Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4578

Színes világ

Színes világ (4.46)

Vélemények: 9

Megnézve: 850

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Állatok / Tüske böki


Tüske böki

  Tüske böki

Fényképezőgép:

Olympus E-510

Objektív:

Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6 Digital ED

Záridő:

1/400s

Rekesz:

F4.2

Fókusz:

120 mm

Iso:

ISO 400

Készítés helye:

Európa Magyarország Budapest

Bringás előző képei
ND szűrő tanulmány

ND szűrő tanulmány (5)

Adj tért…

Adj tért… (5)

Simogató

Simogató (5)

Már csak emlék…

Már csak emlék… (5)

Ringatózás

Ringatózás (5)

| Még több

Feltöltötte:

  Bringás 

Feltöltés ideje:

2012.06.28 14:05:36

Kategória:

  Állatok

Átlag:

5 (9 szavazat)

Megtekintve:

506

Betöltve:

868

Feldolgozható:

Igen

A 24 óra legjobbja lett:

2012.06.29 09:24:36

Tüske böki

Ciánkék sövényleguán
(Sceloporus cyanogenys)

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#29 Írta: Bringás 2012.07.08 08:02:34   28277 1150

Köszönöm a véleményezést, örvendek, hogy bírja a tetszésed!


Válasz hozzászólás
 

#28 Írta: alalat 2012.07.06 19:58:15 www  10883 854

Szia!
Nagyon szép párt találtál.
Tökéletes a nézőpont nagyon szép tiszta éles felvétel hihetetlen milyen részletgazdag.A háttér szépen mosott.
Üdv:alalat


5.0

 

#27 Írta: Bringás 2012.07.02 14:58:10   28277 1150

Nem tudok válaszolni a kérdésedre, mert (bár még tartom a magam igazát) de azért egyre jobban elbizonytalanítotok, és elfogulatlannak pedig már rég nem vagyok nevezhető e kép kapcsán. Köszönöm szépen, hogy megnézted és véleményezted!


Válasz hozzászólás
 

#26 Írta: PePe58 2012.07.02 12:36:32   1606 154

Szia Bringás!
Nagy kommentelő nem vagyok, de most nem tudom megállni! :)
Ha a szíved a kezeden és ez más fotója a szerkesztésre vajon hányast adtál volna? A kép a szerkesztést leszámítva szerintem, mint ahogy tőled elvárható tökéletes.
"beájulás" (mint jelenség) sajnos egyet kell értenem hümivel, úgy érzem rossz irányba halad az oldal.
Üdv,
Pepe


 

#25 Írta: Bringás 2012.06.30 18:02:18   28277 1150

Fiúk!

Természetesen nem veszem az általatok leírtakat személyeskedésnek, hisz nem az. Értékelésetek normális hangvételű, teljesen kulturált megfogalmazás, csak azokat a gondolatokat tükrözik, melyek felvetődtek bennetek a kép kapcsán. Sőt, csak köszönettel tartozom, hogy egyáltalán megnéztétek és írtatok alá. Tényleg köszönöm!
Egyetlen dolgot fájlalok csupán, azt hogy egyáltalán felmerült bennetek az a lehetőség, hogy esetleg személyeskedésnek veszem az írásotokat. Azt hiszem, az eddigi 521 feltöltésem alatt, még egyetlen egyszer sem adtam okot ilyesmire, és azt is hittem, hogy ettől sokkal jobban ismerjük egymást. (Bár Jánossal még csak virtuálisan - de ami késik az nem múlik:) Ha olyannak találom a képet, én is mindkettőtöknek meg szoktam írni a kritikát - kellett hogy tapasztaljátok. Azért lett feltöltve, hogy véleményeket kapjak. Szóval nem haragszik itt senki senkire, kár is erre több szót pazarolnom.

A képről. Amit írni fogok, nem mentegetőzésnek és nem is magyarázkodásnak szánom, hiszen régen rossz, ha bármelyikre is szükség van. Inkább amolyan "szakmai" eszmecserének fogjátok föl. Amúgy először fordul velem elő, hogy többen mondják ugyanazt a kritikát, mégsem tudok vele egyetérteni.
Lássuk csak, mi lenne, ha meg volna a farka. Ezt kétféleképpen lehetett volna megoldani: vagy egy kicsit messzebb megyek, vagy egy kicsit kevésbé zoomolok. Első esetben növekszik a tárgytávolság, második esetben csökken a gyutáv. Következmények:
1. Mindkét megoldás alaposan előhozná a háttér részleteit, ami azt eredményezné, hogy elveszíteném a jelenlegi mosott hátteremet.
2. Ezzel összefüggésben felismerhetővé válnának a terrárium nem kívánt részletei és egyéb mesterséges dolgok, melyek csupa-csupa zavaró képelemek lennének.
3. Ha a farok hiánytalanul látszik, akkor a kép alulról és balról plusz teret kap. Ez pedig jelentősen lerontja a jelenlegi (véleményem szerint harmonikus hatású) kompozíciót.) Most a szemek a harmadolókon fekszenek, ami jó. Egy teljesen látszó farokkal sokkal marginálisabb helyre tolódnának át, az egész kompó gyenge lenne. Ebben az esetben az állatok arányaikat tekintve sokkal közelebb lennének a képszélhez, nem lenne kellő tér előttük. Az pedig alap, hogy ilyet nem komponálunk.
4. Ha a fentieket kivédendő, ugyanannyi teret adok felülre és jobbra is, mint a két átellenes oldalra, akkor az állatok elhelyezkedése a képben - az arányokat tekintve - ugyan változatlan marad, viszont túl kicsik lennének a kép egészéhez képest. Elveszteném ezáltal a részletgazdagságot, az állatok mutatós részleteit.

Összefoglalva: a jelenlegi helyett lenne egy részletes hátterű, zavaró képi elemeket tartalmazó, továbbá részlettelen de legalább hibásan megkomponált fotóm. És mit kapnék "cserébe"? Két teljességgel életlen farokvéget, hiszen mint látjátok, azok meglehetősen kikanyarodnak az állatok síkjából, nem lehet őket belerakni a mélységélességbe. Szóval nekem ez nem üzlet… és mi pluszt rakna hozzá a képhez a két életlen farokvég??

Nem tudom, mennyit próbálkoztatok már gyíkfotózással? Én már túl vagyok jó néhány kísérleten. Mindannyiszor szembesültem a fenti problémával amelynek a lényege: vagy az egész állatot mutatod egy gagyi kompozícióval, vagy elhagyod a farok egy részét, ami a gyíkoknál szerintem nem annyira lényeges. Sajna a gyík testfelépítése túl hosszú. Egy ilyen képnek nem érzem olyan lényegi részének a farkakat, hogy a fentieket beáldozzam érte. (Persze létezhetnek olyan kivételesen szerencsés beállások, hogy az egész állat rajta van és még a kompó is jó, de ez ritka mint a fehér holló.)

Más. Szeretnék még reagálni erre a „beájulás” dologra is. Azokon a napokon, amikor van időm feltölteni, akkor igen sok értékelést is megírok. Ez azt jelenti, hogy olyankor majdnem az egész főoldalt végigvéleményezem (de a felét biztosan). Teszem ezt annak ellenére, hogy nem vagyok a pontokra rászorulva, tudomásom szerint nekem van a legtöbb itt az oldalon. Természetesen ezt nem dicsekvésből írom, hanem hogy egyértelműen rávilágítsak: azért írok véleményeket, mert úgy tartom korrektnek, hogy én is írjak értékeléseket, ha másoktól is elvárom, hogy értékeljék az én munkáimat. Naiv módon abban is mindig bízom, ha én értékelek, akkor talán viszonzásra is kerül az a sok megírt komment. Bizonyára Ti is észrevettétek, hogy a legtöbben csak töltenek, de nem írnak, túl kevés az értékelés. Na most, úgy kapcsolódik ez az egész a mondandómhoz, hogy bizony gyakran megtörténik, hogy a sok megírt véleményemért "cserébe" olyan kevés értékelést kapok, hogy bekerül a „legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból” c. kategóriába. Tény, hogy a legutolsó 10 feltöltésem között 3 ilyen fotó is van!! Utána lehet nézni… Cáfolatnak ennyit arról, hogy akkora „szupersztár” lennék, hogy bármit fölteszek attól egyből „beájulnak”. Anti, emlékszel hányszor panaszkodtam neked amiatt, hogy „már megint egy csomót írtam és ismét nem viszonozták az emberek”? Minden találkozásunkkor "morgolódtam" erről, ha másnak nem, neked aztán tudnod kéne, hogy számomra itt nem csak a sikerek léteznek.

Más. Még most is, a sokadik végiggondolás után is, teljesen vállalhatónak érzem ezt a képet. Úgy érzem, egy elég ritka pillanatot mutat be. Nem hiszem, hogy gyík párzást sokan láttak volna valaha is élőben, fotóra pedig egyáltalán nem emlékszem ilyesmiről. Attól meg, hogy ez állatkertben készült nem látom be, miért lenne elfogadhatatlan tőle a fotó. Nem a természet kategóriában indítottam és semmilyen módon nem keltettem látszatát, hogy ezt a természetben cserkeltem volna be. Akárhogy nézem, élesség, részletesség, perspektíva, háttér, színek - azért viszonylag elfogadhatók. (Igaz ezeket nem is kifogásoltátok.) Persze messze nem tökéletes ez a kép és a való természetben sokkal nagyobb durranás lenne, de azért összességében annyira talán nem gagyi, mint amennyire a szavaitok mögöttes tartalmából kiérzem. Nap képe pedig csak egyetlenegy dolog miatt lett: egyetlen ember egyetlenegy szavazatot adott le erre a fotóra (ezt abból tudom, hogy előtte még nem volt jelölve, utána pedig már Ti írtatok.) És mivel más képre egyáltalán nem érkezett szavazat, így amikor az előző nap képének letelt a 24 órája, (jobb híján) automatikusan ez ugrott a pozícióba. Költői a kérdés, miért nem éltetek a szavazati jogotokkal? Akkor ettől érdemesebb kép lehetett volna a nap képe…

Más. Az anonim feltöltésnek legalább annyi előnye, mint hátránya van. Sokszor kiveséztük ezt már az ötletdobozban. Én elsősorban annak örülnék, ha a tagok többsége szakítana a "mindenre 5-öst adok vagy semmit" hozzáállással és korrektül menne az osztályzás. Rajtam kívül alig akad itt ember, aki felvállalja az 5-östől különböző osztályzatokat is. Ha pl. egy nap képe nem 5-ös, azzal máris üzenünk a többieknek, hogy ez a cím az csak egy dolog, de a kép nem tökéletes. Rá fognak keresni, és el fogják olvasni azt a kommentet, hogy miért is nem 5-ös. Ami pedig a legnagyobb haszon lenne, hogy nem hagynánk meg a tagok többségét abban a hitben, hogy milyen jó fotójuk van, hiszen 5-össel ment le a főoldalról.

Baráti üdvözlettel: Csaba


Válasz hozzászólás
 

#24 Írta: Bringás 2012.06.30 15:14:00   28277 1150

Köszönöm szépen és örülök!


Válasz hozzászólás
 

#23 Írta: Bringás 2012.06.30 15:13:13   28277 1150

Köszönöm szépen, igazán örülök, hogy ennyire tetszik Neked!


Válasz hozzászólás
 

#22 Írta: Bringás 2012.06.30 15:11:09   28277 1150

Köszönöm!


Válasz hozzászólás
 

#21 Írta: Bringás 2012.06.30 15:10:21   28277 1150

A nevét odaírtam a megjegyzésbe…
Igen, állatkerti fotó. A farkával kapcsolatban a #3. alatt már leírtam a gondolataimat. Köszönöm szépen az értékelést, örülök, hogy így is tetszik Neked!


Válasz hozzászólás
 

#20 Írta: Bringás 2012.06.30 15:07:19   28277 1150

Szerintem se, de ezzel a véleménnyel eléggé egyedül maradtunk:) Köszönöm az értékelést, örvendek, hogy tetszik Neked!


Válasz hozzászólás
 

#19 Írta: Bringás 2012.06.30 15:04:05   28277 1150

Köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy tetszik Neked!


Válasz hozzászólás
 

#18 Írta: Hümi 2012.06.29 13:23:29   1454 44

Biztosan nem veszi...ez részemről is csak ténymegállapítás...:)


Válasz hozzászólás
 

#17 Írta: -anTi- 2012.06.29 12:49:45 www  5518 520

Most erre mit mondjak! Ebben is van igazság! Benne lennék egy anonim hétben!
Csak remélni tudom, hogy nem veszi Csabi ezt a személye elleni támadásnak! :)
Biztosan nem annak szánta a kommentjét egyikünk sem!


Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: Hümi 2012.06.29 12:36:07   1454 44

A Bringás már elérte azt a szintet...amiért természetesen keményen megdolgozott...hogy bármit felrak mindenki beájul...és rögtön nap képévé választja...mint ahogyan az a kép is mutatja...ha egy nem "szupersztár" rakta volna fel...lehet, hogy hozzászólás sem lett volna...és ez nagyon nem jó így...szerintem a képre...és nem az alkotójára kellene fókuszálni...meg kellene próbálni, hogy név nélkül jelenjenek meg a képek...és mondjuk egy hét után lehetne csak megtudni az alkotójának a nevét...egészen furcsa eredmények születnének...


Válasz hozzászólás
 

#15 Írta: -anTi- 2012.06.29 12:02:03 www  5518 520

Azért van igazság abban amit a Hümi ír!!
Persze nem bírálni akarlak! Viszont csodálkozom, nincs a merevlemezeden elég természetben készített remekmű? De, biztosan van!
A minőséget tekintve ez is megkérdőjelezhetetlen, profi munka, a szerkesztés már csöppet döcög! Viszont támogattad az állatkertet és ez már magában is dicséretes! :))


 

#14 Írta: Hümi 2012.06.29 10:42:27   1454 44

Szia Bringás...!

Kicsit megleptél ezzel a képpel...az élesség és a szépen mosott háttér rendben van...de rád nem szokott jellemző lenni, hogy felraksz egy olyan képet ahol a főszereplőt amputáltad...úgyhogy ne vedd zokon de nálam ez nagyon nem a nap képe...na meg csodálkozom, hogy a könnyebb utat választottad és fogságban lévő alanyokat fotózol...

További szép napot...!

üdv.


 

#13 Írta: rave 2012.06.29 08:36:40   420 45

Nagyon szép kép, kivételes pillanat :)
Gratula


5.0

 

#12 Írta: froghunter 2012.06.28 22:31:37   2074 48

Szia Csaba! Nagyon jó fotó! Gratulálok!
Nálam nap képe
Minden jót! István


5.0

 

#11 Írta: zso6607 2012.06.28 22:18:42   13843 177

jóóóóóóóó!!!!


5.0

 

#10 Írta: tracker21 2012.06.28 20:44:11   264 37

Helló Bringás !
Ntetszik az ( Gondolom valamilyen Agáma féle , fajta ) gyíkfotód.
Gondoom állatkerti kép ,de nagyon jó lett csak azt sajnálom hogy a farkát levágtad neki :D .
További szépeket üdvözlettel tracker21 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


5.0

 

#9 Írta: IvJo 2012.06.28 19:16:43   1063 104

Nem baj, hogy levágtad a farkincáját, úgyis visszanő :) Vagy nem ? Nagyon jó kép.

ődv.:
IvJo


5.0

 

#8 Írta: dr.x11 2012.06.28 18:58:53   847 49

Szia nagyon remek fotó éleség a helyén kiválóan mosott hátér természetes szinek.Gratulálok. Üdv István.


5.0

 

#7 Írta: Bringás 2012.06.28 16:45:38   28277 1150

Köszönöm szépen, örülök, hogy elnyerte a tetszésed:)


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Bringás 2012.06.28 15:31:13   28277 1150

Inkább alul Tüske, fölülről meg Böki:))
Akkor ezek szerint Te is inkább belevetted volna az életlen farkakat, vállalva cserébe a tágabb kompót, a kevesebb részletet, és az élesebb hátteret??? Háát nem tudom, nekem ez nem üzlet… mit tenne hozzá ehhez a képhez egy életlen farokvég? Köszönöm szépen az értékelést, őszintén örülök, hogy tetszik Neked!


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: somasok 2012.06.28 15:21:25 www  11114 1026

Csak úgy serceg - nem körülöttük a levegő, hanem - a sok pikkely egymáson:-)) Nevet is adnak nekik? Felül nyilván Tüske, de kit bök?? Mondjuk Tüske böki Bözsit:-))
Nagyon szép kép lett, Bringás, a farokkal kapcsolatos aggályoddal nem értek egyet, hisz - most már legyen - Bözsi farka sem éles...
Gyönyörűek ezek a pikkelyek!
Szép fényeket!


5.0

 

#4 Írta: Bringás 2012.06.28 14:58:20   28277 1150

Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! Gondolkodtam a teljes farkon, de az élességbe semmikép se fért volna bele, hiszen már így is életlen. Még kisebb zommnál pedig a háttér eléggé kiélesedett volna és nem lettek volna az állatok ilyen hangsúlyosak a kompóban. Ennyit nem ért nekem az a farok:)


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Bringás 2012.06.28 14:57:05   28277 1150

Köszönöm szépen az elismerést, nagyon örülök hogy tetszik Neked! Gondolkodtam a teljes farkon, de az élességbe semmikép se fért volna bele, hiszen már így is életlen. Még kisebb zommnál pedig a háttér eléggé kiélesedett volna és nem lettek volna az állatok ilyen hangsúlyosak a kompóban. Ennyit nem ér az a farok:)


Válasz hozzászólás
 

#2 Írta: Wman 2012.06.28 14:51:22   369 41

Üdv!

Jó a kép, remek a humorod és nagyszerű a címválasztás!
A farkincájuk nem fért bele?

Gratula:
Wman


 

#1 Írta: vasabi 2012.06.28 14:50:24   938 137

Szia! Nagyon szépen kiexponált fotót hoztál nekünk.A leguánokon minden részlet gyönyörű ,részletgazdag a rekeszválasztás is remek szép mosott háttér..Talán én a bal sarokból induló leguánfarkat teljesen belevettem volna ,de nem ismerem a körülményeket.


5.0

 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-510

Képek az alábbi objektívvel:

Olympus Zuiko 70-300mm f/4-5.6 Digital ED


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.1454 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat