Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5214

Naplemente

Naplemente (5)

Vélemények: 9

Megnézve: 891

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Természet / Elkísér az Ősz


Elkísér az Ősz

  Elkísér az Ősz

Fényképezőgép:

Nikon D60

Objektív:

Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX Zoom

Záridő:

1/13s

Rekesz:

F8

Fókusz:

38 mm

Iso:

ISO 400

Memory előző képei
Őszvarázs II.

Őszvarázs II. (5)

Őszvarázs

Őszvarázs (5)

Kattintás séta közben

Kattintás séta közben (5)

"Csörgő patakokkal fáim éltetéd..."

"Csörgő patakokkal fáim éltetéd..." (5)

Vörös óriás

Vörös óriás (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Memory 

Feltöltés ideje:

2010.10.30 09:24:00

Kategória:

  Természet

Átlag:

4.9 (4 szavazat)

Megtekintve:

672

Betöltve:

937

Feldolgozható:

Nem

Elkísér az Ősz

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#15 Írta: Memory 2010.11.02 09:19:17   216 24

Jól van, megadom magam: nyilvánvalóan nem szándékosan életlen a kép, de ezt eddig sem mondtam, hogy így volna. Engem hiába nem zavar ez a pici életlenség, mást igen, így oké, elfogadom, hogy ez a képem hibája és legközelebb veszem a fáradságot és újra felállítom az állványt.... (egyébként most ugrott be, hogy jópárat kattintottam itt, s ha megnézem a nyers mappát, lehet, hogy a végén találok olyat, ami éles... :D )

tom, egyből ráismertél, hogy a fotozz.hu-ról van szó, pedig nem is írtam ki a nevét. :) Lehet, hogy itt is sokan vannak, akik megjárták már azt az oldalt...de sokan párhuzamosan töltögetik fel oda is a képeiket. Tegnap kíváncsiságból az ide feltöltött koncert képemet feltöltöttem oda is...nos azt hiszem, hogy ez a pont lesz az, amikor elgondolkodom rajta, hogy véglegesen törlöm magam onnan... Nem az adott pont vagy az esik rosszul, hogy nem tartják jónak a képem, hanem a stílus, a hangvétel...az, hogy még abba is belekötöttek, hogy milyen megjegyzést fűztem a képhez s azzal gyanúsítottak meg, hogy az édesapám hírnevét akarom felhasználni a kép sikeréhez, miközben ő nem is szerepel a fotón... Szóval nem csodálom, hogy a többi jelzőt, amivel illetnéd a társaságot nem írtad le, mert nem volna szalonképes... A színvonal egyértelműen magasabb, ezt elismerem. Azok is pl., akik ide is meg oda is töltögetnek, a "rosszabb" fotóikat oda nem "merik" feltenni, itt viszont igen... Sőt....azt is észrevettem tegnap, hogy az egyik tegnapi gusztustalan stílusú véleményező a fotozzon itt is szerepel más néven és érdekes, itt egészen más hangnemben irkál.... nem is értem.

Igazából a kötekedő, fotozz-szerű hosszászóló kifejezés Rád néve igencsak túlzás, sőt sértő is, szóval egyáltalán nem hasonlítottalak hozzájuk és nem is gondoltam, hogy bármilyen előny fejében kritizálsz. Egyszerűen csak észrevettem, hogy mindenhez van negatív hozzáfűznivalód. De ez nem feltétlen baj... s ha nekem nem lenne oly kedves ez a kép, amely alatt levelezünk, lehet, hogy meg sem említem, amit észrevettem rólad... Elfogult voltam a képemmel és első reakcióm a mellékelt válasz volt. Szóval: kell az őszinteség, kell a negatív kritika, ez nem vitás! Csak ne essünk a ló másik oldalára, ne keressünk mindenképpen hibát egy képben még akkoris, ha éppenséggel első látásra lenyűgöz a fotó. (természetesen nem a saját képeimre célzok)

Természetesen nem csak tökéletes képet láttam ezen az oldalon. Az, hogy eddig csak 5-öst adtam, nem ezt jelenti! Írtam már negatív kritikát is, ha nem is sokat, de azokat szavazat nélkül írtam. Ha elolvastad a hozzászólásaimat, ezt is észrevehetted. Máskülönben: te is tudod, hogy nemrég regisztráltam ide, talán még két hete sincs, nem tudom pontosan. Nos, ismeretlenül, anélkül, hogy bármit is letettem volna az asztalra, inkább azokat a képeket véleményeztem, amelyek maradéktalanul tetszettek nekem és 5-öst tudtam rájuk adni. Ez szerintem így fair... Te nem így gondolod?

Azt hiszem, kicsit te is félreértettél engem... Folyton erre a képre vonatkoztatsz, miközben a második kommentben már leírtam, hogy úgy összességében az oldalon lévő képeknél, s nemcsak a saját fotóimnál vettem észre, hogy valami hibát mindig találsz. De nem szeretném ezt már ragozni...

Szerintem nincs harag, egyikünk sem akarta bántani a másikat, lapozzunk! (Még ha konfliktus is volt az oka, azért nem bántam meg azt a levelezést".)

Várom továbbra is őszinte (NEM kötekedő :D ) véleményedet!
Szép fényeket!
Üdv!


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: Bringás 2010.11.01 16:53:44   28277 1150

Csak ezzel kapcsolatban lett volna egy kis szakmai válaszom:

„...sőt, van aki szándékosan életlenít, hogy a fák sejtelmesen hassanak... ”

Igen van ilyen. És jól is néz ki. Nézetem szerint azonban, a szándékos életlenítés abban különbözik a szimplán életlen képtől, hogy látszik rajta az akarat. Ránézel a képre és egyből látod, hogy direkt van. Gondolom érted, mire célzok. Itt nem éreztem szándékosságot.


Az egyebekről.
A fozozz.hu egy sznob banda. A többi jelzőm nem szalon képes. Nem kell őket bemutatnod. Úgy három éve voltam ott, kb. egy hónapig bírtam. Rengetegen vannak itt, akik megjárták azt az oldalt. Itt valóban nagyon baráti a hangulat, meg fogod tapasztalni. Már a mi levelezésünk is bizonyítja. (Amott már anyák napja lenne.) Ugyanakkor, a sok rossz mellett egyet el kell ismerni a fotozz.hu javára, ott magasabb a színvonal.

Sajnálom, ha az a téves álláspontod alakult ki rólam, hogy kötekedő, fotozz.hu-szerű hozzászóló vagyok. Talán majd egyszer átértékelsz. Nincs szükségem pontokra sem, annyi van belőlük, hogy egyetlen értékelés írása nélkül is egy évig tudnék töltögetni. Meg aztán itt nem jár több pont a rossz osztályzatért, legfeljebb konfliktust kapsz cserébe. Beláthatod, hogy nem holmi előny fejében kritizálok.

Látom nem értettél meg, így még egyszer utoljára megpróbálom elmagyarázni. Ha valakit tisztelsz, vagy a barátodnak tartasz, vagy csupán segíteni szeretnél neki, csak akkor viselkedsz vele korrektül, ha őszinte vagy hozzá. Ha őszinte vagy, akkor igenis írd meg, hogy a Te legjobb tudásod szerint mi az ami nem jó. Vagy a Te látásmódod az, hogy hunyjunk szemet a hibák fölött, és simogassuk meg a fotós buksiját és magasztaljuk az égbe? Nem akarlak megbántani, de efelé tartasz. Vettem a fáradtságot és megnéztem az összes hozzászólásodat. Ezidáig képtelen voltál 5-östől eltérő osztályzatot adni. Szerinted ez normális? Azt mondod, volt szerencséd elolvasni, az osztályzatok melletti szöveget. Nekem ne mond, hogy eddig csupa tökéletes képet láttál itt… Mert 5-ös ugye arra jár.

Aztán "miért inná meg egy kép a levét" ha 4 és 5 közt van pontozva? Mi van akkor, apokalipszis? Ez egy fotóértékelő oldal!! Mindenki aki feltölt, jogot ad a többieknek a véleményformázásra. Őszintén, mitől szeretnél Te itt fejlődni, ha nem a negatív kritikáktól? Hisz most egy kevésbé színvonalas oldalon vagy, mint eddig. Azt mondod több év tapasztalatod van, nem vagy kezdő. Ez azt jelenti, hogy Te itt sokkal jobb vagy a nagy átlagnál. Mit remélsz itt, ha nem érzed az értékét annak a nagyon kevés kritikának, ami itt megjelenik? Inkább segítsd a tagok fejlődését a kritikáiddal, ne azokat bántsd, akik ezt megteszik (helyetted is).

Végül szeretném visszautasítani, hogy a jó képekkel itatom meg a gyenge képek levét! Ezen azért kiakadtam. Ne tételezd föl rólam, hogy szándékosan kötözködöm! A kritikáimat a legjobb tudásommal teszem (még ha időnként nem is helytállóak) segítőszándékkal és nem fikázásból.

Tisztelettel


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: Memory 2010.11.01 09:23:45   216 24

Kérlek, olvasd el, amit alább írtam! Véletlenül nem a "válasz" opciónál írtam a te véleményedre, hanem simán hozzászólásként küldtem el.


Válasz hozzászólás
 

#12 Írta: Memory 2010.11.01 09:12:56   216 24

Az a helyzet, hogy egyet kell értsek veled, Csaba. Bár valóban új vagyok a regisztráltak között, ennél régebb óta figyelem az oldalt a barátom révén, aki korábban csatlakozott nálam. Szóval észrevettem, hogy itt tényleg feltűnően sok az 5-ös, köztük valóban megérdemelten és kevésbé megérdemelten kiválónak tartott képpel.

3 éve vagyok tag egy másik fotós portálon, ahol kezdetben jól éreztem magam. Kezdőként nem is vártam, hogy ujjongni fognak a képeimért és valóban értékes, megfontolandó véleményeket kaptam. Viszont úgy érzem, azóta fejlődtem annyit, hogy méltóképp értékeljék a munkámat. Sajnos azonban az imént említett oldal épp a fotósok világának az ellentéte: olyan szintű kötekedés megy ott, ami senki javára nem válik. Rengeteg a kezdő ott is és mégis sokan egyetlen jó fotót sem tudnak felmutatni, mégis osztják az észt és a "nagyok" meg, akik már letettek valamit az asztalra, akiknek adnék a véleményére, akik szavában hittem a kezdet kezdetén is, már úgy érzem belefáradtak ebbe és már nem nagyon irkálnak a képek alá...

Nos, ebből lett nekem elegem és ezért csábultam át ide. Mert azt éreztem, itt más a hangulat, itt nincs annyi "bunkó" és nem arra megy a "játék", hogy minél jobban lehúzzuk egymás képét a pontért cserébe...(mert ugyanis a másik fotós oldalon ez megy: a kreditvadászat, mert minél lejjebb húzzák a képet és ha a fotós elfogadja a véleményt, annál több kreditet kap a véleményező...) Szóval ez volt a szimpatikus nekem ebben ez oldalban. Ez most is így van, viszont igaz, az amit leírtál...ha csak dicsérgetünk, abból nem sokat tanulunk... Viszont ennek ellenére úgy érzem, vannak olyan szép képek, amikbe "kár" belekötni (most nem az én fotóimról beszélek) és apróságokon fennakadni, mert az összkép stimmel... Szóval nem gondolom, hogy a jó képek kéne megigyák a gyenge képek levét...

Végezetül pedig: lehet, hogy jobban jártam volna, ha nem csukom össze az állványt pár perccel azelőtt, hogy ezt az utat megláttam és kattintottam... Viszont ha egy makróról lenne szó, nem is vitatkoznék azzal, hogy nem lehet éles 1/13-on. Ennél számomra nem zavaró, ha picit életlen, de ezt lehet, hogy csak én látom így és mást meg zavar.

Már volt szerencsém elolvasni az osztályzatok melletti szöveget. :)

Üdv!

U.i.:Ha van szakmai válaszod az életlenségről, akkor miért nem osztod meg velem?:)


 

#11 Írta: Bringás 2010.10.31 21:37:55   28277 1150

Örülök Móni, hogy így vélekedsz:)
Van itt egy régi probléma, s mivel viszonylag új vagy köztünk, nem biztos, hogy észrevetted. Arról van szó, hogy irreálisan jók az oldalra feltöltött képek osztályzatai. Most is, mikor e sorokat írom az egész főoldalon, csak egyetlen egy!!! olyan kép van, aminek 5-östől eltérő az átlaga. (Már ha pontozható, és pontozták is). Ez a valóságtól teljesen elrugaszkodott "értékelés ficam". Gondolom számodra is egyértelmű, hogy ez irreális. Főleg, hogy ez egy tanulóoldal, viszonylag sok (bevallottan is) teljesen kezdő fotóssal. Akik érdekes módon csupa tökéletes képpel rendelkeznek. Hisz ezt mutatja az átlag. Sajnos elég kevesen vagyunk, akik fölvállalják a reális pontozást, mert ez ugye konfliktussal jár. Az meg ugye senkinek se kell. Persze az is benne van a dologban, hogy a teljes kezdők még nem látják úgy a hibákat, hisz ők sincsenek tisztában vele. Ezért sorba nyomják az 5-ösöket. A feltöltő meg persze arra haragszik (vagy jó esetben csak nem érti) aki reálisan, korrektül áll hozzá. Mert a korrekt ember lesz az, aki "belerondít" az ő átlagába. Nos, ez van itt mifelénk, és ezért látszom kötekedőnek. Pedig hidd el nem vagyok az. Ha megmaradsz köztünk, ki fogod ismerni a tagokat. Sokakról meglesz a magad véleménye. Lesz akinek a munkásságára felnézel majd, és lesz akiket segíteni fogsz. Ugyan így lesz, akinek véleménye jobban fog Neked számítani, mint másoké. Kezeld az enyémet is úgy, ahogy az értékrendet diktálja. Végül még egy gondolat. Azt írod, kézből lőtted. Már mondtam, 1/13-nál már az nagy bravúr (de tényleg), hogy egyáltalán ilyen jó lett. És legyünk őszinték (úgy igazán) 1/13-nál a tükrös bizony bemozdul, még a profik kezében is. Tehát csak van benne valami, amit az életlenségről kritizáltam. Mi ér többet, a felületes dicséret, vagy az őszinte kritika? Miből tanulsz, melyiktől jutsz előbbre? Tisztellek annyira, hogy őszinte voltam. És még valami. A szövegdoboz mellett, ott ahol az osztályzatokat lehet adni, vidd az egér mutatóját az 5-ös osztályzat melletti "i" betű fölé. Majd olvasd el figyelmesen a megjelenő szöveget, és értelmezd szó szerint!!!

Ui.: Amit a #8. alatt írsz az életlenségről, arra azért lenne szakmai válaszom:)

Üdv.:Cs.


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: Memory 2010.10.31 13:59:57   216 24

Kedves Csaba!

Egyáltalán nem kérem és nem szeretném, hogy ne írj a képeimre!

Egyszerűen csak azt vettem észre, hogy nem csak az én, de mások fotóinál is ritka, ha neked valami maradéktalanul tetszik szemben akár a többi véleményezővel. Azt hiszem ez az észrevételem mondatta velem azt, amit írtam neked reggel...

Ettől függetlenül őszinte véleményedet legközelebb is várom!

Üdvözlettel: Móni


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: Bringás 2010.10.31 09:51:48   28277 1150

Kedves Memory!

Nem kötekedésnek szántam, hanem őszinte véleménynek…

És rosszul tudod, nem biztos, hogy igazam van, hisz az enyém is csak egy vélemény a sok közül…

Egy szóval sem írtam, hogy a kép el lett rontva…

Végül, ha nem szeretnéd, nem írom többé a képeid alá az általam hibásnak vélt dolgokat és/vagy nem adok 5-östől eltérő pontot. Csak egy szavadba kerül… de feltételezem, (hozzám hasonlóan) Te is tanulni vagy itt, tehát ennek nem sok értelme volna…

Tisztelettel: Csaba


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Memory 2010.10.31 08:05:21   216 24

Köszi Bringás! Örülök, hogy tetszik a kompozíció... de nem is reméltem, hogy valamibe nem fogsz belekötni :D ezt már kezdem megszokni tőled.:) Nem állványról készült amúgy, kézből lőttem. Én nem találom egyébként életlennek, de még ha picit az is, azt gondolom egy ilyen hangulatképet nem lehet ezzel elrontani...sőt, van aki szándékosan életlenít, hogy a fák sejtelmesen hassanak... de tudom, úgyis neked van igazad. ;)
Szép fotonokat Neked is! Üdv!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Memory 2010.10.31 07:52:32   216 24

Köszi szépen! örülök, hogy tetszik! :)


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Memory 2010.10.31 07:51:30   216 24

Köszönöm szépen! ;)


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Bringás 2010.10.30 21:02:14   28277 1150

Kissé életlennek találom, és ezzel összefüggésben nem igazán tudom eldönteni, hogy készült. Ha ezt kézből lőtted, akkor bizony bemozdult (sőt, ez esetben a körülményekhez képest, még egész jól kitartottad). Ha viszont állványt használtál, akkor meg mire a 400-as érzékenység?? Ez esetben, fogjuk a szélre. A kompozíció nagyon szép, az út S íve pompás. Remek a színvilág, a nedvesen csillogó út és az ettől vörösbe húzó avar.
További szép fotonokat!


4.6

 

#4 Írta: evikecic 2010.10.30 20:03:40   4791 290

Tetszik a kanyargás, szépek a színek, olyan jól különválnak, ezért a kontraszt is tetszik, szóval ez nagyon szép őszi kép.
Grat.


5.0

 

#3 Írta: zso6607 2010.10.30 19:32:04   13843 177

Jól szerkesztett, út sarokba, képarányok... Jó színek, hangulatos. Gratula!


5.0

 

#2 Írta: Memory 2010.10.30 14:14:36   216 24

Örülök! ;) Köszi!


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: mazli1 2010.10.30 14:03:39 www  1743 0

Engem elvarázsolt! Grat.


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D60

Képek az alábbi objektívvel:

Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED AF-S DX Zoom


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1219 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat