Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5029

A Múzsa csókja..

A Múzsa csókja.. (-)

Vélemények: 0

Megnézve: 721

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Sport / A bíró úgy látta...


A bíró úgy látta...

  A bíró úgy látta...

Fényképezőgép:

Olympus E-420

Szűrő:

UV

Záridő:

1/2500s

Rekesz:

F4.5

Fókusz:

17 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Tótkomlós

Dodó előző képei
Rajta!

Rajta! (-)

Ne hagyd!

Ne hagyd! (-)

GÓÓL!!!

GÓÓL!!! (-)

Első váltás

Első váltás (-)

Aha, értem!

Aha, értem! (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2010.07.12 17:45:26

Kategória:

  Sport

Átlag:

-

Megtekintve:

553

Betöltve:

705

Feldolgozható:

Igen

A bíró úgy látta...

sam2010

Még mindig a verseny Tótkomlóson a Rózsa Fürdőben.
Bogi startol - a bírók úgy látták, hogy nem ugrott ki, én (bár szülői elfogultsággal nézem, nem mernék rá megesküdni ... Sajnos, mivel a pályahossz (33 1/3 m) szokatlan volt számára, nekiúszott a falnak, és így ezüstérmes lett.

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#7 Írta: Dodó 2010.07.13 08:00:45   11000 727

Még egyszer köszönöm, és igyekszem nemcsak a gépeket, hanem magamat is "felkészíteni"...


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: -anTi- 2010.07.13 05:43:00 www  5518 520

Nincs mit Dodó!
Én köszönöm, hogy nem tartottad haszontalannak az irományomat! Legközelebb ne felejts el napvédőt is becsomagolni! :D


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Dodó 2010.07.12 21:31:44   11000 727

Köszönöm a nagyon részletes véleményedet és a tényleg hasznos ötletedet.
Az előző képemnél vetette fel "alalat", hogy a startnál az egyes pályán levő versenyző kiugrott-e, ezért tettem fel a képet, melyről magam sem tudom, hogy hogyan ítéljem meg. Az ezüstöt azért írtam, mert ha egy ennyire kérdéses rajttal nyer a lány, akkor lett volna bennem egy kis lelkiismeret-furdalás...
Még egyszer köszönöm az ötletet - rajtnak nekifeszülő képem van, az úszós sorozatokon, amiket írtál dolgozom, de ezt még edzésen gyakorolni kell. A bukóforduló fantasztikus ötlet, talán olyan helyen, ahol már sokat fotóztam, nem is zavarnak el. Emóció megnyilvánulása szülőről, gyerekről most is készült, és igyekszem majd ezeket kiválasztani, addig is, amíg az Általad írt nagyobb kihívásoknak eleget teszek.
Nagyon kemények voltak a fények ("jól" nézek ki én is, az alkarom - hiába szőrös - pecsenyére égett, a kézfejemen nap-allergiás tünetek vannak, a homlokom és orrom meg hámlik - meg kellett fordítanom a sapkát, mert beleakadt a gép az ellenzőbe). Szóval, sütött a Nap keményen, sokat nem mertem variálni, mert féltem hogy az élesség rovására megy, ha lágyítok.
Még egyszer köszönöm a részletes véleményt és a jó ötleteket!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Dodó 2010.07.12 21:17:58   11000 727

Köszönöm a véleményedet! Tulajdonképpen a korábbi képemhez Általad írtak miatt tettem fel a fotót...
Nem tudom én sem, hogy kinek mi az unalmas - engem még mindig lenyűgöznek a levegőben repülő testek, vagy hát-startnál az alattuk már behorpadó, de még nem megnyíló víz, akkor is, ha már viszonylag sokszor láttam és többször sikerült is megörökítenem...


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: -anTi- 2010.07.12 20:11:34 www  5518 520

Pár gondolatomat leírnám Én is!
Legalább annyira unalmas lehet az oldalon található lepke, virág, tájkép, mint az uszodai! Mitől más mégis? Igyekszünk más fajt, környezetet, látásmódot belevinni a képekbe, hogy ne legyen ugyan olyan és ettől unalmas. Vannak akik sok-sok hasonló képet töltenek fel, de Ők próbálgatják a tagok véleményéből leszűrni, hogy merre tovább, melyik lenne a jó pillanat. Sokaknak megvannak a stílusjegyei, így a kis képekről egyből felismerni, sokszor megismerjük, hogy ki készítette a fotót. Ez szerintem nem baj!
Szerintem Te is tudtál volna izgalmasabb fotót készíteni! Ez a nézőpont, már nem annyira izgalmas, ráadásul csak Nektek öröm/bánat az ezüstérem. Nekünk, ha arany lett volna, vagy akár bronz, az se okozott volna szaporább pulzust! :)
Dodó! Az elsők között láttál el hasznos tanácsokkal itt az oldalon, engedelmeddel ajánlanék most Én is variációs lehetőséget.
- Ebből a nézetből, mikor a startkövön állnak az úszók és lehajolnak az elugráshoz, vagy elrugaszkodnak a faltól, mint ahogy itt is akartad. Bogi szerintem kiugrott ! :)
- Szembeállni a pályával, és olyan pillanatot elkapni, amikor siklik a vízen, egyik keze a vízben ahogy húz, a másik a magasban. Mindeközben fröcsögő víz mindenhol, gyors záridővel kimerevítve!
- Szemből mellúszáskor, amikor kiemelkedik a vízből az úszó, elengedi a levegőt, emelkedik a vízből ki, de még víz van az úszósapin!
- Startkőről felülnézetből fotózva a vizet, amikor fordulnak a víz alatt, a testükkel légbuborékcsíkot húzva!
- A győztes boldog arcát, a vesztes szomorúságát keresd.
- A csemetéikért izguló szülőket is fotózd!
- Zoomolva, tág rekesszel, gyors zárral kimerevítve, lassú zárral elmosva az alakokat, érzékeltetve a mozgást!
Remélem nem írtam hülyeségeket! :) Egyébként a színek tökéletesek, az eseményt muszáj volt megörökítened, szerintem is! Ideális fényviszonyok voltak, bár talán kicsit kemények a fények, ezért az általam javasolt ötletek, szerintem kivitelezhetőek lettek volna. Jó, a lassú zárt nem, de télen az usziban?


 

#2 Írta: alalat 2010.07.12 19:52:39 www  10883 854

Szia!
Remek felvétel.Nagyon szépek a színek jó az élesség.Az előző képednél azt írtad, hogy nem korai start akkor ez sem az. (pedig lehet, hogy az) Hogy mi unalmas és mi nem azt nagyon nehéz eldönteni.Szerintem tiszteljük egymás munkáit és érdeklődési köreit.Én szeretem a vizes képeidet.
Üdv:alalat


 

#1 Írta: Dodó 2010.07.12 18:57:23   11000 727

Lehet, hogy unalmas, ha az, akkor Tőled és minden fotóstárstól, akit untatok, elnézést kérek... Különleges lehetőségként éltem meg, hogy szabadtéri volt a verseny, és azokat a képeket, amiket eddig a zajjal küszködve úgy-ahogy elfogadható minőségben tudtam összeszenvedni, most rövid záridővel exponálhattam, és a színekkel sem voltak nagyobb gondjaim. Unalmas - könnyen lehet, hogy az, mert minden rajt ugyanarról szól: felállnak a rajtkőre, vagy belekapaszkodnak, elkészülnek, nekiveselkednek, majd nagyon hasonlóan tervezett (bár nem minden esetben egyformán sikerült mozgással) elindulnak. Tényleg nincs nagy variációs lehetőség... Ahogy magában az úszásban sincs sok változatosság (gondoltam, hogy legközelebb arról teszek fel képet): meghatározott mozdulatok, amiket ha elkap az ember, akkor az úszót fényképezi, ha elkapkodja, vagy lekési, akkor a csak vizet, mert az úszó alatta van...
Mivel elfoglaltságom elég sok van, mostanában szinte akkor van csak gép a kezemben, amikor a lányt a versenyekre kísérem. Nagyon törekszem arra, hogy ne csak ő szerepeljen a fotókon, de majd igyekszem magamat visszafogni a hasonló képek feltöltésekor.
Harag nincs - miért lenne? - Te megírtad a véleményedet, én el is fogadtam, majd ha lesz időm és idegzetem mást fényképezni (virágot, madarat, lepkét, csendéletet), akkor azokból rakok fel...


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-420


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0596 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat