Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4581

Szárnymozgás

Szárnymozgás (5)

Vélemények: 9

Megnézve: 610

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Riport fotók / Lovas rendőrök


Lovas rendőrök

  Lovas rendőrök

Fényképezőgép:

Záridő:

1/8000s

Rekesz:

F1.8

Fókusz:

10 mm

Iso:

ISO 12

Miró Gabriella előző képei
Parázs

Parázs (-)

Angol Agár

Angol Agár (2)

Lovas Terápia

Lovas Terápia (3)

hempergek

hempergek (-)

Tekintet

Tekintet (4.5)

| Még több

Feltöltötte:

  Miró Gabriella 

Feltöltés ideje:

2009.10.15 18:40:07

Kategória:

  Riport fotók

Átlag:

4 (2 szavazat)

Megtekintve:

955

Betöltve:

1230

Feldolgozható:

Nem

Lovas rendőrök

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#5 Írta: filco 2009.10.21 17:39:52   4417 376

Hello! a szerkesztés, tartalom, táj.. ezekkel meg vagyok elégedve és gratula :) a hátsó zavaró emberről részemről annyi, hogy az utólagos photoshoppal vagy bármivel történő kiszedés már csak végső megoldás legyen. ha van lehetőség már a kattintásnál figyelni kell a komponálásra...pl: ha nem épp szakadék volt mögötted, akkor megoldás lett volna hátra lépni kettőt hármat, addig a lovasok is haladnak jobbra egy keveset, a géped is jobbra fordítod utánuk, és a hátsó emberke máris a képen kívülre kerül. tudom sokszor a helyszínen nem ér rá az ember hasonlókkal foglalkozni, csak örül hogy lefényképez vmit, ill otthon veszi észre hogy lehetett volna másképp is, de hosszú távon biztosan fejlődhet az ember az úgymond "tudatos fotózásban", értem eme fura fogalom alatt hogy: mit miért honnan hogyan mivel stb...fotózzon az ember. na szóval ezekbe kívánok neked sikeres fejlődést, üdv!


4.0

 

#4 Írta: Goon 2009.10.15 20:49:35   64 7

Az erős fények kezelhetőségéről, csak annyit, hogy elég nehéz helyzetben lehetett a Gabriella, hiszen abban a magasságban és a levegő páratartalmának a hiányában elég nehéz nem "éles" fényt találni, tudom, ez nem mentség, de én is szenvedtem tőle rendesen...
Persze, meglehet, hogy tévedek. :-)


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Goon 2009.10.15 20:42:48   64 7

Hüümmm! Ismét egy Chilei kép (az egyenruhából látom)! Szívem csücske az az ország! :-)
Na de, hogy a képről is írjak:
Egy picit kontraszttalannak érzem a képet, de meglehet, hogy valóban ilyen színek voltak (az ég kékje kevésbé "eredeti"). A lovasokat nagyon jól helyezted el a képen (remélem tudatosan), viszont a "turistát" tényleg ki lehetne műteni :-)
A magam részéről szívesen látnék még képeket onnan, tőled (is)...


4.0

 

#2 Írta: erz 2009.10.15 20:42:42 www  4797 276

Szia Gabriella

Benéztem a galériádba és látom, hogy nagyon szereted a lovakat fotózni és a bemutatkozásodban is írtad, hogy szeretnéd a fotós ismereteidet bővíteni.
Én őszintén szeretnék neked segíteni, de azt sem tudom hol kezdjem, úgy vélem, hogy nagyon hiányosak az ismereteid, főleg a számítógépes utómunka terén. Ez azért lenne fontos, mert anélkül nem tudod még átméretezni, lekicsinyíteni sem a fotóidat úgy hogy tűrhető minőségben tölthesd fel egy ilyen internetes oldalra mint a FV is.
Vannak a netről ingyenesen letölthető programok amelyek közül pl. a Gimp-et vagy a FastStone Image Viewert ajánlanám neked kipróbálásra. A Gimp egy komolyabb képfeldolgozó progi, kicsit bonyolultabb és okosabb mint a FastStone. Mindkettőt megtalálod, ha beírod a Google-ba a nevét és ingyenesen letöltheted, telepítheted a számítógépedre. Ezekben a programokban tudsz javítani a fotóid élességén, színein, fényerején, kontrasztosságán stb. és persze le is tudod kicsinyíteni ill átméretezni őket. Az exif adatokat is meg tudod nézni, amelyeket képfeltöltéskor ide helyesen be kellene írni.

Na, indulásként ennyi és ha ezeket már tudtad akkor elnézést, már csak az van hátra, hogy jobban megtanuld kezelni a képfeldolgozó progit amiben dolgozol.

Ez a fotó sajnos elég kis méretben lett feltöltve ahhoz hogy élvezhető és értékelhető legyen és a minősége is gyenge. Így érdemben nem is tudok hozzászólni, csak annyit, hogy az oldalról érkező fény nem volt ideális, túl sötét lett a lovasok árnyékban lévő része.

A képek amiket ide feltöltesz 350kb méretűek lehetnek és te ezt egyik képednél sem használod ki, ezért rossz a minőségük. Ezen kívül a méretük is nagyon kicsi, lehetne 800pixel a nagyobbik oldaluk.

Remélem tudtam valamicskét segíteni.


 

#1 Írta: döpö 2009.10.15 20:05:28   9512 764

Erős oldalfényt kaptál, így nehéz lett volna kivédeni az arcok felének árnyékosságát (ilyenkor sajnos nemlehet deríteni), viszont a háttérben azt a fotóst ki lehetne szedni, mert kissé zavarja az idillt. A lovasok térben való elhelyezése jó, van haladási rányuknak megfelelő elegendő szabad terük. A színek - gondolom - természetesek.


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0941 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat