Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5204

a csoda

a csoda (-)

Vélemények: 2

Megnézve: 577

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Tárgyfotó / Arad Kupa (8) Az a valami, ami kell az indításhoz


Arad Kupa (8) Az a valami, ami kell az indításhoz

  Arad Kupa (8) Az a valami, ami kell az indításhoz

Fényképezőgép:

Olympus E-420

Szűrő:

UV

Záridő:

1/80s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

39 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Románia Arad

Dodó előző képei
Arad Kupa (7) Megvan az arany!

Arad Kupa (7) Megvan az arany! (-)

Arad Kupa (6) A koncentrálás ugyanolyan

Arad Kupa (6) A koncentrálás ugyanolyan (-)

Arad Kupa (5) Érmek

Arad Kupa (5) Érmek (-)

Arad Kupa (4) ... és a start utáni pillanatok

Arad Kupa (4) ... és a start utáni pillanatok (-)

Arad Kupa (3) A start előtti pillanatok

Arad Kupa (3) A start előtti pillanatok (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2011.12.15 00:11:34

Az adatlap szerkesztve:

2011.12.15 00:15:54

Kategória:

  Tárgyfotó

Átlag:

-

Megtekintve:

700

Betöltve:

1177

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

Arad Kupa, beltéri, D-SLR, starthoz eszköz, színes, textúra, úszás, vaku nélkül

Arad Kupa (8) Az a valami, ami kell az indításhoz

Objektív: 14-42 mm f/3,5-5,6 kit
Expozíció korrekció: -0,7

Szégyellem magam, de nem tudom, hogy milyen célt szolgál konkrétan ez az elektromos berendezés, de ez biztosította a rajthoz szükséges kürtszót, gondolom, valamit meghajtva...

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#12 Írta: Dodó 2011.12.16 10:58:00   11000 727

Köszönöm a véleményedet, végre okosabb lettem... Sőt, ha az egész valami miatt nem működik belül, és úgy lógatják be, akkor nem 120-al, hanem 220-al úsznak.
Közben "szazsa" megnézte, szerinte ez egy archív akkumulátor, aminek a tetejére egy duda van applikálva. Az is lehet....


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: pista1 2011.12.16 05:46:34   9608 436

Én tudom, hogy mi ez.
Ez egy multifunkcionális gépezet.
Defibrillátor (ami ugye kötelező egy nagy sportrendezvényen)
Másik hasznosítás pedig a dopping.
Az úszók beugranak a vízbe, ezt pedig titokban belelógatják, ettől aztán mindenki 120-al úszik :))


 

#10 Írta: Dodó 2011.12.15 23:53:50   11000 727

Nem tudom, de nagyon érdekes holmi volt, mind állagát, mind az elektromos vezetékek összekapcsolását tekintve, Nekem két teljesen vad asszociációm támadt: az egyik a tekerős telefon ("Grant hívja Moszkvát"), illetve az a kütyü, amivel a filmekben robbantanak. Mivel egyik sem lehet, még érdekesebb volt - valami generátor-szerű lehet, de számomra az újdonság erejével hatot... Repülőtérre valóban nem célszerű menni bele, mert minimum lefognak, de lehet, hogy nagyobb fenyegetettségen élő területeken előbb egy mesterlövész kiiktat...
(Még a boldogult NDK-ba küldött az egyik nálunk dolgozó német fizikus egy emberfejnél nagyobb karalábét ajándékba - természetesen velem. Az átvilágításkor a világon semmire sem hasonlított, de a gombot megnyomták és hosszan faggattak Ferihegyen, aztán nagyot nevettek, és továbbengedtek. Leipzig-ben viszont egyszerűen nm jutott eszembe a karalábé németül (Kohlrabi), és az a magyarázatom, hogy ez "magyar növény főzelékhez" nem volt sikeres. Szerencsére a rám váró kollégák elsimították a kérdést...


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: Bringás 2011.12.15 22:59:29   28277 1150

Ha ebből szeretnél "rendszert csinálni", vagy következetesen máshol is élni ezzel a jogoddal, akkor tudnék ajánlani még néhány linket, ahol a megírt vélemények szintén „nem valótlanok, nem bántóak és korrektek”. Legalábbis szerintem. Aztán ha egyetértesz, csökkennének az elutasításaim:)

Amúgy ezt csak véletlenül szúrtad ki, vagy a rendszer automatikusan figyeli az elutasítás tényét és felhívja rá a figyelmed? Ha nincs így, érdemes legondolkoznod a bevezetésén. Akkor egyből tudomásod lenne egy bimbózó balhéról és könnyebb lenne megelőznöd, mielőtt szárba szökkenne.

Természetesen nem rólad van szó Dodó, és nem is erről a képről, csak Tamás hozzászólására reagálok. Bocs’ az off-ért.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Bringás 2011.12.15 22:18:19   28277 1150

Hát azt én sem tudom, hogy mi ez, de abban biztos vagyok, ha ezzel bemész a Liszt Ferenc reptérre, akkor kb. fél percen belül letepernek és megbilincselnek:)
Kicsiben viszont amolyan mz/x köbüki telónak néztem:)

Hogy valami értelmeset is írjak. Képileg jobban mutatna, ha nem a piros műanyag szék adná a hátteret. Tudom, hogy nem helyezhetted át. Logikusan gondolkozva egyébként valamilyen trafó és akksi kombináció lehet. A kürtszóhoz villamosság kell, és nem nagyon hiszem, hogy egy uszodában a medence terében kiépített konnektor legyen. Az nem megengedhető. Főleg, ha gyerekek is vannak.
További szép fotonokat!


 

#7 Írta: Dodó 2011.12.15 21:52:45   11000 727

Hunternek már megírtam, hogy nem hiszem, hogy helyes volt az elutasításom, hiszen mindkettőnknek jogunkban áll másként látni, szemlélni és értékelni a kérdést, viszont a sorozat olyan érdekes elemének tartom a különbségek jelzését, mint az örök és közös emberi-sportolói megnyilvánulások bemutatását, a az "Érmek" és ez a kép az ellentétes dolgokat mutatja - s ha "nem megy át", akkor először nekem kellett volna végiggondolni, hogyan lehetett volna (pl. más címekkel, amiben a "közös"-re és az "eltérő"-re jobban utalok) összekapcsolni az egészet. (Na, ez sem volt rövid mondat.)
Isten ments, hogy ne a "béke" legyen az én jelszavam is...


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Dodó 2011.12.15 21:43:50   11000 727

Kedves Hunter!
Természetesen nem írt valótlant, de úgy érzem, hogy amit bemutattam, az valóság, ami nem szép, de ezért (vagy éppen azért) lehet elgondolkodtató, és lehet különleges, olyan, amit néhány uszodát bejárva még nem láttam, és ezért mint unikumot próbáltam bemutatni, s mint egy a nálunk megszokottól eltérő elemre utalni.
Igazad van, semmi bántó nem volt a véleményében, s valóban korrekt volt a hangneme is - remélem az én magyarázatomban sincs kifogásolható - csak éppen másképp látjuk a kérdést, amihez viszont jogunk van. Ezzel a sorozattal - mint az elején írtam - a sokban különböző körülményeket és az ennek ellenére fennálló, a sport lényegét illető azonosságokat próbáltam bemutatni, s ez a "különbség" csoportba tartozik. Természetesen jogunkban áll mind a kettőnknek máshogy látni a kérdést, s talán az volt az elutasításom legfőbb oka, hogy azt éreztem, hogy az egész sorozat "filozófiája" (ha szabad ilyen nagyképű kifejezést használni rá) nem jutott el a nézőkig.
A kép önmagában, előzmények és a remélhetően még feltenni tudott folytatás nélkül valóban "nem esztétikus, se nem érdekes és egyáltalán nem utal az általad riportolt eseményre", de azt hittem és hiszem most is, hogy a sorozathoz, mint annak egyik eleme, hozzátartozik.
Egyébként miután elutasítottam, én is megbántam, mert az, hogy az összefüggés nem "megy át" az én gyengeségemet jelzi és nem a néző hibája, ezért köszönöm, hogy korrigáltad. Úgy tűnik, nagyobb fába vágtam a fejszémet ezzel a sorozattal, mint amivel meg tudok birkózni, mind a mondanivalót, mind a minőséget illetően... Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa - lehet, hogy pár év múlva kellene visszatérnem erre, letisztultabb fotókkal...


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: berczy04 2011.12.15 21:36:47   884 96

Azta büdös... milyen hosszú mondatot írtam az előbb. Most, hogy visszaolvasom alig bírta szusszal a szemem. :)))) Bocsesz! :)


 

#4 Írta: berczy04 2011.12.15 21:31:00   884 96

Huh srácok, nehéz helyzetbe hoztatok, mert mind a kettőtökkel egyet kell értsek. Megértem és teljes mértékben elfogadom Dodó érvelését, miszerint az esemény háttereként bemutatott kép jellemzi azt a szemléletet, amit már előző képeidnél is írtál, hogy nem a "minőségi körítés" számít, hanem a teljesítmény, de ez így ebben a formában számomra nem bír mondanivalóval, nem kötődik, és a magyarázat után is nehezen tudom kötni a sorozathoz, még akkor is, ha tudom, hogy hozzá tartozik. Élettelen, tárgy, ill. , dokumentum fotónak tartom, és ezt egyáltalán nem rosszindulatból mondom.

NonameTheHunter-nek is igaza van, mert egyet érteni nem muszáj, de az ellentétes véleményt ettől még el lehet fogadni. :)

Béke srácok, bírom ezt az oldalt! :))


 

#3 Írta: NonameTheHunter 2011.12.15 21:10:39 www  7629 197

Az általad írt véleményt utólagosan elfogadottnak minősítem.
Dodó: miért nem fogadtad el?
Sem nem valótlant, sem nem bántót nem írt, korrekt hangnemben.


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: Dodó 2011.12.15 19:29:50   11000 727

Azt hiszem, hogy részben egyetértünk, de nem fogadom el a véleményedet, mert az "előjelek" nálam mások:
- szerintem sem esztétikus (ezzel tehát egyetértek, s emiatt szokatlan, hogy közszemlére tették az indítóbíró mellett, egy műanyag széken)
- nekem érdekes, méghozzá azért, mert ilyet még nem láttam (és a jelek szerint - mivel Te is "készülék vagy mi" formájában tudod definiálni - Te sem találkoztál ilyen eszközzel, pedig mint a kép mutatja, létezik - és hátha valaki felvilágosít róla, hogy ez micsoda)
- az általam bemutatott eseményre annyiban utal (a maga rozogaságával, horpadásaival, az elektromos vezetékek erősen ideiglenes benyomást keltő összeköttetéseivel), mint a sérült festés a rajtkövön...
Azért mutattam be - és ezt a célt ezzel a fotóval is vállalom-, hogy hangsúlyozzam: nem a külsőségek alapján szabad megítélni egy versenyt, mert az ezzel keltett jelre ugyanolyan lelkesen indultak a versenyzők, mintha az olimpiai startjelet hallották volna...


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: berczy04 2011.12.15 15:02:37   884 96

A sorozat ezen darabja nem nyerte el a tetszésemet, ne haragudj! Értem a szándékot, hogy bemutass az esemény hátteréről is valamit, de ez így ebben a formában szerintem nem jó. Ez a készülék, vagy mi se nem esztétikus, se nem érdekes és egyáltalán nem utal az általad riportolt eseményre. Bocsi...


Moderálva: NonameTheHunter 2011.12.15 21:09:25


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-420


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1388 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat