Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Cinke

Cinke (3.25)

Vélemények: 9

Megnézve: 485

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Portré képek / Borika


Borika

  Borika

Fényképezőgép:

Canon EOS-5D Mark III

Objektív:

0

Záridő:

1/125s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

200 mm

Iso:

ISO 1000

Készítés helye:

Európa Magyarország Budapest

acier előző képei
Hommage a Szipál Márton

Hommage a Szipál Márton (-)

Via crucis

Via crucis (5)

| Még több

Feltöltötte:

  acier 

Feltöltés ideje:

2016.07.25 23:57:31

Kategória:

  Portré képek

Átlag:

5 (4 szavazat)

Megtekintve:

561

Betöltve:

1015

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

kisgyermek, kislány, unoka

A 24 óra legjobbja lett:

2016.07.26 18:32:50

Borika

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#11 Írta: SzEjO157 2016.07.31 21:34:45   2842 176

Jelentkezhetne puszira,többre is. A fotós sokaktól gratuláló kézfogásra.Egy tündér, világra figyelő szemekkel


5.0

 

#10 Írta: B_Janik 2016.07.30 09:53:57   2407 225

Szia!

Gyönyörű kislány és egy nagyon jó porté róla.A modell szemei rabul ejtik a néző tekintetét,élessége tökéletes.A fényhatások,szerkesztés,beállítás mind nagyon tetszik!
Gratulálok,további szép fényképeket kívánok!

Üdv:János.


5.0

 

#9 Írta: firecobold 2016.07.26 23:10:28   472 47

Szerintem csak monitoron hiányzik a tér. Ha egy ilyen képet az ember kezébe vesz akár csak small printen (30cm max), de 40-esen plánen már teljesen más az érzés és nem hiányzik a tér.

Jó ez a "rám néz, expó, elnéz" technika. Az épen felvett és az éppen leengedett pózokban van igazán élet. Kísérletezek vele én is, csak picit nagyobb lányokon :)


 

#8 Írta: acier 2016.07.26 18:45:58   556 54

Köszönöm szépen. Én is éreztem a szűkséget - innen balra,jobbra,lefele nyugágy,szék,lent derítő könyv voltak a 80 cm szűk erkélyen - ez volt az adottság. Ki is bővítettem balra a képet egy fehér sávval, benne a hajcsattal azonos színű felirattal, a csattal átlósan elhelyezve - ha ez nem is pótolja teljesen az igazi teret, de így tekintve az egészre talán kicsit kiegyensúlyozza a képet. Kösz mégegyszer a véleményt.


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Lajmo 2016.07.26 17:01:54   2114 146

Szia!

Nagyon bájos a kis modell! Az ábrázolás mesteri lett. Nagyon finoman bántál a fényekkel. Pedig nem is olyan egyszerű az. Így,hogy nem szembe van teljesen,talán egy pici hely még elférne,de ez nem von le az alkotásod értékéből.

üdv!


5.0

 

#6 Írta: dmc 2016.07.26 10:32:23   3495 147

abszolút nem baj, hogy hosszú voltál, sőt! kifejezettem öröm ilyen válaszokat olvasni, a megvalósítás pedig egyszerű, de annál jobb, nem túlzott technika, a természetet használva, minden ízében.

hasonló módszerekkel próbálkozom a saját lányomat is fotózni. ő még sajnos nem ül, illetve vélhetően ilyen korára nem is lesz ilyen hosszú haja, de az ülős korszakot már nagyon várom, ebben a korszakban valóban minden olyan őszinte, és minden mozdulat, gesztus, mimika magával ragadó, és 100%-os, ahogy írod is.

a szűkösség talán egy kissé félreérthető volt, nem hiányzik a környezet nekem se, pár mm csak a kép széleiről.

még egyszer köszönöm ezt a hosszas, és mindenre kiterjedő választ! :)


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: acier 2016.07.26 10:16:41   556 54

Valóban izeg-mozog, mint egy örökmozgó. Nem is szabad ilyen pici gyerekecskéről beállított képet készíteni, azzal valami baj lesz, nagyon nem lesz őszinte. A módszerilyen esetben a következő: keresek egy helyet a lakásban, vagy az erkélyen, vagy a kertben, ahol szép a fény. (Ez a kép az erkélyen készült, az erkély mellvédjének az árnyékában, csak a hajat érte el kicsit a nap direkt fénye. Az erkély kb. 80 cm magasságig nagyon szép szórt fényt ad, az egyik oldal teljesen zárt, onnan kevesebb fény jön, a másik oldalról picit több, indirekt, szép fény.) Odateszem a szép fényekhez az aktuális játékokat, babákat, mesekönyveket, stb. Távol megyek, 200 mm-rel. (Itt kb. 3-4 m-re) Ő játszadozik, nem foglalkozik velem. Én beállítom az expót és megpróbálok ráfókuszálni - persze nem néz velem szembe, de ha a fókuszt olyan helyre teszem, ahol majd feltehetően a szeme lesz, mikor felém fordul, akkor van esély, hogy lesz éles képem is. Tehát ő játszik, én mindennel beállok, már a nézőpontom is megvan, a földön ülök, képkivágással is nagyjából megvagyok - s ekkor szólok: Borika! Erre egy pillanatra rám néz, ekkor csattan a gép zárja. Aztán játszik tovább, rám se hederít. Mígnem újra hallja: Borika! - ekkor egy pillanatra megint rám néz, megint kattan a zár. Ennél a képnél volt segítségem is: a nejem kezébe adtam egy jó nagy mesekönyvet kinyitva egy világos oldalon. Mikor Borika rám nézett, nejem gyorsan az álla alá, a melléhez tartotta a könyvet, hogy derítsen vele az égboltról visszavert fénnyel. Ez csak néha sikerült, de azok lettek a szép képek, a többi picit kemény.
A szűk kivágás a helyzetből adódott: ennyi hely volt a derítő mesekönyv fölött. Ez a prózai ok, és nem bánom, hogy így tudtam megoldani - hiszen Borikáról van ezer képem, ahol környezetével együtt látszik, ez most egy "komoly" portré egy másfél éves kislányról, aki már éppen nem baba, de még nem is kisgyerek.
Még annyit megjegyeznék, hogy az a pillanat, amikor szólításomra a szemembe (gépbe) néz, az mindig nagyon koncentrált, átható pillantást adott. Ennyire koncentrált csak a legprofibb felnőtt modell tud lenni. Az ok egyszerű: a kisgyerek ebben a korban mindent teljes valójában átél. Ha rám néz, abban is benne van ő 100 százalékban, (papa, szólítasz?) és ez a tekintetén átsüt. Persze csak egy másodpercig tart ez, azután a babáké, játékoké a 100 százalék odaadás. Később már megosztja a figyelmét majd, és akkor nem is lesz a tekintet ennyire mély, ő szórakozottabb lesz, akkor majd figyelmeztetni kell, hogy nézzen a gépbe, stb. És majd akkor lehet beállított portrékat készíteni róla. De a jelen állapot egy csodás korszak, beállítás nélküli teljesen odaadó, pózmentes portré alany. Az ilyen kisgyerek még nem szedi szét, nem analizálja a világot, hanem egészében éli meg annak minden pillanatát, hangok, szagok, élőlények,egyetlen egészként jelennek meg benne. Ha valahova odanéz, abban is teljes egészében benne van - ha csak fél másodpercre is.
(Hosszú voltam, de számomra érdekes ez a kor, ennek a fotózása, elnézést!)


 

#4 Írta: dmc 2016.07.26 09:35:19   3495 147

Szia!

Nagyon kíváncsi lennék, hogy a 1,5 éves kislányt hogyan tudtad rávenni, hogy így modellt álljon neked, mert hogy a fények olyanok, szinte mintha keresett lenne a természetben, és nem is egy elkapott pillanat. Az arc egy kellemes lágy szórt fény, míg valahonnan beszűrődő, cseppet sem tolakodó hajfény. Ezt elkapni egy 1,5 éves kislánynál, aki vélhetően már izeg mozog.. nem is tudom, de mindenképpen nagyon ügyes! Nekem még csak 6 hónapos a gyerkőcöm, de már most egyre nehezebb. :)

A mélységélesség is nagyon rendben van, a kidolgozás finom, természetes, nem tolakodó, nem arcba vágó, egyszerűen az arckifejezéshez, a kislányhoz illő színek, ruhaválasztás, és sugallat.

A szűkössége az én ízlésemnek egy picit sok, és ez az egyetlen olyan, amit még nem tudtam hová tenni magamban, hogy a fotós miért döntött emellett, miért nem engedte sugározni a kislányt, miért zárta így be, mit akart ezzel kifejezni, úgy érzem van a háttérben valami, amit nem értek.. örülnék, ha segítenél! :)

Gergő


 

#3 Írta: zzzz 2016.07.26 09:18:17   511 34

Jajj, édes drága tündér! Nagyon szép az unoka, és a fotó is hibátlan: jó expo, ízléses kidolgozás és hát kiváló, természetes pillanat. grt


5.0

 

#2 Írta: acier 2016.07.26 07:20:36   556 54

A rokoni szál tagadhatatlan: Borika az unokám, másfél éves. (Azért töltöttem föl egy "családi" portrét ide, mert igyekszem a családom tagjait is úgy fotózni, hogy a kép lehetőleg több/más is legyen, mint egy családi emlékfotó.)


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: firecobold 2016.07.26 01:29:11   472 47

Nohát ugye aki tud precízen exponálni és a natúr fényt a helyén kezelni. Remélem rajtam kívül az ifik is jól megnézik. (Majd beszólnak, hogy zajos.)

Szép ez az aranyló szín a kékkel és rózsaszín hajcsattal... Semmi plusz csicsa, csak a lényeg.
Nem lepődnék meg, ha a szerzőt rokoni szálak fűznék a modellhez, mély szeretet sugárzik a képből. Idegen fotós ezt nehezen tudná visszaadni.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-5D Mark III

Képek az alábbi objektívvel:

0


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0973 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat