Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5192

Buborék

Buborék (5)

Vélemények: 4

Megnézve: 954

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Életképek / Apa és leánya


Apa és leánya

  Apa és leánya

Fényképezőgép:

Nikon D3100

Objektív:

Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX

Záridő:

1/100s

Rekesz:

F5

Fókusz:

48 mm

Iso:

ISO 400

Készítés helye:

Európa Szerbia és Montenegró Kanizsamonostor/Vajdaság

László56 előző képei
Sütkérezés

Sütkérezés (-)

Naplemente

Naplemente (5)

Ringlófa virág és méhe

Ringlófa virág és méhe (4)

Alma fa virág

Alma fa virág (5)

Fehér Nárcisz feket háttérel

Fehér Nárcisz feket háttérel (-)

| Még több

Feltöltötte:

  László56 

Feltöltés ideje:

2013.05.10 05:50:17

Kategória:

  Életképek

Átlag:

-

Megtekintve:

616

Betöltve:

935

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

Emberek, kültéri, Portré, színes, tavasz, vaku nélkül

Apa és leánya

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#10 Írta: László56 2013.05.12 22:05:48   91 10

Köszi, hogy jelentkeztél.
Nagyra értékelem a hozzászólásaidat mások fotóinál, sok dolgot tanulok belőlük. De azért elmarasztalom azt, hogy sok esetben nagyon sok jó kritikát fűzöl egy képhez, sok esetben úgy tűnik nem is ötöst hanem tízest adnál, aztán a végé elmarad az osztályzat.
Köszönöm a kimerítő pszichológiai írásod, de talán ez nélkül meg is lennék.
Igazán azt vártam volna tőled, hogy el magyarázod azt, hogy a hátteret elmostam volna vagy csak mellek tájékáig vágtam volna. Esetleg a leány arcáról el tüntetem a szeplőket stb. Ez a hozzászólás már mindent meg ér már a járatos fotósnak is.
Rengeteg és rengeteg romboló, lealázó, öndicsőítő hozzá szólásokkal találkoztam ezen az oldalon.
Mindenképpen köszi, hogy írtál, én továbbra is maradok a tervemnél, hogy egyszer valamikor össze hozzunk egy fotós túrát én meg te, esetleg egy csoport, biztos lennének dolgok amit megtanulnák tőled.
Üdvözlettel Laci


 

#9 Írta: László56 2013.05.12 21:43:48   91 10

Köszönöm tanácsodat és ha majd lesz lehetőségem magazinokra biztos fogok venni. Nem tudom miért tűnik a kérdésem bántónak és miért nem az válaszol akitől kérdeztem.
Mielőtt ezt a képet feltöltöttem átnézegettem az itt szereplő portré képeket, és azzal, hogy azt mondom, vannak ettől rosszabbak is nem sértegetni akarok senkit. És most azzal sem sértegetni akarok valakit, ha azt mondom, hogy talán egy képhez a véleményt úgy kellene megfogalmazni ahogy én az elkészíteném, akkor talán ez az oldal el érné azt a célját, hogy a fotósok egymást tanítják, és nem pedig egymást védik mások kritikáitól, kérdéseitől esetleg ötlet kérésektől.
Nem érzem magam meg bántottnak, csak merek kérdéseket fel tenni. Én a rossz és a jó kritikát is oktató jellegűnek könyvelem el.
További kellemes fotózást.


Válasz hozzászólás
 

#8 Írta: Bringás 2013.05.11 16:29:43   28277 1150

Az én gondolataim a következők ez ügyben. Fotós szemmel úgy néz ki a jó kép, hogy a néző rátekint és valami olyasmit gondol, „ej de szép ez a fotó”. Maga a látvány legyen az, ami elnyeri a tetszését, ne pedig egy magyarázó szöveg, vagy a szöveg alapján kialakuló együttérzés. Persze kiegészítő infót lehet írni, magam is sokszor megteszem, de a képi látvány legyen a lényeg. Legalábbis ez az én gondolatom.
Itt csak az jut az eszembe, ami a kép címe is, semmi több. Egy "családi" fotót látok benne, amilyet mindenki őriz a szeretteiről. Arra nincs recept, hogy pontosan mit és hogyan állíts be a kompozícióban, hogy egy idegen néző számára is hordozzon mondanivalót a kép. Ez az egyik legnehezebb a fotózásban. Az természetes, hogy számodra van mondanivalója ennek a képnek, mert érzelmileg kötődsz ezekhez az emberekhez és benned emlékeket is idéznek. Ám a néző nem ismeri őket, nem kötődik hozzájuk és emlékei sincsenek róluk - a néző csak két idegen embert lát. Ezt figyelembe kell venned, amikor a nézőben kiváltott hatást tervezed.
A néző a számára idegen embereket általában akkor tudod közel hozni, ha sikerül valamilyen érzelmet ébresztened az ábrázolással. Pl. A szereplők arcán igazi érzelmek vannak, amelyeket esetleg gesztusaikkal is erősítenek, mert mondjuk valamilyen tevékenység közben ábrázolod őket. Általánosságban működik az elesettség, az öregség, az önfeledt játék, stb. bemutatása. Minden ami emberi érzelem (még a negatív is) hatással van a nézőre, belőle is érzelmeket, gondolatokat vált ki. Elkezd foglalkozni a látott képpel. Mindehhez bizony nem mellékes a környezet sem, ami nem árt ha ráerősít a mondandóra, nem pedig elvonja a "modellekről" a néző figyelmét. Remélem sikerült érthetően leírnom a gondolataimat. Konkrét fogásokat pedig kérj olyanoktól, akik jók emberábrázolásban, biztos segíteni fognak. Én sajnos nem szoktam, és nem is tudok embereket fotózni. A másik tanácsom, hogy nézegesd azokat a portrékat, amelyek tetszenek Neked. Fogalmazd meg magadnak, hogy miért tetszik egy bizonyos kép, mi a jó benne, s már meg is kaptad a válaszok egy részét. Hidd el nagyon sokat lehet tanulni más képeiből. Ne szégyellj kérdezni, azok alatt a fotók alatt, hogy mit, miért és hogyan csinált a fotós.
További szép fotonokat!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Zsombor 2013.05.10 20:12:45   463 16

Oké, semmi gond, és még csak annyit, hogy biztosan nem akart megbántani senki sem téged, sem kedves fotóalanyodat! Kérdésedre, kérésedre talán a legjobb válasz, hogy könyveket, fotós újságokat, kiállításokat, internetes galériákat kell nézegetni minél többet, mert "megmondani" ezeket nem lehet, kioktatni meg senki sem akar. Barátsággal: Zsombor


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: László56 2013.05.10 20:02:23   91 10

Bocsi , most eset le a tantusz, elsiettem a kérdéssel.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: László56 2013.05.10 20:00:59   91 10

Köszi a véleményed. Mint minden fotó valamilyen módon be állítottak, azért fotózzuk le. Akkor még egy kicsi a képről, mivel a matató kézre figyeltél fel. A férfi mozgássérült (nyomorult a keze és a lábai is részben). Egy beteg férfi, egy egészséges leány,a háttérben egy elhanyagolt kapu. Bocsi hogy most tőled sikerül ezt megkérdezni: egy kép, fotós szemmel mit kellene ábrázoljon, hogy mondjon is valamit egy kép. Ne haragudj de szeretnék megtanulni fotózni, talán azt is mond el, hogyan kellene egy ilyen (hasonló) képet elkészíteni. Előre is köszi. E-mailben is elfogadom a segítségeket. MÁSTÓL is.


 

#4 Írta: Zsombor 2013.05.10 16:56:41   463 16

Szia! Természetesen nem ismerem őket, a kép jellegéből adódóan írtam, hogy emlékkép. A többit Raptor fotóstárs megírta. Üdv


Válasz hozzászólás
 

#3 Írta: Raptor 2013.05.10 16:49:16   3115 197

Szia! Ez egy beállított fotó, Neked biztosan hordoz valamilyen értéket, de fotós szemmel nekünk nézőknek nem sokat mond.
Első ránézésre a férfi zsebében matató kezére figyeltem fel, pedig nem erre kéne. A kép éles, részletes, de nem nagyon lehet mást írni rá! Biztosan érted mit akarok mondani ezzel...
üdv.


 

#2 Írta: László56 2013.05.10 10:43:01   91 10

Köszönöm hozzászólásod. Írod -kedves emlékkép... ismered a rajta lévőket? Mert a képet az idén készítettem a barátom szülői házának bejárati kapujuknál, az épületben évek óta nem laknak, eléggé zavaró látvány a háttér, de ez esetben nem az a lényeg.


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Zsombor 2013.05.10 06:39:56   463 16

Szia! Kedves emlékkép, technikailag jól kivitelezve, de sajnos a háttér nagyon nem szerencsés: tele van zavaró elemekkel. A jó a rosszban, hogy ismételhető. Üdv: Zsombor


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Nikon D3100

Képek az alábbi objektívvel:

Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0650 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat