Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

werk1

werk1 (-)

Vélemények: 7

Megnézve: 1332

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Portré képek / Egy mosoly otthon


Egy mosoly otthon

  Egy mosoly otthon

Fényképezőgép:

Panasonic DMC-FZ8

Záridő:

1/30s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

6 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Budapest

Sannya18 előző képei
Kupola

Kupola (4.3)

| Még több

Feltöltötte:

  Sannya18 

Feltöltés ideje:

2008.07.30 18:43:03

Kategória:

  Portré képek

Átlag:

2.8 (5 szavazat)

Megtekintve:

2003

Betöltve:

2778

Feldolgozható:

Nem

Egy mosoly otthon

A kép otthoni felvétel. A háttér fehér lepedő. Megvilágítás: Szobai lámpa, Asztali lámpa, Stack lámpa. Mégis a fő fényforrás a gép beépített vakuja volt, kevés fény lévén kénytelen voltam direkt vakuzni.
A modellen lévő smink nem profi s nem is túl sok. A direktvakuzás miatt a fehér póló minimálisan kiégett, tudom.
Utómunka: Háttér világosítás, bőrretus, fogfehérítés.
Mindezek ellenére szerintem jó kép lett, természetes. Kíváncsi vagyok ki, hogy látja, (otthoni körülmények között!!) mit javítana rajta. A gép nem kezel külső vakut s rá sem lehet kötni, maximum slave vakut tudna de az nincs jelenleg. Várom a véleményeket.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#11 Írta: muktari 2008.08.02 00:09:57   653 36

booccs az Ly ért. :) elolvastam a fentebbi válaszod.


 

#10 Írta: muktari 2008.08.02 00:07:37   653 36

házikörlmények között legegyszerűbb nem ilyen direkt és "megcsinált" képet csinálni. inkább egy alkapott jó pillanat a kertben, egy közelebbi portré,esetleg absztraktba áthajló testrészlet.
az ilyen képeknél midnig az az érzésem,hogy nagyon profin akarta, de nincs semmilye hozzá.nem azt mondom,hogy kevés cumóból nem lehet kihozni. de. csak teljesen más "logikával" kell akotni.
a retus
túl sok lett, cseppet sem természetes.fogaknál is.
retushoz ajánlom: ps clone stamp tool (S) ( opacity lehúz) blur tool (R) még.

a modell amúgy nagyon kedves, s valóban természetes lenne.

szóval én azt tanácsolom,ezta fehér vászon előtt témát hagyd, inkább kreatívabb "elkapások" legyenek. az lehet hogy szabálytalan lesz, de jobban üt, s megízleljük az ars poeticad ;) amihez nem kell nagy szakmai tudás sem :) az majd úgy is jön,magadtól is rájössz sok mindenre.
de persze, valahol el kell kezdeni. szóóóval..:


minden jót,fel a fejjel, jó lesz ez !!! :)

üdv


3.0

 

#9 Írta: Sannya18 2008.07.31 21:46:50   26 5

Sziasztok. Nos akkor szépen sorban válaszolnék. Elsősorban: A kép (bár ilyen kategória nincs) de leginkább címlap/portfólió kép lenne. Nem divatfotó s nem is reklámfotó, ezért került a portré rovatba. Az tény, hogy ez nem a hagyományos portrékép. A direktvakuzás tecnikai dolog, egy bridge géppel vakupapucs nélkül nem igazán lehet vele mit kezdeni, ez talán érthető.
Háttér: A fotó szerepét már fentebb leírtam, így a háttérhez sokat nem tudnék hozzáfűzni. Ajánlom megtekintésre pl.: ezeket:
http://www.vajdatamas.hu/
Fentebbi link nem reklám, csupán tanulási célt szolgál összehasonlításul.
Második hozzászólást inkább venném dicséretnek mint sértésnek azonban érezhetően kicsit sok az arcon lévő retus, azonban úgy tűnik senkinek nem tűnt fel hogy nem csak az arcon van, bár ott a legszembetűnőbb.
Harmadik hozzászólásban említette DirtyRed az árnyékokat. Fentebbi linket megnézve(melyet csak találomra nyitottam meg) szintén nem láthatunk túl sok árnyékot(Mellesleg az árnyékok hiánya a direktvakuzásnak is köszönhető, bár aki nem foglalkozik a fénnyel nyilván nem tudja hogy bizony 3-4db szobai lámpát simán el fog nyomni egy kis beépített vaku is. Árnyékok egyébként címlapokon nemigazán, portfóliókban inkább használatosak.
Fogfehérítés: Minimális szinten a retushoz illő lett, bár ezt egy ember említette.
A többi vélemény leginkább ezek ismétlése lenne. A hajjal konkrétan nem tudom mi a probléma, az hogy szörnyű ez így nem egy indok szerintem.
A családi albumba pedig pont nem raknék ilyen s ehhez hasonló képeket, akárcsak a retus miatt is lévén nem vagyok túl nagy híve.
Nos kicsit a portrézásról írnék némi ismeretem van benne, s talán az ide betérők egy bizonyos százalékának még hasznos is lehet.
Alapvetően portrét úgy, hogy a modell fehér pólóban van nem szerencsés fehér háttér mögött fotózni. Ha mégis kell akkor megvilágításon kell változtatni. Alapvető portré megvilágítás 3 irányból van mégpedig a modellel szemben kb 45°-os szögben egy kb oldalról és egy pedig hátulról. Nyilván fényerősségük alapvetően eltér és amilyen sorrendben leírtam úgy csökken a fényerő is. Ezt persze lehet variálni s kiegészíteni különböző díszfényekkel.
Végezetül még 1 fontos dolog amit ha már portré szekcióban vagyunk senki nem említett. Mégpedig a portrénak alapvetően be kellene mutatni az alany személyiségét, vagy annak bizonyos jegyeit. E tekintetben tényleg nem szól semmiről a kép, de jellegzetes címlapfotó melyek szintén általában semmiről nem szólnak csak a minél tökéletesebb "idálok" bemutatásáról. Mindezek tekintetében a véleményeket köszönöm, feltéve akinek ténylegesen volt építő jellegű segítő szándéka.
Ezen írásommal nem szeretnék senkivel vitába szállni, ha valamit esetleg rosszul tudok nyugodtan ki lehet javítani s végképp nem szeretnék megsérteni senkit sem. Írásom nem a sértődöttségemet tükrözi, tisztában vagyok a saját illetve a gépem tudásával is. Mindezek tekintetében bátran mondhatom, hogy építő jellegű véleményt nem sokat kaptam, leginkább a képet jellemeztétek, pedig nem ez volt a kérésem. A hibáival tisztában vagyok én is, ezért írtam a megjegyzésbe ezeket és az utómunkákat is. Mindenkinek további szép napot, kellemes böngészést és jó fotózást kívánok.


 

#8 Írta: krg79 2008.07.31 21:06:15   23 5

Családi albumba való kép.


 

#7 Írta: Enyedi Ruth 2008.07.31 19:50:40 www  31 14

ugyanaz mint amit a tobbiek is leirtak mar.nincs otlet benne...monoton..hianyoznak a szinek es arnyekok, stb.


2.0

 

#6 Írta: jabor 2008.07.31 11:23:47   636 101

szinte már mindent leirtak elöttem.
énis csak osztani tudom a véleményeket.
telibevaku nem a legjobb.
elégg mű, plasztikos lett a bőr.
a haj pedig egyenes szörnyű.

próbálkozz és jöbb lesz!
további szép fényeket!
üdv.: Jábor


3.0

 

#5 Írta: johanntv 2008.07.31 08:12:56   140 16

Elismerés a sok oldali munkáért ,a nagy igyekvésért ilyen hozzállással lesz még jobb is!


3.5

 

#4 Írta: steverage 2008.07.30 23:53:51   517 107

üdv!A retussal egy igazi "műanyag Britnit" sikerült csinálnod az egyébként szép modellből.A foga annyira fehér lett hogy olyan a vilgn nincs, a homlokán pedig a pattik így még simított arcbőrnél is látszanak.
A direkt vakuzáshoz: próbáltál már a vaku fényét a plafonra irányítva derítve vakuzni?Ha felugró vakud van úgy os kivitelezhető a dolog.Papírboltban kell venni "krómozott papírt"(dekorációs célokra árulják) Egy olló segítségével olyan fényterelőt tudsz belőle csinálni ami megfelel a vakudhoz.Vagy ha pausz-t ragasztassz a víku elé,az is szórja a fényt.de erre a célra megfelelő egy műanyag szatyor füle is.
Tanulás szempontjábol szerintem dícséretes, hogy próbálkozol a fények helyes beállításával az otthon fellelhető anyagok segítségével.
Javaslom 2 halogén refi beszerzését...2500Ft-os beruházás.Kell még hozzá 2 "piacos" fehér esernyő és kész a "Low End Studio".
Én is hasonló techikával fogok nekiesni a próbálkozásnak ha lesz végre időm...
További jó próbálkozást!
Halkan jegyzem meg hogy ez a kép számomra IWIW vagyMYVIP kaegória.


 

#3 Írta: DirtyRed 2008.07.30 19:55:05 www  403 78

Számomra semmit sem mondd ez a kép, semmi különleges, unalmas, hiányoznak az árnyékok. A retus nagyon szembetűnő, teljesen plasztikus hatás.


2.5

 

#2 Írta: sysspo 2008.07.30 19:51:50 www  769 138

Kendözetlenül mondom az elsö benyomásom, amit nem sértésnek szánok. A képböl hiányzik mindenféle természetesség. Némely magazin "túljavított" képeire emlékeztet.


 

#1 Írta: bneildiko 2008.07.30 19:37:43 www  337 0

Szia! Kétségtelen a direktvakuzás hozza a szokásos hibákat. Nem csak a póló égett ki, ill. egy része, hanem a homlok is. Talán kicsit kevesebb retus kellene az arcra, mert szerintem viaszos hatása van, természtes nem igen. Zavaróak a háttér árnyai, és a zajosság is. További szép fényket , és próbálkozást!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Panasonic DMC-FZ8


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.2346 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat