Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5230

duplaátló

duplaátló (-)

Vélemények: 23

Megnézve: 739

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Makró / A kis szégyellős


A kis szégyellős

  A kis szégyellős

Fényképezőgép:

Canon PowerShot SX1 IS

Záridő:

1/250s

Rekesz:

F2.8

Fókusz:

5 mm

Iso:

ISO 80

Készítés helye:

Európa Magyarország Törökszentmiklós

Zorbax előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  Zorbax   

Feltöltés ideje:

2010.01.08 13:52:19

Kategória:

  Makró

Átlag:

-

Megtekintve:

708

Betöltve:

947

Feldolgozható:

Igen

A kis szégyellős

A katica nem óhajtotta megmutatni az arcát, ezért a környezetével együtt mutattam be

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#8 Írta: Zorbax 2010.01.08 17:22:14   4 1

Szia!
Köszönöm! Készítettem róla kivágást, de az valahogy nem adta vissza azt, ami engem megfogott az eredeti felvételben. Ahhoz túl kevés látszik az eredetileg megközelített célból, ezért maradtam annál, ami itt látszik (vagy nem látszik :-) ). Remélem azért majd tudok olyat is mutatni, ami sikeresebb :-)
Üdv: Zorbax


 

#7 Írta: alalat 2010.01.08 17:08:46 www  10883 854

Szia! Üdvözöllek az oldalon.
A képről már elmondtak mindent.
Én csak azt szeretném mondani, hogy az utómunkára általában szükség van. Ha nem is csinálsz sok mindent, de néha egy jó vágás feldobja a képet.Itt példáúl ha körbevágod a katicát úgy, hogy a leveleket levágod a szem könnyebben kiszúrja a témát a képen.Persze ez csak az én véleményem. Ha gondolod próbáld ki.
Üdv:alalat


 

#6 Írta: Zorbax 2010.01.08 17:06:52   4 1

Köszönöm a véleményt!
Nem negatívan fogom föl a véleményeket, természetesen tudom, hogy nem cél a kirekesztés, ezért minden hozzászólásnak örülök. Mikor megalkottam a képet, egészen mást akartam kihozni belőle, ám miután ez sikeredett, nekem tetszett. Természetesen nem hiszem azt, hogy nagyon jó, de nekem valahogy bejön. Majd ha lesz lehetőségem további képeket feltölteni, megmutatom, hogy azért másra is képes vagyok :-)
Üdv: Zorbax :-)


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Gyenis 2010.01.08 16:16:39 www  456 87

Hello, örülök hogy csatlakoztál az oldalhoz (bár magam sem vagyok rég óta itt), de előljáróban szeretnélek bátorítani hogy akármilyen kritikákat kapsz, ne negatívan fogd föl őket hanem tanító szándékkal. Sok okos és jó fotós van itt, és nagyon sokat lehet tanulni tőlük. Tehát csak pozitívan...
A képről nekem is hasonló a véleményem, túl sokat mutattál, így a fő téma eltörpül, a háttérbe szorul, és nem is igazán lett megmutatva. Tekintve hogy a katica környezete se túl érdekes (ilyen tálalásban), így a kép jellegtelen. Van egy ilyen mondás hogy "ami nem ad hozzá a kompozícióhoz, az elvesz belőle", és ez erre a képre nagyon is igaz. Valamint szerintem egy jó fotósnak be kell látnia hogy néha egy téma megörökítése úgy ahogy szeretné fizikai és technikai korlátokba ütközik, így túltennie magát a képen, és legközelebb talán jobban alakul a helyzet (persze attól még minden helyzetből ki kell próbálni hozni a maximumot). Szóval üdvözöllek az oldalon, tanulj sokat, fényképezz sokat és jó fényeket!
Üdv: Gyenis


 

#4 Írta: Zorbax 2010.01.08 14:56:39   4 1

Köszönöm az észrevételt!
Üdv!


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: filco 2010.01.08 14:54:40   4417 376

Hello! üdvözöllek én is az oldalon. azt kell mondjam a kép nem túl szerencsés. a katicát alig látni, a környezet pedig tele levelekkel ágakkal, elég kesze-kusza lett. ebből a lehetőségből más sem biztos hogy sokkal jobb képet ki tudott volna hozni, dehát a fotós feladata nem csak abból áll hogy az adott körülményekből mit tud kihozni, hanem az is épp olyan fontos hogy helyesn válaszuk meg a témát, a helyszínt, azt körbejárva a legjobb szemszöget megtaláljuk, optimális fényt stb. ha meg ezek együttese nem jön össze, és nem vmi extra ritkaság van a lencse előtt, akkor újra meg kell próbálkozni más viszonyok között. javaslom nézz szét az oldalon, van fenn elég sok példaértékű katica fotó, van miből ötletet meríteni hogy beállítás, háttér stb. terén mit is lehetne másként csinálni. aztán tavasszal meg nyáron lehet menni a rétre, és hasalni a fűbe:)

várom a folytatást, üdv!


 

#2 Írta: Zorbax 2010.01.08 14:54:38   4 1

Köszönöm az észrevételt!
Fizikailag nem tudtam közelebb menni, egy teljes "alhasi makrót" szerettem volna összehozni, de eléggé korlátozott voltam.... Így maradt a már látott kompozíció. És ha már így alakult, szándékosan nagy mélységélességet alkalmaztam.
:-) Üdv!


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: ilevvy 2010.01.08 14:36:32   4968 542

először is üdvözöllek az oldalon...
na szóval, a képről... hát sajnos mint kompozició elég kevés, tulságosan sokmindent mutat a kép és semmit, vagyis nagyon elvész a téma a környezetben, még akkor is ha ezt szeretted volna megmutatni... estleg egy kicsit közelebről véve, jobban ráfókuszálva a témára hatásosabb lenne... de jelen esetben elég kevés a mondandója a képnek, nagyon nehéz ebből valami jót kihozni... de viszont az élesség az jó...
... elnézést kérek, nem szeretnélek megbántani vagy elvenni a kedvedet, sőt, inkább csak a jó utra szeretnélek terelni... gondolom azért vagy itt... javaslom olvass minnél több véleményt, nézegess képeket, töltsél és nem utolsó sorban kérdezz nyugodtan, vagyunk itt elegen akik segitenek...
... megint sokat beszéltem :)


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon PowerShot SX1 IS


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1021 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat