Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4524

Nálam ilyen a naplemente

Nálam ilyen a naplemente (-)

Vélemények: 0

Megnézve: 586

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Hangulat / Csak szépen sorba!


Csak szépen sorba!

  Csak szépen sorba!

Fényképezőgép:

Nikon D3300

Objektív:

0

Záridő:

1/2500s

Rekesz:

F5

Fókusz:

32 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Balatonfüred

kisharcos04 előző képei
Búgócsiga

Búgócsiga (5)

Tűzcsap

Tűzcsap (-)

| Még több

Feltöltötte:

  kisharcos04 

Feltöltés ideje:

2016.07.06 16:11:56

Kategória:

  Hangulat

Átlag:

5 (3 szavazat)

Megtekintve:

557

Betöltve:

978

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

Balaton

Csak szépen sorba!

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#11 Írta: kisharcos04 2016.07.22 19:56:20   59 9

Huh, hát mit is mondjak. Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyi jó tanáccsal láttál el, és rám szántad az idődet. Minden amit mondtál igaz, a papíros dolgot is ki fogom próbálni. "Sokszor fogod tapasztalni, hogy látsz egy nagyszerű dolgot, lefotózod és mégsem olyan. "-Ez tényleg így van, de ezentúl nem fogok szomorkodni, hanem próbálok új nézőpontot keresni, más szemszögből nézni a témát.

Valószínűleg ezeket a képeket egy jobb fényben feltüntető paradigmán át látom, mivel eddig soha nem volt fényképezőgépem, de mindig is szerettem fotózni. Most, hogy megvan az első, sokszor megyek el lőni pár képet, ami mindig jó érzéssel tölt el.

Még egyszer köszönöm:
Márton


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: firecobold 2016.07.22 13:31:30   472 47

Szia!

A legelején le kell szögeznem:

Rosszat nem mondhatok a felvételről.
Az ilyen képeket mindenki megcsinálta, megcsinálja. Meg kell lőni őket, a kísérletezés a tanulási folyamat legfontosabb része.

Előttem szólok már megemlítettek sok igazságot, fél igazságot, egy-két csacsiságot, de mindegyik véleménynek egy a lényege. Örülnek, hogy itt vagy és próbálkozol, kísérletezel - biztatnak a folytatásra. Ezzel maradéktalanul egyet értek!
A baj az, hogy rosszul fogalmazzák meg mondandójukat: nem őszinték és egy polkorrekt duma mögé rejtik konkrét képről alkotott, ki nem mondott véleményüket. Nem hibáztatom érte őket, sajnos ez általános jelenség. A legtöbb fotóklubban és baráti alapon szerveződő alkotókörben ugyan ez tapasztalható. Kiemelnek apró jó részleteket és megemlítenek hibákat, viszont a valódi gondolatikról hallgatnak. Teszik mindezt merő jó szándékból, de a pokolba vezető út tudjuk mivel van kikövezve.


Én nem szeretnék konkrétan erről a képről beszélni. Kimondom az igazságot: ez szerintem nem fotó. Tesztkép, béküljünk ki ennyiben. Így nem kell megfogalmaznom egy rossz kritikát, az sehová sem vezetne.

Inkább arról szeretnék beszélni, hogy lehet ennél jobb és később valóban jó képeket készíteni.



Sokszor fogod tapasztalni, hogy látsz egy nagyszerű dolgot, lefotózod és mégsem olyan. Amikor fényképet készítesz a következőt csinálod valójában:

KERETBE foglalod az előtted álló látvány egy KIS RÉSZÉT.

Ezt jól megtenni egy kis kulcslyuk szerű keresőben korántsem egyszerű feladat, évek rutinja kell hozzá. Hogy könnyebb legyen ajánlanék egy kis trükköt, érdemes kipróbálnod.

Fogsz egy fekete A5-ös fekete kartonlapot és kivágsz a közepéből egy 6×4cm-es téglapot. Ezt cipeled mindig magaddal és ha meglátsz valami érdekeset megnézed a lyukon keresztül is. Ha közel tartod nagylátószögű kivágást kapsz, ha távol akkor telét. Nagy segítségedre lesz a komponálásban és téma kiválasztásában egyaránt.

Keresd az egyszerű témákat és lehetőleg kerüld a bonyolult, kusza háttereket. Törekedj minél kevesebb képi elem használatára. (A fenti kép 90%-a teljesen felesleges.)

Lehetőleg manuális módban fényképezz és keresőn keresztül, Live View-t hanyagold. Kísérletezd ki saját magad melyik érték változtatása mit befolyásol a fotón. Tanuld meg kezelni a rendelkezésre álló technikád és ne vágyj még jobbra. A ma világhírű fotók döntő többsége a tiédnél sokkal rosszabb cuccal készült, ne feledd.

Ma már sajnos úszunk szemét képek tengerében, béka segge alatt a vizuális kultúra. Az összes alkalmazás ezt kiabálja: töltsd fel, oszd meg! Most, rögtön! Pedig csak a nagyon rutinos fotósok tudják azonnal eldönteni saját képükről, hogy jó-e vagy sem.
Várj egy-két napot mielőtt bárkinek is megmutatnád legújabb felvételed. Publikálás előtt vedd elő többször rövid időre és értékeld. Így sok csalódástól megkíméled meg magad.

Gyakran nézd meg mások felvételeit. Részletes elemzés helyett döntsd el: az egész kép tetszik-e vagy sem, nagyon-nagyon tetszik-e vagy bűn rossz? A csupán tetszik / nem tetszik képekkel ne foglalkozz, azok unalmasak. Valójában ezek a legrosszabbak.
A nagyon jó fotókról fogalmazd meg magadban miért tetszik. A szerinted nagyon elrontottakat elemezd és tárd fel a hibákat.

Ne csak online exponáld magad. Keress a környezetedben valakit akinek személyesen is meg tudod mutatni munkáidat. Legjobb választás egy rajztanár, még ha nem is tud fényképezni. Lehetőleg ne bosszantsd fel sok hulladékkal :)

Keresd a nálad egy fokkal jobb fotósok társaságát, ők tanácsok nélkül is fel fognak húzni a szintjükre. Ha azt elérted és már egy ideje nem látsz javulást a saját munkáidon, akkor hezitálás nélkül menj tovább egy még jobb csapathoz, különben megrekedsz. Mindig csak egyet lépj feljebb, a nálad sokkal jobbak, ha talán nem is néznek le, de nem szívesen foglalkoznak majd veled - ők is inkább előre tekintenek.


Ez egy lehetséges út és annak is csak legelje, nem kötelező végigjárni. Döntsd el, mi hasznos belőle számodra. A legfontosabb tanácsomat viszont kérlek feltétel nélkül fogadd meg:

Rengeteget fotózz!



Sok jövőbeni sikert kívánva üdvözöl:

Szilárd


 

#9 Írta: kisharcos04 2016.07.21 23:26:38   59 9

Köszönöm szépen! Nem fáj, örülök, ha a "profik" elmondják a véleményüket, hiszen én még csak most tanulgatok :)


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: SzEjO157 2016.07.21 20:34:32   2842 176

Vannak bírálóid ami ha nem is esik jól de értékes megbecsülendő. Ami talán a legfontosabb az ötlet és az itt megvan
Gratulálok


5.0

 

#7 Írta: Bringás 2016.07.11 12:54:06   28277 1150

Zoomolással, vágással, vagy álló képformátummal jobban kellett volna a kompozíciót a "sormintára" koncentrálni. Így túl sok körülöttes terület, különösen a jobb oldalon. Soknak érzem a betont is. A legelső, sorból kilógó elem bontja az egységet.
További szép fotonokat!


 

#6 Írta: kisharcos04 2016.07.11 09:48:50   59 9

Szia gytoth! Köszönöm a véleményed, a jővőben figyelni fogok erre.


 

#5 Írta: gytoth 2016.07.09 14:36:31   3915 211

Szia! Jó a téma és ehhez a szűk mélységélesség alkalmazása jó választás volt. Mindazonáltal a kompozíciót nem érzem igazán jónak. A téma túlságosan balra szorul, a kép jobb oldalának nagy része fölösleges szerintem. Javasolnék egy fekete-fehér kidolgozást is, a jobb oldali kékség nem vinné el ennyire a tekintetet a témáról. Üdv!


 

#4 Írta: kisharcos04 2016.07.07 17:48:52   59 9

Helo! Örülök hogy tetszik :)


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: B_Janik 2016.07.07 15:02:38   2407 225

Szia!

Remek a mélység élesség játéka,jó meglátás,az alsó nézőpont,illetve a szerkesztés is átgondolt.Egy picit nekem nagy lett a feltöltött kép méreet,de ez legyen a legkevesebb.
Gratulálok,további szép fényeket kívánok!

Üdv:János.


5.0

 

#2 Írta: kisharcos04 2016.07.06 18:44:28   59 9

Szia!
Köszönöm szépen az értékelésed, örülök hogy tetszik.


 

#1 Írta: Flyfish 2016.07.06 18:03:24   310 31

Szia.Szépen meg komponált képet sikerült alkotnod.Jól játszottál a mélység élességgel.Tán lehetett volna kicsit szűkebbre vágni.Összességében egy remek fotó,jó meglátás.Gratulálok.


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D3300

Képek az alábbi objektívvel:

0


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0647 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat