Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

égetés

égetés (-)

Vélemények: 8

Megnézve: 654

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Makró / Teszt bemutató, szöveggel!


Teszt bemutató, szöveggel!

  Teszt bemutató, szöveggel!

Fényképezőgép:

Olympus TG3

Objektív:

0

Záridő:

1/250s

Rekesz:

F3.2

Fókusz:

6 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Keszthely

Mikrós előző képei
"Egyedül"...

"Egyedül"... (-)

Tavaszi látogatás...

Tavaszi látogatás... (-)

Érdekes - ugye?

Érdekes - ugye? (-)

Horror...

Horror... (-)

Nőnaqpra szeretettel a Hölgyeknek.

Nőnaqpra szeretettel a Hölgyeknek. (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Mikrós 

Feltöltés ideje:

2016.04.18 10:27:59

Kategória:

  Makró

Átlag:

-

Megtekintve:

728

Betöltve:

1290

Feldolgozható:

Nem

Kulcsszavak

beltéri, kompakt gép, makró, nagylátószög, vaku nélkül

Teszt bemutató, szöveggel!

Kicsit bővebben írok a képhez, mert érdemes.
Ha valaki szeret makrózni, s esetleg második, de univerzális kis gépen (kompakt) gondolkodik, ne kerülje el a figyelmét az OLYMPUS TG3, vagy TG4 gépe. (Ez utóbbi már RAW-ban is dolgozik!)
Ez a pitypang fotó a TG3-assal készült „simán”, minden hókusz-pókusz, előtét, stb. nélkül, azaz lefektettem vízszintesen a gépet a hátára, feltettem a lencsére (védőüvege van) a pitypangot, oldalról megvilágítottam, és a gép saját szupermakro üzemmódjának „Focus BKT” beállításával sorozatoztam (a hátán stabilan fekszik). Majd a kockákat a „Combine ZM” összerakó programmal összeraktam. Vágtam, majd kicsit javítottam, kicsinyítettem és – itt van.
Összefoglalva: szenzációsan lehet vele makrózni, rétegfotózni, sőt, a „Mikroszkóp” üzemmódjával tényleg sztereomikroszkópos elképesztő nagyításokat lehet elérni! Az már csak hab a tortán, hogy 10 m-ig vízhatlan is (kipróbáltam!). Ezen kívül minden ma használatos program benne van, masszív, kicsi, könnyű kezelni. Az ára is megfizethető.
Ha valakinek meghoztam a kedvét hozzá, örülnék.
Üdvözlettel: „Mikrós”.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#6 Írta: Mikrós 2016.04.19 18:42:27   4325 456

Szia! Sejtettem, hogy ha belépsz és észreveszed, lesz mondanivalód hozzá... Örülök neki, köszi! A képet tulajdonképpen "csak" tesztként tettem fel (egy kis reklám a gépnek), nem gondoltam nagy vitát nyitni vele. Változatlanul azt mondom, nézőpont kérdése, itt - érdekes - mindenkinek igaza lehet. Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Bringás 2016.04.19 15:58:10   28277 1150

A kompozíció szép lett, a részletek lenyűgözők. a fekete háttér nagyon adja magát. Élesítésből kevesebb is elég lenne, hogy megmaradjon a bóbiták finom, pihe-puha lágysága. Tudományosan így a nagyon korrekt, fényképészetileg viszont kevésbé élesen a szebb. De ahogy tökéletesen fogalmaztad alább: ez attól függ, ki milyen fotót szeretne látni / készíteni.
További szép fotonokat!


 

#4 Írta: Mikrós 2016.04.19 10:09:32   4325 456

Szia! Először is köszönöm a szakmai hozzászólásodat! Talán a második felével kezdeném a választ. Általában csak akkor szoktam részletezni a dolgokat az ilyen képeknél, ha rákérdeznek. Ez a fotó 11 kockából készült, a gép saját élesség-eltolásos (focus stack) programjával. A gép többet is csinál (kb. 20-22-t), de én csak az érdembeni (téma adta) kockákat használom fel ebből a sorozatból. Az eltolás távolságát itt nem tudom befolyásolni, ez adott, de egész jól csinálja a gép. A 20 kockát ellövi a gép 4-5 sec. alatt! Ha viszont sztereomikroszkóppal dolgozom, akkor annyit állítok kézzel, amennyit a téma megkíván, ill. hogy milyen részletességgel akarom a képet. Eddig a legtöbb kocka amit egy témára nyomtam 70 (!) db volt. De átlagban elég kb. 10-30 kocka.
Erről ennyit.
Az első észrevételedhez túl sokat nem tudok hozzátenni, nálam berögzült a "tudományos pontosság", azaz ha a szálak recések (fűrészesek), ami nagyon gyakori, akkor ha ezt ki tudom hozni, nos akkor vagyok elégedett, akkor örülök! Van amikor élesítek is, van amikor nem (témafüggő). Ami a megvilágításokat illeti, ha elmosom a fényt - ahogy javasoltad - akkor viszont nem jön ki kellően pl. a recézettség - hogy ennél a példánál maradjak. Mindenesetre itt lehet gondolkodni, próbálkozni. Tulajdonképpen az a gond, hogy másként nézzük a dolgokat, másként "állunk hozzá". Te, meg még nagyon sokan ún. "művészfotót" szeretnének látni, én meg az esetek zömében "tudományosan pontos fotót". E miatt vannak a véleménykülönbségeink, de ez persze nem baj. Mindenki meg tudja indokolni a magáét. Nos - ennyiben gondoltam válaszolni az amúgy jogos felvetéseidre. Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: dmc 2016.04.19 09:05:08   3495 147

Szia Mikrós!

Először is nagyon szépen köszönjük ezt a leírást.
Mindig elképesztően nézek arra, hogy milyen részletességgel tudsz egy ilyen makrót megcsinálni.
Még is valahogy úgy érzem, hogy lehetne esztétikusabban is eladni ezeket a képeket.
Az első (bár lehet, hogy ez természetes, Csaba írásában olvastam, hogy ennek oka van), hogy nekem ezek a képek túlélesítettnek tűnnek. A szálak recések, olyan mint egy fűrész. Nem tudom, hogy ez tényleg csak a technikával jár, vagy Te élesítesz rajta, de én soknak érzem.
A másik, - amit pont a leírásban olvastam - az a megvilágítás. Nekem továbbra is kemény, erősek a fények. Egy picit lágyítva, akár egy pausz papíron keresztül, szerintem szebb lenne a végeredmény.

Ezek az én meglátásaim.

A másik, az pedig technikai kérdés. Tudom a kompakt gépeknek jóval nagyobb mélységélessége van, de hány expóból készült ez a kép? A rekeszt elnézve ez a 3.2 a lencsével megtoldva nekem még mindig elképesztően keskeny élességi sávot eredményezne, és rengeteg képet kellene a fókuszpontokat eltolva fotóznom ahhoz, hogy egy ilyen széles mélységélességet kapjak. Szóval a kérdésem tehát, hogy neked, hány képet kell ehhez készíteni, mondjuk ezzel a géppel? Vagy akár a sztereomikroszkópos megoldással?


 

#2 Írta: Mikrós 2016.04.18 12:52:04   4325 456

Köszi Ili a véleményezést, látogatást! Én momentán könnyen beszélek, mert a gépet úgy nyertem az Olympus BioScapes amerikai mikrofotó pályázaton, így csak "be kellett üzemelni", ki kellett tanulni. Szia!


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Ilacsi 2016.04.18 11:53:10   6516 276

Szia, Ezúttal is remek felvételt készítettél, jó volt olvasni az elkészítés módját. Igazán nagyon szép és részletes felvétel, amihez csak gratulálni tudok. Ez a szuper makró jól működött, kiváló kompozíciónak tartom. Üdv.Ili


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus TG3

Képek az alábbi objektívvel:

0


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1216 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat