Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

éjjszakai túlpart

éjjszakai túlpart (5)

Vélemények: 27

Megnézve: 708

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / Ugrás


Ugrás

  Ugrás

Fényképezőgép:

Canon EOS-1100D

Objektív:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS

Záridő:

1/60s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

43 mm

Iso:

ISO 160

Készítés helye:

Európa Magyarország Dusnok

B_Janik előző képei
Téli alkony 2

Téli alkony 2 (3.5)

Téli alkony

Téli alkony (4.5)

Elsüllyesztve

Elsüllyesztve (4.9)

Sárga

Sárga (4)

Szeretetben

Szeretetben (4.5)

| Még több

Feltöltötte:

  B_Janik 

Feltöltés ideje:

2015.02.05 11:41:34

Az adatlap szerkesztve:

2015.02.05 13:20:13

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

621

Betöltve:

1041

Feldolgozható:

Igen

Ugrás

Talán a makróhoz kellene sorolnom,eredetileg profil képre készülődtem a szöcskéről.Eleinte szépen tűrte hogy körülötte tüsténykedem,próbáltam észrevétlen maradni azonban váratlanul menekülőre fogta a dolgot,nekem pedig nem sok időm volt már, hát így sikerült rögtönözni.Gondolom álló formátum lenne való a mozdulathoz vagy valami négyzetes vágás de az igazat megvalva tetszett a háttér és nem akartam vágni a jobb oldalon lévö üres tér ellenére.Várom a véleményeket,mit lehetet volna kihozni belőle.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#13 Írta: B_Janik 2015.02.17 19:06:43   2407 225

Szia!

Köszi hogy felajánlottad a segítséged a Raw feldolgozást illetően,lehet hogy alkalomadtán élni is fogok vele.Elsősorban majd makró fotó esetében gondolnám.Jelentezni fogok ezzel kapcsolatban.
Az előtétlencsékkel teleobjektívvel meg kisérletezgetni fogok,a Rynox-al az a bajom hogy 72mm-es objektívre már szerintem nincsen,másrészt elég drága,nyilván azért mert jó minőségű.

Üdv:János.


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: B_Janik 2015.02.17 18:58:33   2407 225

Szia!

Köszönöm,majd nyitott szemmel járok....:)


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: Zsírláma 2015.02.10 22:18:58   6929 488

Köszönöm! Igazából a minőségen sok múlik utómunka szempontból, ki kell tapasztalni, hogyan kell élesíteni, zajszűrni, illetve a leméretezés után ugyanezt eljátszani, kicsit más formában. Ha gondolod, küldhetsz nekem egy RAW képedet, és leméretezem neked, megírom mit csináltam, számszerűleg, ez lehetne egy példa, de minden kép mást igényel, ezért gyakorolni kell, én elég sok időt rászántam erre.

Raynoxot használtam már teleobjektíven, működik a dolog. Brutál nagyítást lehet vele elérni, kicsike mélységélességgel, szűk rekeszt érdemes használni, sok fény jól jön, vagy derítés, vagy makrósín, és türelem. :)


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: Bringás 2015.02.10 17:12:00   28277 1150

Ahol nyílnak a vadvirágok, ott rovar is lesz…


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: rozsomak 2015.02.09 21:56:03   1651 165

Én örülök, hogy pozitívan fogtad fel ezeket a hozzászólásokat és nem támadásnak vetted vagy leszólásnak.További szép fényeket kívánok!!!!


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: B_Janik 2015.02.09 21:26:16   2407 225

Örülök hogy megnéztétek és véleményeztétek a fotómat!

"Zsírláma":Tudom hogy van ilyen objektíved,csak Te sokkal ügyesebben bánsz vele mint én!Sokszor rá csodálkozom mikor ezzel készült fotóidat nézem hogy mi mindent ki tudsz hozni belőle...
Be kell látnom azt is hogy makrózáshoz nem épp a legjobb választás,bár én tesztelgettem közgyűrűkkel,előtétlencsékkel igaz nem Raynox-al.A tapasztalatom az hogy közgyűrű valamivel jobb hozzá,persze érzékelem a hátrányait is,az amúgy sem túl nagy fényerő nagyon el tud fogyni.
Idális megoldás a makro obi lenne,csak hát az ára kicsit hátráltat még.Jelenleg azzal kell főzni ami van.
Egy dolgot nem próbáltam még: teleobjektívvel használni a makró előtét lencsét.
Erröl mi a véleményed?

A fotóról:Irtam hogy szinte belekaptam a gépbe mikor érzékeltem a szöcske mozgását.Ha bármilyen beállítást próbáltam volna eszközölni csak a hült helye lenne lefotózva az állatnak.Igen tapasztalom hogy nem könnyű újat mutatni ebben a témában,nem segíti törekvésem az alap obi sem.Szokták mondani innen szép győzni.
Még egyszer köszönöm a véleményt!

Üdv:János.

"Bringás":Örülök hogy tetszik a háttér,őszintén szólva nem volt szivem megvágni,még akkor sem hogy az eszem ezt sugalta.Magához a mozdulathoz az álló formátum lenne való,nem beszélve arról hogy a csápja is talán belefért volna a képbe.
Az átlóba fordítás eszembe se jutott,pedig ennyi időm még talán lett volna.
Igen a kiégés feltünt nekem is és nem sok mindent tudtam vele kezdeni,a raw feldolgozás nem az erősségem,de belátom javíthat a helyzeten.
Nincs problémám a kora reggeli fotózással,sokkal inkább azzal hogy a környékünkön ötletem sincs hol találnék tuti helyet ahol rovarok,lepkék tanyáznának.Folyó,holtág van ugyan de eddigi tapasztalatom hogy a rovar világa nem az igazi.
Köszönöm a véleményt és a segítséget,további szép estét kívánok!

Üdv:János.

"rozsomák":Nagyon örültem hogy írtál,még akkor is ha javarészt a sok hibákra kellet hogy felhívd a figyelmem fotómmal kapcsolatban.Mindenben egyetértek amit az értékelésben megfogalmaztál!
Várom a továbbiakban is a hozzászólásodat,hogy tanulhassak belőle.

Üd:János.


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: B_Janik 2015.02.09 20:07:53   2407 225

Köszönöm hogy megnéztétek és értékeltétek a fotómat!

"dadalia":Valóban nem volt szerencsém ebben a helyzetben,ráadásul gyorsan kellett cselekedni hogy ne vesszen teljessen kárba a fáradozás.Ehhez jön még hozzá a tapasztalatlanságom,plussz a kit obi tulajdonságai.Mind ezeket nem mentegetőzésként mondom.
Szerintem elkaott pillanatnak elmegy.
Köszönöm az átdolgozást,és hogy foglalkoztál a fotóval.
Maga az álló nézőpont tényleg szerencsésebb választás lett volna.
Talán majd legközelebb jobb lesz. :)

Üdv:János.

"Ilacsi":Igazad lehet az egyensúlyt illetően,tényleg sok az üres rész a jobb oldalon.Az álló formátum itt tényleg jobb.Azért örülök hogy találtál Neked tetsző elemeket,részleteket benne.
Köszönöm hogy írtál!

Üdv:János.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: rozsomak 2015.02.06 17:21:31   1651 165

Szia.Sajnos a virág kiégett részei nagyon zavaróak.A levágott csáp sem a legjobb.Ez a kép állóban lehet jobban mutatna és így a csáp is megmarad.A háttér színe jó.


 

#5 Írta: Bringás 2015.02.06 16:28:25   28277 1150

A háttér valóban egész jó, sőt meglepően jó, ettől az optikától egyáltalán nem várnék ilyet, szóval szerintem nem baj, hogy nem vágtál a háttérből. A véleményem szerint ehhez itt most egyaránt jó az álló és a fekvő formátum is, de akár átlóba is forgathattad volna a kamerát, mert semmi viszonyítási alap sincs, tehát a néző nem fog észrevenni semmilyen dőlést. A gond az, hogy a csápja kilóg a képből, így hogy láthatólag az egész szöcsi bemutatása a cél, ez bántja a tekintetet. Itt most ezért a csáp miatt lett volna célszerű az álló, vagy egy átlós megoldás. A másik, hogy készíttesd el a raw fájlt is. Abból ugyanis szépen vissza lehet hozni a fehérek kiégését, ami a jpg-ből menthetetlen és nem utolsó sorban csúnya is. Végül kellenek a szép fények, amik hajnal után és napnyugta előtt jönnek elő. A makrósok ideje a kora reggel, mert akkor a rovarok még ledermedtek, mozgásképtelenek. Ha nem tudsz ott lenni a szép fényeknél, akkor mesterségesen neked kell megteremtened őket.
További szép fotonokat!


 

#4 Írta: Zsírláma 2015.02.06 15:14:02   6929 488

Szia! Nekem is van ilyen obim, nem olyan rossz ez, de nem való makrózásra, a minőség sosem lesz igazán jó. Ha makrózni szeretnél, akkor Raynox DCR 250-et érdemes venni, mert olcsó a makróobihoz képest, persze közel sem olyan jó.

A képről szólva, a jobbra döntés nem szokványos, de mégsem tetszik. A kompó inkább fekvő elhelyezést kívánna, könnyebb lenne harmonikusan elhelyezni az állatot. A fókusz nem teljesen pontos, a szem picit kicsúszott. Összességében nem egy rossz kép, kisebb-nagyobb hibákkal, a jóhoz azért több kell, például kiváló részletesség és jó fények, de ugye ez még mindig nem elég. Nem egyszerű ebben a témában újat, érdekeset mutatni, mert rengeteg ilyen fotó van.

Üdv!


 

#3 Írta: Ilacsi 2015.02.05 16:11:27   6516 276

Szia, A szöcske és a virág jól fókuszált lett és a háttér is szépen mosott, bár mennyire ragaszkodtál a szép háttérhez, így sajnos az egyensúly rovására ment, nagyon nagy lett az üres tér jobb oldalt, más szerkesztéssel talán jobban orvosolható lenne a probléma, mint ahogy Dadalia próbált egy kiegyensúlyozottabb szerkesztéssel feldolgozni. Üdv.Ili


 

#2 Írta: dadalia 2015.02.05 14:34:17 www  1271 156

Hozzá teszem, ha RAW feldogozásban végzel ilyeneket, vagy akár az eredeti JPG állományon, sokkal kevésbé látszanak meg a nyomai, mint egy kétszázegynéhány KB. os képen.
További szép fényéket!
Üdv.: dadalia


 

#1 Írta: dadalia 2015.02.05 14:29:22 www  1271 156

Szia!
Elkapott pillanatnak is elég szeréncsétlen. Valjuk be nem volt itt szerencséd, és a leírásból érezni, ezt te is gyanítottad. Nem volt más választásod mint egy "veszet fejsze jele" szerűen akciósan lekapott pillanat. A következő alkalom biztos jobb lesz majd.
Abban igazad van hogy kár volna veszni hagyni, hisz a szöcsi, a rózsa, kellően éles, a háttér szép színvilágú, csak hát az elhelyezkedés...
Engedelmeddel próbálkoztam kicsit tunigolni rajta (szintek, kontraszt), fordítottam egyet rajta, (gondolom ennyi csalás belefér) meg egy kicsit szabtam.

 

A hozzászóló képet töltött fel:
 


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-1100D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0756 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat