Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Maszatka

Maszatka (-)

Vélemények: 0

Megnézve: 529

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Koncert-színpad / Szentivánéji álom


Szentivánéji álom

  Szentivánéji álom

Fényképezőgép:

Canon EOS-5D Mark III

Objektív:

0

Záridő:

1/4s

Rekesz:

F32

Fókusz:

70mm + zoom

Iso:

ISO 6400

Készítés helye:

Európa Magyarország Budapest

acier előző képei
Felsőpetényi kovácsok

Felsőpetényi kovácsok (5)

Lebegés

Lebegés (5)

Ne!

Ne! (5)

Tűzvarázs

Tűzvarázs (5)

Téglalapok

Téglalapok (5)

| Még több

Feltöltötte:

  acier 

Feltöltés ideje:

2016.08.16 20:10:21

Kategória:

  Koncert-színpad

Átlag:

5 (2 szavazat)

Megtekintve:

947

Betöltve:

1696

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

magas ISO zaj esztétikája, mese, mozgás, tánc

Szentivánéji álom

Vélemények   Legyen a legfrissebb az elején

Szavazat

#1 Írta: Magellan44 2016.08.16 22:00:06   240 25

Szia!
Az igazság az,hogy olyan ez a kép,mint a fúziós jazz.Ha sok mindent hallottál már,egy idő múlva igényled az egyre nehezebb,bonyolultabb zenéket és megpróbálod megérteni őket.
Én még nem láttam annyit,hogy bármit is értsek az ilyen technikával készült fotóidon.
A mozgás dinamikája az üvölt,azt adja.
Mást kellene látnom?:)


 

#2 Írta: acier 2016.08.17 08:33:37   556 54

Semmiképp nem k e l l mást látnod. És nem is szükséges megpróbálni m e g é r t e n i. Ha úgy nézel rá a képre, hogy az egy KÉP akkor az jó. (Mert viszont legtöbb amatőr fotós csak úgy tud egy fotóra nézni, hogy az fókuszálás, expozíciós idő, blende, színegyensúly, harmadolás, mondanivaló oktrojálása, stb., stb. Képtelenek úgy nézni a képre, hogy az - egy kép. Talán ha elmennek egy fotoművész kiállítására, akkor ott megpróbálnak kép-et látni. Vagy ott se.)
Amúgy örülök nagyon, hogy a mozgás dinamikáját említed, mert a kép korábbi címe ez volt: La Dance. Ez meghatározó itt. De a széteső, feloldódó formák, az irreális, rózsaszínesbe hajló színvilág, a matéria jellege, a krétarajz-szerű pixelzajhatás, a kéz tartása, stb, számomra mást is mesél még - de talán csak számomra.


 

#3 Írta: dmc 2016.08.17 09:05:29   3495 147

Ez több, mint La Dance. Benne van a cím, a Szentivánéji álom, és talán még több is.

A korábban véleményezett képednél a zaj nem jött így le, de itt tisztán kirajzolódik, és valóban fontos esszenciája ez a képnek.
Érdekes számomra az, hogy a zoomos technika, a hosszú zár ellenére az a néhány részlet, ami élesebben rajzolódik ki, mennyire fontos részletek ezek, a férfi izmos válla, a lábak, a hölgy kezének tartása, és arca, míg a férfi arca rejtőzve marad előlünk, mintha szándékosan elfordította volna a fejét.
Őszintén kíváncsi lennék, hogy vajon hány expó készült ennél a témánál, és hogy milyen szempontok alapján választod ki azt, amit végül publikálásra szánsz.
Egy szó, mint száz, ismét érdekes, dinamikus, és nekem nagyon szenvedélyes képet mutatsz.

Illetve még arra reagálnék, hogy nagyon fontos dolgot írtál le, sajnos itt is, és máshol is találkozok olyan véleményekkel, amik az alapvető helyes expozícióra hegyeznek csak ki. hosszú téma ez, de egy kép működhet túlexponálva, alulexponálva, teljesen életlenül, bemozdulva, elforgatva, döntve, témájától függ. Láttam én már jó képet ferde horizonttal is, szándékosan megdöntve, hagy folyjon ki az a tó! Portrénál megskalpolva, kézbe vágva, stb. Persze, néha én is észreveszem ezeket, sőt meg is jegyzem, ha úgy érzem, hogy figyelmetlenség, sem mint erénye a képnek, de attól még az a kép lehet jó!

Néha jó lenne, ha ettől el tudnánk szakadni, mert az igazán különleges alkotások sok esetben a szabályoktól messze elrugaszkodók! :)


5.0

 

#4 Írta: acier 2016.08.17 09:23:40   556 54

Ez egy előadás volt a Mozgásszínházban, illetve annak a fotós próbája. Természetesen rengeteg expót lőttem, különböző technikákkal, de a technika érdektelen, a kép a fontos. Sok fotó közül aztán ki kellett választani azt a párat, amelyik igazán izgalmas, mint kép. Lett ezek között egy CD borító, egy könyborító, két kiállítási fotográfia, de a lényeg az, hogy sokszáz expóból igazán csak néhány lett jó. A helyszínen a fotós lázasan dolgozik, mindent megpróbál, variál, otthon aztán válogat, legtöbbet kidobja. Mindenesetre ez a kép szakaszos zoom-olással készült, tehát egy-egy zoom-rántás között pillanatra megálltam.

Más: amiről írsz, az tipikus. A helyes expozíció, a képszerkesztés szabályai, a fókuszálás, mélységélesség megválasztása, stb. ezek alapvető dolgok. Ezeket készség szinten tudni kell. Nem lehet ezeket a kérdéseket megkerülni, kihagyni. Látok sok "fotóst", aki "művészkedik", fóleg PS-sel maszatol, de valójában egy becsületes, jó expozíciót nem tud lőni. Másik típus viszont megragad ezeknél az alapoknál. De ez valójában csak a fotózás elemi iskolája. Sajnos a legtöbb fotoamatőr nem tud kilépni az alapok fölé, hanem egész fotós élete sirán az alapokat ismétli. Talán egyre precizebben. Mintha egy festőművész egész életében olyan arcképeket rajzolna, melyek nagyon pontosan hasonlítanak a modellre, ahigyan azt a képzőmúvészeti szakközépiskolában megtanulta.Hát az ilyen festőből nem lesz Csontváry, se Chagall. Ha az alapok a fotós készségévé váltak, nem kellene beleragadni, folyton perszeverálni, önmagát ismételni. Ha az alapok megvannak, el kéne rugaszkodni, s meg lehet próbálni képet alkotni. Ez persze nem azt jelenti, higy az eskúvői fotós állítsa fejre a menyasszonyt. De még az alkalmazott fotográfia terén is kamatoztathatómaz, ha a fotós képessé tette magát arra, hogy KÉPben gondolkozzon, ne csak fotóban.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: SzEjO157 2016.08.17 21:34:35   2842 176

Tündérek és szerelmesek, a valós és a képzelt világ
egy szép költői képben. Gratulálok


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon EOS-5D Mark III

Képek az alábbi objektívvel:

0


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0544 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat