Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5217

Téli város

Téli város (4.97)

Vélemények: 16

Megnézve: 791

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / Május 1-e a Steigerwald tanyán - csikósbamutató


Május 1-e a Steigerwald tanyán - csikósbamutató

  Május 1-e a Steigerwald tanyán - csikósbamutató

Fényképezőgép:

Olympus E-420

Szűrő:

UV

Záridő:

1/640s

Rekesz:

F6.3

Fókusz:

150 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Békéscsaba

Dodó előző képei
Május 1-i pontgyűjtő verseny a Steigerwald tanyán

Május 1-i pontgyűjtő verseny a Steigerwald tanyán (-)

Május 1-i csikós-galopp a Steigerwald tanyán

Május 1-i csikós-galopp a Steigerwald tanyán (-)

Hajrá, Triton! (4) - bemelegítés

Hajrá, Triton! (4) - bemelegítés (-)

Hajrá, Triton! (3) - edzői utasítások

Hajrá, Triton! (3) - edzői utasítások (-)

Hajrá, Triton! (2)

Hajrá, Triton! (2) (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2010.05.09 20:10:14

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

681

Betöltve:

881

Feldolgozható:

Igen

Május 1-e a Steigerwald tanyán - csikósbamutató

A műsorban gyerekek szerepeltek - három testvér - akik fehér pónikon mutatták be azokat a gyakorlatokat (látvány-elemeket?) amit a felnőttek nagy lovon szoktak. Itt a kis csikós (betyár szerepben) lefekteti a lovát, hogy az üldözők "az Alföld tengersík vidékén" nehezebben vegyék észre, és majd ő is mellé fog feküdni, később a karikás ostorral csattogtatásával jelzi, hogy ezek a remekül idomított lovak a puskalövésre sem ugrottak fel.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#12 Írta: Dodó 2011.10.05 21:46:22   11000 727

Elnézést, hogy eddig nem válaszoltam, de nagyon "el voltam havazva" több határidő torlódott, és mivel nappal dolgoznom kellett, hajnalig ezeket csináltam... Most jutottam odáig, hogy az FV-t megnézzem.
A web-oldal hangulata egyedülállóan segítőkész és baráti - magam is megfordultam korábban már néhányon, de azok stílusának eltűréséhez már öregnek éreztem magam...
Az utómunkáról. Hosszú ideig én is hasonlókat vallottam, mint Te most, aztán be kellett látnom, hogy a digitális technika és gépem technikai korlátai miatt nem tudom elkerülni. Mivel embertelen dolog lenne a képeimet végignézned, egy régi képemre hívom fel a figyelmed: http://www.fotosokvilaga.hu/kibont.php?kat=13&id=58392
Annak ellenére, hogy a pillanat szerintem jó, és még a bemozdulásos életlenséget is sikerült elkerülnöm (vélhetően azért, mert mindketten egy pillanatra "álltak a levegőben" a start lendülete és a vízbe ereszkedés között a kép gyakorlatilag élvezhetetlen a zajtól és színzajtól. Be kellett látnom, hogy a digitális technika, a feltöltéshez szükséges leméretezés és az általam "kultivált" témák (sport- és riportfotók) mellett meg kell valamilyen képszerkesztő programmal ismerkednem. Többel próbálkoztam (és használom ma is őket a mindennapos "favágásnál" - pl. egy kongresszuson egy nap RAW formátumban készült 350-400 kép esetén) a legjobbnak még akkor is a Photoshop bizonyult, ha a lehetőségeknek talán 1-2 %-át használom (RAW-ban a túl- és alulexponált részek korrekciója, a színhőmérséklet beállítása, ha kell; aztán vágás, Noise Ninja és intelligens élesítés, s keretezés). Ennyi használ a képek élvezhetőségéhez, de az igazán "rafinált" eljárásokhoz nem értek, s nem is akarok érteni... Az analóghoz képest (ahol azért szintén alkalmaztunk utómunkát: túlhívás, lágy, normál, kemény karakterű fotópapír kiválasztása, a kép megvilágítása közben egy-egy rész takarása a kézzel való kalimpálással) a digitális más és egy kicsit segíteni kellhet rajta, hogy az eredeti élményt adja vissza...


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: 4D 2011.10.04 01:56:23   419 46

Nekem sajna vannak rossz tapasztalataim. Volt hogy talán egy évnél is tovább voltam távol egy egy fotós laptól. Igaz, a TOP foto-ra inkább volt jellemző a "technikai rivalizálás". Itt a legtöbb kolléga segítőkész, és jóindulatú, és hálás köszönet érte. Nekem sosem az építő kritikával volt a bajom. Mint képzetlen fotós, szinte lételemem az őszinte, hozzáértő kritika.
A PS-t alig ismerem, de a fotós hitvallásom miatt nem is nagyon hiányzik. A legritkábban nyúlok a képeimhez. Rengetegen esküsznek az utómunka szükségességére. Személy szerint próbálom arra korlátozni a használatát, amire végül is kitalálták anno. A Digitális képrögzítés technológiai-technikai hiányosságainak korrekciójára. Igyekszem a helyszínen, ott, és akkor megkomponálni a képemet jó beállításokkal. Ehhez jó tréning a máig használatos analóg gépem, dia filmmel. Ott nincs mit korrigálni utólag.


 

#10 Írta: Dodó 2011.09.29 06:14:38   11000 727

Sok mindenben igazad van, bár amikor régi képeimet előveszem valamiért, látom, hogy a minőségük bizony rossz - persze a másik oldalon a "pixelvadászat" sem viszi előre a dolgot... Én is szívesebben fotóznék "nagy fehér kályhacsővel" felszerelt géppel, de annak is örülnék, ha lenne időm is kitartásom arra, hogy valamelyik képszerkesztő programnak a "mélyére hatoljak", s a Photoshopnak nemcsak 5-6 funkcióját ismerném a felmérhetetlen mennyiségből. A társaság összetételét viszont jónak tartom, mert - bár minden kép egyéni és egyedi - vannak közös hibáik, amikre a tapasztaltak fel tudják hívni a figyelmet és tanácsot is adni, s nem tudunk olyan növényt, állatot, madarat, mozdonyt, repülőgépet feltölteni, hogy ne akadna valaki, aki rögtön ne tudná, hogy mi az. A sport beállításokkal kapcsolatban a véleményünk azonos, sem a Fuji-n, sem az Olympuson nem helyettesítik a fotós körülményekhez illesztett beállításait, ami a technikai sportokban még nagyobb sebesség rögzítését igényli, mint akár a lovaglás, akár az úszás esetében. Örülök, hogy a kép tetszett és köszönöm a véleményedet!


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: 4D 2011.09.28 23:43:01   419 46

Írod hogy nem láttál még ilyet...Ahhoz képest szépen megalkottad. Gratulálok. El tudnám képzelni egy prospektus címlapján a képet. Pár szót a "programokhoz". Sokat fotózok autósport eseményeken. Tapasztalatom, hogy a Sport program használhatatlan kreatív célok esetén. Meg kell szerezni a rutint, ki kell tapasztalni a beállításokat. Ez működik.
Többször volt már vitám a képek itteni minőségét illetően. Nem hiszem hogy fokmérője egy alkotásnak hogy a kicsinyített változat abszolút éles-e, illetve tökéletesen zajmentes. Persze ha szélsőséges esetekről van szó ( amiről itt szó sincs ), az más.
Nem ide tartozik, de ha már szóba hoztam:-) ... Több képemet kifogásoltak pl CA miatt olyan tagok, akik drága objektívekkel dolgoznak ( nincs baj azzal, ha megtehetik ). Én balga azt gondoltam azért is van lehetőség a technika felsorolása egy-egy kép nacionáléjában, hogy ezt figyelembe véve kössenek bele az apróbb technikai hibákba. Egyetlen egyszer sem fordult elő hogy azt írták volna. Hé haver. Jó ez a kép annak ellenére hogy a piacon kapható legolcsóbb, és legszarabb objektívvel nyomtad. Inkább azt éreztem sokszor az ilyen véleményezéseknél hogy " mit keresel itt közöttünk a kukába való felszereléseddel? Vegyél magadnak cuccot, akkor befogadunk esetleg! ". Persze értem én, aki többet tud, vagy akar áldozni, joggal vár többet, de én azt gondolom, van egy technikai háttér, és van egy ember mögötte. Az utóbbi aki számít. Ezt kell inkább értékelni mint a felszerelést.


 

#8 Írta: Dodó 2010.05.14 21:53:20   11000 727

Ezt is köszönöm!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: NonameTheHunter 2010.05.14 13:24:41 www  7629 197 (Dodó kapott 1.00 pontot)

+1 pont, indoklás a cikkeknél!


Pont utalva  

#6 Írta: Dodó 2010.05.09 22:47:39   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Nem is gondolná, aki nem ismeri őket (sajnos, én sem eléggé), hogy mennyire intelligensek, barátságosak és együttműködőek (természetesen megfelelő bánásmód esetén...


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: debella 2010.05.09 21:59:20   8087 602

Nem véletlen mondják okosok ,hogy az embert a LÓ tette naggyá . Átírta az egyébként várható emberi történelmet .


 

#4 Írta: Dodó 2010.05.09 21:37:43   11000 727

Köszönöm a véleményedet. Úgy gondoltam, hogy a lovacska szürkéje és a ruha fehérje által könnyített szerkesztés háromszög (vagy legyünk elegánsak "gúla") formája lehetővé teszi a középen hagyást... Nagyon látványos volt a bemutató, s még nem láttam ilyeneket gyerekektől pónin... (Aranyos volt a legkisebb gyerek, aki a lovakhoz még pici volt, de a karikást már úgy kezelte, mint a nagyok).


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Dodó 2010.05.09 21:33:44   11000 727

Köszönöm a véleményt! Egy-egy ilyen rendezvényen annyi minden történik, hogy ha a kellő fény is van, akkor sok-sok képet "lőhet" az ember... Igen az élesítésen gondolkodtam, de aztán nagyítottam a tömörített változatot, és megkíséreltem "rátenni egy lapáttal" - talán nem kellett volna. Ismerkedek, ismerkedek a géppel, de még nagyon az elején vagyok. Arra már rájöttem, hogy a sport beállításnak nem hiszek, pedig eleinte azt hittem, hogy nagyon jó lesz. Kevés fényhez egy nagyobb fényerejű objektív jó lenne, de csak fixet találtam az Interneten, nagyon húzós árért, így aztán megemelem az ISO-t, és igyekszem okulni a feltöltött képek szemcsésségére vonatkozó észrevételekből...


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: jules44 2010.05.09 21:29:47   5741 444

Nagyon jó kis fotó lett,és a középpontbaszerkesztés is jó választás volt.Ilyet talán a Hortobágyon lehet látni az ottani csikósoktól.Gratula.


 

#1 Írta: Amarillis 2010.05.09 20:46:43   7692 545

Húúúú Dodó ez nagyon rendben van! Nagyon jó pillanatot örökítettél meg, az expo szerintem jó, a fehérek egyáltalán nem égtek ki, talán az utóélesítés picit sok, szépen elmosott a háttér, a szerkesztése remek.
Látom Te már nagyon előre tartasz az "ismerkedésben", egyre jobb képeket készítesz az Olyval!:) Én még nagyon az elején....sokszor vagyok gondban a beállításoknál, különösen kevés fénynél....olyan sok mindenre kell figyelni:)))) Üdv. Amarillis


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-420


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.2901 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat