Energiatartalma 80 kcal/100 gramm, szénhidrát tartalma 16,5g/100g. A-, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminokban, valamint folsavban és pantoténsavban gazdag. Karotintartalma 4 mg, C vitaminból 24 mg-t találhatunk benne, E-vitaminból pedig 1,1 mg-t. Ásványi anyagok bő forrása is, például magas a kálium-, foszfor-, vas-, réz-, mangántartalma. Káliumtartalma miatt vérnyomáscsökkentő és vízhajtó hatása is van. Az antioxidánsok és karotinoidok pedig megkötik a szabad gyököket, erősítik az immunrendszert, így hozzájárulnak a keringési betegségek és a daganatok megelőzésében. A tökmagolaj kedvező élettani hatású, hiszen omega-3-zsírsav van benne.
Néha eszembe jutnak furcsa gondolatok, amiket ha van időm (mostanában nincs) hajlamos vagyok tovább szövögetni, előfordult már, hogy le is írtam, jobbára a fióknak. :)
Elkezdtem egy blogot, még...hát...nem is emlékszem, mikor, talán másfél éve, de aztán idő híján abbamaradt pár kép után.
Na, most, hogy szóba került, talán azt folytathatnám, legalább a saját szórakoztatásomra. :) Még meglátom.
És te szoktál kiállítani? :)
Szia!
Nagyon jó felvétel.Szépek a színek jó a kompó és szépen használod a mélységélességet.Nálunk a feleségem a sütőtökös Ő alkot.Levest még nam készített, de már tervben van.
Üdv:alalat
Gondolom tökmag helyett a füstölt csülök nem rontja el? :))
Szia!
Íme egy jó kis gasztro fotó.De jóóóó...lehetne több is. Nagyon tetszik a szerkesztése,a kockás konyharuha nagyon hangulatos...a csipke bogyók is jól hangsúlyozzák,hogy bizony egy igazi őszi csemege van a tányérban.
A tálalása is tökéletes. :)
Gratulálok.
Szép fényeket.
Szia István! Köszönöm szépen, nagyon örülök a véleményednek! :) Nem értek az ételfotózáshoz, de gondoltam, kipróbálom. Szakavatott szem biztos talál benne kivetnivalót(, arra is kíváncsi vagyok). Amúgy érdemes megkóstolni, friss gyömbérrel az igazi. :) Szép fényeket!
Szia! Ételfotóhoz most írok először kommentárt, remélem nem sok hülyeség lesz írásomban....de annyira megtetszett fotód, úgy éreztem, hogy muszáj írnom:)
Remek fotónak tartom, jó az élesség, tetszik a vágás, jól harmonizál egymással a leves és a terítés.
Nagyon gusztusos az egész, én még sosem ettem ilyet, de kedvem támadt megkóstolni.
Nagyszerű munka, gratulálok!
Minden jót! István
Szia akebono! Köszönöm a véleményed, sajnos, már elfogyott. :) A fókusz: ha jobban megnézed, a tökmagokon (is) van a fókusz, ami egy vonalba esik azzal a résszel, amit említettél. Az viszont való igaz, hogy mivel fókusz sávjába a textúrából több jut (egyenletesebb), mint tökmagból, ezért a tekintetet a sarokra húzza. No mindegy, majd legközelebb kilöttyintek egy kis levest arra a részre. :) Szép fényeket!
Szia nunuke,
Jo kis levest keszitettel :) A szinek is harmonizalnak. Annyit szeretnek megjegyezni, hogy a fokusz a bal also sarokba sikeredett a temed helyett. Bar attol meg finom lett a hami :)
Szep fenyeket.
akebono