Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5183

Kövike közepe

Kövike közepe (5)

Vélemények: 1

Megnézve: 740

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Csendélet / Cola


Cola

  Cola

Fényképezőgép:

Nikon D50

Záridő:

1/125s

Rekesz:

F4

Fókusz:

40 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Solymár

Pés előző képei
Pince

Pince (4.95)

Ásó, Kapa, Cintányér

Ásó, Kapa, Cintányér (3)

Múlt

Múlt (3.7)

Vár

Vár (4)

Orosz csoda

Orosz csoda (3)

| Még több

Feltöltötte:

  Pés 

Feltöltés ideje:

2013.04.09 11:11:00

Kategória:

  Csendélet

Átlag:

5 (1 szavazat)

Megtekintve:

534

Betöltve:

894

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

beltéri, D-SLR, kör, makró, színes

Cola

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#7 Írta: RICSI 2013.04.10 11:22:35   8986 509

szia valamivel több kellene a témából igen nehéz dologba fogtál ,a tárgyfotózásba . a dobozon látszik a visszaverődő vaku fénye. sok sikert a futóidhoz


 

#6 Írta: Jose Z Vargas 2013.04.10 00:31:58   739 90

Köszönöm az elismerést és a pontot. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire nyomot hagy bennetek:). De ahogy Hunter említette a fénynek tényleg nagy szerepe van a fotózásban. Ezt kétféleképpen lehet elérni komolyabb műtermi ketyerék nélkül.
1. nagy fényérzékeny optikával (nem olcsó, de ha kicsit is elmerülsz a fotózásban, akkor előbb vagy utóbb venni fogsz)
2.rendszervakukkal (manuális is jó) én próbáltam halogénlámpával, mert olcsó, de pl. amikor a fényképezős vizes, tejes képeket csináltam oda 3*500watt –ot használtam és hát néha kevés volt a vizet megfagyasztani vele, de viszont annál több hőt termel,t ami ismételten gondot okozott :) Annyi előnye viszont van a fix fénynek, hogy sorozatfelvételt is lehet csinálni vakunál ez korlátozott a feltöltés miatt. (Remek alkalmatosság még a villanj- körte is mert olcsó de mivel 220v kel hozzá ezért elég kötött vele a munka és előbb utóbb vakut veszel ha a szabadba is ki akarsz merészkedni. )
Itt jön képbe , hogy ezek sokkal fontosabbak, mint egy szuper gép, hiszen láttam már milliós géppel készült képet, ami mellet simán elmegy az ember. Ekkor én is rájöttem, hogy sokkal jobb fényképeket tudok csinálni, ha a fények használatát is tanulgatja az ember így viszont egy kicsit összetettnek tűnhet a fotózás, hát igen az… és akkor még nem beszéltünk rengeteg más dologról. nekem itt dőlt össze alapjaiban a fotózásról alkotott képem.

De visszakanyarodva a kreatív ötletekhez, tapasztalatom még az ha egy képet,vagy (többet) leutánzol a kép készítése alatt beállítások, értékek, fények, stb mind nyomot hagy benned és ha legközelebb nekiállsz fotózni ezek szinte automatikusan észrevétlenül alkalmazódnak. Minél több képet utánzol le amik már elismertek mert kreatívak voltak annál több tapasztalatod lesz a jó képek gyártásáról és …észreveszed az áttörést hogy Te is el kezded használni keverni a látottakat és saját kreatív képeket hozol létre… immáron saját magad egyedül és úgy gondolom az lesz a lényeg … hogy a látásmódod kiterjed beindul a fantáziád és egyedi képeket alkoss.

Üdv Vargas
ui: Mindenkinek remek fotózást kívánok.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: NonameTheHunter 2013.04.09 18:50:36 www  7629 197 ( kapott 1.00 pontot)

minden dolog alapja a világítás :) tárgyfotónál meg főleg. lehet trükközni sokmindennel de ha azlapjaiban vérzik el a dolog ott megszűnik tárgyfotó lenni. csak egy fotó lesz egy tárgyról.
DE jól tettedhogy ezt a sokmindent leírtad.
adok is érte pontot :)


Válasz hozzászólás
Pont utalva  

#4 Írta: Jose Z Vargas 2013.04.09 14:19:57   739 90

Tárgyfotózásnál nem kevés kritériumnak kel megfelelni az nagyon kevés, ha csak a harmadolóra-vonalra helyezzük a kólás dobozt. Ez a kép úgy ahogy van rossz és bárki aki ezt jónak mondja téged csap be. Nehéz a kritikákat bírni de ahogy írtad tanulni akarsz. Leírok néhány tanácsot ami nekem bevált a fejlődésemhez. Nem tartom profinak de még amatőrnek se magam csak valakinek aki még ismerkedik a fotográfiával. A legnagyobb baj hogy nincs kreatív ihleted ezalatt azt értem hogy fotóznál de nem tudod mit. Ami pedig az utadba akad, megpróbálod megfotózni, de sajnos rosszul. Én is ilyen voltam de segítetek.
Szóval a lényeg hogy „nem baj ha utánzol nem a stílus alakul ki először” ezen a mondaton elgondolkodva képeket nézegetem és ami megtetszet lementetem majd ami egyszerűnek tűnt , megpróbáltam én is lefotózni. Akkor kiderült hogy ez annyira nem is egyszerű mert rengeteg akadály lett amit le kellet küzdeni hogy ugyanazt a hatást visszakapjam képeimen. értem it pl a fényekkel való játszadozást is hogy a kép ne csillanjon be vagy a ps utómunkákat. amíg egy kép elkészült megtanultam a fényképező kezelését is mert ugye néha az is gondot okoz hogy manuálisan használjuk a gépet és ne automatán .)

A te képed esetében ha gondolod e folyamatot próbáld ki és hasonlítsd össze ezek után készítet képedet a kólás dobozról. Szóval a ha a téma megvan akkor néz szét a neten az adott témában és a legjobb képeket mentsd le vagy jegyezd meg .. Válogasd ki a témádhoz mi paszol még. Utána jöhet a fotózás adj bele maximumot amit csak ki lehet hozni a gépből és belőled idővel ez a tudás ugy is nő és ne elégedj meg a jóval mindig maximum. Ha meglett a fotó némi Ps effekt vagy akár natúr tedd fel a képet és oszd meg velünk…

Megnéztem a témát a neten és te is rakhattál volna pl a dobozra víz cseppeket vagy ha lehűtöd fagyasztod szobahőmérsékleten gyöngyözni fog a doboz ez rendkívül látványos. Egy kólás pohár is feldobja ami félig teli van de maradjunk csak doboznál. amit akár össze is roppanthatsz és a járdán heverészve lefotózod .. ami még nem tetszik az a hátér nem elég mosott nem fekete ezt pl utólag érdemes javítani. utolsóra hagyom a fényt ami nem lett valami jó de ha van kedved próbáld ki hosszú záridővel és egy zseblámpával ehhez teszek is egy videót fel neked ehhez a technikához nem kel műtermi fények de „közel” jó minőséget tudsz csinálni:). lényeg hogy a becsillanásokat a doboznál érdemes kerülni ezt ki kel tapasztalni .
http://www.fotovilag.hu/cikk/199/
remélem adtam ötletet és nem untattalak rövidre sikerült értékelésesemmel:)

Üdv Vargas


 

#3 Írta: Vertkutya 2013.04.09 13:29:09   4049 355

Szia. Tetszik a kompozit és a szerkesztés. Jó a színvilág és az élesség. Minden rendben szerintem de azért a háttérbe tettem volna egy tortaszeletet és lehetett volna játszani a mélységélesséeggel. További jó fotózást. Üdv.


5.0

 

#2 Írta: Pés 2013.04.09 11:40:07 www  76 10

Még szép...:)


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Kormos 2013.04.09 11:33:50   280 10

Biztos finom lehetett...


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D50


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0702 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat