Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4577

Minden egyhelyre mutat

Minden egyhelyre mutat (4.86)

Vélemények: 6

Megnézve: 675

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / DEOEC-Sugárterápia - Ezt nagyon jegyezzétek meg!


DEOEC-Sugárterápia - Ezt nagyon jegyezzétek meg!

  DEOEC-Sugárterápia - Ezt nagyon jegyezzétek meg!

Fényképezőgép:

Olympus E-520

Szűrő:

UV

Záridő:

1/250s

Rekesz:

F5

Fókusz:

55 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Debrecen

Dodó előző képei
"Egyedül nem megy!"

"Egyedül nem megy!" (-)

A város szélén

A város szélén (-)

Fény és árnyék a lovardában

Fény és árnyék a lovardában (-)

"Szállj, szállj, szállj fel magasra..."

"Szállj, szállj, szállj fel magasra..." (-)

Csak megjött a tél...

Csak megjött a tél... (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2012.02.25 22:04:40

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

628

Betöltve:

1011

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

beltéri, D-SLR, DEOEC, előadó, indirekt vakuzás, Sugárterápia Tanszék, színes, tele

DEOEC-Sugárterápia - Ezt nagyon jegyezzétek meg!

Olympus Zuiko 18-180 mm
Expozíció kompenzáció: -0,7
Külső vaku (nem rendszervaku, hanem Carena Tz250

A Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumának Sugárterápia tanszéke minden évebn egyhetes tanfolyamot rendez, melyen vamilyen témakörhöz csoportosítva a kérdés nemzetközi és hazai szakértői igyekeznek szemléletadó előadásokkal egységesíteni a betegek kezelését. Engem már több alkalommal ért az a megtiszteltetés, hogy ezeken előadóként, illetve "workshop" levezetőjeként részt vettem. Az idei program szenzációja Mack Roach (M.D., F.A.C.R., Professor, Departments of Radiation Oncology & Urology Chairman, Department of Radiation Oncology, San Francisco) volt, aki prostata-rákoos betegek sugárkezelésének "pápája", a legtöbb szakkönyv és cikk szerzője, a nemzetközi egyeztető és irányelveket megfogalmazó tanácsadó testületi ülések vezetőke. Nemcsak rendkívüli - Európában szokatlan - dinamizmussal tartotta meg előadását, hanem gyakorlat keretében minden egyes besugárzás-tervező számítógépes programot végignézve ellenőrízte, szükség szerint javította az orvosok munkáját és fáradhatatatlanul sulykolta belénk az ismereteket.
A képet a "poroszos" magyar előadói stílustól nagyon eltérő magyarázás miatt rajtam fel, s egy kicsit azért is, mert Prof. Dr. Roach részvétele a debreceni és így a magyar sugárterápia elismerése és annak fejlődéaébw vetett hit demonstrálása.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#16 Írta: Dodó 2012.03.18 10:38:05   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Erre a karatés jellegre nem is gondoltam - lehet, hogy a kezében üveget lengetve magyarázót kellett volna felrakni? Nekem szerencsére megy a fotózás és a figyelem, sőt, ezek a képek segítenekaz emlékekben feleleveníteni, hogy miről beszél, és egyben a fotózás alkalmat ad arra, hogy a legfontosabb ábrákat lefényképezzem. (Bár az előadók - egy kivétellel, aki azonnal le ís törli saját kezúleg a vetító számítógépről - örömmel közreadják előadásuk anyagát.).
Az Általad említett jellegű és mélységű előadások képeit majd egy másik rendezvény fekete-fehér képein én is bemutatom...


 

#15 Írta: döpö 2012.03.17 21:58:53   9512 764

Hát ez olyan verekedős karate-mozdulat is lehetne, ám az biztos, hogy kézzel-lábbal magyaráz. A testbeszéd nagyon sokszor segíti jobban megérteni a témát, illetve leköti a hallgatóságot. Voltam már olyan előadáson, ahol az előadó leült az asztalhoz, és amíg beszélt, végig a szemközti fal egy pontját nézte.
Más: Én sosem tudok ilyen kettős funkciót ellátni, mint te. Ha meghívnak valahová, mindig megkérdezem: résztvevőnek vag yfotósnak hívtok? Mert a kettő együtt nem lehetek. Ha fotózok, az úgy leköt, hogy szinte nem is hallom az előadót. Ha pedig odafigyelek, eszembe sem jut a fotózás... (Picit életlen az arc, talán bemozdult, de semmit nem von le a fotó értékéből!) Üdv.


 

#14 Írta: Dodó 2012.02.27 20:23:27   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Így kellene oktatni - elmélet - gyakorlat (ellenőrízve, hibák javítva) - aztán megint elméleti összegzés. Akit meg nem érdekel, menjen haza, fizesse be a pénzt, vigye haza az 50 pontot - amióta ezt a kötelező továbbképzést bevezették, semmivel nem javult a helyzet, de egyesek főállásban nagy pénzeket kaszálnak belple. (Ugyan miért hallgassam meg XY előadását, aki 5 éve még a diák háttérszínét sem cseréli ki?...)


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: szazsa 2012.02.26 21:05:06   643 157

Csík ide, csík oda én most ettől eltekintenék. Még most is a hatása alatt vagyok annak az előadásnak. Eddig is a szívem csücske volt a prostata berajzolás, ám ezek után még jobban a hatása alá kerültem. Ha egyszer még a technikai háttér is a rendelkezésünkre állna, akkor igazán kiváló munkát végezhetnénk. Addig is a kitartás és szorgalom remélem meghozza a gyümölcsét és jó eredményekkel tudjuk folytatni lelkes munkánkat. Ez a kifejezés pedig ami a képen ábrázolódik tényleg valami új stílusú oktatást enged sejtetni.
Grat a remek pillanathoz.


 

#12 Írta: Dodó 2012.02.26 15:35:10   11000 727

Lesz sorozat - csak rá ne unjatok...
Köszönöm a véleményt és a bizalmat...


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: Dodó 2012.02.26 15:34:00   11000 727

Köszönöm a véleményt és az aggódást... Kórhátunk állami tzualjdonba vétele mellett nem sok lelkierőm volt fotózni...
A zajcsíkért én lehetek a hibás - amikor a vállát megőrzendő a sötétkék pulóver és a mögötte levő sötétszürke (azaz mindkettő gyakorlatilag majdnem fekete) monitor-hátlap színeit próbáltam tologatni, követhettem el valamit, amit aztán elfelejtehettem a vágás eldöntése után "kiszedni"...
Bavallom, általában utálom az onkoturizmust, amikor =többnyire valamelyik cég költségére és jó pénzért) eljün egy nagy név, és tart egy előadást, amiben kétféle információ van:
- ami már könyvében, cikkében megjelent, teház nem új,
- ami olyan új, hogy nem ellenőrzött (zelán nem is őgy van, inkább elképzelés) és nem "érett még meg" arra, hogy a számára soron klvül rendelkezésre álló szaklapokban publikálja.
Ez volt a kivétel. Tényleg azért jütt, hogy tanítson. És aki ezek után nem tudja, hogyan kell a célterületetet berajzolni, az vessen magára. Több órán át magyarázott, mutatott, rajzolt, ellenőrzött - dr. Szluha Kornélia tanszékvezető egyetemi docens iránti barátságból és a szakma szeretete miatt.,,


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: Dodó 2012.02.26 15:23:13   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Játszottam magam is a gondolattal, de ottnem mintha "tiszta profilú" riporter voltam jelen, hanem hallgató és előadáó, aki "mellélkesen' fényképez... Ezt én különbségnek éreztem okkal vagy anélkül... nem tudom. (Talán inkább "belülről" láthattam a helyzetet, mint egy riportban:::)


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: skaresz 2012.02.26 14:30:05   1339 110

Szia! Az arckifelyezés, a kezek és a szemek nagyon kifejezőek. Remélem ebből is sorozat lesz mint a múltkoriakból. Üdv:Karesz


 

#8 Írta: tengelic 2012.02.26 14:17:07   4788 388

Komolyan agódtam érted és nagyon hiányoltalak ! Legközelebb valami igazolást kérek,mert kezdtem rémeket látni,mi van a mi Dottor Dodónkkal :) A képedről is essen szó: Meglátásom,hogy remek pillanatot fotóztál le a gesztikuláció és a mimika is olyan feszültségről árulkodik,mikor az előadó teljes lényében a témájára koncentrál és ez nem az a feszültség,mikor valaki nem tudja a feladatot,hanem az aki attól fél hogy ha csak mondja,de nem mutatja ,nem értik meg. Aki vérprofi annak a mozdulataiban is benne van a gondolata. A feket garbója valamiért zajcsíkos lett,bevallom engem nem zavar. Ha nem poszteren kell megjelennie akkor kutyát sem fogja érdekelni. A képedet egy szaklapban tudnám elképzelni ,ott még ennél is kisebb formátumban menne fel,ezek a részletek elvesznének.


 

#7 Írta: Dodó 2012.02.26 13:34:07   11000 727

Köszönöm a véleményedet! A tetőtéri előadó biztonsága volt a szín és a csík, mert onnan hajlott a fal (de ez tényleg nem része a képnek). A vállával nagy dilemmőával voltam. Ehgy nagyméretű, nekünk háttal álló számítógépes monitor volt mögötte, amin bemutatta (berajzolta), amit elmagyarázott, aztán megint elmagyaráuta. Annak a feket4e színe nem ütött el a sötét pulóverétől, és ha az egész monitor-sarkot bennhagyom (hogy lehessen azt a valamait értelmezni), kisebb lett volna az alak... Ezt választottam, bár a vállát sajnálom. (Sajnos - bár szabadon mászkáltam - nem nagyon volt tér a beállításhoz).


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Dodó 2012.02.26 13:29:00   11000 727

Csinált minden manővert a kezével, volt, hogy egy üveg ásványvizet is lóbált, és lehet, hogy felrakom azt a képet is, ahol az arca elé emelve a kezét int...


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Dodó 2012.02.26 13:27:05   11000 727

Köszönöm a véleményedet!
Igazad vabn, a csík ebben képben nem mond semmit. Azéárt hagytam benne, mert nekem jelezte (sajnos, belátom, senki másnak), hogy nem a pódiumon állva ontotta az igét, hanem a gyakorlatiassáég kedvéért egy olyan kisebb szemináriumi teremben, amit teleraktak számítógépekkel, és a szín azt jelentette, hogy ott már nem fügőleges a fal, hanem ívelten hajlik, ne verjük bele a fejünket... De ezt tényleg csak az tudja, aki ott volt, így fényképen a csík és a két színárnyalat nem mond semmit...


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: lancaster 2012.02.26 11:49:50 www  5801 47

riport kategóriában tökéletes lenne.


 

#3 Írta: somasok 2012.02.26 11:33:42 www  11114 1026

Sza Dodó!
Üdv újra itt!
Látszik a beleélés, az előadó minden idegszálával át akarja adni az infót! Valószínűleg tetőtéri előadóban voltatok, vagy ülve fotóztál (vagy mindkettő:-)) Az az él nem kellene a fejénél...Meg talán a vállát is megkímélhetted volna:-))
Elhiszem, hogy büszkék vagytok egy ilyen tekintélyes előadót hallgatni itthon, nem semmi!
Szép fényeket!
Ps.: első pillanatban a kis képen én is hangszert vizionáltam a kezeibe:-))


 

#2 Írta: kvazar 2012.02.25 23:29:25   6538 518

Azt hittem a képre nézve hogy fuvolázik...


 

#1 Írta: Brúnó 2012.02.25 23:01:20   768 59

Szia Dodó! Tetszik a fotód, kifejező. Talán azt a csíkot (sarkot) ki lehetett volna retusálni a fotóról. Üdvözlettel.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-520


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0656 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat