta kicsit halvány és a fókusz leginkább a fejre jutott. Célszerű kisebb legalább f8-as rekeszt választani,hogy a hátsó farok is éles legyen. További jó madarászást. Üdv,


4.6

 

#10 Írta: rozsomak 2013.07.15 18:05:40   1651 165

Köszönöm szépen!


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: froghunter 2013.07.15 13:43:22   2074 48

Szia! itt olvashatod az interjúkat: http://birdphotography.hu/node/4864

Regisztrálj és akkor meg tudod nézni, 1-1 felhasználó galériáját is, sajnos regisztráció nélkül nem megy.
Seprényi Attilá-val és Hargitai László-val készült interjú különösen tetszik.
De sok olyan madárfotós van még ott fent, akik nem csak azon az oldalon számítanak kiváló fotósnak, de világviszonylatban is...ha regisztráltál, keress rá Lóki Csaba, Hargitai László, Horváth Tibor galériájára...meg majd küldök még pár nevet privátban.
Szép napot, jó kakukkolást! István


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: rozsomak 2013.07.15 13:10:58   1651 165

Helo. Örülök hogy néha aż ember belebotlik olyan emberekbe akik más sikereinek is örülnek vagy segítenek annak eléréséért. Én kb 2 éve kezdtem el a madarak figyelését,fotózását. És függővé váltam :) bárhová megyek figyelem a röptük ,hangjuk, toluk. A lesépítés szintén jó időtöltés. Téli öjv etetés. Aż iromanyokat szívesen elolvasnám ha tudsz linkeket. Na megyek kakukkolni :) szép napot.


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: froghunter 2013.07.15 03:06:18   2074 48

Szia! Nagyon örülök, a kommentemre érkezett válaszodnak, egyrészt azért, h így álltál hozzá, másrészt pedig világossá vált számomra, h a madarak fotózásáért hasonló a rajongásunk.
Ilyen embereknek, mint Te, mindig is szívesen fogok írni a képeikhez...nem tanító jelleggel, mert tanítani nem nagyon tudnék és nem is akarok senkit...inkább tanácsokat és tippeket tudok adni, ill 1-2 írományt a figyelmetekbe ajánlani, ill. jókat beszélgetni a képek alatt Veletek, amiből hiszem, h kölcsönösen sokat tanulhatunk.
Mint írtam, a 80-as évek végén én is madarakat fotóztam, de mivel még gyerek voltam és nem voltunk gazdagok, nem voltak túl jó lehetőségeink. 1 zenit gépem volt és hozzá egy 135 mm-es obim, filmre pedig jobb esetben is 1-2 tekercsre volt pénzünk hetente, így max. 72 kattintásból kellett kihoznunk valamit 1-1 túránk, fotózásunk alkalmával.
Mivel nagyon sokat voltunk terepen és a fotózással párhuzamosan madarásztunk is, ez előnyünk lehetett, mert sok más fotóssal ellentétben, több rálátásunk volt, 1-1 faj előfordulásával, életmódjukkal, szokásaikkal kapcsolatban...
Ezt azért írtam le, mert most is ugyanolyan nagy kincs, bármilyen állatfaj fotózásánál, ha a megfelelő ismeretek birtokában vagyunk, a fotózandó fajjal kapcsolatban. Sőt ez a legfontosabb, mert ha már a les előtt van a madár, akkor azt is mondhatom, kis túlzással, h a megfotózásuk már könnyű feladat. De az előkészületek, a madarak megtalálása, a les megépítése, jó tájolása, a madarak les elé szoktatása, vagy a les "elfogadtatása" velük, a megfelelő nézőpont megtalálása és még sorolhatnám...na ez a hosszadalmas folyamat, nehéz feladat.
A technikai háttér szerintem csak másodlagos, annakidején mint írtam én is baromi gyenge technikával fotóztam őket, mégis összejött annyi elfogadható képem róluk, a relatíve rövid idő ellenére, amikből aztán előadásokat is tartottam, a Magyar Madártani Egyesület, debreceni csoportjának.
Mivel ekkor még csak 14 -15 éves voltam, emlékszek, h baromira büszke voltam magamra, h nem csak a hozzánk hasonló kezdők voltak kíváncsiak képeimre.
Bár az idő sok mindent megszépít, de ma már tudom, h nem voltak különleges képek...csak a 80-as évek mércéjével mérve, számítottak jónak. De a lényeg, h a lelkesedésünk, szorgalmunk, az alázatos munka olyan szempontból eredményt hozott, h kompenzálni tudta, a technikánk gyengeségéből adódó hátrányokat. Akik inkább bulizni jártak és nevettek rajtunk, h már megint sárosan tértünk haza a madarászásból, fotózásból, na azok még 2 év múlva is ugyanott tartottak, ahol elkezdték.
Ezekről azért írok ilyen hosszan, mert ezek a legfontosabbak ahhoz, h az ember kiemelkedő madárfotókat készíthessen...a több milliós felszerelés és a felszerelésünk által nyújtott lehetőségek, maximális kihasználása is kevés ahhoz, h jó képeket készítsen valaki, ha nincs meg benne az a kitartás, szorgalom, türelem és alázat, hely és faj ismeret...és persze kell 1 jó adag szerencse is:))
Az, h saját lesed van, jó dolog...mert nem kell senkihez alkalmazkodnod, akkor ülsz be, amikor csak szeretnél, ill. időd engedi, olyan beszállót teszel ki, ami a Te ízlésednek megfelel, nem kell senkivel egyeztetned róla.
A beszállóval kapcsolatban eszembe jutott még valami...érdemes több féle fát összegyűjteni és nem is csak vastagságukat, textúrájukat illetően többfélét...hanem színüket tekintve is. Vannak olyan faágak is, amiket szinte lehetetlenség úgy megfotózni, h az a képeken majd jól mutasson, ne égjen ki. Én a gyíkok fotózásához szoktam rengeteg fát begyűjteni az erdőkből...mikor összegyült kellő számú, nekem tetsző fa, akkor a jobbakat kihelyezem a területre, ahol fotózni szeretnék, és még mielőtt az állatok birtokba vennék, az üres fákra is lövök mindig párat, olyan fényviszonyok közt, amilyeneknél majd fotózni szeretném őket. Így már az előtt, mielőtt az állatok birtokba vennék, ki tudom szelektálni, h mik azok amik jók lesznek a fotózásra.
Ha sikerülne a kakukkfiókát meglőnnöd, miközben etetik éppen, hát az tényleg szuper kép lenne...sok szerencsét, szép fényeket kívánok hozzá!
Ha van kedved, időd, akkor pedig nézegesd a birdphotography.hu oldalát, ott aztán lehet jó madárfotókat látni, amikből sokat lehet tanulni és szerintem nagyon jó az oldal, új kezdeményezése is, h bemutatják a sikeresebb madárfotósokat, a velük készült interjúk is nagyon érdekesek, tanúlságosak.
Azt pedig a főoldalon találod...vannak a feliratok, egymás mellett: főoldal, galéria, hét fotója, stb...közvetlen ezek alatt találod a következőt: A BPH FOTÓSAI....na arra kattints rá.

Szép napot, hetet és nagyon sok szerencsét a kakukkfiókás projecthez! István


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: rozsomak 2013.07.15 00:23:01   1651 165

Szia! Teljes mértékben igazad van a fával kapcsolatban. Ez volt az első Gyurgyalag fotózásom és valamiért ezt a " durung "ot tettem ki. Ott még nem is volt annyira zavaró de itthon a fotót nézve már nagyon bántam. Másnap ki is cseréletem a fát jóval vékonyabb és dekoratívabb fára. Sajnos a párhéttel ezelőtt lévő viharos szél a lesem darabokra tépte. A másik les már erősebb és ki is tettem. Sajnos időm most még nem volt kimenni de remélem sikerül még fotóznom a fiókák kirepülése előtt. Bár most egy barátom tavához megyek ahol talált egy Nádirigó fészket amibe kakukk fióka van. Véleményem szerint nem mindennapi fotó lenne egy kakukkot etető nádirigót fotózni. Na majd ha sikerül feltöltöm és várom is tőled a tanító jelegü kritikát. Mert azt mindig szívesen fogadom. Szép éjszakát kívánok.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: rozsomak 2013.07.15 00:15:37   1651 165

Köszönöm a pontokat örülök, hogy tetszik a fotó. Szép fényeket.


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Jose Z Vargas 2013.07.14 23:40:35   739 90

Szia!

Nekem a fa kimondottan tetszik jó a szerkesztés és remek a hátér. Ami tényleg nem lett szerencsés az a napsütésből adódó színek lehet hogy rossz a kifejezés de nekem nem elég telítetek. De ahogy mondod tényleg gyönyörű madár.

Üdv VArgas


 

#3 Írta: bence92 2013.07.14 21:53:23   2083 197

Éles, részletes kép. A fények nem zavaróak, bár tény hogy nem hajnaliak. :) A háttér bokehestől szép, de nekem sok. Fentről mindenképp vágtam volna a zöld rész határáig, továbbá az ág elég sokat dob az összképen, de ezzel gondolom nem mondok újat.


4.7

 

#2 Írta: froghunter 2013.07.14 21:45:13   2074 48

Szia! Le is írtad, h mi az, ami javításra szorul... engem személy szerint a fények kevésbé, a beszálló jobban zavar.
Bár jobb fényeknél, a madár színei is még szebbek, de azért persze, így sem csúnya:))
Viszont a beszálló, nagyon lerontja a képet...ha nem más tulajdona a les, és lesz még lehetőséged máskor is ott fotózni, akkor azt tanácsolnám, h cseréld ki azt a fát mielőbb...ez a durung, elnyomja a madarat a képen, ölyv nagyságú madarakhoz lenne megfelelő.
Egy sokkal véknyabbra és figyelj arra is, h ne ilyen csúnyán végződjön.
1 ilyen méretű, alkatú madárhoz, sokkal véknyabb, elegánsabb beszálló illik...ez a durung, elnyomja a madarat a képen
Lehet hülyén hangzik, h ennyit foglalkozik az ember a fával, de az is 1 képi elem, ráadásul olyan, amit ha az ember jól választ meg, akkor emelheti is a kép értékét, még ha kevésbé jót választ, akkor alaposan le is ronthatja élvezhetőségét, még olyan esetben is, ha a madár gyönyörű a képen, éles, jó háttér előtt pózol, stb.
Remélem, nem haragszol, h negatív észrevételeimről is írok...mostanában, azt veszem észre, h ez nem túl megszokott dolog az oldalon és nem is mindenki örül ennek.
Gyerekkoromban madarakat fotóztam én is, így talán erre van a leginkább rálátásom és ebben tudok a legtöbbet segíteni Nektek...ezért remélem, nem veszitek okoskodásnak írásaimat.
Az élesség kiváló, remek nézőpont, szép a háttér, akárcsak a képed színvilága.
A kompozíció viszont kevésbé tetszik, felül sok lett, onnan érdemes lenne vágni...de ha Neked így tetszik, sajnálod ott megvágni, akkor érdemes másik irány(ok)ból is, főleg alul megtoldani kevéssel a képet....mert így a madár eléggé alulra szorult.
Gratulálok!
A legjobbakat! István


 

#1 Írta: Zoran 2013.07.14 21:15:11   2922 471

Szia! Szép természetes színei vannak a fotódnak, ha felül nem lenne annyire szépen, bokeh-san elmosva a háttér azt mondanám sok, de így - főleg nagyban nézve lártványos és tetszik.


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-500D

Képek az alábbi objektívvel:

Sigma 70-300mm f/4.5-5.6 APO DG Macro


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1135 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat