Mit keressen:

Hol keressen:

Felhasználói név:

Jelszó:

Bejelentkezve marad



hirdetés



Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Ötletdoboz 8 - avagy a megújulás első lépései..

Vélemények: 411

Megnézve: 5023

az első hó

az első hó (-)

Vélemények: 2

Megnézve: 864

Absztrakt

Abszurd

Akt

Állatok

Csendélet

Csillagászati fotók

Digitális manipuláció

Divat

Egyéb

Éjszakai fotók

Életképek

Elkapott pillanatok

Épületek

Feldolgozott fotók

Glamour

Hangulat

Humor

Infravörös felvételek

Koncert-színpad

Légifotók

Makró

Növények

Pályázatok

Panoráma

Portré képek

Reklám

Riport fotók

Sport

Szociófotó

Tájkép

Tárgyfotó

Természet

teszt

Városképek

Víz alatti fotók

Werk fotók

Véletlen

Főoldal / Életképek / Onkoteam (7) "Igen, ez a javaslat"


Onkoteam (7) "Igen, ez a javaslat"

  Onkoteam (7) "Igen, ez a javaslat"

Fényképezőgép:

Olympus E-420

Szűrő:

UV

Záridő:

1/160s

Rekesz:

F5.6

Fókusz:

77 mm

Iso:

ISO 200

Készítés helye:

Európa Magyarország Gyula

Dodó előző képei
Onkoteam (6) "Nekem se jut más az eszembe"

Onkoteam (6) "Nekem se jut más az eszembe" (-)

Onkoteam (5) "... akkor itt álljunk meg!..."

Onkoteam (5) "... akkor itt álljunk meg!..." (-)

Onkoteam (4) Szerintem meg nem

Onkoteam (4) Szerintem meg nem (-)

Onkoteam (3) Igen, ez a lényeg!

Onkoteam (3) Igen, ez a lényeg! (-)

Onkoteam (2) Adatokat mondj, ne mellébeszélj!

Onkoteam (2) Adatokat mondj, ne mellébeszélj! (-)

| Még több

Feltöltötte:

  Dodó 

Feltöltés ideje:

2011.06.03 07:42:25

Kategória:

  Életképek

Átlag:

-

Megtekintve:

958

Betöltve:

1373

Feldolgozható:

Igen

Kulcsszavak

beltéri, D-SLR, onkoteam, színes, tele, vaku nélkül

Onkoteam (7) "Igen, ez a javaslat"

Expozíció korrekció: - 0.3

A megbeszélés vége: Az onkoteam szervező nyomtatás előtt ellenőrzi, hogy a javaslat pontosan került-e rögzítésre a kórházi informatikai rendszerben - aztán kinyomtatjuk, a jelenlevők aláírásukkal és az orvosi bélyegzőjükkel hitelesítik. (Akinek különvéleménye van, az ez előtt kérheti annak írásos rögzítését, amit csak természetesen ő ír alá, de eddig minden esetben sikerült konszenzusos megoldásra jutnunk.)

Vélemények   Legyen a legfrissebb a végén

Szavazat

#16 Írta: Dodó 2011.06.22 10:47:01   11000 727

Csak vicceltem... tudom, hogy nem erre gondoltál. de ebből "hivatalból" nagy gyűjteményem van - amit meg komolyan beszéltünk, azt megpróbálom.


Válasz hozzászólás
 

#15 Írta: tengelic 2011.06.22 09:19:45   4788 388

Jaj ne,azt hiszem nem erre gondoltam. Mindegy,rád bízom :)


Válasz hozzászólás
 

#14 Írta: Dodó 2011.06.21 22:26:54   11000 727

Igen... azt, hogy az elváltozását a későbbi összehasoníthatóság érdekében dokumentáljuk, azt a beteg tudomásul veszi, de azt, hogy a munka folyamatáról szeretnék képet, művészi szándékból, már bajosan. Ha a dokumentumokat feltölteném, nem vennétek jó néven. (Emlékszem, lányom fényképét, amint maszkkal inhalál, és engem a körülötte gomolygó hideg gőz képe fogott meg, olyan mély felháborodás fogadta, hogy gyorsan levettem... most képzeljetek el, egy egész emlőt kitöltő, kifekélyesedő daganatot....)


Válasz hozzászólás
 

#13 Írta: tengelic 2011.06.21 21:21:16   4788 388

NA igen ,a jogi dolgai a munkahelyen való fényképezésnek, meg annak,hogy nem mindenki nézi ezt jó szemmel. Az emberek bizalmatlanok. Egy kis kompakttal hamarébb érhetsz el eredményt,mint egy komoly tükrössel.


 

#12 Írta: Dodó 2011.06.21 17:59:50   11000 727

Sajnos a helyzet a szememmel rosszabb, tegnap próbálkoztam a Noise Ninja-val - a csúszkaállások szélső helyzetében látom a különbséget, de hosszú szakaszokon a mozgatás ellenére ugyanaz. (Kezdődő, de műtétre még nem kellően megért szürkehályog, diabeteses szemkárosodás, és olyan eltérő fénytörés a két szememen, hogy ha külön-külön rendesen korrigálják, akkor az agyam nem tud képet alkotni belőle, ezért "kompromisszumos" a szemüvegem...
Az orvosi tevékenység fényképezésén gondolkodom, de jelen jogi és etikai helyzetben, valamint az orvos-beteg kapcsolat szisztematikus aláásása mellett nem lesz könnyű...
Edzők. Van itt is fenn, FV Facebook-on is, és talán lelek még... Nem egy edző "változásait" gyűjtöm (pedig az is érdekes lenne, csak úszáskor valami trükk kell hozzá - esetleg a medence túloldalán követni a mozgásban levő edzőt?), hanem a karaktereket...


Válasz hozzászólás
 

#11 Írta: tengelic 2011.06.21 12:18:46   4788 388

Ha a szemed miatt nem teszel fel képeket,akkor ne késlekedj,vegyél egy jó nagy monitort! Sajnálnám,ha a folytatást nem tudhatnám meg. Az edzős téma nagyon érdekel! A nagyobb leányom kézilabdázik és mindig sajnáltam,hogy mikor időt kért az edző ,azokat a gesztikulációkat- intemezzókat ,amik ez idő alatt zajlanak ,nem tudom megörökíteni jobb kamera és fényerős obi híjján. Na ennek vége,mert jó kamerát beszereztem,most obikra gyüjtök. Mire elkezdődik a szezon,beállok mögéd a fedjük fel az edzőket projektbe :)
A korházas fotóknál pedig a következőt javasolnám. Rá kell keresni ,akár stock fotós akár más oldalakon,címkézett fotókra ahol a hospital -t vagy hasonló felíratot biggyesztik a fotó alá. A gyakorlottaktól nem szégyeny tanulni,én bevallom csakis e célból járok ide,s egy jó kritikát többre becsülök,mint egy ötöst. Ez nem feltétlen a másolást jelenti,de mindenképp ötleteket ad és inspirál.
Üdv : Tibor


 

#10 Írta: Dodó 2011.06.21 10:33:28   11000 727

Sok igazságot mondtál. Sajnos, ezekről a megbeszéléseken csak érzéseket, a javaslathozatal érzelmi oldalát tudtam bemutatni, mivel ami benn a fejekben zajlik, csak ilyen formában látható. Mégis, mi volt a célom? Az, hogy az onkoteam (legalábbis nálunk, s remélem sok helyen) nem egy kötelező automatizmus, futószalag, hanem annak átérzése, hogy emberi sorsokról szóló dokumentumok vannak az asztalon, s a jó javaslat meghosszabbíthatja a beteg életét (a rosszal pedig soha vissza nem térő esélyektől foszthatjuk meg). Jó lett volna, ha "átmegy" az, hogy ez az ott dolgozókat megviseli, s amíg egy bíróság több hónapos (éves?) tárgyalás után (fellebvitel lehetőségével) hoz ítéletet ( s már nincs halálbüntetés...), itt egy délután 20-30, néha még több ember sorsa dől el - legjobb tudásunk szerint. Ezek az emberek (magamat is beleértve) kiégnek, s ezzel ("burn out" syndroma) mindenütt a világon érdemben foglalkoznak - a képzett emberek érdekében és azokat értéknek tekintve - csak nálunk nem. (Tehát egy kis "reklám" is volt az onkoteam-nek). A következő, amin dolgozom (bocsánat, hogy visszatérek a medence mellé) az edzőket mutatja be, mint eltérő karaktereket, akik viszont mind ugyanazt teszik).
Nagyon köszönöm az értékes véleményedet, sajnálom, hogy a szemem miatt mostanában nem rakok fel képeket, de nem akarom égetni magam...
(A FV Facebook-ján néhány edzős képem most fenn van, de ez az anyagnak csak egy kis része. s mire végeztem az átnézéssel, mondhatom, hogy nem is a legjobb talán.)
Köszönettel és barátsággal!
Dodó


Válasz hozzászólás
 

#9 Írta: tengelic 2011.06.19 14:32:39   4788 388

Nem szokásom a kommentelőim után mélyebben érdeklődni,hacsak nem állok velük privát levelezésben,vagy ép nem hasonló a világnézetünk egyes elemei. Először is szeretném megköszönni,hogy rendesen átnyálaztad a birodalmam,cserében ugynezt tettem a te képeiddel. Korábban csak úgy ismertelek,hogy egy fanatikus szülű,aki minden úszóversenyre elviszi a masináját, ahol a gyermeke részt vesz :) Az Onkoteam sorozatod világított rá,hogy nem "csak" (ezt ne értsd félre) az vagy sőt igen sokoldalú emberrel van dolgom! Jó pont,hogy alföld fannak is vallod magad :)! Mindjárt van kedvezményed nálam,ajánlom nem felhasználni :) NA de beszéljünk erről a sorozatról. HA a képekhez nem fűzől ekkora kommentet,ki nem derűl,hogy a témáid mivel foglalkoznak,lehetnének akár igen jól szituált boltosok is :) Egy osztályos tablón igen jól megállnák a helyüket és tisztelet teljes,hogy bemutatod őket nekünk. A képeknek kellene beszédesebeknek lenniük és nem a képaáírásoknak,annak ellenére,hogy itt most megállja a helyét,de a következő sorozatot,(remélem lesz ilyen) úgy kellene megszerkeszd,hogy mélyebb nyomot hagyjon bennünk. NE kérdezd,hogy hogyan. Tudom,hogy a legdrámaibb pillanatokban kap utoljára a gépért az ember,de ezek a képek azok amelyek a KIÁLLÍTÁS KÉPEI. Most már ismerjük a szereplőket,mondjuk azt,hogy a prológus megvolt. Jöhet a dráma. A fenti sorokat a legnagyobb tisztelettel és alázattal szerettem volna írni,remélem olyan építő kritikának veszed,amit csak egy műélveződ mer elmondani. Üdvözlettel : Tibor


 

#8 Írta: Dodó 2011.06.08 18:39:12   11000 727

Köszönöm a véleményedet. Ezen a héten kedden reggel 8-tól 10.30-ig a szobámban ültünk a tüdőgyógyászokkal (legközelebb megpróbálok ott is fotózni, csak kicsi a helyiség, nagyon "összetorlódunk"), aztán 14-től 18.40-ig a többi tumort megbeszélendő. Ennyi idő alatt elég sok mindent kifejeznek a mimikák, - azt szerettem volna, ha mindenki látja, hogy mennyire megterhelő ez a munka mind szellemileg, mind érzelmileg. (Sajnos, Magyarországon a "kiégés" ("burn-out syndrome") semmivel sem ritkább, mint a "Bécsi út túlsó végétől" kezdve, csak itt nekünk magunknak kell vele megküzdenünk, mivel szervezett segítséget nem kapunk, s amikor megpróbáltak segíteni, attól csak a romlott mindig a helyzet... lehet, hogy a segítség adásában, lehet, hogy a befogadási képességben volt a hiba...) Még egyszer köszönöm - örülök, hogy "átment" a mondanivaló


Válasz hozzászólás
 

#7 Írta: drhouse 2011.06.08 07:59:09   160 19

Én is végignéztem a sorozatot.Miután elolvassa az ember a háttérinformációt egyből más szemmel kezdi nézni a fotókat:nincs jelentősége az esetleges zajosságnak,itt az orvosok-EMBEREK-arca a lényeg,ami sok mindenet elárul abból az érzelmi skáláról ami ilyenkor lejátszódik bennük.És sokszor mit ezen a fotón is érdekes megfigyelni egyetlen pillanattben mennyi érzelemet tud kifejezni egy arc.Köszönjük hogy bemutattad ezt a világot!
üdv:house


 

#6 Írta: Dodó 2011.06.04 09:45:38   11000 727

Köszönöm a véleményedet - valóban, egy "szokásos" történetet próbáltam összeállítani: alapvető kérdésfelvetés az elején - nem teljesen lényegre törő referálás - érdemi információk - felmerülő aggály, ellenvélemény - a főnök megpróbálja a lényegre koncentrálni a megbeszélést - egyetértés (azaz egyéb lehetőség hiánya) - végül dokumentálás. Ha ez sikerült, s közben annak a "magvait" is elhintettem, hogy a betegek korszerű, esélyegyenlőségre épülő, s szakmai alapokon nyugvó ellátásának záloga az onkoteam, akkor nem raktam fel hiába.


Válasz hozzászólás
 

#5 Írta: AndOr 2011.06.04 08:22:46   1349 19

Roppant tanulságos és kifejező sorozatnak lett vége.
Egy fotó nem csak minőségből áll, és nem is gondolom, hogy az a legalapvetőbb, különösen, ha nem rontja el a lényeget.
(Bár előfordul, hogy rossz minőségben egy jó zene is zavar, de egy nem tetsző zene hangtechnikailag lehet akármilyen csúcsminőségű...)
A kifejező arcok, a mögöttük szinte látható gondolatok, a fotós nyilvánvaló szándéka valami olyan megmutatására, ami másoknak érdekes és nem mindennapi betekintést nyújt egy komoly munkába - hát itt nem az élesség meg a zaj a lényeg, nem ezek jelentik a minőséget.


 

#4 Írta: Dodó 2011.06.03 22:14:08   11000 727

Köszönöm a véleményedet!
Azért állítottam össze ezekből a képekből, mert szerettem volna ha egyrészt nem misztifikálná senki az onkoteam-et, mivel csak arról van szó, hogy a korábbi??? "az Isten én vagyok" orvosi attitűd helyett több szakterület szakorvosa "teszi hozzá" ismereteit a javaslathoz, másrészt pedig azt próbáltam jelezni, hogy ez bizony nemcsak szakmai feladat, hanem pszichésen is igénybe veszi a résztvevőket (aminek valahol örülök, mert azt jelzi, hogy nem fásultunk még el).
Utómunka: a Photoshop legegyszerűbb eszközeit (RAW korrekció, Noise Ninja, intelligens élesítés) használom, a baj - ahogy ezt már megírtam az előző képnél - nem a programmal, hanem a szememmel van, nagyon nagyokat kell a csúszkán tolnom ahhoz, hogy lássak különbséget, azaz széles az a tartomány, ahol nem érzékelek változást, pedig ebben dől el, hogy a kép zajos, túlszűrt, túlélesített lesz-e...


 

#3 Írta: sysspo 2011.06.03 21:18:33 www  769 138

Szia Dodó!

Én a magam részéröl kimondottan élveztem a sorozatodat, amihez a magyarázó szöveg is jelentösen hozzájárult. Betekintést nyújtott valami olyasmibe, amivel nem sokan találkozunk hétköznapjaink folyamán. Én köszönöm! A fotókon elkapott pillanatok tetszenek, kifejezöek. Az utómunka nem igazán sikeres. Milyen szoftvert használsz?


 

#2 Írta: Dodó 2011.06.03 08:45:51   11000 727

Egyébként elfelejtettem a bevezetőbe írni, hogy ezzel a képpel amúgy is befejezni terveztem az onkoteam sorozatot.
Ha nagyon elviselhetetlenek, akkor ilyen nagy létszám mellett, tényleg ronda dolog más elől elvenni a helyet...


Válasz hozzászólás
 

#1 Írta: Dodó 2011.06.03 08:43:36   11000 727

Az előző képnél részletesen leírtak erre is vonatkoznak. Nem látom rossz minőségűnek, de hidd el nekem, hogy ez orvosi és nem fotós kérdés...


Válasz hozzászólás
 

hirdetés




Jelölj minket ismerosnek a FaceBook-on!


Tudtad, hogy a képhez kapcsolódó adatokra rá is kereshetsz?

Vagy használd az összetett keresést !

***Képek az alábbi fényképezőgéppel:

Olympus E-420


Legkevésbé értékelt képek az elmúlt hét napból
0.0632 mp  (1) Copyright ÁSZF - Adatvédelem  Elérhetőség   Médiaajánlat