Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5349

Kormorán

Kormorán (-)

Vélemények: 11

Megnézve: 451

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / második nekifutás


második nekifutás

  második nekifutás

Fényképezőgép:

Canon PowerShot A400

Záridő:

1/60s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

7 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Páty

Mariamaria előző képei
éjjeli pávaszem lepke

éjjeli pávaszem lepke (1)

| Még több

Feltöltötte:

  Mariamaria 

Feltöltés ideje:

2010.05.13 00:12:32

Kategória:

  Állatok

Átlag:

-

Megtekintve:

814

Betöltve:

1066

Feldolgozható:

Igen

második nekifutás

Az éjjeli pápaszemes lepke maradt még egy napot az irodában, így lett alkalmam próbálkozni újabb fotókkal. Kíváncsian várom a véleményeket.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#8 Írta: Mariamaria 2010.05.24 21:43:36 www  7226 380

Még annyit Dodó (a képpel kapcsolatban), hogy eszembe sem jutott hangsúlyozni, hogy a lepke az irodában talált menedéket.....pedig ahogyan írod, egy tárggyal vagy/és egy frappánsabb címmel jobban elment volna ez a fotó. Kösz az ötletet :-) Ismét tanultam.


 

#7 Írta: Mariamaria 2010.05.24 21:32:19 www  7226 380

Kedves Dodó, mindenek előtt köszönöm a hosszú elemzést, ezidáig semmi olyan véleménnyel nem találkoztam, hogy Noname the Hunterhez akartam volna fordulni. Leginkább szigorú de jószándékú véleményeket kaptam. Hogy miért a hosszú hozzászólások.........hát talán, mert nem akar senki egy ,,na ez zéró" véleménnyel elijeszteni.......és ezt most és még majd sokszor köszönöm nektek!


 

#6 Írta: Dodó 2010.05.24 18:22:37   11000 727

Nem akarok különös bölcsességeket hangoztatni, de engedd meg, hogy mint ennek az oldalnak régi látogatója és tagja néhány gondolatot megerősítsek, vagy módosítsak:
Teljesen igazat adok abban, hogy a gép és a minőség között összefüggés van, de ez nem jelenti azt, hogy a drága gép automatikusan kiváló képet eredményez, és "kis géppel" ne lehetne jó képet csinálni. A lényeg az, hogy az Általad használt gép korlátaival legyél tisztában, mert azok olyan objektív akadályok, amelyeket figyelembe kell venni. Viszont ismét hangsúlyozom, nem a gép teszi önmagában a fotóst. (Magam is tapasztaltam - bár messze nem tarthatom magam etalonnak -, hogy a bridge-gép tükörreflexesre cserélése olyan új lehetőségeket nyitott meg, amiket ki kell tapasztalnom - és egyben szembesülni azzal, hogy ennek is vannak korlátai...)
A másik: a háttér, környezet. Ez a lepke ez előtt a háttér előtt egy kicsit valóban furcsa, vagy (ha nem veszed rossz néven, akkor suta). Viszont erre is van megoldás: egy kicsit szélesebb kivágással, esetleg valamilyen irodai eszköz egyidejű bemutatásával (pl. egy gémkapocs mögötte, a mélységélesség határánál vagy azon túl), és egy olyan címmel, hogy "Lepke az irodában", vagy "Nem egyedül voltam éjjel az irodában" ezt lehetne indokolni. (Ezzel kapcsolatban még annyit, hogy egy kicsit tágabb lehetne oldalt...)
Végül a véleményekről: nem vagyunk egyformák, nem fogalmazunk egyformán, vannak, akik keményebben, vannak, akik enyhébben fogalmaznak - a tartalmat nézd (ameddig elfogadható, ha nem kellemes a hangnem - ha pedig nem találod tolerálhatónak, akkor jelezd Noname the Hunternek, ő majd eldönti, hogy szükséges-e valamilyen szankció).
Még annyit: valami nagyon különös dolgot tapasztalok: annyi a túl rövid. sommás vélemény, hogy meg kellett adni a minimális karakterszámot, amitől a véleményt véleménynek tarthatjuk - a Te képeid pedig mindenkiből hosszas kommentárt váltanak ki... Érdekes...


 

#5 Írta: Mariamaria 2010.05.13 14:59:42 www  7226 380

Szia, valami félreérthetődött.....minden véleményt elfogadok és köszönök, az oldalt nagyon jónak és elfogadónak tartom, eddig is sok megszívlelendő véleményt kaptam. A szegény lepke csak azért került a képbe, mert iderepült én meg elkezdtem keresgélni a neten, hogy milyen fajta lehet, és éppen ezen a honlapon találtam egy ilyen lepkés képet........aztán ittragadtam.......és örülök neki. A fotózást mindig nagyon szerettem, de sajnos, ismétlem, nincs annyi időm, amennyi kellene ahhoz, hogy olyan szintre jussak, mint itt a ,,menők". Ha ez kizárással jár, akkor sajnálom. Hogy nem ez a célom, az nem jelenti, hogy ne akarnék fejlődni. Minden képet megnézek, elolvasom a véleményeket és tanulok belőle. Most van egy feltöltési lehetőségem........át fogom nézni a képeimet és igyekszem kiválasztani egy olyat, ami nem ,,lepke-szinvonalú". Tehát igen, amennyire tőlem és az időmtől telik, tanulni akarok. Egy osztályzaton sem sértődtem meg, cigánycickány hangnemét kifogásoltam, mert nem ösztönző volt..........egyébként ahogy olvasgatom itt a hozzászólásokat, eléggé felforrósodik a levegő körülötte....de hát ez meg nem az én dolgom.
Szóval bruszli, nincs sértődés, jöhetnek az egyesek és kettesek, amíg azokat érdemlik a fotóim. Alohaaaaaaa és köszönöm a hozzászólásodat.


 

#4 Írta: bruszlí 2010.05.13 14:27:53   600 2

Aloha Mariamaria!
Megmondom őszintén én az előző képedet túlértékeltnek tartom. Azt azért biztosan észrevetted, hogy nem írta senki felül azt az egyest. Nem véletlenül.
Ez a második fotód itt, de az értékelhetőnek csak annyiban tartom, hogy mutatsz nekünk rajta egy szép és különleges lepkét. A "hogyan"-ra figyelj oda legközelebb, mert azon múlik minden. Ez a fajta bemutatás nem lehet elégséges egy fotós oldalon. A bemutatkozód szerint már 47 éve fényképezgetsz hobbiból. Ez dicséretes, de akkor ez a minőség neked már rég nem felelhet meg! Igenis tessék "megcélozni" az itteni szinvonalat, mert csak úgy lesznek jobbak a fotóid! Inkább azokat a képeidet mutasd meg amik a "jobb" gépeddel készültek, ha úgy érzed, hogy azok jobbak! Lehet besértődni és elutasítani is a neked nem tetsző véleményeket, de attól sem fogsz ügyesebb és okosabb lenni. Nem a jobb osztályzattól lesz jobb a képed, de nagyon be tud csapni egy-egy érdemtelen ötös ezt elhiheted.
Üdv!
bruszlí


 

#3 Írta: Mariamaria 2010.05.13 07:53:11 www  7226 380

Kedves Erz, a világon semmi baj nincs a véleményekkel! Valóban azért vagyok itt! Köszönök minden építő kritikát. Igen, van egy jobb gépem, ezt a ,,kicsit" mindig magamnál tartom, mert bárhol lehet olyan helyzet, hogy fotózok.........a múltkor a Szabadság-hídon a dugóban ezzel ütöttem el az időt. Szóval én amolyan igazi amatőr vagyok, aki igyekszik valamennyit előbbre menni a fotózás terén.......de az itteni szinvonalat nem célzom meg, mert az nagyon magas és sokkal több időt igényel, mint amit én erre tudok most szakítani. Az alapvető hibákat viszont szeretném a jövőben tudatosan elkerülni és ezért, ismétlem, köszönettel fogadok minden építő kritikát.


 

#2 Írta: erz 2010.05.13 06:56:27 www  4797 276

Teljesen igaza van Inkoonak a környezettel kapcsolatban. Ez a kép nagyon jó arra, hogy bemutassa pl. egy biológiakönyvben, hogy hogy néz ki ez a fajta lepke. Ha lenne egy mérőszalag mellette akkor a méreteit is látnánk.
De úgy mint természetfotó, amit egy fotós oldalra töltünk fel, mert úgy gondoljuk, hogy fotós szemmel is érdekes lehet, sajnos nem megfelelő.
Tudom, hogy az éjjeli lepkéket bizony nehéz megörökíteni, mert én is próbáltam már, nem a leghálásabb téma. Ezért azt ajánlom neked, hogy inkább a természetben próbálj jó fényeknél fotózni bogarakat, lepkéket vagy virágokat, vagy bármit ami közel áll hozzád. Beltérben inkább tárgyfotókkal próbálkozz, persze nem a beépített vakuval világítva meg, hanem külső fényforrással. És mégvalami: ha van egy jobb géped, akkor azzal fotózz ha lehető legjobb képeket akarsz.
Remélem nincs gond az őszinte véleményért. Ha sértőnek találod, mert nem azért vagy itt, hogy a véleményekből tanulj, akkor csak egy szavadba kerül, én igazán nem veszem zokon.:-)


 

#1 Írta: Mariamaria 2010.05.13 00:33:21 www  7226 380

A kis gépem van nálam mindig, ez a Canon. A nagy Kodakkal biztosan jobb képet tudtam volna csinálni. Persze, hogy egy lepke a természetben az igazi.........de ez a szegény betévedt hozzánk az irodába és ott volt alkalmam lefényképezni. Egy ilyen jószág elég ritka vendég egy irodában, szándékosan nem babráltam a fotoshop-pal az asztal mintázatát. Persze, hogy nem gond, sőt köszönöm. Nem egészen értem mire gondolsz a gép képessége és a hibák összefüggése alatt. Segítene, ha ezeket részleteznéd.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon PowerShot A400


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1205 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat