Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5398

-

- (5)

Vélemények: 17

Megnézve: 543

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Elkapott pillanatok / a szívem lángban ég......


a szívem lángban ég......

  a szívem lángban ég......

Fényképezőgép:

Canon PowerShot SX200 IS

Záridő:

1/60s

Rekesz:

F3.5

Fókusz:

11 mm

Iso:

ISO 400

Mariamaria előző képei
bajom van....

bajom van.... (5)

vége a szezonnak.....

vége a szezonnak..... (-)

sörmámorban

sörmámorban (5)

mosolyogj szerelmem!

mosolyogj szerelmem! (4.91)

akasztófa humor

akasztófa humor (4.42)

| Még több

Feltöltötte:

  Mariamaria 

Feltöltés ideje:

2010.11.20 08:09:37

Kategória:

  Elkapott pillanatok

Átlag:

-

Megtekintve:

602

Betöltve:

777

Feldolgozható:

Igen

a szívem lángban ég......

...ez van a szívre írva németül. Megnéztem ff-ben, de annyira hiányoztak a jóember enyhén kába, szerelmetes pillantása, a sörtől piros fülei és a szív az összes giccses színével, hogy hagytam szinesben. Az Oktoberfest fotók utolsóinak egyike. A szembe csillant fényfoltokkal őszintén szólva nem tudom mit kellett volna kezdenem, vörös-szem korrekcióval nem mentem semmire ( mert hogy nem vörös szem).

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#7 Írta: Mariamaria 2010.11.21 17:52:44 www  7226 380

Köszönöm Dodó a részletes és igen tárgyilagos elemzést, teljesen egyetértek veled. Ebben az ,,elkapott pillanatok" kategóriában ami hozzám a legközelebb áll, olyan gép és olyan technikai tudás kell, amivel én még nem rendelkezem. Ezért (is) vagyok ezen az oldalon.......arról most hallgatok, hogy FV-függő lettem :-))) Fel fogok tenni egy fotót......egy fiatal férfi leült egy feszület alá. Odanéztem........épp óriásit ásított.........katt........hogy ez sikerüljön, mondjuk egy tájfotóra beállított géppel, annak az esélye igen kevés. A pillanat pedig ismételhetetlen. Szóval így van ez, tanulni kell még sokat, tudom, és egyre inkább tisztelem azokat a fotósokat, akik harctereken és egyéb ,,éles" helyzetekben tudnak nagyot alkotni. ( lásd Capa).


 

#6 Írta: Dodó 2010.11.21 17:37:30   11000 727

Hölgyeim! Mindkettőtök véleményében van igazság - nem ez a nap fotója, mivel valóban egy kapáslövés, szerkesztetlenül, vagy minimális szerkesztéssel, középen állva, direkt vakuzva, vágott fejjel, sőt, némi technikai nehézséggel (szemek megoldatlansága - gondolom, valamelyik hozzáértőnek lesz rá tanácsa)... Ennek ellenére a képnek sajátos atmoszférája van (hogy kellő germanizmussal fejezzem ki: van egy sajátos atmoszférája), ami érdekessé teszi. Eleve a szituáció: egy már nem fiatal ember, jellegzetes "eleganciával" (kigombolt csíkos ing), piros fülekkel, szemrebbenés nélkül bámul a gépbe (sőt, büszkén bámul a a gépbe) egy olyan szívvel a kezében, amelyet már egy magára valamit is adó kiskamasz is teljes joggal "cikis"-nek minősítene... Nem látszik rajta zavar, sőt, boldog, büszke (tudjuk, a gátlások alkoholban kiválóan oldódnak), és ettől van az egésznek különleges hangulata. Igen, mindenki csinálhat egy képet - aki ott van, és aki észreveszi az egész szituáció különös voltát. Nem fognak a képre pontokat adni, de ezzel is gazdagabb lett az oldal, és mint tudjuk: "De gustibus..." Nem tenném ki a falra, de szívesen megnézem, és eszembe jutnak azok az estek, amiket még a régi NSZK-beli radiológus kongresszusokon a Siemens szervezett... ott lehetett ilyesféle karaktereket látni, kellő mennyiségű sör (és müncheni kolbászkával társított snapsz) elfogyasztása után... (Akkor lehet, hogy nosztalgiából tetszik? - régen nem vagyok radiológus... a többiről nem is beszélve...)


 

#5 Írta: ancsa 2010.11.21 17:18:57   14067 626

Mariamaria, nem azért írtam azt amit, hogy a képet lehúzzam vagy ilyesmi.... Hidd el lehet az embereket is úgy ábrázolni, elkapni, hogy az túl menjen a saját szavaidat felhasználva -turistafotón- .... Kevés az oldalon az ilyen jelleg fotó de talán így fejból, inkoo, kvazar,oszkor,Zoran, fotóiba ha belenézel megérted amit mondani akarok.

Makrónál is túl kell lépni a dokumentáció..hisz csak akkor izgalmas egy kép ha olyan helyzetben, színvilágban, szögből fotózunk amit nem látunk mindennap.. és érdekessé , izgalmassá a témát...

üdv.ancsa


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: Mariamaria 2010.11.20 15:42:19 www  7226 380

Nem értek egyet Ancsa, ha makró lenne maximálisan, de ez emberről szóló fotó. NEM tud ilyet bárki, mert a ,,bárki" egy mosolygó, semmitmondó arcú turistafotót csinált volna. Ez nem az. Hogy neked nem izgalmas, ez egyéni ízlés dolga. Hogy a szöveg német és magyar kellene lennie???? Nos ez meg butaság.....már megbocsáss. Azért fordítottam le, mert csacskaságában IS van ezen a fotón jelentése. Vagyis éppen amiatt van jelentése. Apropó NTH.....talán ki kellene tiltani az angol című fotókat? :-)))


 

#3 Írta: Mariamaria 2010.11.20 15:39:08 www  7226 380

Igen, Béla, ez az ember az alkohol mámorában büszkén szorongat egy randa, giccses szivet, EZ az Oktoberfest. Jól látod. Köszönöm a véleményedet, nem mert pozitív, hanem mert megláttad amit mutatni akartam.


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: debella 2010.11.20 11:40:33   8087 602

szia maria .a képet nézve ,ugrál a szemem ...a szívre nézek ,aztán az ember szemébe ...és ez folyamatosan . lehet ,h belemagyarázom ,de az a szeretet ,az a büszkeség ,..az ott van az ember szemében ...egy hangulatfotó ,egy társaságból ...persze az alkohol túláradó érzelmeket is ébreszt . lehet ezt látom az ember szemében ...:-)
gratulálok


 

#1 Írta: ancsa 2010.11.20 11:17:48   14067 626

EZ A FOTÓ annak aki nem ismeri a főszereplőt, a történetet annak ez a fotó nem jó.
Nincs benne kreavitás, nincs benne izgalom.. nincs benne semmi.
eGY FÉRFI ÁLL egy szívvel a kezében, technikailag pedig vigyázva álló főtéma, vakuzva, szemből...
A SZÍVEN lévő szöveget nem értem... igaz lefordítottad- persze az én hibán.. egy fotónak mindig olyan nyelven kell íródnia , hogy azt bárki értse....

Ezt a fotót bárki megtudja csinálni egy géppel a kezében.
Légy kreatív, csinálj különlegeset......

Véleményem a "tanító" szándék vezérelt...fogadd is annak.

üdv.ancsa


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Canon PowerShot SX200 IS


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0933 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat