Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5068

A pince mélyén

A pince mélyén (-)

Vélemények: 0

Megnézve: 626

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Egyéb / Ezzel roborálunk - már aki...


Ezzel roborálunk - már aki...

  Ezzel roborálunk - már aki...

Fényképezőgép:

Panasonic DMC-G2

Záridő:

1/25s

Rekesz:

F3.5

Fókusz:

mikroszkópos fotók mm

Iso:

ISO 100

Készítés helye:

Európa Magyarország Keszthely

Mikrós előző képei
Minden FV-fotósnak

Minden FV-fotósnak (-)

"Mohaliget..."

"Mohaliget..." (-)

Barkó randi...

Barkó randi... (-)

Tupír...

Tupír... (-)

Barkában...

Barkában... (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Mikrós 

Feltöltés ideje:

2013.12.29 19:23:00

Kategória:

  Egyéb

Átlag:

-

Megtekintve:

433

Betöltve:

679

Feldolgozható:

Nem

Kulcsszavak

mikroszkópos

Ezzel roborálunk - már aki...

Egy kis érdekesség.
Nem tudom, ki ismeri a méhészeti étkezési (nyers) virágpor-granulátumot, amelyet rendszerint méhészek árulnak kis zacskókban. Valószínű, azért sokan tudtok róla, sőt, talán eszi is valaki – mint roboráló szert, ugyanis ezen a címen fut. Pollen-allergiásoknak viszont nem ajánlott, egyrészt tömény fehérje-koncentrátum, másrészt „pollen-bomba”, amely rosszullétet is okozhat az erre érzékenyeknél!
A minap véletlenül kezembe került belőle egy kevés, és úgy gondoltam megvizsgálom, mi van benne a polleneken kívül. Nos, kissé meglepődtem az összetételén, amelyet a fénykép egyébként bemutat.
Természetesen nem a sokféle pollen (virágpor) lepett meg, mert tudtam, hogy ebből áll, hanem amit a méhek még összehordanak vele. Ráírtam a fényképre mit találtam. Így viszont már nem olyan „bizalomgerjesztő”...
A képek fénymikroszkópos felvételek (a virágpor-granulátum is, amely 1-3 mm-es). Az alsó fotó egy „mix”, azaz ugyanazon képre én is „összehordtam” a talált és jellemző polleneket (természetesen ez adja a 90 %-ot), továbbá a gombaspórákat, állatok részeit, növényi darabokat stb. Ezen a képen az objektumok méretarányosak, tehát azonos nagyítással lettek fotózva. Ha többet vizsgálódnék, biztos mást is találnék benne…, a begyűjtési helyek és az időszak ugyanis nagyban befolyásolja az összetételt. (Az exif a bal fölső képre vonatkozik.)
Üdvözlettel!

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#17 Írta: Mikrós 2014.03.31 22:28:35   4325 456

Szia Dodó! Érdekes a hozzászólásod, köszönöm! Először agyba-főbe dícsérded a virágport, mindent elolvastál róla (anno én is), a végén meg kétkedést hagysz szegény olvasóban... Nos - képzeld - egyetértek az utolsó mondatoddal! Valahogy én is így vagyok vele. Nem szabad bedőlni mindennek, a "természetgyógyászoknak" meg főleg...! Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#16 Írta: Dodó 2014.03.30 20:57:22   11000 727

Most vettem észre ezt a nagyon tanulságos, és a megszokott módon igényes összeállítást. Tulajdonképpen érthető (bár nem magnyugtató) a "vegyes" összetétel, mivel a gyűjtők hozott anyagból dolgoznak, és talán a "bio" jelleggel ez is együttjár, mint almában a kukac...
Mindenesetre a képed után kíváncsi lettem, hogy mi mindenre árulják ezt a - katonai nyelven szólva - "piszkos bombát", aztán rájöttem, hogy a diplomáimmal és szakvizsgáimmal labdába se rughatok mellette (igaz, bennem remélhetően emésztett formában vannak állati és növényi részek):

"Napjainkban, mikor a világ tele van nagyrészt megalapozatlanul csodásnak titulált szuperélelmiszerekkel, a virágpor tűnik a legjobb választásnak. Sok ember fogyaszt naponta virágpor szemcséket étrend kiegészítőként, mivel szinte minden megtalálható benne, ami az egészséges élethez szükséges, beleértve a B-vitamin komplex tagjait, a folsavat, a szabad aminosavakat és fehérjéket. A nyers virágpor gazdag szénhidrátokban és természetes antibiotikumokat is tartalmazhat.
A virágpor a különböző növények mikroszkópikus hímivarsejtje, ami vonzza a méhkolóniákat. Ahogyan a méhek virágról virágra szállnak, a virágpor a testükre tapad. Egy különleges természetes “fésű” használatával a méhek képesek ezeket a pollen szemeket egyetlen granulátumban koncentrálni, így szállítják vissza azt a kaptárba és ezzel táplálják a fiatal méheket, továbbá méhpemőt készítenek belőle a méhkirálynőnek.
A méhek által begyűjtött nyers virágpor granulátumokat képzett méhészek gyűjtik be emberi étrend kiegészítőként történő felhasználásra.
A virágpor gyógyászati értékét jelenleg is tanulmányozzák, de már eddig is számos hitelt érdemlő állítás bizonyítja hatásait többek közt a súlycsökkentésben, az allergia enyhítésében, a hemoglobin termelés fokozásában, az LDL-koleszterinszint csökkentésében vagy a termékenység fokozásában.
Néhány előzetes tanulmány egereken végzett kísérletek során vizsgálta a virágpor rák elleni hatását. Azoknál az egereknél, melyek étrendkiegészítőként virágport kaptak, az emlődaganat látványos csökkenése volt tapasztalható.
A virágpor különlegesen magas természetes tápanyagtartalmánál ajánlott rendszeres napi táplálékként vagy étrend kiegészítőként - tehát évi néhány kuraként - fogyasztani.
A serdülőkorban levő növekedő gyerekek számára nagyszerű kiegészítő étel, hiszen pótólja az egészségtelen élelmiszerek következtében fellépő tápanyaghiányt.
És ez a pótlás nemcsak vitaminok vagy ásványi anyagok szintjén következik be, hiszen a virágpor rendkívül jó fehérje, aminosav, szénhidrát vagy éppen zsírsav forrás is egyben.
A virágporral a szervezetünkben javíthajuk az étvégyat, kedvező hatással lehetünk az emésztő szervekre, segíthetünk a tápanyag-hasznosítulásban. A virágpor fokozza az aktivitást, növeli a szellemi képessége és jó közérzetet biztosít.
A virágport eddig már sikerrel alkalmazzák számos idegrendszeri probléma kezelése során. Apiterapeuták Erdélyben, Franciaországban és Japánban rendszeresen alkalmazzák. A virágpor például magas lítium tartalmának köszönhetően normalizálja az agyi idegek működését, de nagy mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat és lecitint egyaránt. Ez utóbbiak ugyancsak fontos szerepet játszanak az idegrendszer működésében.
A legújabb kutatások kimutatták, hogy különösen ajánlott a napi fogyasztása a fériak számára, ugyanis a bee pollen segít a prosztata panaszok megelőzésében, valamint az elvesztett férfiasság visszanyerésében is.
Tritofán tartalmának köszönhetően a virágpor segít a hajhullás megelőzésében, valamint lekűzdésében.
Telítetlen zsírsav tartalmánál fogva hatásos segítség az érelmeszesedés megelőzésében, valamint lekűzdésében. Keringési és vérellátási zavarok helyreállításában."

Én annak idején azt tanultam, hogy ha valami mindenre jó, akkor gondolkodjunk el azon, hogy jó-e valamire egyáltalán...


 

#15 Írta: NonameTheHunter 2014.01.04 22:02:02 www  7629 197

Köszönöm, Neked is Boldog Új Évet!


 

#14 Írta: Mikrós 2013.12.30 19:48:06   4325 456

Helló! Érdekes amit írsz, erre magam is gondoltam, de - ez van. Ez tény! Reklám ide, reklám oda... Köszi a véleményezésedet! Neked meg jó az életút-ismertetésed! Remélem, jó volt a féked a táblánál...! Én is minden jót kívánok neked, jó fotós évet, üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: Bringás 2013.12.30 18:13:08   28277 1150

Ez rendkívül érdekesre sikeredett, nagyon jó összeállítás. Persze magamtól is sejtem, hogy jó sok minden lehet benne, de más dolog szembesülni vele. Jó kis anti-reklám:) Nagyon a leírás is.
Kedves Druszám, BÚÉK!


 

#12 Írta: Mikrós 2013.12.30 09:27:33   4325 456

Köszi "Ilacsi" a látogatást, értékelést! Örülök, hogy tetszett! A propolisz ízét sokan nem bírják. Neked is BUÉK, üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: Mikrós 2013.12.30 09:25:23   4325 456

Köszönöm "...Hunter" a hozzászólásodat! Egyébként a mézben is sok pollen van (a hamisításokat így is lehet ellenőrizni), de abban nem találtam még "mást". A propoliszt nem néztem. BUÉK! Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#10 Írta: Ilacsi 2013.12.30 09:09:25   6516 276

Szia, Nagyon tetszik a fotód és minden elismerésem az ismeret terjesztésért, én is propoliszos mézet fogyasztottam, de virágpor granulátumot nem. BUÉK!


 

#9 Írta: NonameTheHunter 2013.12.29 22:26:21 www  7629 197

Jajj de finom :)
Egyébként én ilyen célra meg lehet jobb hatásfokkal is, propoliszos mézet szoktam enni.
Köszönjük a képet!


 

#8 Írta: Mikrós 2013.12.29 20:14:59   4325 456

Nagyon jó a humorod "tengelic"! Értékelem! Egyébként igazad van, a kosz hozzátartozik az immunrendszerünk "karbantarásához"! Ismered ugye? Első gyerek: leesik a cumi, anyuka fölkapja, forró vízzel jól lemossa, vissza. Második gyerek: leesik a cumi, anyuka kiszól vegye fel már valaki... Harmadik gyerek: leesik a cumi , a kutyus visszahozza, gyerek bekapja... Szóval erről ennyit. Köszi a hozzászólást! Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: Mikrós 2013.12.29 20:09:35   4325 456

Köszi a véleményedet "johnviper", örülök, hogy értékelted! Majd próbálkozom, ha időm engedi. Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#6 Írta: Mikrós 2013.12.29 20:07:32   4325 456

Szia "Ancsa"! Az akácvirágot én is megeszem - módjával. Lehet, hogy majd egyszer azt is megnézem (kamilla). Köszönöm az értékelésedet, örülök, hogy tetszettt. Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: Mikrós 2013.12.29 20:05:20   4325 456

Köszi "nerion" a hozzászólást, értékelést! Igen, a virsli-parizel sem egy "tiszta ügy". Természetesen nem az elrettentés volt a szándékom, de ha már kíváncsi voltam, elárultam neketek is... Üdv.!


Válasz hozzászólás
 

#4 Írta: tengelic 2013.12.29 19:52:19   4788 388

Imádom a lepke szárnypikelyeket. Hmmmmm meg hozzá atkát. Muslincás borral leöblíteni,mennyei :)
Komolyra véve. Valaki tényleg azt gondolta,hogy ezek steril dolgok? Minden embernek meg kell enni egy talicska koszt életes során,mondják az öregek. Nah ez ,rendesen hozzásegít :)


 

#3 Írta: johnviper 2013.12.29 19:35:24   1445 121

Nagyon jó ismeret terjesztő fotó, tetszik! Tőled sokat tanulhat az ember, köszönet érte! Tőlts még sok ilyet, ha a lehetőséged, időd, és kedved is engedi! Üdv!


 

#2 Írta: ancsa 2013.12.29 19:34:24   14067 626

Úhhhh... kicsi koromban ettem. Ma már megmaradt a akácfa virága nasinak tavasszal.

Kíváncsi lennék ha a kezedbe akad a kamilavirágra , hogy azokba mit találnál, amit árulnak zacsiban.

Nagyon érdekes volt a leírással együtt! Köszönöm!
Üdv.ancsa


 

#1 Írta: nerion 2013.12.29 19:30:50 www  1044 47

szia!
Ez nagyon érdékes, és "bizar" főleg az ismertetővel együtt. Engem nem renditett el tőle :) inkább ez mint virsli, vagy parizer :)
Gratulálok a remek felvételhez!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Panasonic DMC-G2


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0879 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat