Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 4581

Derengő.

Derengő. (-)

Vélemények: 10

Megnézve: 680

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Digitális manipuláció / Dream


Dream

  Dream

Fényképezőgép:

Kodak Z740

Záridő:

1/800s

Rekesz:

F1

Fókusz:

1 mm

Iso:

ISO 80

dingoo előző képei
a természet lágy ölén

a természet lágy ölén (4.93)

átalakulás

átalakulás (5)

de magasra nötem

de magasra nötem (5)

Kookaburra (aus. madár)

Kookaburra (aus. madár) (5)

IGEN ÉN IS BAGOLY VAGYOK

IGEN ÉN IS BAGOLY VAGYOK (5)

| Még több

Feltöltötte:

  dingoo 

Feltöltés ideje:

2009.12.17 05:21:07

Kategória:

  Digitális manipuláció

Átlag:

5 (3 szavazat)

Megtekintve:

1310

Betöltve:

1659

Feldolgozható:

Igen

Dream

Egy kis merész alkotás, persze semmi sem tökéletes , de igyekszem!! Nem sok értelme van ebben a kategóriában fotós értékeket megadni, mert minden érték manipulálva van, és a kép úgy ált össze hogy sok különbözö képek részletei alkotják a hátteret és plusz a model, ami szintén manipulálva van. Igy a megadott értékek amolyan talicska értékek.
Üdvözlettel: dingoo

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#16 Írta: dingoo 2009.12.17 23:47:49 www  260 23

filko
jó ötleteket adtál !!!
különben a háttér alap saját fotó, csak eltüntettem a hegyet, és zöld növényzetet adtam helyette. És egy kicsit erösitettem a körvonalakat,hogy ne tünjön egyszerü fotónak, a háttér elmosás és bizonyos részek élesen hagyása , az állom hatást próbáltam képbe alkotni, ezért vannak össsze vissza a lepke, madár, fa , vizesés stb a képen.
lehet hogy másnapos álmom volt...ezért ilyen zavaros.....


 

#15 Írta: filco 2009.12.17 22:52:25   4417 376

hello!

végig olvastam mindent, mint művész lélek próbálom kicsit más szemszögből megközelíteni a dolgokat. az hogy giccs, vagy nem giccs, az értékelés szempontjából szerintem mindegy, minden stílusnak megvannak a maga vonásai, techniaki, tartalmi jellege, amit lehet értékelni, van akinek nyilván nem tetszik a stílusból adódóan, dehát nem baj az, mert azért szerintem az ilyen jellegű képeknek igencsak van kereslete, közönsége, akár tetoválás, illusztráció, stb. szóval sok helyen megfér.

fótóhoz semmi köze, így csak egyszerűen képként tekintve írom a következőket: a lány haját fűző-fonó madarak jó ötlet, mese- álom szerű, a jobb oldali "nézőközönség papagáj már asszem felesleges, csak elvonja a figyelmet, és ilyenkor van az hogy talán a kevesebb a több... valamint még szerkesztésileg a lány valóban jobbra került. fordított állásban, vagy balra helyezéssel talán egy fokkal előnyösebb lenne. valamint még a szemek nagyon kifejezők tudnak lenni, azt kár hogy a haj eltakarja. a környezet és a színvilág, hangulat nagyon rendben van.

még azon gondolkozok, hogy mennyi a felhasznált képelem, mennyi a saját fotó, mennyi a manipuláció, milyenek az eszközeid, mi hogyan készül. szóval arra akarok kilyukadni, hogy ha tovább haladsz ezen a vonalon, célszerű minnél több egyedi dolgot bevinni a képbe, ezzel is növelve az értékét, gondolok olyanokra hogy te rajzolod, színezed a hátteret, formákat, vonalakat te találod ki, stb. érdemes ehhez beszerezni interaktív monitort, bár tudom nem olcsó dolog ... meg néha célszerű egyszerűen egy papírlapra ceruzával vázolgatni, firkászni tervezni, esetleg azt beszkennelni, manipulálni tovább, szóval sok a lehetőség. (és sokszor egyszerűbb a kézi hagyomásnyos megoldás mint a digitális trükközés) na nem tudom ezek nálad hogy zajlanak csak gondoltam leírom hátha adok pár tippet, de ha így szoktad te is , akkor mejd legfeljebb helyeselsz:)

végül még annyit hogy ne lepődj meg a negatív kritikákon, mivel ez fotótól már elég távoli alkotás, és ugye itt azért alapvetően csak fotós szemmel zajlik az értékelés...bár szerintem még bőven belefér, színesíti az oldalt.

na jóvan befejeztem:) üdv


 

#14 Írta: alalat 2009.12.17 17:58:42 www  10883 854

Talicska vagy nem talicska a műved szerintem tökéletes szerintem.Nagyon elnyerte a tetszésemet.Negyon jól megkomponált kép, azon gondolkodom, miképp lehet ilyet alkotni.
Üdv:alalat


5.0

 

#13 Írta: Imre 2009.12.17 15:29:29 www  5335 387

HM... olvasom a véleményeket.
Hát rendesen összepancsoltad ezt a képet. Most már csak a patakban szomját oltó őzikét és a gombolyagot gurító cicát keresem rajta. A többiek hozzászólásaiból jön a gondolat, hogy a kép a technikáért van-e, vagy a technika a képért? Nagy kérdés. Ha a kép a technikáért, akkor semmis és öncélú.
Hogy kísérletezel és tanulsz a technikai lehetőségekkel, ez nagyon jó és dícséretes is lehet. A kérdés már csak ott van, hogy a megszerzett tudást és gyakorlatot mire használod fel.
A kép szerkesztése valóban nem szerencsés, a csajszi rossz helyen áll. Sok a feleslegesen zavaró képelem, ami szintén inkább a technikai lehetőségek kihasználását, nem a képalkotást segíti elő.
Bíztatlak, kísérletezz, tanuld ki minél jobban a technikai fogásokat, de gondolj a képre is.


 

#12 Írta: Alladin 2009.12.17 15:03:17 www  1009 100

dingoo belekveredtél a dolgokba rendesen.
"digitális varázs témában mondjuk úgy, hogy túl mentem a célon"
Miaz hogy digitális varázs? meg cél? Elkezdtél összerakni egy képet ami nem rosz elgondolás csak technikailag nem sikerült pár dolog.Ezért nem erz a hibás és semmi sértő abban amit mond.
Különböző irányzatok vannak manapság és ez is egy út.
Ezen a képen még dolgozni kell és jó lesz de ha ezt befejezettnek nyilvánítva kiteszed értékelésre akkor mások más szemmel észrevesznek hiányosságokat -pl a papagáj leugrik a képről ... a jobb felső ágakkal is baj van ... - de ezek technikai hibák.Nem csak ilyen észrevétel lehet egy képről hiszen nem az iskolába adtad be a tanárnak hanem nekünk amatőröknek mutatom. Ha besértődsz a válaszokon akkor majd nem szólunk semmit de ne határozd meg mit szeretnél hallani.
üdv.AllA.


 

#11 Írta: dingoo 2009.12.17 13:32:56 www  260 23

én úgy gondolom hogy a negativ kritika legyen épitü jellegü, nekem erz hozzászólása nem annak tünt. A hozzászólásának a vége pontossabban:
Te is bátorkodtál a képet feltenni.:-)
Amint láthassátok, próbálkozok más képekkel is , és csak az a hiba hogy a digitális varázs témában mondjuk úgy, hogy túl mentem a célon! Ez a rész arról szól ha nem tévedek, hogy digitálissan eleferdited, vagy átalakitod a valóságot. Abban tévedtem, hogy nem szólok hozzá kevésbé számomra tetszetös képekhez, de ez idö kérdése! Nem akarok senkit megbántani , és senkivel sem vitatkozni, legyen igy inkább.
Ok beismerem, túl mentem az izlés határain a munkámmal!!


 

#10 Írta: erz 2009.12.17 12:02:23 www  4797 276

Ha mindenki csak oda írna ami nagyon tetszik neki akkor mi értelme lenne ennek a fotós oldalnak szerinted?
Én úgy gondolom, hogy ide legtöbben azért tesznek fel képeket, hogy fejlődjenek a fotózásban és megtudják, hogy a kép kb. a felhasználók mekkora táborának tetszik és mekkora táborának nem.
HA Te is tanulni szeretnél akkor szerintem a negatív kritikákat is meg kell tudnod. Aztán a kritikákból majd Te döntöd el, hogy mit hallgatsz meg és mit nem. HA viszont nem tanulni akarsz, akkor természetesen, csak a pozitív kritikákra vagy kíváncsi.
Ne haragudj ha túl nyersen fogalmaztam, sajnos a "giccs" kifejezésnél nem kaptam megfelelőbbet, és nem azt vágtam rá, hogy "mi ez a sz...r."


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: dingoo 2009.12.17 11:45:29 www  260 23

igen giccs ez tuti, persze van más kép is, más stilus, és kinek a pap kinek a papné, nagyon sokan elmennek pl egy makró fotó mellett és nem hozza tüzbe a szemlélöt, de lehet hogy van annyi emberi benne, hogy nem vágja rá, hogy mi ez a szar!
Nekem ha nem tetszik valami, akkor nem irok rá vélemény, csak oda irok ami nekem nagyon teszik.


 

#8 Írta: erz 2009.12.17 11:36:45 www  4797 276

"Ez nekem hobbim , hogy leülök és az új technikai vivmányokkal szerkeszgetek, valaki játszani szeret a gépen, én ezt szeretem."


Ez eddig rendben is lenne, mindenki azt csinál hobbiból amit akar.

De hogy őszinte legyek szerintem ez a kép úgy összességében egy bődületes giccs. Ha a fotózást akarod elsajátítani és esztétikus fotókat akarsz készíteni, akkor ez nem a legjobb út szerintem. És ismétlem, szerintem. Ezt ne vedd sértésnek, csupán az én magánvéleményemnek, amit azért bátorkodtam ide leírni, mert Te is bátorkodtál a képet feltenni.:-)


 

#7 Írta: dingoo 2009.12.17 11:03:29 www  260 23

köszönöm szépen a pontokat, pozitiv és negativ, és épitö jellegü hozzászólásokat! Valakinek teszik ez a stilus valakinek kevésbé, de ez a természetes.


 

#6 Írta: tengelic 2009.12.17 10:22:12   4788 388

Beteszem a kedvenceim közé,mert nekem nagyon tetszik!!!


5.0

 

#5 Írta: _gab_ 2009.12.17 08:20:42 www  242 59

Nekem nagyon tetszik. Az, hogy az illesztések itt ott látszanak az egy dolog. Én az összképet díjazom és tetszik. Tényleg mint egy álomvilág. Gratulálok, csak így tovább.

Üdv
gab


5.0

 

#4 Írta: dingoo 2009.12.17 08:01:41 www  260 23

Igen az illesztés az egy kis türelemjáték, a háttér összerakása viszonylag gyorsan megy és egyszerü, mivel azoknak egyben kell olvadni, csak a szinekre kell figyelni. Az igazat megmondva forgattam a hölgyet elötte hogy merre nézzen, aztán a vizesés és a madár végett döntöttem ebben az irányban...ez egy igazi kirakós játék, mert több elem is feküdt az asztalon, és el kellett dönteni, mi hova kerüljön.
ilevvy köszönöm a hozzászólást.


 

#3 Írta: ilevvy 2009.12.17 07:39:12   4968 542

a baloldalt kicsit üresnek érzem, főleg hogy nem arra tekint a modell... szivem szerint a modelnek adnék egy flip-et, hogy balra nézzen, akkor megszünne ez az érzés... az utómunka még nem tökéletes, itt-ott látszanak nyomok az illesztésnél, de mindenképp elismerésem, fatáziadús, nagyszerű munka, remek szinvilág...


 

#2 Írta: dingoo 2009.12.17 07:28:09 www  260 23

Somasok,, köszönöm a véleményt, sok munka van benne, inkább amolyan megálmodott képet próbáltam kihozni, persze a zsufoltságot a kisérleti vágy hajhatatlanságra fognám. A hölgy alsó karjára tollakat próbáltam illeszteni, kissebb sikerrel, igaz a kép erössen kicsinyitve van 1920x1200 az eredeti. Ez nekem hobbim , hogy leülök és az új technikai vivmányokkal szerkeszgetek, valaki játszani szeret a gépen, én ezt szeretem.


 

#1 Írta: somasok 2009.12.17 07:06:52 www  11114 1026

Ha H. Bosch fotózhatott volna, lehet, hogy hasonlót alkot:-)))
Sokmindent összezsúfoltál, de valóban egész álomszerűre sikeredett!
Szép pasztell szineket alkalmaztál, kellően elmosva...Én a lepkét kihagytam volna(nekem az túl erős színű (igazából csak kicsiben)
Sok munkád lehet benne, de érdekes, hangulatos kép lett(szándékosan nem fotót írok)
A hölgy jobb alkarjánál én inkább kiretusáltam volna a hajat, mert olyan, mintha szőrös lenne a keze...
Gratulálok, szép összetett munka lehetett, és fogadok, hogy élvezettel csináltad!(Legalább is az látszik rajta)
A modelled mellkasa kissé kiégett, (ő lehet talán a saját és a fotó a képben.)
Pontot nem adok, de nem beszéllek le a hasonló kísérletekről:-))
Szép fényeket!


 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Kodak Z740


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0949 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat