A megtisztított csicsókát hideg vízbe dobjuk, majd onnan
kivéve szeletekre vágjuk és 20 percig főzzük. A vízből
kiszedve lecsepegtetjük. Vajban megpirítjuk az apróra vágott
hagymát és ebbe tesszük a csicsókát. Könnyű bámulásig
forgatjuk benne, sóval, borssal meghintjük és
zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.
1. Köszi a receptet!
2. Csak annyit még: cukorbetegek is fogyaszthatják.
3. A kép egy tipikus szép formájú gumót mutat, kellemes háttérrel, egy jóképű tuskón.
4. Nekem is van, de nem képen. Ezzel nem versenyeznék, de kísérletezni fogok vele...
Én meg csak képen láttam, de az nem volt ilyen szép, sokkal kevesebb dudor van rajta. Anya mesélte, hogy amikor körzeti orvos volt Tiszagyendán, akkor a gyerekek rendszeresen kaptak csicsókát (neki kellett a heti étlapot jóváhagyni). A kép szép éles, a háttér nagyon jól elmosott. Gratulálok és 5 pontot is küldök.
Szia!
Köszönöm, hogy megnézted és a pontokat.
Igen nagyon egézséges és tápláló étel.A termesztésével viszont nagyon kell vigyázni, mert egy agresszív növény.
Mindent elnyom és ellep a környéken.Szinte kiírthatatlan.
Üdv:alalat