Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

Trió

Trió (5)

Vélemények: 26

Megnézve: 698

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Egyéb / ...LE...ŰS...


...LE...ŰS...

  ...LE...ŰS...

Fényképezőgép:

Panasonic DMC-F2

Záridő:

1/320s

Rekesz:

F4.8

Fókusz:

50 mm

Iso:

ISO 80

Készítés helye:

Európa Magyarország Makó

froghunter előző képei
Rúgjuk a bőrt

Rúgjuk a bőrt (5)

Életem utolsó perceiben

Életem utolsó perceiben (5)

Figyellek

Figyellek (5)

Mintha lába kelne...

Mintha lába kelne... (5)

A kullancsos

A kullancsos (5)

| Még több

Feltöltötte:

  froghunter 

Feltöltés ideje:

2013.09.01 21:16:34

Kategória:

  Egyéb

Átlag:

-

Megtekintve:

599

Betöltve:

1119

Feldolgozható:

Nem

Kulcsszavak

kompakt gép

...LE...ŰS...

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#19 Írta: froghunter 2013.10.17 20:44:03   2074 48

Köszi szépen, Csaba! Örülök, h tetszik és, h írtál is hozzá...viszont kívánok minden jót! István


Válasz hozzászólás
 

#18 Írta: Bringás 2013.10.05 20:33:51   28277 1150

A lepusztultsága ellenére mégis egyfajta harmóniát sugároz a fotód. Kompozíciójában jó az átlós irányban elhelyezkedő két téma, ami visz némi feszültséget a képbe. Nagyon szépen kiexponált részletgazdag fotó. Tetszik a rétegzettsége is.
További szép fotonokat!


 

#17 Írta: froghunter 2013.09.07 15:20:48   2074 48

Szia Zoli bácsi! Örülök, h írtál gondolataidról és annak is, h tetszik, Neked.
Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
A legjobbakat! Pityu bácsi


Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: bolek 2013.09.04 09:14:37   820 32

Szia István Bácsi!

Éles, vagy életlen....számít ez ebben az esetben?
Akkor legyen éles én azt sem bánom, igaz én a ködpártiak táborát is erősítem, mert szerintem a titok nem az apró (makró szerűen éles) részletekben van hanem az egész adja a kép savát-borsát, gondolatiságát.
Mindenképpen kellenek az ilyen jellegű képek, kellenek azok a képek melyek előtt a néző megállhat és elgondolkozhat a világ dolgairól, emlékekről...
Gratulálok!
Szép fényeket kívánok!
Üdv.:zoli

ÉS OTT AZ 5-s!!!!!! :)


 

#15 Írta: froghunter 2013.09.03 23:44:37   2074 48

Szia! Igen, valóban igazad volt, minimális élesítést még elbírt. Köszönöm szépen, h írtál!
Örültem volna, ha nem mostani leveledre kell válaszolnom...magamtól is megköszöntem volna írásod, csak amikor időm lett volna írni, egyszerűen nem tudtam kommentelni valamiért, itt az oldalon...aztán meg a másik oldalon ment el az időm, a válaszadásokkal.
Egyébként véletlenül, oda is azt a verziót tettem fel először, amit ide, annyira kicsi volt a különbség, h feltöltéskor észre sem vettem...sztán cseréltem a képet.
Bár most is azt mondom, h nem volt életlen a kép, a témájához mérten(mert ugye ez nem 1 makró) és a mostani verziónál 1 kontrasztosabb, élesebb, karcosabb felvétel, agyon is csapta volna a kép hangulatát.
Így még messze nem lett túlélesített, de legalább már szó sem érheti a ház elejét, h életlen lenne;)
Még 1x köszi, h írtál!
Minden jót! István


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: Zsírláma 2013.09.03 20:49:37   6929 488

Ismét szia!

Azt hiszem pont azt az élességet hiányoltam, amit a másik oldalon mutatsz be ugyanezzel a képpel.

Üdv!


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: Rozi 2013.09.03 13:22:49   1636 80

:)


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: froghunter 2013.09.03 00:47:04   2074 48

Szia Rozi! Örülök, h ennyiszer visszatértél, még mielőtt írni kezdtél volna....milyen lesújtó lett volna a véleményed, ha első ránézésre írni kezdesz!?...hahaha...ám vigyázz, mert ha ilyen sokszor visszatérsz, még a végén megkedveled:))
Na jól van, nem viccelődök...hát ha úgy vagy vele, mint én a nyírfáddal, akkor tuti, h nagyon tetszik Neked...:))
Örülök, h írtál Rozi. Nagyon szépen köszönöm, a jókívánságot, igyekszem hasonlóan szép képeket készíteni:))
Az az igazság, h magam sem tudom, h mi varázsolt el ennyire, h ily módon élvezem az ilyen és ehhez hasonló képek készítését...holott tudom, h nem számíthatok túl sok érdeklődőre és elismerésre, az ilyen képeim után...de mégis élvezem és úgy érzem, h most nem is kell több a boldogsághoz...
Minden jót! István


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: froghunter 2013.09.03 00:25:23   2074 48

Szia Péter! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd. Örülök, h érdekesnek találtad annyira, h írj hozzá.
Nem tudom, h ehhez mennyire kell jó fotós szem...talán a rajzolásnak, festésnek köszönhetően, gyakran látok jó kis részleteket, csak eddig mindig sajnáltam az időt, h megálljak és kattintsak párat...na nem azért mert ezt haszontalan dolognak tartottam volna, vagy ne érdekelt volna maga a téma...de rövid az idő, amikor a legszebb fények mellett fotózhat az ember, vagy éppen rohantam A pontból B-be, h a jó fényekre elfoglalhasam helyem, a "célpont" közelében, így mindig kimaradt, h más témákban is kattogtassak, mert a természetfotózás előnyt élvezett.
Aztán most, h erre is időt szánok...sőt jobbára mást nem is fotóztam az elmúlt hetekben, csak épületeket és árnyékokat, meg embereket... lett is pár képem és el kezdtem élvezni, a fotózás eme területein való tevékenykedést is.
Ebbe a képbe, nem sok munkám van, de mégis szeretem valamiért...viszont készítettem 1 pár olyan képet, amiben elég sok munkám van...ha van időd és kedved, nézd meg, az ez előtt feltöltött képem, ugyanezen a helyszínen fotóztam, labdázó gyerekek árnyékait...na az nem volt egyszerű feladat. Kedvencem lett az az árnyékos képem és szerintem eddigi legjobb fotóm is egyben.
A legjobbakat! István


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: Rozi 2013.09.02 22:23:08   1636 80

Szia! Tucatszor megnéztem...A rétegeket is megszámoltam, hat van :) Úgy vagyok ezzel a képeddel, mint te a nyújtozó nyírfámmal :) Viszont el lehet gondolkodni rajta...és nem szokványos a szerkesztése.

Újabb érdekeseket!


 

#9 Írta: döpö 2013.09.02 15:28:54   9512 764

A la recherche - ha jól írtam. Az eltűnt idők nyomában. De lehetne a fotózás nyelvén "Rétegek" is a címe, mert valóban több réteg van egymás tetején, amiből kibomlik egy kis darab az alsóbb rétegek közül. Jó a vágás, a jobb alsó sarokban lévő ajtókeret részt jól ellensúlyozza a bal felső sarokban előbújó régi felirat, mint ellenpont. Úgy látszik, egy jó fotós nem csak a békákban rejlő lehetőséget veszi észre... Gratulálok!


 

#8 Írta: froghunter 2013.09.02 01:59:49   2074 48

Szia cimbi! Örülök, h tetszik. Engem is elgondolkodtatott, jó pár napig...egyrészt, h miként funkcionált a ház, mikor megépült, másrészt, h mi lehetett a táblán lévő felirat...
Zsírlámának adott válaszomban olvashatod a "megfejtést".
Igen, egy ilyen képhez nem nagyon lehet mit írni, mint ahogy azt József is írja alább...így az ember vagy tudomásul veszi, h nem fog az ilyen jellegű képeivel rekordokat dönteni, és ezt elfogadva az ilyen jellegű képeivel is gyarapítani tudja galériáját. Vagy nem kér a "sikertelenségből" és "mellőzöttségből" és a már jól bevált és divatos irányzatokhoz visszakanyarodva, mellőzni kezdi az ilyen jellegű képek publikálását.
Aztán persze jó pár évvel később, a sikerekkel jóllakva, rájön az ember, h a korábban kevésbé jónak gondolt képei, mégha olyan mellőzöttek is voltak, semmivel sem értek kevesebbet, mint a divatos irányzatokban felvonultatott, sok csillogást megért és minden titulust begyűjtő képei.
Ezért én azt gondolom cimbora, h ha 1 képed legyen akármennyire kevés értékeléssel is a galériádban, de Neked tetszik és "értékesnek" gondolod valami végett, akkor ne töröld ki később se, az érdektelenség miatt.
Jól lehet, h évek múlva ezek közt lesz, legkedvesebb fotód.
A régi babérok gyorsan elszáradnak, az élet halad és évek múltán már senki nem fog emlékezni rá, h Neked, nekem, vagy bárkinek melyik képe volt, hét vagy hónap képe...és azt sem fogja számolgatni senki, h 1-1 képünkre hány komment érkezett. Ezért én azt gondolom, h hagyd csak bent bátran, azokat a képeidet is galériádban, amik alatt nem tolonganak az értékelők.
Még 1x köszi, h írtál, cimbora!
Szép napot! István


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: froghunter 2013.09.02 00:27:39   2074 48

Szia! Örülök, h leírtad a véleményed, közönöm szépen.
Igazából semmi különös dolgot nem akartam mutatni ezzel a képpel, még csak a mulandóságot sem...egyszerűen tetszett ez a kompozíció, ez a részlet és gondoltam, h feltöltöm.
Az már 1 más kérdés, h az én fantáziámat napokig birizgálta, h vajon mi lehetett itt korábban, mármint az épületben és, h mi lehetett a felirat, mert a megmaradt részletből napokig sem bírtam rájönni.
Aztán megkérdeztem néhány helybéli öreget és elmesélték, h ez a ház már nagyon régi, talán 100 évesnél is több és régen élelmiszer és fűszerboltként működött...utánna már én is láttam, h a felirat megmaradt részletei is ebből valók.
De nyilván ezek is csak számomra érdekesek, mert naponta a ház előtt tekerek el, így érdekelt története.
Természetes, h a kivülállót ez nem igazán érdekli és a képből ezeket nem is lehet kiolvasni, ezzel is tisztában voltam, mikor feltöltöttem...viszont a kompozíciót, színeket és textúrákat érdekesnek találtam.
Az élességgel semmi gond nincs, a bal alsó sarkot leszámítva, de az meg a leglényegtelenebb része a képnek, így utólag nem is élesítgettem szelektíven.
A legjobbakat! István


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: froghunter 2013.09.01 23:54:24   2074 48

Igen, azzal tisztában voltam, h nem 1 falra való darab:)) de ez nem is probléma számomra, hiszen eddigi képeim közül sem tennék ki egyet sem dekorációként:))
Egyszer talán majd eljutok odáig, h főként ( vagy csak) magamnak fotózzak...most még az van, h a magam örömére, de azért fontosak a visszajelzések is(nem feltétlen a siker, persze örülök annak is, ha 1-1 képemnek sikere van, de nem az a legfontosabb).
Jó dolog lehet, ha az ember eljut odáig, h már csak a saját maga örömére fotózhat...de ez 1 hosszú út, aminek még nagyon az elején járok és ezen a szakaszon még talán a véleményeknek is túl nagy jelentőséget tulajdonítok....
Szép estét! István


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Raptor 2013.09.01 22:51:04   3115 197

Szia István! Csodálkozok, hogy ezen a feliraton bármilyen réteg is megállt egy ideig. Ha jól látom ez egy vályogfal. Az még problémásabb. :)
Nekem tetszik a választott részlet, mert kicsit elgondolkodtat.
Igazából én is tele vagyok hasonló képekkel. Eddig is töröltem párat, mert vélemény nélkül maradtak, de talán be kell érni a kevesebb értékeléssel és tovább fent hagyni. Örülök, hogy Te is töltesz ilyen témákban.
üdv. Robi


 

#4 Írta: Zsírláma 2013.09.01 22:22:02   6929 488

Mulandóság - mely akarva akaratlanul eszébe jut az embernek a képről, semmi több, de ez lehet, elég is jelen esetben. Ez mindenkinek jelen van az életében, jól mutatod be. Kicsit életlen...

Üdv!


 

#3 Írta: froghunter 2013.09.01 22:10:40   2074 48

Szia József! Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed. Pont nélkül is örülök, h tetszik, Neked.
Az az igazság, h azért is került fel részben, mert kíváncsi voltam a véleményedre.
Mail címedet és más elérhetőségedet sem ismerem, h megmutattam volna...bíztam benne, h itt meglátod és véleményezed.
Sokat számít a véleményed nekem, ilyen témákban meg főleg, így még 1x köszönöm, h írtál!
A legjobbakat! István


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: froghunter 2013.09.01 22:05:06   2074 48

Szia Ricsi! Örülök, h tetszik, Neked. Nagyon szépen köszönöm, a megtisztelő véleményed, gratulációd.
Minden jót! István


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: RICSI 2013.09.01 21:37:09   8986 509

szia nagyon tetszik ez a vágás szép a vályog részletgazdagsága szép a fa ablakkeretről lepergő festék. gratulálok a képedhez.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Panasonic DMC-F2


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1207 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat