Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Balatoni est

Balatoni est (5)

Vélemények: 3

Megnézve: 563

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Hangulat / *


*

  *

Fényképezőgép:

Canon EOS-600D

Objektív:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS

Záridő:

1/60s

Rekesz:

F8

Fókusz:

24 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Sződliget

Zsírláma előző képei
Budapeste

Budapeste (4.98)

Udvar

Udvar (5)

Törés II

Törés II (5)

Kislány a várban

Kislány a várban (5)

Csap

Csap (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Zsírláma 

Feltöltés ideje:

2014.08.16 00:50:54

Az adatlap szerkesztve:

2014.08.16 13:24:54

Kategória:

  Hangulat

Átlag:

4.76 (3 szavazat)

Megtekintve:

394

Betöltve:

666

Feldolgozható:

Igen

*

sam2014

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#8 Írta: Zsírláma 2014.08.18 17:19:33   6929 488

Szoktam mindenfélét próbálgatni, ami épp megtetszik, pillanatnyilag ez is bejön, de majd később dől el, mennyire időtálló nálam is ez. :)

Köszönöm a véleményed!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Ilacsi 2014.08.17 23:47:53   6516 276

Szia Tamás, Nagyon jól szerkesztett felvétel, jók a fények és jól mutat fák tükröződései a tóban. A kivitelezése újszerű és érdekes. Őszintén szólva a szelektív színtelenítés számomra egy kicsit furán hat, olyan szürkének látom, teljesen elrugaszkodik a valóságtól, ami végül is nem baj, egyéni ízlést, kreativítást és hangulatot fejez ki, de az is igaz, hogy a természetes színeket én jobban szeretem. További szép fényeket! Üdv.Ili


4.8

 

#6 Írta: Zsírláma 2014.08.16 19:24:24   6929 488

Az természetesen jó, hogy ritka az összezörrenés, nem is hiányzik senkinek, csak ez nyilván annak is eredménye, hogy túlzóan dicsérőek a vélemények és kevés az érdemleges kritika.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Bringás 2014.08.16 19:11:02   28277 1150

Nos igen, ez az FV örök problémája, a túl sok 5-ös, s ez rendre fel- felbukkanó téma. Ugyanakkor nem tudom, mennyire igaz, hogy nem mernek a tagok negatív véleményt írni. Itt ugyanis a kritika miatti összezörrenés ritka mint a fehér holló. Nem mondom, hogy sosincs, de nem azt látja példaként, hogy nem lehet kritizálni. Inkább az lehet, hogy dicsérni könnyebb, kritizálni nehezebb. Főleg úgy, hogy ne lehessen leszólásként félreérteni.
A másik, hogy kezdőként le tudod írni, hogy mi miért tetszik. Ahhoz, hogy érdemben kritizálj, viszont már valamennyire haladónak kell lenned, valamennyi tudással, tapasztalattal. Itt inkább akkor szoktak viták lenni, ha egymás személyére megy célozgatás, de szerencsére ez is ritka.

Azt tudom, hogy téged sem zavar a rossz osztályzat, mint ahogyan sokunkat sem zavarja. Csak azt hittem van valami konkrétum a képen, ami miatt kíváncsi vagy számszerűen is.
Én úgy gondolom, te (is) már rég elérted azt a szintet, hogy egy pontozatlan kritikából is ugyanúgy tudsz meríteni, mint a pontozottból - ha annak tartalmával egyetértesz.

Én sokszor írok kisregényt, azt lehet, hogy senki sem olvassa el, de ezt persze nem tudhatom:)


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Zsírláma 2014.08.16 18:41:27   6929 488

Tudod, még a jómúltkorában átküldtem neked egy tavas képet, az persze sokkal szebb kompozíciójú, mint ez, de az istennek se jöttem rá, hogyan sikerült elérni a készítőnek azt a hangulatot, viszont most a Color efex pluginnak köszönhetően ez sikerült, így ennek megörültem, mert tetszik ez a kidolgozás, nyilván ez egyéni ízlés kérdése. Az eredti nem nyert meg, belinkelem neked alul, azon semmi módosítás nem történt a méretezésen kívül.

Egyrészt azért tettem kötelezően pontozhatóvá, mert egyáltalán nem zavar, ha nem 5 pontos a fotó, nem tudom, van-e egyáltalán olyan fotóm, amire 5 pontot adnék, de az biztos, hogy nem sok. :) Szerintem nem attól jó egy fotó, hogy hibátlan osztályzatot kap, vagy épp Nap képe, stb. lesz, persze ez sok embert motivál, ami jó dolog. Emlékszem, mennyire örültem az első NK fotómnak. :) Sokan sokféleképpen értékelünk, van aki a tartlami mondanivalót nézi, mások jobban belemennek a technikába, például én is, ha úgy tetszik, szőrszálhasogatok, de nekem az is hozzátartozik a kép egészéhez, ha nem is minden esetben a legfontosabb, de vannak kategóriák, ahol igenis az egyik leglényegesebb elem a többi mellett.

Megmondom őszintén, már jó ideje zavar, hogy sokszor teljesen átlagos fotók agyon vannak dicsérve, a hibákra fittyet hánynak, mindez oda vezet, hogy a feltöltők úgymond el vannak kényeztetve, hozzászoknak az ötösökhöz, aztán esetleg jönnek a sértődések, majd persze folytatódik a körforgás és sokkal egyszerűbb lesz csak magasztalni a képeket, mint a hibákat is leírni, mert akkor viszonzásul is nagyobb eséllyel kaphatunk jót. Szerintem vannak, akik egész egyszerűen már nem merik leírni a negatív véleményüket, pont az előzőekben említett okok miatt. És gondolom sokan, újak közül is ezt látják, ez szerintem nincs így rendjén. Biztos vagyok benne, hogy volt már olyan, hogy meglátta valaki, hogy ennek a Zsírlámának van 60 nap- hét- hónap képe, akkor ennek nem merem leírni a véleményemet, mert biztos hülyeség lenne. Pedig szerintem pont bátorítani kellene a véleményezőket, írják csak le, amit gondolnak, az se baj, ha nem helyes, lehet belőle tanulni a kommentelőnek is.

Másik oldalakon is regisztrálva vagyok, de például az egyikről most töröltem a képeimet, mert sok értelmét nem láttam, hogy én ott legyek, jött húsz komment, hogy nagyon jó, szép, ötletes, stb., meg ilyen-olyan kategóriába kerültek a képek, de ennyi, az tuti, hogy simogatta a lelkemet, de én elsődleges szempontból tanulni vagyok az ilyen oldalakon, így itt is, meg azért is mert itt jó a közösség, és félreértés ne essék, a kedvességet nem hibaként említem, még mielőtt valaki kifacsarná a szavaimat. :) Viszont csak dicséretből lehetetlen tanulni. Azért itt ha nyitott elmével olvas az ember, ha nem is feltétlen a saját képei alatt, de hasznos információmorzsákat gyűjthet be, amit később hasznosíthat.

Most épp kötelezően pontozhatóvá tettem a képeimet, és örülök is, hogy nem ötöst adtál, legalább itt is a példa, hogy
attól, ha nem 5 pontos a kép, mert nem egyezik az ember ízlésével, és ez meri is leírni, még másnak ízlésére lelhet.

Változatosan értékelünk itt fotókat, sok szem többet és mást lát, ez itt most az én elképzelésem, majd kiderül, mennyire
záporoznak az vélemények. :) És ez a kis gondolatsor nem szólt személyesen senkinek. Lehet kicsit összevissza lett, nem szoktam ilyen hosszú kommentet írni. :)

Üdv!

 

A hozzászóló képet töltött fel:
 


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Bringás 2014.08.16 17:42:35   28277 1150

Remélem a végén majd elárulod, hogy mire voltál kíváncsi ezzel a kötelező szavazással. Általában kerülöm az olyan képek pontozását, ami "csak" nem találkozik az egyéni ízlésemmel, főleg, ha látom a tudatosságot, de ezt írtam már neked:) Amúgy általában kevesebb kommentet kapnak a kötelezők.
Akkor most a képről is. Nem tudom, hogy elnyeri-e valaha a tetszésemet egy szelektíven színtelenített fotó, egyelőre nem tetszik nekem ez a dolog, de ki tudja, egyszer talán megváltozom. A színeset nagyon szeretem, ha az valamiért nem működik, akkor a fekete-fehéret is. A kettő kutyulékát viszont nem. Ez egy abszolút szubjektív dolog, objektív hibaként nem róható fel. Amúgy más gondom nincs is a fotóval. Talán lehetne benne több fekete, de a ff kidolgozás sem tartozik az erősségeim közé. A kompozíciója teljesen jó és már amennyire látszik, a tükröződés is klassz. A jegesedés szépen keretez alulról. A sziget jó képi elem. A fotó átadja a hangulatát. Helyes döntés, hogy az égből keveset mutatsz.
További szép fotonokat!


4.5

 

#2 Írta: Zsírláma 2014.08.16 15:58:35   6929 488

Köszönöm szépen! Persze lehet panorámázni, de az más másik képet eredményez, csináltam olyat is.

Kellemes hétvégét!


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Vertkutya 2014.08.16 09:20:43   4049 355

Szia. Nekem tetszik. Szép hely és hatásos a tükröződés is. A színek szelektíven fakók de gondolom ez tudatos beállítás. Élesség nagyon jó. A hangulata a telet és a kora tavaszt idézi. Nálam rendben van, de javaslom:Panorámában is. Ha körbefotózod és 3 vagy 4 képet összefűznél akkor még mutatósabb lenne. További jó fotózást. üdv.


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-600D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0827 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat