Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Stockholm Orsegvaltas3

Stockholm Orsegvaltas3 (-)

Vélemények: 2

Megnézve: 674

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Növények / Kék szirmok


Kék szirmok

  Kék szirmok

Fényképezőgép:

Záridő:

1/125s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

8 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Debrecen

Itucs előző képei
Kék virágok

Kék virágok (-)

Csendes alkonyat

Csendes alkonyat (4)

Lange Anna

Lange Anna (-)

Hattyúk tava II.

Hattyúk tava II. (-)

Hattyúk tava I.

Hattyúk tava I. (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Itucs   

Feltöltés ideje:

2014.04.06 13:49:45

Kategória:

  Növények

Átlag:

4.8 (1 szavazat)

Megtekintve:

466

Betöltve:

776

Feldolgozható:

Igen

Kék szirmok

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#7 Írta: Itucs 2014.04.13 21:50:08   29 29

Szia Dodó!
Igazából kedvemre való a filozofálgatás bizonyos mértékig. Bevallom ennél a képnél nem jutott eszembe a mesebeli 3-as szám, sem nem gondoltam a humán felsőbbrendűségre. Elgondolkodtam viszont rajta, hogy tényleg lehet, hogy valakinek ezt mutatja a felülről fotózott virág. Pedig nekem inkább a célom a természetbe való beleolvadás, illeszkedés. Eddig azt hittem, azért nem szeretitek a felülről fotózott virágokat, mert unalmasnak tartjátok a szemszöget. Egyébként nekem nagyon tetszenek bizonyos virágok felülről, akkor látom őket teljes pompájukban. Ezeket a virágokat is lefotóztam oldalról is, de úgy csak lapos kis növénykéknek tűntek, nem mutatták meg magukat. Vagy még nem jöttem rá, hogyan is fotózzam jól őket oldalról. Az itteni beállítás sem teljesen felülről közelít, egyszerűen ez volt a legjobb irány.
Szeretem a színeket, szeretek velük kombinálni, lehet néha túlzás, bár igyekszem hangulatosat, szépet létrehozni. Az biztos, hogy egy kiállításon nem tudnám ilyen lila háttérrel elképzelni őket.
"A filozófia a világegyetem, a természet, az élet okával és céljával, a történelemben érvényesülő rendezőelvvel, a tudás és megismerés lehetőségével, a szépség, művészet és nyelv mibenlétével, a jogi-politikai normák természetével, a cselekedetek helyes vagy helytelen mivoltával, Isten és a transzcendencia létével foglalkozó tudományág." (A filozófia egyik ága az esztétika.) Jó ha van az embernek néha ideje elmélkedni és másokat is elmélkedésre késztetni.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Itucs 2014.04.13 21:36:22   29 29

.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Itucs 2014.04.13 21:36:15   29 29

Szia Bringás! Köszönöm a tanácsokat!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Itucs 2014.04.13 21:19:38   29 29

Szia Ancsa! Jól gondolod, kompakt géppel készült a fotó. (nem tudom, hogy a kulcsszavak közt miért nem látszik.)
Köszönöm, hogy megnézted és véleményezted a képemet.


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: ancsa 2014.04.07 20:27:44   14067 626

Gondolom egy kis kompakt géppel készült. Hiába a 100-as iso nekem nagyon zajos, és a fény is nagyon hiányzik a a képről. Az élesség viszont nagyon pipec :-)
Üdv.ancsa


 

#2 Írta: Dodó 2014.04.07 11:34:49   11000 727

Az átlós jellegű szerkesztés szép, a bal felső sarokban egy kicsit lehetne több tér. Az élesség, mélységélesség korrekt.
Három virág: igazat adva "Bringás"-nak én is úgy érzem, hogy valamilyen izgalmas, hármas voltukat igazoló gondolatot kifejező cím nélkül a három virág nem feltétlenül "mond" többet mint egy közülük. (Természetesen a háromnak sok jelentése lehet, és a szám művészetben is kedvelt, de valami mélyebb, másodlagos gondolatot hordozva).
A felülről fényképezésre én is hajlamos voltam (már csak alkatom miatt is), viszont itt a sok fűben hasaló, babzsákra tett géppel készített fotót látva beláttam, hogy azok valahogy mégis jobbak... Tudom, hogy nagyon furcsán és vitathatóan hangzik (nem is szánom "ex cathedra" kijelentésnek), de ez a fajta bemutatás talán egy kicsit a humán fensőbbséget mutatja (annak ellenére, hogy egész biztosan nincs Benned ilyen szándék), míg a másik esetben - mint az előző képednél - a virágokat saját szintjükről, a természet Veled élő részeként ábrázolod. (Erre nyugodtan mondhatod, hogy "nem kívánt, törlendő", egy kicsit elszalad velem a filozófia).
Háttér. Egy időben keretezve töltöttem fel a képeimet, aztán abbahagytam, mivel nagyon sok esetben a keret felett nagyobb vita folyt, mint a kép felett. Amikor mégis erre ragadtattam magam, mindig arra gondoltam (nem kis nagyképűséggel): egy kiállításon hogyan tudnám elképzelni a fotót? Milyen széles paszpartuval? Fekete, fehér, esetleg ezeket kombináló, vagy a kép valamely színével kiegészített keretben? Mindenképpen érdekes megoldás, hogy a korábbi kiegészítő szín helyett most a domináló színt választottad a keretnek, de valóban ennyire színesen, a keret "kiegyenlítő" hatása nélkül gondolod a bemutatást? Természetesen a válasz lehet igen, mivel ízlések és pofonok különbözőek, ez a Te szuverén látásmódod része.
Gratulálok a képhez és bocsáss meg a sok bölcselkedésért, de hirtelen iskolai szünet miatt itthon vagyok lányommal és ez előhozza belőlem a filozófust (ha a pedagógust nem is tudja..)


4.8

 

#1 Írta: Bringás 2014.04.06 18:47:38   28277 1150

A méretezése hatalmas nagy lett, a kép kilóg a képernyőből. Nekem nem tetszenek ezek a színes hátterek, amiket választasz a feltöltéshez. A javaslatom ugyan az lenne, mint az előző képednél, a virágok ábrázoláskor próbálj egy növényt kiválasztani és azt a többitől elkülönülve igyekezz megkomponálni. Lehetőség szerint ügyelj, hogy a környezte letisztult, homogén legyen. A fölső nézőpont nem előnyös.
További szép fotonokat!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0776 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat