Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve maradhirdetéshirdetésÖtletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 385

Megnézve: 2912

Vízház(3)

Vízház(3) (-)

Vélemények: 3

Megnézve: 589

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / teszt / Összefogás

hirdetésÖsszefogás

  Összefogás

Fényképezőgép:

Agfa ePhoto CL45

Objektív:

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM

Záridő:

1/16000s

Rekesz:

F1

Fókusz:

10 mm

Iso:

ISO 6

Készítés helye:

Európa Magyarország Debrecen

NonameTheHunter előző képei
Éppen fényben

Éppen fényben (5)

St+ég

St+ég (4.8)

FV Találkozó 2017. június 3.

FV Találkozó 2017. június 3. (5)

Nagyobb képek a főlapon

Nagyobb képek a főlapon (-)

Találkozás

Találkozás (5)

| Még több

Feltöltötte:

  NonameTheHunter   

Feltöltés ideje:

2018.03.05 13:15:15

Kategória:

  teszt  

Átlag:

-

Megtekintve:

148

Betöltve:

594

Feldolgozható:

Igen

Összefogás

Összefogás!

Sziasztok!
Szeretnék néhány gondolatot kifejteni.
Először is, nem, ez most itt nem politika :)
Az utóbbi időben eléggé eltűntem, ennek okait csak privát megkeresésben
részletezném.
Ami viszont aktuálisabb: itt vagyok, és itt leszek, mégpedig megemelt
kapacitással, talán nem csak egymagam, és szeretnék több időt befektetni
az oldalba (ha van reális értelme) (viszont ez feltétele)

Tehát :)

Szeretném felajánlani nektek a lehetőséget, hogy fogjunk össze.
Volt már több ötletdoboz, lehet lesz is még de most itt nem kizárólag
ötleteket várok, amik segítenek az oldalnak újra aktívnak lenni, hanem
összefogást.
Így három témakörben szeretném, ha kifejtenétek a véleményeket.
Azért számozom meg, mert szeretném, ha számozva reagálnátok, így nem
lesz félreértés.

1. Mi az amit nekem meg kellene tennem szerinted, hogy az oldal
látogatottabb,aktívabb legyen?
2. Mi az a szükséges fejlesztés /változás az oldallal kapcsolatban, ami a
fejlődését segítené? (pénzbe kerülő) (és milyen finanszírozási formát látsz
rá)
3. Mi az, amit Te vállalni tudsz, hogy jobb, látogatottabb színvonalasabb,
aktívabb legyen az oldal?

Nem csak a véleményed számít ;)
Várom a konstruktív beszélgetést :)
Legyetek szívesek ne az 1-es pontra fókuszáljatok, ne abban legyen most
összefogás, hogy én mit hibáztam, inkább mindenki a 3-ast helyezze
előtérbe, ha lehet, de ahogy eddig is, építő szeretetteljes kritikákat most
is meghallgatok, ha feltétlen kell :)

Én is fogok írni ezekhez, kicsit később.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#23 Írta: Tutajos 2018.03.18 16:01:27   2085 206

Talán érdemes lenne a témát a címlap elején tartani, mert így néhány kép múlva eltűnik onnan. Bár így is öt napja történt ide a legutóbbi bejegyzés.
Az is igaz, miért pörögne jobban éppen ez a téma, mint ahogyan az egész FV pörög?...

 

#22 Írta: Rozi 2018.03.13 21:05:38   1551 75

Sziasztok!

Calabash lényegében leírta, amit gondolok, nem ismétlem.

Köszönet Tutajosnak, hogy önzetlenül gondolt ránk.

 

#21 Írta: RICSI 2018.03.13 16:57:53   8333 457

Olvastam és sokban egyetértek veled de igy megall az oldal elöbb vagy utobb sajbos a fotóracer társoldal 2éve halott ne legyen ennek is ez a sorsa. Jelenleg gépproblémám van és plussz egészségugyi is de ha minden jo lesz ujra leszek mert kell valami;-)na meg a jo dumak kaják stb stb

Válasz hozzászólás
 

#20 Írta: RICSI 2018.03.13 16:54:03   8333 457

Lehetne egy olyan választható menű hogy részlezeletes pontozott kritikát kérek opcio amit a kezdők vagy aki akarja használhatja illetve a feltőltö neve nélkül vagy azzal opció is valamint ha nem adsz meg egy fontos adatot akkor ne dobja el a választott fájlt és a beállitasokat. Ém személy szerint nem töltök ide akkor a fb re sem maradok ezen oldalon és szivesen olvasom a kritikát és nézem a képeket.és a pontozas mert egy hét alatt jött össze 9pont abból 5te adtál nekem . jo lenne ha az adóm 1% át tudnám utalni ezzel segiteni az anyagiak csökkentését.

 

#19 Írta: SzaCsa 2018.03.12 19:48:06   89 29

Sziasztok !

Az eddigi tapasztalataimra hivatkozva, 'a hozzászólásokat nagyban befolyásolják a korábbi hozzászólások'. Én javasolnám hogy csak akkor legyen látható a korábbi értékelés vagy kritika hogyha már értékeltük vagy hozzászólást irtunk egy adott fotóhoz, vagy legyen egy határidő mondjuk 30 nap és utána látható legyen mindenki számára. Igy elérhető lenne szerintem hogy mindenki a saját véleményét irja le.

Elfoglaltságom miatt nem vagyok túl aktiv az oldalon ami remélem a jövőben változni fog.
Üdv. Mindenkinek :)

 

#18 Írta: Laczkó Zsolti 2018.03.12 12:14:18   685 336

Egyébként az, hogy van az oldal és olvasható, még ha nem olyan pörgős is mint jó pár éve, de van! És azok akik ide tévednek betérnek egy kis digitális szakmai képes könyvtárféleségbe. Amit ha nem is vagyunk itt minden nap, azért olvashatnak és abból is tanulhatnak.

 

#17 Írta: Laczkó Zsolti 2018.03.12 12:09:17   685 336

Nos, sok dologban egyet is értek vele!
De az, hogy fejlődtünk annak van egy olyan vonzata is, hogy azoknak akikről azt gondoljuk, hogy ezért vagy azért nem így jó azt le is írjuk. Mivel a gondolat szép dolog, de ha nem mondod ki(itt jelen esetben nem írod le) sokat nem ér...
A probléma a lustaság.
Kényelem.
De ezen lehet változtatni! :-)

Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: dmc 2018.03.12 10:52:22   3053 119

Elhangzott, itt sok minden. Két dolgot emelnék ki, ahhoz, hogy változás legyen, itt a fejekben kellene rendet tenni. Ma már nincs arra igény, hogy kritikát kapjanak az emberek, nem is szeretik az esetek többségében a kritikákat. Én a facebookon is, több fotós csoportban vagyok jelen, és néha eszméletlen milyen képekkel találkozok, és amikor valaki azokat kritikával illeti, akkor csak arra hivatkozik a feltöltő, hogy akkor miért van rajta 200 like? És persze, hogy 200 like van rajta, amikor olyan szinten szét van szaturálva, hogy a laikus, amatőr fotós, vagy sok esetben, nem is fotós, azt hiszi az egy jó kép, pedig nem az, mert színekben pompázik. Közben a színek beégtek, a kép darabjaira hullott... a minősége nagyon rossz.

Más részről, az ember a fejlődés során, sokszor eljut arra a pontra, amikor már nem akar más véleményének megfelelni. Én is valahol itt vagyok. Lefotózok egy tájképet, ahol az égbolt ki van exponálva, az előtér is patent világos, és a téma is. Miért? Mert hdr technikával 3 expóból raktam össze. Megdolgoztam azért, hogy az a kép úgy nézzen ki, ahogy kinéz. És ha feltöltöm, Csaba, egyértelműen le fogja írni, hogy neki az nem tetszik úgy. De most, mit csináljak, ha nekem meg úgy tetszik? Melyikünknek van igaza? Nem lehet eldönteni. Néha ezért sem töltök fel már képet, mert sokszor tudom, milyen véleményekkel fogok találkozni a képemen. És tudom, hogy nem fog előrébb vinni, mert az a vélemény egy szubjektív érzésből fakadóan különbözik az enyémtől. És félre ne értsétek, nem arról van szó, hogy nem érdekel más véleménye, csak vannak pontok, amiket én másképp látok, másképp kezelek, és fölöslegesnek érzem ugyanazt leírni, ugyanarra a véleményekre. Én pl sokszor ezért sem töltök már, pedig lenne mit, még sem teszem.
És még egy dolgot hagy szögezzek le, nem Csaba az oka, hogy nem töltök képeket, hanem az, hogy valahol azt érzem, hogy olyan véleményekkel nem találkozom már, amik a fejlődésemet szolgálnák, inkább már olyanokkal, amik szubjektív érzéseken alapulnak. Nem tudom másképp megfogalmazni, de őszintén remélem, ez most nem veszitek beképzeltségnek, mert a mondanivalóm nem az.

A másik részről, hogy ugyanakkor lelkiismeret furdalásom is van, hogy nem tudok annyit írni a képekre, mint régen tettem, és ha nem értékelek, milyen alapon töltök?
Amit még kiemelnék, az amit Szabolcs (calablash) írt, hogy lehessen pontozni vélemény nélkül. Szerintem az nem lenne jó irány. Itt is előfordul néha, hogy csupa jót írnak a képről, a pont szám, még is 4.. Engem ez borzasztóan zavar, nem azért, mert 4 a pontszám, hanem, hogy nem tudom miért? Ha már egyszer lepontozzák, írja is le valaki, hogy miért tette így.

Hogy, mit tudnék tenni, hogy előrébb jusson az oldal? Nehéz erre a kérdésre mit válaszolni, mert az ember, valahol egy önző lény. Szívesen értékelnék, de nem hoz kedvet az sem sokszor, hogy amikor nagy ritkán feltöltök képet, 1 hét alatt 3-4 véleménnyel találkozom. Aminek pontosan tudom, mi az oka, az hogy én is ritkábban értékelek, és ilyenkor nem jönnek vissza az értékelések. Ami természetes, hisz, az, aki szorgosan értékel, és tölt, az jogosan érzi sokszor úgy, hogy ha ő nem illeti a képemet véleménnyel, én miért tegyem az övével? Az egésszel annyit akartam mondani, hogy ez egy öngerjesztő folyamat. Kevés értékelést kapok, keveset is írok, az eredmény, más is kevesebbet kap, én is kevesebbet kapok. Az oldal aktivitása tovább csökken. Tehát, vissza ahonnan elindultunk, a fejekben kell rendet tenni, amibe én is beletartozom.

Hogy miért írtam le ezt ilyen őszintén? Hogy lássátok azt is, amit szerintem sokan éreznek pontosan ugyanígy magukban, esetleg nem mondják ki ilyen nyíltan, ahogy én tettem.

 

#15 Írta: Laczkó Zsolti 2018.03.12 00:26:50   685 336

Sziasztok!

Régóta itt vagyok. És az első jó pár évben napi szinten olvasgattam és nézegettem és raktam is fel képet, ha volt olyan... :-)
Az első pár év nagyon meghatározó volt minden szempontból fotósként(akiket akkor ismertem meg még azóta is tudom a nevüket! Nem rég nosztalgiáztam kicsit és vissza is kerestem ezeket a neveket... akkor döbbentem meg mennyi regisztrált tag van... Bár nagy kérdés ki az aki ezek közül aktív...? :-) ), mert voltak sokan akik mint én kezdők voltak, de voltak azért profi is itt, és vannak is. És ezek a vélemény cserék nagyban formáltak mint fotóst. Megemlíteném volt ezzel az időben párhuzamosan más oldal is ahol fent voltam de ez az oldal volt eddig a legkedvesebb és családiasabb és barátságosabb minden tekintetben. :-)
Szóval köszönöm az eddigi lehetőséget és éveket!

Számomra az oldal felülete így ahogy van, tökéletes! :-)
A pontozásban is jó, bár a Fb miatt sokaknak nincs kedve írogatni... de nem velük kell foglalkozni!
Az Instagram és Fb mellet átformálódott kicsit( nem pozitív irányban) a közösségi oldalak "világa"

A FV-ebben szerencsére kilóg a sorból.
Én s pár embernél reklámoztam az oldalt, volt olyan aki regisztrált is.
Én kicsit gyakrabban fogom újra tiszteletemet tenni itt, mivel sokat köszönhetek ennek az oldalnak. :-)

A gazdasági résznél, ha kell és szükséges lehet adományt gyűjteni, de az ami a Pixinfónál volt az elrettentő...(pénzért lehetett képfeltöltésre pontot szerezni... )
Itt ebben az esetben az átláthatóság létkérdés!

A feltölthető képméreten talán lehetne emelni, ez szerintem sokat segítene a képek nézegetésénél.
Akik ide járnak nem hiszem, hogy mobiloznak rajta...

 

#14 Írta: JasonStatham 2018.03.11 22:14:32   399 36

Sziasztok!

Kedves NonameTheHunter!

Legutóbb, nem emlékszem milyen ügyből kifolyólag írtam már, hogy nekem az szokott a legnagyobb problémám lenni,hogy nincs mire értékelést írni. Köztudott, hogy a természet- az állat- és a növényfotókat szeretem. És ha vissza nézzük a fotókat csekély számban vannak (tudom nincs szezonja). Van sok fotó ami érdekes, de azon kívül, hogy jó meg nekem tetszik nem sokat tudok írni, így hát nem is írok :(

Nem tudom a tárhely vagy az oldal kezelése mennyibe kerül. Nekem egy blogom van az ingyenes és reklám mentes. Itt megjegyzem ha hirdetést hirdet egy oldal azért fizetnek.


Nekem nincs Fb profilom csak a blogomnak egy oldalt üzemeltetek. Látom adminként mennyi ember látja az új cikkemet az új fotókat stb.. és mennyi lájkot kap, nos töredékét a látogatottságnak. Ebben a felgyorsult világban sokszor annyi idejük (vagy fáradságuk) sincs az embereknek, hogy lájkoljanak nem hogy értékelést írjon (szégyen). Ha felteszek egy cikket szerintem többség végig pörgeti a fotókat megnézi és kész. De ha egy műkörömfotó egy pucsítós bulifotó egy bakivideó egy végigjátszás videó kerül eléjük cselekednek lájkolnak osztanak ez persze a fiatalabb korosztályra jellemző. Nem lesz szerintem ennek az oldalnak százezres követője mint pl. a valóvilágnak vagy az édenhotelnek többek között. Sajnos ilyen világot élünk. Nem is baj ezzel szerintem, mert megvan a maga kis közössége családias hangulatban. Aki fotózik és tanulna vagy tanítana az úgyis betéved ide előbb vagy utóbb.

Alul írva lett néhány jó tanács az oldal képéről. Szerintem átgondolandó.

Én sok fotót tartok a külső HDD ken szívesen megosztom veletek csak a pontosztást gondoljátok át. :)

 

#13 Írta: Bringás 2018.03.11 19:14:54   27969 1137

Szerintem nem baj, ha egy kezdő még nem tud "szakmai" véleményt formálni. Mindig azt szoktam tanácsolni, hogy bőven elég, ha csak azt leírja, hogy neki személy szerint miért tetszik, vagy nem tetszik a kép, illetve mi az ami neki tetszik, vagy nem tetszik benne. Ez már önmagában is bőséges vélemény, anélkül, hogy "szakmázna".

Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: Coryn 2018.03.08 20:53:19   358 6

Szia!:)

Magam részéről mint visszatérő és nagyon kezdő, egyértelműen tudom mondani, hogy egyetértek Vick véleményével, nem tudok olyan véleményt írni mint a tapasztalt fotósok, sokszor kínosnak érzem a véleményem, mert látom a fotót, a minőséget, mindent amit kell, de még képtelen vagyok úgy fogalmazni ahogyan az elvárható, ezért csak általános szöveget tudok megfogalmazni. A saját képeimnél viszont hasznosnak tarom más tapasztalt véleményezők reagálását, konkrét javaslatait, mi több szükségem is van rájuk. De, próbálok fejlődni és töltögetni, másoknak ajánlani az oldalt.

Üdv Cs.

 

#11 Írta: calabash 2018.03.07 22:03:33   3020 472

Én is úgy gondolom, hogy a facebook és más közösségi oldalak miatt vannak hanyatlóban a fotós oldalak, a legtöbben ott publikálják a képeiket. (Pedig sokkal többen fotóznak manapság, mint amikor ez az oldal indult.) Akkor használjuk ki ezt a lehetőséget! Meg lehetne jelenni a FB-on is. Lehetne egy regisztrációt készíteni a FV-nak. Oda be lehetne linkelni pl. a kiemelt képeket, így sok emberhez eljutna. Átjönnének és esetleg itt is maradnának, regisztrálnának új tagok. Mert így nehezen találnak ide az emberek. A googleben próbálkoztam, beírtam néhány fotózással, képekkel kapcsolatos kulcsszót, és sehol nem volt a Fotósok Világa. Linkgyűjtemények között sem nagyon találtam.

Ezen kívül van még pár javaslatom.
1. Lehessen képet pontozni szöveges értékelés nélkül is, akár név nélkül is. Van, hogy az embernek nincs ideje vagy kedve értékelést fogalmazni, viszont a pontozás gyorsan megvan. Ezért természetesen kevesebb kredit járhatna, mint a szöveges értékelésért. Jelen formájában nincs értelme a pontozásnak. Minden kép ötös értékelést kap, a gyengébbek meg mondjuk 4.9-et vagy semmit. Most is a főoldalon - három kivétellel - minden fotó ötös átlaggal áll.
2. Esetleg egy új, modernebb design az oldalnak? Bár ez nem biztos, hogy több látogatót hozna. Nem tudom, hogy mi fér bele, ez csak egy ötlet.
3. A szavazógombot szerintem még mindig kevesen használják. Frissen regisztráltak esetleg nem is tudják, hogy mire való. A főoldalon is lehetne egy utalást tenni rá, esetleg a pontozós modul mellé is. A szavazásért is járjon valamennyi kredit. Mondjuk lehetne naponta maximálizálni a szavazások számát.
4. Egy-két menüpontot ki lehetne hajítani (pl. összes hozzászólás). Helyette lehetne egy olyan menüpont, ahol a kiemelt képeket lehetne utólag egyben megtekinteni. Pl. hónap végén a legjobbakat vagy év végén a "30 nap legjobb fotóit" egyben.
5. A főoldalon lehetne több kép is egyszerre. A 25 helyett lehetne akár 40-50 is, így tovább szem előtt lenne egy-egy kép. A mai netsebességek mellett ez már nem probléma. És ne az apróhirdetések legyenek legfelül, hanem a kiemelt képek!
Egyelőre ennyi jutott az eszembe! Ezek így talán növelnék az értékelési kedvet és az oldal átláthatóságát.

Ha szabad megkérdezni: Jelenleg mennyi aktív felhasználója van az oldalnak? Egy héten átlagosan mennyien lépnek be?

 

#10 Írta: NonameTheHunter 2018.03.07 21:30:33 www  7249 189

Egyetértünk.
Viszont ezt a belső kéztetést valamilyen szinten biztos lehet formálni, motiválni :)
Erre gondoltam :)
De igen, én itt ezzel kapcsolatban mindig is büszke voltam rátok, hogy időt szántok a kommentelésekre, normális nem egy szavas JÓ fajtákra.
Persze van hogy annyira jut idő, és igen, volt akitől egy ilyen JÓ komment is nagyon szép elismerés volt. Főleg ha ritkán értékel :)

De látom írtál hosszabban, azt is megnézem :)


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: NonameTheHunter 2018.03.07 21:26:50 www  7249 189

Szia!
Először is köszönjük a látogatáskat :)
Valóban vannak különféle tudásszintű emberek.
Értelek, jó ötlet, egyébként rá is lehet kérdezni, hogy ki hogyan csinálta, itt eddig tencdenica volt hogy az esetek nagyobbik részében el is mondják :)
Szóval nem írtál rosszat, köszi a hozzászólást.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Ilacsi 2018.03.07 11:00:45   5931 246

Szia,
1. Az oldal aktivitásával kapcsolatban szeretnék pár gondolatot mondani az eddigi megfigyelésem alapján. Tudom nem egyszerű, de mégis megpróbálnám vagy legalább is egyengetném a kép értékeléseknél jó irányban terelni a nézeteltéréseket, mert így a kezdő elriad vagy a visszatérő régi tag bátortalanná válik a további kép feltöltésétől.
A társaság "mag"-hoz tartozó tagjait privátban visszacsalogatnám, az esetlegesen felmerült problémákat megbeszélném velük, hisz össze kell fogni, hogy ez az oldal fel élénküljön. Üdv.Ili

 

#7 Írta: Vick 2018.03.07 10:10:16 www  1082 75

Sziasztok!

1.: Nem tudom - nem is érzem - hogy tehetnél többet az oldal látogatottságáért. Egyet értek abban Bringással, hogy sajnos a közösségi oldalak nyújtotta azonnali kritika nélküli lájkolás sokkal vonzóbb sokak számára, mint az, hogy a képeit bírálatnak tegye ki. Ezen Te vagy bárki más nem tud változtatni.
Magam ingével öltözködve, nekem is vannak képeim, amit 499+1 képkocás profilomhoz feltettem, de itt még nem publikáltam. Erre nincs mentségem. Néha jól esik csak alkotni és senki véleményét ki nem kérni. :-)
Sok kezdőnek talán visszatartó erő lehet az, hogy a képfeltöltéshez pont kell, pontot pedig véleményezéssel szerezhet. Egy kezdő talán kicsit félve kritizál más fotókat, mert bizonytalan még önmagában is és esetleg nem érzi, hogy joga lenne véleményezni. Ezen a közösség tud segíteni, hogy ez a gátlás feloldódjon az új tagokban. (Félreértés ne essék, nem a pontrendszer ellen vagyok, az szerintem jó úgy, ahogy van!)
Ezen túl meg előfordul velem is, hogy hetekig nem véleményezek, mert ilyen az életciklusom. Emiatt van, hogy nagy lemaradásba kerülök a véleményezés terén. Ilyenkor vagy igyekszem pótolni, vagy az aktuális főoldaltól veszem fel a fonalat.

2. Számomra az oldal működése, megjelenése alapvetően megfelelő.
Az oldal finanszírozási formájára jó ötletnek tartom az adó 1%-os ötletet, bár azt hiszem, sejtem, miért ódzkodsz tőle. Amit bevallok töredelmesen, hogy eddig nem is jutott el a tudatomig, hogy az oldalt önkéntesen lehet támogatni. Valószínűleg figyelmetlen voltam.
Azt sem látom, mibe kerül az oldal üzemeltetése.
Nem tudom, hogy a fórum felület felélesztése járna-e plusz költséggel, de az valóban jó ötlet lenne. Nagyobb lehetőség lenne mélyebb beszélgetés kialakulására, ez pedig mindenképpen jót tehet a közösség erősödésének. Mert például lenne lehetőség mélyebben elbeszélgetni egy fotó technikai hátteréről.

3. Aktivitásomat igyekszem növelni. Szeretem az oldalt és a közösséget is, de jelenleg elég szétszórt vagyok az élet minden területén.
Ha fel tud éledni a fórum rendszer, szívesen vállalok - ha arra érdemesnek találtatok - moderátori feladatokat. Ahogy eddig is, ezután is igyekszem "reklámozni" az oldalt a környezetemben fotózás iránt érdeklődők körében. Eddig még nem jártam sikerrel (nem regisztrált egyikük sem azoknak, akiknek ajánlottam az oldalt) de nem adom fel. :-)

 

#6 Írta: NonameTheHunter 2018.03.06 12:42:55 www  7249 189

De jó, hogy már írtatok páran, este átnézem és reagálok, hátha addig jön még pár komment :)


 

#5 Írta: Tutajos 2018.03.06 10:35:02   2085 206

Na, akkor pontokba szedve:

1. Röviden: életben, működésben tartani az oldalt.
Kissé bővebben: a meghirdetett folyamatos pályázatot (pályázatokat) folyamatosságát biztosítani. Gondolok itt elsősorban a "Sok arcú Magyarország" pályázatra, mely majd' három éves lemaradásban van. A "Heti téma" (vagy hasonló nevű) nyugodtan elhagyható, helyette a 2. pontban javaslok mást. Általában is örülnék, ha folyamatos jelenlétedet érezhetnénk az oldalon.

2. A formai változtatásokat nem tartom elsőrendű fontosságúnak, nem érzem égető szükségességét.Tartalmilag viszont:
- A Sok arcú Magyarországot már említettem. Ennek mintájára talán lehetne a határokon túl készúlt képekre hasonlóval próbálkozni.
- A heti téma helyett, havi tematikus pályázatot javasolnék. Így jóval több idő jutna a felkészülésre, alkotó munkára (ha élhetek ilyen nagyarcű kifejezéssel...). Egy megszűnt konkurrens(?) oldalon nagyon jól működött hasonló. A részleteket ráérünk megtárgyalni, ha a gondolatot jónak találod/találjuk.
- Üdvös lenne a fórumot feléleszteni és működésben tartani. Jólesnék a hobbinkról nem csak konkrét képek kapcsán eszmét cserélni.
- Egy-egy újdonságról szóló cikk, beszámoló is olvasható volt az oldalon. Ilyeneket is örömmel olvasnék.
- A fotózás "mesterfogásairól" is szívesen olvasnék, akár az itt publikáló fotóstársaktól is.
- Egy valamikori javaslatom akkor teljesen visszhang nélkül maradt, most itt megismétlem, hátha... Akár több pont felhasználásával egy feltöltő művelettel képsorok, sorozatok publikálásának lehetőségét vetem fel, melyeket egy egységként lehetne véleményezni.
Hát, egyelőre ennyit...

3. Tudom, mostanában leeresztett az aktivitásom, igyekezni fogok egyre többet feltölteni, véleményezni és a (majdani) fórumokon jókat beszélgetni.
Számos alkalommal leírtam már: NTH jelenléte és az oldal működtetése nagyon fontos, de az FV mi magunk vagyunk. Az oldal olyan, amilyenné mi tesszük.

Üdv mindenkinek!

 

#4 Írta: RICSI 2018.03.06 10:21:01   8333 457

Szia én mindent innen tanultam semmit soha nem olvastam és nem olvasok itt nem csak véleményre kapsz pontot hanem ugyan ugy ha kérdezel Is. Mikor elkezdtem akkor semmit nem irtam csak azt hogy tetszik és mellete kérdeztem mit hogyan miért erre mindig kaptam valaszt igy pontot és tudást szereztem .tehát ezzel azt akarom mondani teljesen mindegy milyen a kép amit töltesz teljesen mindegy kerdezel vagy véleményezel a kép alatt már aktiv tagja is vagy a csapatnak. Ha megfogadod a tanácsot és nem szur a szálka akkor tölts képet. Ha töltesz ez után akkor már tettem is valamit az oldalért köszönöm!!!;-)

Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Bringás 2018.03.06 09:25:28   27969 1137

Bár az előbb leírtam, amit a leglényegesebbnek gondolok, azért konkrétan válaszolok a feltett kérdésekre is.

1. Több időt itt tölteni. Véleményezni és feltölteni. Ha van arra érdemes kép, leadni egy nk. szavazatot. Ennyi.
Ha csak tízen lennénk, akik ezt a néhány egyszerű dolgot 2-3 naponta megteszik, már mennyivel pörgősebb lenne az FV...

2. Hát nem is tudom... talán ezen múlik a legkevésbé. Nem hiszem, hogy akár egy óriási fejlesztés is olyan motivációval bírna, ami aktivizálná a tagokat.
Magam részéről elégedett vagyok az oldal megjelenésével, működésével. Inkább a felmerülő programhibákat kéne javítani, illetve a kényszer leállásokat elkerülni.

Ha már fejlesztés, akkor talán egy régi ígéret érdemes lehet a kipróbálásra, hogy vajon mennyire válik be. Nevezetesen, hogy láthatóvá váljon kik adtak le nk. szavazatot. De igazából ez sem olyan lényeges.

A finanszírozásról. Kötelezően fizetni senki sem fog. Főleg, ha ott az ingyen Facebook és a többi még talpon álló "hagyományos" fotómegosztó oldal.

Az önkéntes támogatói rendszer működhet, ahogy eddig is. Viszont mi semmit sem tudunk az FV anyagi hátteréről, hogy áll az oldal, mibe kerül a működtetés, hoznak-e bármit is a reklámok, veszteséges avagy ki lehet hozni nullásra a mérleget, stb. Csak tudomásul vesszük, hogy működik és örülünk neki. Jobban adakozik az ember fia, ha tudja, mikor van rá égető szükség. Ha az FV nagyon meg van szorulva, kérd az önkéntes segítséget, és biztos lesznek, akik hozzá tudnak járulni. Csak kérd...

A legjobb finanszírozási módnak továbbra is azt tartanám, ha az adó 1 %-át az FV-nek küldhetnénk. Ez szerintem megoldana minden anyagi gondot. Tudom, hogy ezt eddig lelkiismereti okokból ellenezted. De bármikor átgondolhatod.

3. Én továbbra is vállalni tudom, hogy a feltöltésre kerülő képek mindegyikét értékelem, lehetőleg míg a főoldalon van. Vállalom, hogy továbbra is töltök. Vállalom, hogy rendszeresen nk. szavazatokat adok az érdemesnek gondolt fényképekre.
És bízom benne, hogy lesznek mások is...

 

#2 Írta: Bringás 2018.03.06 08:48:49   27969 1137

Úgy gondolom, elsősorban nem ezen a három ponton múlik...

Hanem, hogy a tagokban legyen egy belső késztetés, hogy a Facebook mellett az FV-ra is áldozzanak szabadidejükből. A fejekben lenne szükség a felismerésre, hogy a minél több lájk begyűjtése csak önámítás, és a fotós fejlődés gátja.

Sajnos a Facebook csábítóbb. Az ismerősök automatikus lájkja megadja a hőn áhított napi sikerélményt, és mennyivel könnyebb megnyomni egy gombot, mint leírni 100 karaktert...
Másrészről mennyivel jobban esik az a néhány mondatos értékelés. Mennyivel hasznosabb, ha az egy építő kritika. Még akkor is, ha kritika és nem dicséret. Különösen, ha úgy íródott, hogy ne legyen bántó. Nem csak önzően elvárni, hogy az én fotóm alá írjanak. Adni és kapni. Írni és tölteni. Felismerni, hogy 100 karaktert leírni nem a világvége, nem lehetetlen és bárki képes rá, ha akarja...
Szerintem ezt kell rendbe tenni a fejekben. Mindenkinek a sajátjában. Hiszen ez nem megy "parancsszóra", ezekhez a felismerésekhez mindenkinek magának kell eljutnia.


 

#1 Írta: eos 300 2018.03.05 16:07:35   30 2

Üdv mindenkinek!

Gyakori látogatója vagyok az oldalnak (bár ez nem látszik és ezért miattam is van, hogy az oldal nem olyan aktív) és úgy érzem, hogy eléggé kettészakadt a feltöltők "tudása". Van egy pár kezdő-tanuló feltöltő és vannak a gyakorlottabb profi-félprofi feltöltők. A véleményekkel szerintem nincsen gond ha azt jó szívvel adják és fogadják. Viszont ötletekből kevesebb van és nem arra gondolok, hogy a már kész kép hogyan lehetne jobb, hanem hogy hogyan készült. Van a táblázat a záridővel stb-stb, ami fontos (szerintem), de nekünk is mondanunk a kép készítésének pontos módját (derítők,fények vakuk iránya, photoshop használata kütyük, kiegészítők használata és azt is hogy hogyan), hogy abból mások is tanulhassanak, majd a megszerzett tudásból tapasztalat legyen. Tehát szerintem ne csak önös érdekből tegyünk fel képet, hogy megdícsérjék, hanem, hogy abból mások is tanulhassanak és kedvet kapjanak próbálkozni. Remélem nem írtam ezzel rosszat.


 

hirdetés
Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Agfa ePhoto CL45

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF 24-105mm f/4L IS USM


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból

Boldogan (-)

Vélemény: 2

Megnézve: 33


Úton a nap felé (-)

Vélemény: 2

Megnézve: 40


Utcai fodrászat (4)

Vélemény: 2

Megnézve: 34


Egy koszos csepp... (-)

Vélemény: 4

Megnézve: 27


fv tali 2017 (-)

Vélemény: 4

Megnézve: 42


Karnevál (-)

Vélemény: 5

Megnézve: 27

0.0552 mp  (1) Copyright Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat