Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4883

Suhanó luxus - a Hösök terén

Suhanó luxus - a Hösök terén (5)

Vélemények: 2

Megnézve: 751

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / Tériszony


Tériszony

  Tériszony

Fényképezőgép:

Canon PowerShot A80

Záridő:

1/125s

Rekesz:

F4.8

Fókusz:

23 mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Lovasberény

Guczi előző képei

| Még több

Feltöltötte:

  Guczi 

Feltöltés ideje:

2010.08.11 11:40:05

Kategória:

  Állatok

Átlag:

-

Megtekintve:

721

Betöltve:

944

Feldolgozható:

Igen

Tériszony

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#10 Írta: Guczi 2010.08.13 17:53:39   30 3

Köszi! Rajta leszek.


 

#9 Írta: tengelic 2010.08.13 17:46:47   4788 388

Na ez az első képed nem lenne rosz,itt már sokal több lehetőséget látok. Kerülgesd a témát és onnan kapd le,ahonét nem a hétköznapi emberek látják,hanem csak az ügyes fotós.


 

#8 Írta: Guczi 2010.08.11 17:56:10   30 3

Köszi a kielégítő választ. Valószínű, hogy nem a tyúk volt a fókuszpont, illetve nem csak ő. Nem igazán mozgott, úgyhogy akkor a bemozdulás kilőve. ISO 100 értéknék nagyobbat általában nem használok, esetleg este, mert nagyon zajos lesz tőle a kép. A túlzott érzékenységre sem volt szükség, jók voltak a fényviszonyok. Az történhetett, hogy kicsit messze álltam, onnan teléztem, mert az alany nagy bizalmatlansággal viseltetett irántam. A fókuszt nem állítottam a tyúkra, így mindent néztem csak azt nem amit akartam. Köszi a tanácsot, legközelebb figyelmesebb leszek.


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Bringás 2010.08.11 17:28:25   28277 1150

Ez a kis gép 1/125-ön nem mozdul be. Legalábbis a Te kezedtől biztos nem. A tyúk még attól mozoghatott, ezt neked kell tudni… (Már persze, ha helyesen adtad meg az adatokat)

Ha a képet körbevágtad és nem méretezted, akkor ezt azt jelenti, hogy 1:1 méretben látjuk az eredeti kép egy kis darabkáját. Ez ritkán ad pengeéles képet, még komoly cuccal is. Legfeljebb makrónál. Aztán az is előfordulhatott, hogy géped az egész képnek nem erre a részére fókuszált. Próbálj úgy komponálni, hogy lehetőleg ne kelljen vágni, vagy csak keveset. Úgy jobb lesz a minőség és jó eséllyel találja meg a helyes fókuszt. Még valami, ezekből a képekből nem faliposzter készül, tehát a képernyőn nem 1:1 felbontásban kell nézegetni és az élességét elbírálni. Úgy jelenítsd meg a képet a monitoron, hogy az egész egyszerre legyen rajta. Ha akkor élesnek létszik, akkor normál használatra már kellően éles a kép, normál papírkép simán előhívatható belőle és természetesen ide is jó lesz. Ha akkor sem éles akkor el kell gondolkozni az okáról. Általánosságban a magas ISO érték rontja az élességet. Ha az ISO 100 itt helyes, akkor ez a része tökéletes. A túl hosszú záridő alatt bemozdulhat a kezed. Ennek mértéke függ a gép súlyától, az optika hosszától, a tömeg eloszlásától és Tőled. Az 1/125 stabil témánál már általában bőven jó. Mozgó témánál a sebességtől függően 1/500 illetve 1/620 tól indul a dolog és akár 1/1500-ig is elmehet. Aztán lehet az optika is maszatos… Na most hirtelen ennyi.


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Guczi 2010.08.11 17:06:35   30 3

Köszi a véleményt. A kép élességére vonatkozó kérdésem, hogy hogyan tudok élesebb képeket csinálni. Esetlegesen a bemozdulástól életlen, vagy a beállítás nem stimmel? A rekesz és a záridő is automatikus volt. Hülye kérdés tudom, meg nagyon sok mindentől függ, de hogyan lehet élesebb képeket csinálni? Kevés élesebb képem van, és ez sem a leméretezéstől lett életlenebb. (Valójában nem is méreteztem le, csak a felesleget vágtam le róla).


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Bringás 2010.08.11 16:02:47   28277 1150

„…A kép élességgel hogyan tudok bármit kezdeni? …”
Attól függ, hogy érted…
Az élesség jószerivel az egyetlen képjellemző, amit utólag nem lehet följavítani. Éles képet a fotózáskor, a helyszínen kell készíteni, az utómunkában sajnos nem megy. Ha a kép nem éles, akkor a többi már nem is számít… (kuka)
Ha viszont a kép eredetileg éles volt, akkor általában csak a leméretezéstől szokott kissé életlenedni. Ezt viszont nagyon szépen vissza lehet állítani, a leméretezést követő utóélesítéssel.
Az oldalon pedig üdvözöllek, sok sikert kívánok hozzá és a fotózáshoz is. Bölcs gondolat, hogy addig ne ruházz be, míg meg nem tanulsz „…rendesebb képeket csinálni…” Így sok csalódástól kímélheted meg magad. Várd ki, míg megszerzed a megfelelő elméleti tudást, illetve amíg a jelenlegi géped lehetőségeit maximálisan megtanulod kihasználni. Ehhez itt a lehető legjobb helyen jársz, minden segítséget meg fogsz kapni. Főleg, ha hajlandó vagy kérdezni is.
További szép fotonokat!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Guczi 2010.08.11 14:20:55   30 3

Igen, automatikus az expozíció (P üzemmód). A szakkönyv alap, bújom rendesen, lassan saláta lesz belőle. Talán tényleg többet kellett volna várni, vagy guggolás helyett állványt használni. Legközelebb biztos jobban sikerül. Köszi mégegyszer.


 

#3 Írta: olzsi 2010.08.11 14:15:41   155 0

Gondolom, intelligens automatikát használsz és mint kezdő így is kell tenned, de nem túl soká, mert könnyen leragadsz ennél a kényelmes megoldásnál. Az ilyen típusú gépeknél meg kell várni míg fókuszálnak (első kattanás az exponáló gombbal ) és utána lehet a második kattintást indítani. Ha ez nem sikerül tökéletesen, akkor életlen kép lesz. Egy jó bridge kategóriájú géppel talán hamarabb meg tudnád tanulni a fotózást, de szakkönyv, vagy utánaolvasás feltétlen kell. Sok sikert!


 

#2 Írta: Guczi 2010.08.11 12:35:36   30 3

Köszi a kritikát. Igyekezni fogok, ígérem. A kép élességgel hogyan tudok bármit kezdeni? Totál amatőr vagyok egy kb. 6 éves kompakt géppel. Úgy gondoltam, amíg nem tanulok meg rendesebb képeket csinálni, addig nem érdemes beruházni nagyobb gépbe.


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: olzsi 2010.08.11 12:24:50   155 0

Kedves Guczi! Üdvözöllek az oldalon, ahol én is csak két hete jelentem meg. Első képedet illetően: bőven van mit javítanod a jövőben. Az ötlet jó, a kivitelezés nem. A tyúk mögötti fémszerkezetet a fotó készülte előtt el kellett volna távolítani, nagyon bezavar. Az élességgel is van baj és a többiek a háttérrel sem lesznek elégedettek. Fel a fejjel, a következő sokkal jobb lesz!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon PowerShot A80


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1765 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat