Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4547

Egy biztos pont

Egy biztos pont (5)

Vélemények: 2

Megnézve: 812

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Növények / Pitypang


Pitypang

  Pitypang

Fényképezőgép:

Nikon D3100

Objektív:

Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 Di II LD

Záridő:

1/250s

Rekesz:

F6.3

Fókusz:

270 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Mőcsény

gyjulcsi12 előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  gyjulcsi12   

Feltöltés ideje:

2014.01.18 18:32:25

Kategória:

  Növények

Átlag:

-

Megtekintve:

491

Betöltve:

986

Feldolgozható:

Igen

Pitypang

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#6 Írta: Dodó 2014.01.26 20:16:10   11000 727

Először is sok szeretettel üdvözöllek az oldalon; érezd jól magad, tölts fel izgalmas képeket, írjál alapos véleményeket. A pitypang nem rossz, gratulálok hozzá - valóban kár, hogy nem "szólt", mikor ereszti ki az "ejtőernyőit." A hátteret szépen mostad el, de nem értem, hogy miért tetted ennyire elnyújtott formátumba. Ezzel a szár dőlése okozta dinamikán gyengítettél, felül kevés hely maradt. A két ejtőernyő hangsúlyosabb lenne, ha az irányukban hagytál volna egy kicsivel nagyobb teret, és ezzel a témát a középről is elmozdíthattad volna. Talán a szükségből erényt tudsz kovácsolni, ha a szűkös felső részhez vágof a jobb oldalt (mintha direkt ez lett volna a célod). A vágást valahogy így képzelem el.

 

A hozzászóló képet töltött fel:
 

 

#5 Írta: panka 2014.01.21 10:09:11   5594 430

szia üdv az oldalon. Itt sajnos életlen a téma és az is kár hogy ennyire középre helyezted

 

#4 Írta: froghunter 2014.01.18 19:39:15   2074 48

Szia Júlia! Üdv az oldalon! Érezd jól magad, nézegess minél több képet, olvasgasd az alattuk írottakat és az itt olvasottakat próbáld meg felhasználni, fotózásaid során.
1 makrónál elengedhetetlen a penge élesség, ami sajnos itt hiányzik. A színek sem túl szépek, a szép fények hiányában... egy növény fotózása szerencsére valamivel egyszerűbb mint az állatoké, állatok és növények esetében sem biztos, h a legoptimálisabb fényviszonyok közepette találkoztok, de még az állat könnyen lehet, h nem várja meg a legjobb fényeket kedvünkért, addig a növények valószínűleg ott lesznek ha visszamégy egy későbbi időpontban...a legjobb fények napkeltét követően és alkonyat előtt vannak. Ha ilyen napszakban fotózol, akkor a jó fényeknek köszönhetően, különösen szép színvilága és hangulata is lesz a fotónak.
Mikor még nagyon kezdő voltam, olvastam valahol, h komoly fotós, nap közben, kemény fényeknél elő sem veszi a gépét, ami persze nem igaz, mert sok mindent csak olyan napszakban, olyan fényviszonyok mellett tudunk fotózni....de tény, h egy növény fotójánál ahhoz, h kiválónak mondhasssuk, elengedhetetlenek a szép fények.
A kompozíció is fontos dolog, megtervezése már a helyszínen történjen meg, mert ha ezt utólag szeretnénk elintézni, a gép előtt ülve, akkor az már régen rossz.
Én sosem ragaszkodok a szabályokhoz, ezért sem a helyszínen nem azok szerint komponálok és utólag is csak ritkán kerül rács a képre, mikor szerkesztem. Szerintem fontosabb az, h a téma elhelyezése a képen kellemes látványt nyújtson, h a végén jó legyen az összkép...és ez egyáltalán nem biztos, h csak úgy születhet meg, ha harmadólóra, aranymetszésre gondolunk, mikor a képet szerkesszük.
A jó nézőpot megtalálása szintén nem egyszerű feladat, növényeket és állatokat is általában az ő magasságukból fotózunk, de ha az ettől eltérő nézőpontnak köszönhetően, érdekesebb, egyedibb képet tudsz készíteni fotóalanyodról, akkor nyugodtan térj is el attól.
Az élességről már írtak a többiek...a háttér elmosása elegendő, a színek elég sápatagok a szép fények hiányában.
A középre komponálás ritkán indokolt, legyen szó állatokról, növényekről...leginkább olyankor jó döntés, h ha a fő téma a képen kellően szimmetrikus...de persze más esetek is lehetnek, amikor indokolt, sőt kimondottan előnyös.
Felül kicsit több teret hagyva a növény felett és kicsivel jobbra tolva sokat javulna a helyzet, így nem túl jó a kompozíció.
A legjobbakat! István

 

#3 Írta: RICSI 2014.01.18 18:59:28   8986 509

szia üdv az oldalon érezd jól magad. szépen mosott háttér de életlen a téma amit nem értek ekkora zársebesség mellet nem vagyok profi de tényleg nem értem :-) én nagyobb rekeszt használtam volna ha lehetséges f 5.6 vagy 4 közelit akkor még gyorsabb lett volna a zársebesség . a fókuszt talán a két magra tehetted de a távolság kevés szerintem a jobb rajzért . és a fény is hiányzik naplemente felkelte egy fénypászma az ágak közül de majd ANCSA megmondja a frankót ő a pitypangos :-DD gratulálok a képedhez


 

#2 Írta: gyjulcsi12 2014.01.18 18:54:57   1 1

Szia! Megfogadom a tanácsod, de ha tudtam volna, hogy pont akkor indul el a két kis ejtőernyő akkor arra fúkuszálok. Mert így ez teljesen a véletlen műve volt.:))


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: csendi 2014.01.18 18:47:43   1857 222

Üdv az oldalon Julcsi. A virag közepre helyezese ebben az esetben sem szerencses, ugyanis igy nagyon az elöterbe tolakszik, holott az elesseg a ket kis ejtöernyön van, ök kivankoznanak a fötemanak. A hatter szepen mosott, mindössze a kompoziciot kellene megvaltoztatni. Hamarosan jön a tavasz, lesz ra eleg alkalmad :-)


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D3100

Képek az alábbi objektívvel:

Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 Di II LD


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0482 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat