Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Üdvözlet a Holdról

Üdvözlet a Holdról (5)

Vélemények: 45

Megnézve: 1500

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Szociófotó / XV/B akna-TILOS A DOHÁNYZÁS-


XV/B akna-TILOS A DOHÁNYZÁS-

  XV/B akna-TILOS A DOHÁNYZÁS-

Fényképezőgép:

Canon EOS-300D

Objektív:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5.5.6

Záridő:

f/3s

Rekesz:

F8

Fókusz:

35 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Tatabánya XV/B AKNA

RICSI előző képei
XV/B akna-D-

XV/B akna-D- (5)

XV/B akna-mintaszedő-

XV/B akna-mintaszedő- (5)

XV/B akna- pad-

XV/B akna- pad- (4.26)

XV/B akna-TMK műhely-

XV/B akna-TMK műhely- (4.94)

XV/B akna-TMK műhely-

XV/B akna-TMK műhely- (5)

| Még több

Feltöltötte:

  RICSI 

Feltöltés ideje:

2014.02.04 14:28:09

Kategória:

  Szociófotó

Átlag:

-

Megtekintve:

610

Betöltve:

1124

Feldolgozható:

Nem

XV/B akna-TILOS A DOHÁNYZÁS-

sam 2014

sziasztok segítséget szeretnék kérni. mint tudjátok nem igen
rendelkezek technikával csak a gép semmi más . felkértek
egy esküvői fotózásra nincs rá keret a párnak fizetni persze
barátaim . ha nem én akkor más vállalja el kevesebb
tapasztalattal. szeretnélek megkérni benneteket,hogy
halmazotok el tanáccsal . azt hogy ne vállad mert csak egy
ilyen esemény van és nem lehet ismételni ezzel tisztába
vagyok és bennem van a ronyó rendesen . köszönöm szépen

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#9 Írta: RICSI 2014.02.06 22:28:33   8986 509

köszönöm véleményed . Csak a kérés miatt tettem fel. Egyébként mikor fotóztam teljes mértékbe egyenesnek láttam . De hiába forgattam nem sikerűlt helyeráncigálni.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Bringás 2014.02.06 22:16:10   28277 1150

Az esküvő fotózáshoz sajnos lövésem sincs, így tanáccsal sem tudok szolgálni.

A képről szólva igen egyszerű a kompozíciója, ami őszintén szólva így most nem tudott megérinteni. A szerkesztésével kapcsolatban a tábla felső része is lehetne párhuzamos a képszéllel.
További szép fotonokat!


 

#7 Írta: RICSI 2014.02.05 17:39:50   8986 509

mindent nagyon köszönök.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Landora 2014.02.04 20:52:56   345 39

A 18 ezer Ft-os vaku nem biztos, hogy jó ötlet. Az nagyon a legalja a kínálatnak, ezeknek általában semmilyen plusz szolgáltatásuk nincs a beépítetthez képest, csak annyi, hogy nagyobbat villannak. Sokszor még a fejük sem mozgatható semmilyen irányba, így nem sokat nyersz vele a beépítetthez képest. Inkább kölcsön kéne kérni valakitől egy olyat, aminek forgatható és dönthető a feje, mert azzal már nagyobb szabadságod van azáltal, hogy nem muszály szemből telibe villantani az alanyt, hanem lehet módosítani a fény irányát. De a vakus fotózásnak külön szakirodalma van, ha még egyáltalán nem foglalkoztál vele, akkor egy-két nap alatt nem fogod elsajátítani a mesterfogásokat, különösen segítség nélkül nem. Ez sok gyakorlást és kisérletezést igényel.

Az 50/1,8-as obi sok mindenre jól használható, de az a te vázadon már enyhe teleobinak minősül, ami korlátozza a felhasználási területet. Beltérben a szűkös hely miatt általában normál, vagy nagy látószögű obik jobban használhatóak. Ez portrékat készíteni lehet, hogy kissé rövid lesz, teljes alakos képekhez meg már kicsit hosszú. Ez azt jelenti, hogy egy portré képhez kellemetlenül közel kéne menni az alanyhoz, egy teljes alakoshoz meg olyan távolra, amire nem biztos, hogy lesz hely. De ezzel az obival már sokminden megoldható, mivel azonban fix obi, ezért kicsit több gyakorlat szükséges a használatához, mint a zoomokhoz. Mivel ebben nincs stabilizátor, ezért a legkisebb záridőt valahol 1/80, vagy jó esetben 1/60 sec. körül kell megválasztani. Ezt figyelembe kell venni a kattintáskor, főleg, ha nincs elég fény a helyiségben.
Nem néztem a linkedet, de ezek az obik kb. 40-50 ezer Ft körüli áron kaphatók. Ha egyébként nincs szükséged ilyenre, emiatt az egy alkalom miatt nem érdemes megvenni. (Később nem fogod használni.) És általában ez a legolcsóbb a kínálatból, a miau által írt 30/1,4 biztos, hogy sokkal drágább. Persze, ha egyébként is vennél ilyet, akkor nem plusz kiadás, de ha nem, akkor érdemes elgondolkodni, hogy ezért az egyszeri alkalomért érdemes-e ennyit beáldozni úgy, hogy még ezzel az áldozattal sem garantálható a biztos eredmény.

Ezért írtam, hogy én inkább azt vállalnám, hogy mint jelenlevő vendég kattintgatok a buliban és a jobban sikerült képeket felajánlanám nekik. Így nem lenne felelősség a válladon, a mostani eszközeiddel tudnál dolgozni, nem kellene most hirtelen beruházni új eszközökbe. Ettől még mindig megcsinálhatod a képeket ugyanúgy, mintha elvállaltad volna, de ha vállalod, akkor már a felelősség a tiéd, még akkor is, ha előre tisztázod velük, hogy nem vagy gyakorlott ebben a műfajban. Az eredmény pedig még akkor is csalódást okozhat nekik, ha mindezt elöre közlöd velük. A fotózáshoz nem értők ugyanis hajlamosak azt hinni, hogyha van egy DSLR géped, akkor már minden adott a jó képek készítéséhez. De azért azt tudjuk, hogy egy gép önmagában nem készít jó fotót, ehhez az ember is kell. Üdv.


 

#5 Írta: RICSI 2014.02.04 18:29:14   8986 509

www.220volt.hu/Canon+EF+50mm+f+1.8+II

ezzel lehet mit kezdeni?


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: RICSI 2014.02.04 17:29:31   8986 509

szia nincs kíut . Ha nem teszem meg akkor lesz más ha elrontja akkor lelkiismeret furdalásom lesz hogy meg sem probáltam . Igy is sokat válal a csávó 48 ora meló 24pihi. 3 hónapig azt hiszem nagy áldozat. Valamit csinálnom kell. Ja probáltam hátrálni de azt mondta nem baj ha nem profi de legyen egy pár ezt nem tudja fizetni . Néztem 18 ért egy vakut gondoltam meg vetetem vel de erre meg nincs pofám.


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Landora 2014.02.04 16:00:04   345 39

A mostani felszerelésed nem alkalmas beltéri rendezvény fotózásra. Kinti képek készítésére is csak akkor, ha van elég fény. (Sötétedéskor már problémás lehet a dolog.)

Mindenképpen szükséges egy jó külső vaku és legalább egy fényerős objektív. (Én leginkább egy stabilizátoros 28-70/2,8-as zoomot választanék, mert azzal rugalmasabban tudsz reagálni a gyors helyzetekre. A miau által írt fixek is alkalmasak, csak azokkal kicsit macerásabb a fényképezés ilyen helyen, de megoldható.) A beépített vaku nem nagyon alkalmas ilyen helyzetekre, lapos, "pofánvillantott" képeket eredményez a használata.
Ezek az obik drágák, nem tudom, hogy meg tudod-e oldani a beszerzésüket, ezért én a helyedben megpróbálnék finoman kihátrálni a dologból, de felajánlanám, hogy mint vendég (gondolom egyébként is meghívott leszel) kattintgatok a helyszínen és utána azokat a képeket, amik tetszenek nekik, megkaphatják tőled. Így talán szólnak másnak is és a kettőtök képeiből már esetleg össze tudnak válogatni egy albumra valót.

Az esküvő fotózás nem egyszerű dolog. Ha nagyon spórolnak rajta, akkor könnyen csalódottak lehetnek az eredménnyel. Ezt mindenképpen mondd el nekik. Üdv.


 

#2 Írta: RICSI 2014.02.04 15:26:31   8986 509

szia nagyon szépen köszönöm a biztatást tanácsot.


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: miau 2014.02.04 14:55:42   64 10

Engem is megkert egy barati par eskuvofotozasra, a tiedhez hasonlo gepvazzal rendelkeztem (350D) es egy 50/1.8 objektivvel valamint egy kolcsonkapott kulso vakuval. Nem volt egyszeru feladat, a te objektiveddel szerintem a belteri fotozas nem megoldhato ugy, hogy megfelelo eredmeny szulessen. Egy nagyon fenyeros normal vagy nagylatoszogu objektivvel nekivaghatsz, mondjuk egy 28/1.8 vagy 30/1.4 vagy ilyesmi. Hozzatennem, hogy amennyiben az ifju part felvilagositottad, hogy sem olyan felszerelessel, sem olyan tapasztalattal nem rendelkezel, mint egy profi eskuvofotos es megis teged kertek fel, nem kell aggodnod a kepek miatt, amennyiben a toled telheto maximumot kihozod a helyzetbol. Ha ismered es szereted oket, az meg fog latszani a fotokon es tobbet jelent majd, mint a profi minoseg.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-300D

Képek az alábbi objektívvel:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5.5.6


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0733 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat